mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 17:15:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 287992 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #180 : petek, 05.08.2005 : 09:07:41 »

York, me veseli, da si oživila temo Smiley Jaz sem imela isti problem kot ti. Sammy je prav tako grizel in vlačil hlače in rokave, samo zdi se mi, da nekje pri 5ih mesecih in torej ne tako zgodaj kot tvoj. Takrat so mi vsi govorili, da je najbolj učinkovita kazen ignoriranje in to kar drži, vendar pri tej stvari je pa to težko prakticirat.

Če sem se obrnila stran od njega in hotela oditi, me je "zgrabil" od zadaj. Stresanje z nogo ali rokavom itak ne pomaga, ker ga samo še bolj spodbudi. Tako, da je po mojem najbolj učinkovito, če ga zgrabiš za gobček in ga držiš (toliko da ne more "ust" odpreti). Ampak moraš biti ful spreten. Najboljše je, če ga najprej primeš ob strani glave, skoraj pri vratu, lahko za dlako, z eno roko, z drugo (če si desničarka, najbolje z desno) pa primeš gobec. Nekaj časa ga tako drži, tudi če se bo upiral, ne smeš popustit! Pa če bo zacvilil, ga nekaj sekund še drži, nato pa ga spusti. Če se bo vlečenje obleke (ali grizenje rok, nog) še nadaljevalo, naredi spet isto in ponavljal postopek vse dokler ne bo nehal. Lahko se zgodi, da bo jutri pa pojutrišnjem spet probal, ampak naredi isto in čez čas si bo že zapomnil.

Pri samojedih je pač treba vztrajat! Cheesy
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #181 : petek, 05.08.2005 : 09:20:41 »

Ja točno to dela pri meni kar si napisala ti  Sad. In to z ignoriranjem sem poskusila danes zjutraj na sprehodu in je delovalo! Ampak danes je bil s tem neutruden! Gristi in renčati in vleči za hlače je začel vsakih 100 metrov  Shocked, pa ne zato ker bi bil preutrujen in bi hotel počitek, saj je bil sprehod kratek. Nekaj časa sem kričala spusti in fuj, potem sem ga ignorirala in je nekaj časa delovalo potem pa se je spet zagnal v noge.  Angry Ko pa sem imela že vsega dovolj sem ga prijela za dlako na vrhu vratu in ga stresla kot bi mama stresla svojega mladiča. Malo je zacvilil in odnehal  Smiley No upam da se bo s časom unesel jaz pa se bom še česa naučila. Sreča je ta, da sem jaz še bolj trmasta kot on  Wink
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #182 : petek, 05.08.2005 : 09:52:02 »

Priporočam ti, da si prebereš tole:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=350

in tole:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=337

Le redke mame stresajo svoje mladiče, dosti bolj pogosti so prijemi čez gobec, so pa tudi bolj
Stresanja za vratno gubo se izogibaj. Jaz sem to prakticirala le takrat, ko je privlekel kakšno mrhovino in je za vsako ceno ni hotel spustit, pa sem ga prijela zgoraj in je moral spustiti ...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #183 : petek, 05.08.2005 : 09:53:31 »

ups ... še to sem pozabila: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=633&page=3

ja no, zdaj pa imaš domače branje Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #184 : sobota, 06.08.2005 : 11:28:33 »

Še bolje kot to, da mu držiš gobec zaprt se obnese to, da ga, ko te prime za roko primeš tako, da gobca ne more zapreti (primeš ga malo bolj zadaj, tam, kjer ni zob). Ga čisto nič ne boli (nič ne stiskaš, samo držiš), mu je pa skrajno zoprno.

Psu ne bo krona z glave padla, če ga občasno malo natreseš ali če dobi kakšno klofuto v pravem trenutku, vendar se bolj splača potruditi in najti kakšen   zvit način. Če recimo te vleče za hlače se lahko : ustaviš in ne greš naprej dokler se ne umiri, ko se umiri ga pohvališ in se poigraš, lahko se obrneš in greš domov (če je to tisto, česar pes z grizenjem nikakor noče doseči), lahko mu daš neko povelje npr sedi ali prostor, ko naredi ga spet lahko pohvališ in se igraš, vendar je igre konec v tistem hipu, ko spet začne gristi... Skratka pes naj bi sam spoznal, da se mu grizenje ne splača, ker s tem doseže ravno obratno kot bi rad. eksperimentiraj. Zatekanje h kaznim se na dolgi rok ponavadi ne obrestuje, ker s tem izzoveš trmo. Praviš, da si bolj trmasta kot York. Mogoče zdaj, ko je star dobra dva meseca. Odrasel samojed zna biti tako trmast, če se navadi reagirati na tak način, da lahko njegovo trmo  zlomiš samo z res veliko silo. Verjemi da se ne splača.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #185 : petek, 12.08.2005 : 07:31:00 »

Spet jast z vprašanjem  Cheesy
Kako pa kaj zgleda sprehod s samojedom v takem dežju kot je danes? Oziroma, kakšne so posledice?  Wink Blato, umazanija, dva litra vode ki jo pošprica po stanovanju? Jih stuširate ko pridete s sprehoda, zbrišete, skopate? Mu škoduje če ga pustiš kar mokrega? Midva mokrega sprehoda še nisva preiskusila ker je še premajhen, pa tudi večdnevnega deževja še ni bilo odkar ga imamo... Hvala....
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #186 : petek, 12.08.2005 : 11:04:38 »

Jaz imam glede tega 'srečo' Undecided no ja ... ker je zunaj ... Ko prideva iz takega sprehoda je seveda zelo blaten (na srečo se je skakanja po lužah z odraščanjem odvadil), ampak po približno eni uri, ko se dlaka in blato posuši, le-to odpade. Pa ponavadi, ko je moker in ga dam v pesjak, se začne lizat, tako da tudi sam pripomore malo k temu. Ko je popolnoma suh, ga skrtačim in sledi "blatnega sprehoda" izginejo.
Če bi pa bil v hiši, bi ga verjetno zbrisala z brisačo in ga pustila za eno uro v garaži.

Glede tega, če mu škoduje, če ga pustiš mokrega ... jaz mislim, da ne. Itak je navajen biti zunaj, pa dvomim, da pride voda do kože, tako da ... Pri nomadih psi spijo zunaj na snegu, čez noč lahko pade toliko snega, da so skoraj popolnoma "pokriti" z njim.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #187 : petek, 12.08.2005 : 12:40:53 »

Nič mu ne škodi če je moker, dokler se giblje. če ga pustiš nekje na hladnem premočenega do kože (kar se sicer redko zgodi), mu pa škodi, tako kot vsakemu drugemu psu. Če je samo moker, ga pošteno sfrotiraj, če je blaten, ga pa lahko stuširaš ali pa obrišeš z vlažno viledo. Lahko pa ga pustiš kje na toplem da se posuši in potem skrtačiš.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #188 : sobota, 13.08.2005 : 14:37:30 »

Zopet jaz po dooolgem času.

TrueBlue: o dobro da vem da si ti tudi tu Smiley. Zelo lepa pesika je Ronja.

Moja pa je bila pravkar sterilizirana. Na to se se pripravljala že kaki dve leti. Pa sem skos odlašala, pa ne zato ker bi hotela imat leglo, ampak bolj zaradi straha zaradi posledic. No pa je zdaj za mano. Bela nosi pisker na glavi, vendar so večje bolečine že na srečo mimo. Zdaj je obdobje, ko jo moram bremzat, ker ima preveč energije in bi resnično rada norela. Sem najprej mislila da bova dali šive že v ponedeljek ven, pa ne bo nič s tega, ker je ona pravi ravber. Tak da v sredo če bo vse ok in to samo vsakega drugega. Ostalo pa pol. Je reko veterinar da je pravi hiperaktivec - meni se pa vseeno še vedno ne zdi  Tongue, jo imam bolj za mirno   Cool.
Mi je pa blo res hudo ko sem počakala da je zaspala. Čist tak je bila kot moj mucek Miki, ko sem ga mogla peljat na evtanazijo. Res čisto vse ti pride naprej. In sem bila prav presenečena ko sem prišla nazaj po njo in je bila že čisto budno. Sem pričakovala da bo hujše. No bila je sicer cel dan pol še malo drogirana, ampak proti večeru pa je dobila ful apetit. Vendar ni smela dobiti dosti. Se že veterinar je reko da je mislo da se bo kasneje zgudla. Je reko okoli 2. - 3. ure popodne, budna pa je bila že ob pol 2 in je že šla lulat. Ko pa me je slišala v ambulati pa je bila že čisto fertik. Jo je mogla sestra takoj pripelat Cheesy.
No to sem zaj čisto zmedeno napisala, upam da se boste znaši s tega.

TrueBlue: U amstafi pašejo s samojedi. To sem tudi sama spoznala, ko se je bela prakrat igrala s kakšnim predstavnikom. Obojni so dovolj nori in igrivi Cheesy. Pred časom sva dostikrat srečale enega lepega črnega samca (ki je bil sicer mešanec med stafom in pitom) in sta se takoj ujela. Pa občasno tudi srečava eno psico, ki je glih fajn močna za Belo da jo malo preruka in prekucne - ker drugače je tak vedno ona glavna. V pasji družbi vedno hoče biti glavna in naskakuje vse povprek.

Glede krtačenja sem jaz bolj lajk. Jaz jo grem v glavnem temeljito krtačit takrat ko vidim da se ji hočejo delat svaljki. Torej nekje na 2 dni poleti sigurno. Pa vmes po malem tolko da ni skuštrana.

York:  Kar se pa tiče čistoče ti lahko dam čisto en nasvet. Živim v stanovanju, torej si ne morem privoščit da bi jo pustila dve uri fsrano da se sama posuši. Z njo sem hodila tudi po dežu če je bilo potrebno ko je bila mala. Nikoli ji ni uspelo da bi bila do kože mokra. Ko sva prišle domov  in seveda je danes to normalna praksa. Prvo zavije v kopalnico direkt v tuš. To je že rutina in nima kaj ugovarjat Tongue. Če je po vrhu umazana jo splahnem z hodo. Ne perem je cele če odspodaj dlaka tudi ni umazana. Ponavadi je dlaka umazana samo površinsko. Tak da grem s tušem čez dlako in vodo pol z roko dol splahnem. Zgleda kot da je mokra do kože. a če jo pol dobro obrišem z brisačo je pol hitro suha ker podlaka ni bila zmočena. Tace pa tak vedno splahneva z vodo ko prideva s sprehoda. Skoraj nikoli se ne zgodi da ne bi. Razen če je res lep suh dan. Trebuh pa tudi kar dosti krat splahneva, sploh če je mokro zunaj. No pa je še zdaj zdrava in živa. kopam jo nekje na 1,5 - 2 mesca - odvisno od potrebe. Včasih ji skopam samo trebuh, rep tace in vrat odvisno pač. Bitno pa je da uporabljaš dober šampon. Jaz na srečo še nisem mela nobenih problemov, ne s hrano ne s šamponi. Je različno hrano. Če je pšrimerna tudi našo. Pač odvisno kaj je. Ogromno poje riža tak da se mi zdi da včasih že malo postrani gleda Cheesy.
V glavnem čim manj komplicirat pa po pameti seveda. Sigurno pa je laže splahnit tace psu kot pa it celo stanovanje pucat.


LP, Ines
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #189 : sobota, 13.08.2005 : 14:42:59 »

Sem zdaj šla to za seboj malo prebrat, pa sem ugotovila, da se moraš kar pošteno potrudit, da kaj razumeš. Ste kaj razumeli?  Roll Eyes
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #190 : sobota, 13.08.2005 : 14:57:43 »

Smo, smo Wink . Glavno, da se kaj piše v temo, da ni zapuščena Smiley.

Danes smo hoteli iti na izlet (seveda bi ble fotke objavljene), vendar je zaradi določenih razlogov odpadel ... Načrtujem za naslednji teden, upam da bo kaj iz tega.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #191 : torek, 16.08.2005 : 15:48:04 »

Nekaj slikic mojega bolnika. Danes je že drugi dan ko je brez trobente na glavi. Jutri pa greva dat šive ven.

http://www.moj-album.com/slike/421274/191q9GN7LI7WhE2W.jpg

http://www.moj-album.com/slike/421274/XeOdm032uQXdiBRJ.jpg

http://www.moj-album.com/slike/421274/CcV59VCcLTXgxx0S.jpg
Logiran
bissy
otrok do 14 let
*
Spol: Ženska
Sporočil: 9


« Odgovor #192 : torek, 16.08.2005 : 20:35:04 »

živjo!
tudi jaz imam samojeda, ki pa je na žalost bolj invaliden. prosila bi vas, če mi kdo napiše svoje mnenje kaj naj naredim z njim - ima namreč od rojstva izpahnjen kolk(tako je rekel veterinar, dobila sem ga pred kakim let in pol, prejšni lastnik naj bi ga pretepali in grdo ravnali z njim) star je okoli 10 let, zadnje čase mu gre zelo na slabše, ne more več vstati in potem večkrat zacvili. jaz bi ga zelo rada obdržala toda vsi mi govorijo, da je čas, da ga dam na injekcijo. mislite, da bo pes nekaj časa še zdržal?               

lep pozdrav,  zala
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #193 : sreda, 17.08.2005 : 10:18:17 »

Žalostno je slišat in prebrat takšne zgodbe, vendar je pozitivno vsaj to, da je pes na stara leta dobil nekoga, ki mu je mar zanj. Takšen pes vsekakor potrebuje veliko ljubezni, daj mu vedeti, da je zaželjen, da ga imaš rada. Vsaj do takrat, dokler ne boš presodila, da je res čas, da gre.
Drugo ti jaz ne morem svetovati. Čeprav sem proti evtanaziji, me vedno bolj skrbi, kaj če bom enkrat prisiljena to storiti, ker bom videla kako trpi. Ampak dokler se mu bo videlo, de želi živeti in ima voljo za življenje, ga bom pri tem tudi pustila.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #194 : sreda, 17.08.2005 : 13:00:11 »

S kolki se da narediti marsikaj, samo dovolj denarja moraš imeti. Pojdi h kakšnemu dobremu ortopedu, če drugega ne, ti lahko predpiše kaj proti bolečinam. Pes, ki ima slabe kolke mora biti čimbolj suh ( tu mislim res suh, za običajne pojme presuh) in čim več se mora gibati (seveda ne zdaj, ko ga boli)
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines