mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 07:26:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti  (Prebrano 31165 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #45 : sreda, 26.05.2004 : 10:48:19 »

Oh, brez skrbi, v prvem delu se sploh ne prepoznam, si lahko cisto pomirjena. Bi pa rekla, da je tole letelo bodisi na Missino sporocilo bodisi na moje;
Citat
kdo smo- samooklicani strokovnjaki
, pa me zanima v katerem delu se (ocitno Huh) prepoznas.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #46 : sreda, 26.05.2004 : 11:00:37 »

Če bi se kje prepoznala, potem bi pisala v prvi osebi, tako pa je bilo na splošno in v hecu. V nekaterih postih so bili namigi v tej smeri.
Zato, ne sekiraj se  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #47 : sreda, 26.05.2004 : 11:04:11 »

Upam, da ne tisti del z brado in pirom. Grin Grin Grin Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #48 : sreda, 26.05.2004 : 11:28:29 »

Aja torej smo primati rastline? Roll Eyes Grin Grin Grin

Lilit,

odgovor na to vpr. pričakujem od sodelujočih gospodičen biologinj  Smiley Cheesy
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #49 : sreda, 26.05.2004 : 11:59:25 »

No ja, ce smo cisto natancni, gre kaksna delitev tudi v smeri rastline, zivali in clovek.  Grin Grin Grin Ali pa recimo bakterije in virusi in glive, rastline, zivali in clovek.
Je pa tisto o primatih in zivalih res neposrecena izjava, na katero se da krasno obesiti. Krasno pa se da obesiti tudi na zgornje delitve, ki jih srecujemo vsakodnevno. Grin Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #50 : sreda, 26.05.2004 : 12:06:37 »

Ja flufi jaz se sama sebe postavim med povprečne lastnike (ker z dvemi psi v mojem življenju nisem neka strokovnjakinja  Roll Eyes)

Kakorkoli sem povprečen lastnik psa in ga ne zanemarjam, trpinčim al pa še kaj hujšega med drugima ga tudi nimam namena počlovečit...raznorazna oblačenja, sedenja za mizo z vilicami in žlicami.... Shocked Undecided...

Nekako mi pa ne sedejo izjave kakšnih super pametnih ljudi, ki že vzdihujejo in se zgražajo ko s psom sedim na tleh in se cartam (jaz z njim in on z mano)...češ...kakšno hudo počlovečevanje in oh in sploh. Hkrati pa sprašujem te ljudi, kakšno pa naj bi blo pravo pasje življenje? Kako je pes PRAVI pes?  Huh

Se strinjam, da če pes trpi za karkšnokoli že tesnobo je najslabše, če to lastnik še potencira....vsekakor....

To o primatih sem pa že pokomentirala in mislim, da je stavek mimo zastavljen...lahko, da ni bil mišljen kot je izpadel ampak izpadlo je, da smo ljudje več od živali (mačk in psov) ker smo primati (ti pa niso živali)....

Ja se strinjam, da se primati drugače sporazumevajo med samo, ampak mimika je vedno mimika, ton glasu je vedno enak in se loči al je izraženo veselje ali jeza....se razumemo primati med samo in živali nas tudi razumejo...
Izkozovanje naklonjenosti je mogoče drugače izraženo predvsem zato, ker so primati dvonoži (oz. vzravnani) in pri tem uporabljajo roke oz. zgornje okončine, ki jih štirinožni ne morejo, ker pa na njih stojijo  Wink To pa ne pomeni, da si ne izkazujejo naklonjenosti ko se vidijo...oz, ko pride samica nazaj k mladičem, to pa ni res Shocked (volkulja svoje mladiče poliže, se jih dotika z gobcem....vem ker imam pri etologiji individualno in so podatki preverjeni, pa mačka tudi...oz. če potegnemo črto to počnejo vsi sesalci, na ostale vrste pa ne vem kako je, npr. plazilci...)

Samo tolko no....
lep dan
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #51 : sreda, 26.05.2004 : 13:04:55 »

Nanook jaz se taksnih delitev ne spomnem Huh Ma itak ne zdrzijo, mislim, so bolj varianta 18. stoletje (ali katero ze) Cool

Petra meni se vseeno ne zdi tako hudo... Ker kolkor jo simfate, dvomim, da je S.-P. rekla tako dobesedno, no razen ce je prespricala sistematiko pri studiju Wink po mojem je novinarka zamesala, ma itak so vse napihovali in podpihovali, ker so hoteli prikazat ne vem kako grozno so psi razvajeni.
Jaz se strinjam, da je to poclovecenje, ampak pac zato, ker zivi pes s clovekom in ne gre drugace. Prehudo se mi zdi mu pripisovat cloveske lastnosti, ma drugace se pac sporazumevamo z njimi, kot znamo.

In to z eksoti je res... ne vem ce snobizem, samo glede na to, kolko se na primer kuscarji navezejo na cloveka (baje malo nic), jih imas potem samo za gledat - ali pa, da jih drugi vidijo?
Recimo Missa, pa to zdaj ni napad nate ampak samo in zgolj informativno, kaj pa bi ti pocela z zirafo? Razen, da bi jo imela na vrtu?

Aja Petra kaksno individualno pri eto pa si imela ti z volkovi Shocked Shocked Huh

lp
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #52 : sreda, 26.05.2004 : 13:27:11 »

Če pa želi imeti "pasjega psa" naj pa volka ulovi, sorry 5 volkov ulovi, ker so pač krdelne živali tako kot psi! To je pravi pasji pes, človek je pa volka udomačil zato, da bosta skupaj krdelo in ne za to, da bo imel pasjega psa doma, ki mu ne bo znal pokazati niti naklonjenosti, ...! Sploh pa ga ni udimačil zato, da ga bo imel cel dan zaprtega v pesjaku in da bo njegovo krdelo pesjak?!?!

To so (smo) krdelna bitja in ne samotarji!!!

Lp, U.

PS: Če ptič laja še ne pomeni, da je npr. popasjen!
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #53 : sreda, 26.05.2004 : 15:44:25 »

Še moje mnenje : članek je res čisto "novinarsko" nestrokoven in kot pravite , "neposrečeno zložen" , a osnovna poanta pe vendarlle drži !
Zakaj imam občutek, da ste se nekateri obesili na napakice ali nesporazume v izjavah v članku, mnogih neprijetnih in bolj važnih tematik pa se nihče ne loti . Recimo tiste o nekaterih invalidnih pasmah , ki je odlična predstavitev tega sramotnega zlorabljanja ljubezni do živali. Najhujši so res t.i. samozvani ljubitelji živali  Tongue
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #54 : sreda, 26.05.2004 : 19:54:54 »

In to z eksoti je res... ne vem ce snobizem, samo glede na to, kolko se na primer kuscarji navezejo na cloveka (baje malo nic), jih imas potem samo za gledat - ali pa, da jih drugi vidijo?
Recimo Missa, pa to zdaj ni napad nate ampak samo in zgolj informativno, kaj pa bi ti pocela z zirafo? Razen, da bi jo imela na vrtu?

LP!
Lilit, ne se bat, jaz ne jemljem vsakega stavka kot napad name! Ti pa obljubi, da boš spodaj napisano vzela za ironično šalo!
 Kaj bi jaz počela z žirafo na mojem vrtu? Najprej bi v klet poslala mojo močnejšo polovico, po lopato in grablje. Poskrbela bi, da bi srala na sosedovo. Nad mano stanujejo srbijanci ( asociacia na indijance), pri njih bi se prehranjevala. Jaz pa stanujem v prvem nadstropju in bi se z balkončka cartala in žokala in božala in žulila, predvsem pa cmokljala z njo. Ker imajo žirafe prelepe dolge trepalnice, bi jo namazala z maskaro za oči. Na rožičke bi ji povezala lepe rumene mašne ( kot jih ima tista Čenča iz nedeljskega). In našminkala. Pa v malo šolo, k Simi bi jo vpisala, zaradi socializacije. In na Rožnik bi hodile na sprehod. Moja močnejša polovica pa bi njene kakce pakiral v vrečke po 3, 7 ali 15 kg in jih prodajal kot dodatek mineralov za gnojilo vrtnicam. Tako bi zaslužila za tisto najfinejšo slamo, ki jo žirafa tako rada je. In vsake toliko časa bi se sprehodila po sredini Čopove, da bi me vsi dobro videli. Za odganjanje oboževalcev bi uporabila bulerje ( še zmeraj jih iščem kot zmešana!) in sprej. Na vsake toliko časa pa bi poklicala Pop tv ali prvi program nacionalke, kar tako, da se malo považim kakšno eksotiko imam doma! In seveda, odprla bi svoj forum, kjer bi debatirali o uporabi kozmetike in nove žirafje mode za naslednjo sezono. Potem bi nabavila še žirafkota in molila bogu, da bi imela naraščaj, ki bi ga za prav astronomsko ceno prodala samo tistemu, ki bi se strinjal s pogoji napisanimi v pogodbi.
Mogoče bi jo peljala na Triglav. Saj veš, da nisi tapravi Slovenc, če vsaj enkrat nisi bil gor. In na Bledu bi jo učila plavanja. Ja, veliko stvari bi lahko počela z mojo žirafico. Tudi ime sem že izbrala zanjo. Valentina, ljubkovalno bi jo klicala Vanči ali Vani.
V resničnem življenju pa si želim, da bi lahko odpotovala za dva do tri mesece v Afriko , kjer bi se do mile volje nagledala teh lepotičk. Edino kar ji ne bi dovolila, je to, da bi me polizala. Žirafe imajo namreč jezik oblečen v roževino ( zaradi načina prehranjevanja).
Sem potešila tvojo radovednost?

Še zmeraj bi se našel strokovnjak za vedenjske motnje žiraf, ki bi me prepričeval, da imam žirafo zaradi samopotrjevanja in zbujanja pozornosti.

Žirafa, piton, kapucinka .....poanta je ista!
LP,Miša
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #55 : sreda, 26.05.2004 : 19:57:19 »

Ej jaz nimam namena šimfat S. P. sem samo rekla, da se že večkrat nisem strinjala s kakšnimi njenimi izjavami (tudi v drugih intervjujih)...so pa tudi nekatere zadeve, s katerimi se... Wink

Sej ne rečem, lahko, da je blo narobe zapisano kar je sicer čisto lepo povedala  Huh...ne vem...

Aja tist o volkovih maš pa na zasebnem  Grin

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #56 : sreda, 26.05.2004 : 20:48:58 »

Lilit, jaz pa to poslusam ze od vrtca dalje. Jaaa, obravnavali bomo rastliiiine, zivaaaaali in cloveeeeeka.  Grin Grin Roll Eyes Se ucni nacrt je bil tak, da se je obravnavalo rastline, zivali in cloveka. Grin Grin Ja, vem, sem picajzlasta.

Linchaich, saj pes se je baje udomacil sam, ga ni clovek.

Nemo, glede opozarjanja na ti. invalidne pasme,...tezko je reci, kaj pa je tisto pravo, naravno bitje, po katerem naj bi se zgledovali in sama se nekak tezko omejim samo na par pasem, se posebej, ker se gleda samo na zunanjost. Kot da znacaj pa ni pomemben. Tongue Roll Eyes
Moj spisek "invalidov" (ce bi ga ze morala napisati) bi bil verjetno precej drugacen od klasicnih "angleski buldog, sarpej, bokser, pekincan", saj bi vseboval celo kup pasem iz npr. I FCI skupine. Potem je tu se nerodovniska vzreja, pa preprodaja psov,...ki prav tako vplivata na pasme.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #57 : sreda, 26.05.2004 : 21:46:37 »

Missa Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Poznas zirafje razmnozevanje? Jaz sem enkrat slucajno brala o temu...  vse skupaj (brez predigre) traja sekundo in pol Wink

No, ce ne bos v pogodbi zahtevala sterilizacije Grin, se prijavim za enega mladicka Grin Grin Ce ze psa ne smem imet v hisi, si bom pa pripeljala zirafo, da bo lahko vsaj glavo vtaknila skozi okno v mojo sobo Grin
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #58 : sreda, 26.05.2004 : 21:52:11 »

Ja flufi jaz se sama sebe postavim med povprečne lastnike (ker z dvemi psi v mojem življenju nisem neka strokovnjakinja  Roll Eyes)

To o primatih sem pa že pokomentirala in mislim, da je stavek mimo zastavljen...lahko, da ni bil mišljen kot je izpadel ampak izpadlo je, da smo ljudje več od živali (mačk in psov) ker smo primati (ti pa niso živali)....

Hojla Petra,

naj se ti najprej opravičim, ker je nekako izgledalo, da sem se v mojem prvem postu nekako naperila proti tebi - nič ni letelo nate. Samo v službi sem na brzino napisala, pa nisem bila dovolj pozorna na izbor besed... sram

Sem samo hotela pokomentirat tisto o primatih, saj je bila trditev res čudna, vendar sem o teh temah že nekajkrat govorila z dr. Stariho oz. sem bila prisotna, ko je govorila o tem in zato sem se "vtaknila"..

Nanook,

kaj pa pravi striček z bradico  Grin ??
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #59 : sreda, 26.05.2004 : 23:09:16 »

Vtaknila bi se le v eno zadevo:
Citat
Človek je iz pasjega divjega prednika ustvaril prek 800 pasem
Shocked Shocked
A so mogoče šteli pri vsaki pasmi samca in samico za RAZLIČNO pasmo?! Roll Eyes Grin Grin Lips Sealed
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines