mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:29:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Saluki - čvek  (Prebrano 41955 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #30 : ponedeljek, 25.07.2005 : 09:20:24 »

Pozdravljena

Vi ste torej manjkali zadnjič na coursingu. Škoda (Tukaj je nekaj slik enega od udeležencev od takrat http://whippetkevin.moj-album.com/album/641590/). Tudi Kira ima rada otroke, pravzaprav vsakega ki si vzame sekundo časa in se hoče z njo igrat. Včasih je že malo zoprno ko na sprehodu "nadleguje" mimoidoče in se meče na tla pred njimi. Na ime se odzove če ona tako hoče, drugače je popolnoma gluha. Tu mi imamo srečo da smo zelo blizu gozda in imamo vsak dan dva sprehoda po njem. Povej, koliko in kako dolge sprehode delate? Kira zvečer brez težav leta po gozdu tudi več kot uro. In kako ste opravili z lulanjem? Mi smo bili zelo ponosni, ker je hitro začela uporabljat balkon in časopis, se pa bojim, da se je na to "stranišče" že tako navadila, da bomo imeli težavo jo odvadit od njega. Po stanovanju drugače ne lula, kaka pa sploh samo zunaj.

Pozdrav tudi iz Ljubljane
Logiran
dabur
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #31 : četrtek, 04.08.2005 : 16:47:34 »

Žal smo imeli zadnjič neodložljive opravke, zato se srečanja nismo mogli udeležiti. Kar se tiče lulanja... Hm, ne vem če že lahko rečemo, da nam je uspelo Daburja odvaditi lulanja v stanovanju. Ga je pa potrebno dosledno vsake toliko časa odpeljati na travo. S čim pa hranite vašo psičko? Zelo težko sem sprejela, da je Dabur zelo izbirčen. Sedaj smo našli kombinacijo, ki mu ustreza... Royal Canin + pasji riž. Samih briketov pa noče.

Ko je Dabur v gozdu, dirja kot "utrgan". Pa skoraj vedno mi tudi uide domov. Ker gre po travniku, ni v nevarnosti. Od daleč vidim samo njegov repek in ritko, potem pa še tega ne več. Tako hitrooooo teče.... Smiley

LP Mateja
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #32 : petek, 05.08.2005 : 09:31:24 »

Mi še kar nadaljujemo s Hill's briketi, kot jih je bila navajena pri Tini. Na srečo ni izbirčna in jih lepo poje. Z veseljem poskusi tudi povožene deževnike, polže,... besedo fuj pa še ne obvlada čisto. Zadnjič je na enem pikniku zmaknila fino začinjen "kremenatlc" in ga pohrustala s kostjo vred. Potem je pa en dan driskala, en dan ni jedla nič, potem pa spet normalno.

Tudi Kira divja po gozdu, da me je kar strah zanjo. Se pa nikoli ne oddalji od mene več kot 50m. S priboljški vadiva njen prihod k meni na klic. Kakšen dan pride že ob mojem prvem migu, drugič pa me spet niti ne pogleda. Ko prideva ven iz gozda pa se kar mirno pusti pripet na povodec, tako da jo imam tistih nekaj sto metrov do stanovanja bolj pod kontrolo zaradi avtomobilov.
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #33 : torek, 23.08.2005 : 11:48:07 »

Lep pozdrav vsem skupaj.......
No in pocitnice so koncane....na zalost nas in Najiba, ki je bil pravi morski pes.Skratka neznansko je uzival ,norel po plazah in otokih,najljubse pa mu je plavanje saj je ob vsaki priloznosti izkoristil skok v morje.Pomislila sem ze da imam prinasalca  :0)))z najvecjim veseljem je reseval otroke in potapljace, ki so neznano kam izginjali pod gladino......in to je mojega Najibka zelo skrbelo:o)))
Gorazd,veseli me da Kira tako lepo raste in se vedno je briketke Hills.Najib jih je tudi od zacetka ker jih je bil vajen iz legla,potem pa jih lepega dne tudi povohal ni vec .No in ker morajo mali salukci jesti se je zacelo najino eksperimentiranje. Na koncu pa sva pristala na Pro Planu.
Mateja zelo te razumem kaj pomeni frustracija ob izbircnem Daburju.
Gorazd,zanima me, ce bosta s Kiro v Lendavi........midva z Najibom prideva .
No in tukajle.....za vse ki jih zanimajo slikice je link na Najibovo stran.
**
LP V&N

Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #34 : četrtek, 25.08.2005 : 09:17:37 »

Viviam
čestitke za krasnotca in fotografije, prav super je videt takšnega "morskega" salukija Wink
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 25.08.2005 : 12:46:11 »

Spacewalk :)najlepsa hvala za pohvale.Predvidevam da imas tudi ti hrtka,sicer iz slikice ni tako dobro razvidno.No lahko pa tudi ti kaj poves o svojem ljubljencku.Bomo zelo veseli Wink :)Tudi jaz sem spoznala psicko ki mislim da stanuje v Izoli in dekle ki jo je imelo mi je dala naslov od vzrediteljice Utte Moro iz Italije.Nevem pa tocno, ce je njena psicka od te vzrediteljice ali od Tine.
lepe pozdrave in en vuf vuf od Najiba(ceprav sem do pred kratkim mislila da sploh nezna lajat) Roll Eyes Wink
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #36 : četrtek, 25.08.2005 : 13:57:23 »

Res je, tudi jaz imam hrtka in sicer whippetka. Tukaj je link kjer je nekaj njegovih fotografij:
http://whippetkevin.moj-album.com/
Kevin je res ena pojava, z nami je skora pol leta, ampak še vedno vsak dan "izumi" kaj novega.V albumu sta dve smešni slikci, na eni recimo leži na kuhinjskem stolu;) Ko se je zlagal gor je bilo pa toliko smeha, da nisem mogla vrjet kaj počne. Seveda sem jaz sedela nasproti in luščila grah in ker je očitno videl, da se ne bom jaz premaknila je on prišel zraven Kiss Senca Grin
Mi je pa sosed ravno včeraj rekel, da je v ankaranu videl eno gospo s sloughijem. Nisem sploh vedela, da je kakšen v sloveniji. Bi ga pa rada videla v živo:)
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #37 : četrtek, 25.08.2005 : 14:07:53 »

Omenjate nagrajevanje z igro ,pa me zanima, ali imajo salukiji močan nagom za igro (oz umetni plen). Ali tudi prinašajo žogice?
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #38 : četrtek, 25.08.2005 : 15:48:20 »

hehe Spacewalk ja to o senci predobro poznam sploh ce se kaj dogaja v kuhinji.(slikice so zelo zelo prisrcne)No moj Najib je pravi umetnik naredit se cisto cisto majckenega in se zvit v klopcic meni v narocje !!!Posebno ce hoce to naredit ko smo kje na vecerji v restavraciji Huh ;DMoram priznat da mi je kar malo nerodno saj si nihce ne predstavlja pri njegovi velikosti da je se vedno bebica,in potrebuje neizmerno neznosti in crkljanja.Drugace  pa ga vcasih klicem kar moj mali yogi saj pri spanju izvaja neverjetne poze najrajsi pa seveda na hrbtu in nogice v zrak Cheesy Grin
deteljica pozdravljena......Salukiji se neverjetno radi igajo kot verjetno vsi mladi kuzki in seveda imajo tudi mocan lovski nagon saj so bili prvotno namenjeni lovu na zajce in gazele,vendar pravilno vzgojeni Salukiji plena niso smeli nikoli ubiti to je storil clovek.Salukiji spadajo v vrsto lovcev na vid ,zato opazijo vsako manjse gibanje posebno, ce je to kaksna zival.Torej v krvi jim je lovljenje premikajocega se plena oziroma premikajocega umetnega plena.Moj Najib najbolj obozuje plisastega zajcka in ce mu ga mecem v zrak ga ze med letom ulovi,pa tudi nazaj ga prinese,ne vedno ;)Raje kot zogice imajo nekaj mehkega tako da potem ko plen ujamejo stresejo z glavo sem ter tja.To sicer ponazarja ubijanje plena vendar upam ,da v zivo tega nikoli nebom imela prilike videt.Zavedam pa se ,da imam lovskega psa in ima to v krvi.Drugace pa je Najib eno najneznejsih bitij kar sem kdaj imela.
Pravijo da Salukiji niso psi da so darilo Alaha in popolnoma se strinjam s to trditvijo pa naj se slisi se tako pravljicno........
lp V&N
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #39 : petek, 26.08.2005 : 08:49:47 »

Pozdravljeni ljubitelji hrtov,
Na žalost se vsem hrtom ne godi prav lepo, sploh iz španije prihaja veliko novic o zlorabi španskih hrtov (galgov). V sosednji Italiji je zelo aktivna organizacija adozionilevrieri. Reševalne akcije potekajo tako, da prostovoljci skrbijo za pse (s pomočjo donacij) v Španiji in istočasno jim iščejo domove v italiji. Septembra bodo ponovno prepeljali pse iz španije, samo tiste za katere bo obstajala 100% "rezervacija".
Če kdorkoli razmišlja o posvojitvi  nesrečnežev so slike na  spodnjem naslovu: http://www.adozionilevrieri.it/GALGO%20SETTEMBRE.html  . Če imate težave z italianščino se lahko obrnete name za prevode.
(Psi so sterilizirani in stari od 2-4 leta)
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #40 : petek, 26.08.2005 : 09:27:19 »

Živijo vivian.
Kot kaže ste se imeli lepo. Mi se letos držimo bolj Ljubljane, drugo leto pa gotovo tudi na morje. Ko opisuješ Najiba je kot bi govorila o moji Kiri. Neverjetno, koliko božanja in praskanja pa stiskanja potrebuje, pa tudi plišaste igračke mojih hčerk so non stop v nevarnosti. Dodal sem še nekaj slikic na http://saluki-kira.moj-album.com/ če koga zanimajo. Spacewalk, super slikice s coursinga. Škoda da niste kje še naše Kire ujeli, mi smo namreč fotiča pozabili.

V Lendavo nas pa žal ne bo. Mogoče naslednjič.
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #41 : torek, 06.09.2005 : 18:58:51 »

pozdravljen gorazd in kira pa seveda vsi zaljubljenci v salukije in ostale hrtke....
skoda da ne pridete v lendavo...mislim da bo pravi uzitek gledat vse te lepotce ,baje jih je prijavljeno ze okoli 100.Z najibom komaj cakava ,upam pa da mi v ringu ne bo pocel kasnih nepredvidljivih norcij ...hehe.Skoda  da je moj princ se premajhen za coursing,ampak saj bodo kmalu njegove kostke trdnejse in bova lahko zacela tekmovat.
No vsaj probala bova, saj nevem ce mu bo vsec,vendar po dosedanjem dirkanju mislim da bi neizmirno uzival.
Space veselim pa se, da bom videla kevina,vsaj upam da se srecamo. Saj ves kako je na rastavah ,midva z najibom pa nisva se cisto suverena v tem in za oglede ostalih lepotcev ni prevec casa.
Gorazd ,v ponedeljek bila z najibom v soli in povedali so mi da pride se en salukec ,upam da sta to vidva s kiro........ce sta se srecamo v krimcku.
LP V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #42 : sreda, 07.09.2005 : 07:51:16 »

Ja, midva sva tista. Včeraj smo imeli prvo uro in sem bil prijetno presenečen nad Kiro in sploh vsem skupaj. Najbolj ji je bilo seveda všeč vsesplošno dirjanje na koncu ure. Za Lendavo pa še razmišljamo, da bi vseeno prišli, vendar le kot gledalci. Verjetno pa bomo Kiro za ta dan pustili v LJ  Sad.

lp
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #43 : torek, 11.10.2005 : 11:40:09 »

No in po dolgem casu en lep pozdravcek vsem zaljubljencem v Salukije
vidim ,da se kaj dosti ne dogaja tukaj,verjetno vsi polno zaposleni s solanjem svojih lepotcev.Gorazd Kira je sigurno ze prava gospodicna ,kako kaj napredujeta?So se morda pojavili kasni novi trikci ki jih Kira izvaja :DNo moj najib je v tem casu postal pravi adolescent hehe ......lulamo ze po mosko,le ko je zaspan uporablja se zenski slog::)Po raztavi v Lendavi pa smo bili vsi bolani saj je bil mraz in des neizmiren .Na CACIB lendava je Najib osvojil odlicno oceno in prvak razreda mladih na specijalki pa pravdobro.Razlicni sodniki razlicni okusi.Smesno pa je ,da ti en sodnik tako hvali psa kako je perfekten in oh in sploh naslednji pa .....no ja se ucimo in spoznavamo svet rastav.Odlocila pa sem se ,da se takih rastav nebova vec udelezevala,ker sem mnenja da morajo kuzki in lastniki uzivat in ne trpet v dezju in mrazu. :(Tako da od sedaj naprej samo na razstave ki bodo v pokritih prostorih ali pa sredi poletja na odprtem.
lepe pozdrave vsem V&N

[attachment deleted by admin]
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #44 : torek, 11.10.2005 : 12:47:38 »

Živijo Vivian in Najib.
Šola bolj mene muči kot pa Kiro. Se bolj požvižga na vse skupaj. Ona bi samo dirkala. Doma, ko sva sama se lepo spomni vsega in sodeluje, takoj ko pa sva zunaj lahko še take afne guncam pa ji je vse drugo bolj zanimivo kot jaz. Na srečo je malo zmanjšala dirjanje k vsakemu človeku, če pa vidi psa, pa naj bo še tako daleč jo pa nobena klobasa ali igrača ne spravi naprej. No ja, saj sem vedel, kaj jemljem k sebi. V soboto se mi je pol Golovca smejal, ko je dirjala od enega psa do drugega, jaz pa že čisto penast  sram. Ko prideva v gozd jo odvežem, da si revica pretegne noge, potem jo pa težko dobim nazaj na doseg roke. Edino kar vsaj malo učinkuje je njena igrača (kos stare cunje), pa še to le enkrat ali dvakrat na sprehod. Ko ta bonus izkoristim pa pride ko ona hoče. Bo treba malo manj spuščat z vrvice, pa tako fino izgledajo, ko dirjajo na polno.
V Lendavo pa nas ravno zaradi vremena ni bilo. Je pa Najib res lepotec in ni čudno da dobiva dobre ocene.
Pozdrav vsem Gorazd in Kira
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines