mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 17:48:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 287995 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #270 : petek, 02.09.2005 : 12:40:14 »

Sem novinka, pa mi ne uspe poslati sporočila. testiram, če bo tolkrat le
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #271 : petek, 02.09.2005 : 12:46:08 »

600 SIT je dam pri  mojem veterinarju, ki si zaračuna toliko kolikor mu gre in nič več. Na dol imajo določene najnižje možne cene, navzgor pa...kolikor je kakšen podjeten. Načeloma se psa čipira ob prvem cepljenju proti steklini, takrat je brezplačno, plačaš samo ceplenje (cena cepljenja proti steklini se tudi močno razlikuje od kraja do kraja). Lahko ga čipiraš prej, vendar sem skorajda prepričana da bi ti to zaračunali. kakšnega posebnega znanja čipiranje ne zahteva, če zna cepit bo menda znal tudi počipirat. Samo določili so zoprno mesto, namesto da bi čipe vsajali npr med plečke, ga morajo po dogovoru v levo stran vratu, kar je malce bolj zoprno za naredit, zlasti pri čisto majhnih psih.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #272 : petek, 02.09.2005 : 12:58:52 »

Ja ajči tokrat ti je pa uspelo!  Wink Ti kar veselo piši!!!

Mislim da moj veterinar psa ni imel namena čipirat, ker bi to verjetno vsaj malo omenu. Je reku da je samo cepljenje proti steklini in nič drugega. No dobro da zdaj vem vsaj to! Ker če o nečem nisi prepričan se nit ne upaš kej dost usajat pa spraševat, ker lahko sam še večji trot izpadeš! Zdaj k vem kaj me čaka pa se bom (oziroma ste me ve  Grin) oborožile z informacijami ! Hvala !  Wink
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #273 : petek, 02.09.2005 : 13:21:06 »

No, končno, jaz pa ne bom nikoli informatik. Hvala vsem, ki ste mi pomagali in se opravičujem, ker  sem vas nadlegovala.

Pozdravljeni vsi ljubitelji teh prečudovitih štirinožcev
Moja predstavitev je v rubriki predstavitve, na kratko pa ponovim. Imamo psičko Ajo, ki bo čez 5 dni dopolnila 4 mesece. Aja je naš prvi pes, zato se hkrati z njo učimo tudi mi. Kupili smo jo pri 7 tednih in ravno tisti dan je bila prvič cepljena, zato smo potni list in potrdilo o cepljenju prejeli že ob nakupu, čip pa dajo psičku bolj zaradi kontrole ob prehodu meje, saj je s tem zagotovljeno, da je cepljen, vsaj takšne podatke sem dobila. Me pa na področju celjenja par stvari zanima, saj dobivamo različne informacije. Aja je bila proti kugi cepljena drugič pri treh mesecih, tretjič pa bo drug teden. To, naj bi bilo o.k. Glede stekline pa naš veterinar pravi, da se psa cepi pri treh mesecih, drugod pa mi svetujejo pri štirih. Sedaj ne vemo kdaj naj jo cepimo proti steklini, da se cepljenje ne bo teplo s cepljenjem proti kugi.

Drgugo vprašanje pa se nanaša na opravljanje potrebe. Aja sedaj biva v pesjaku velikem 2,5x3m v katerem ima tudi uto. Vsak dan je najmanj enkrat za eno uro na sprehodu, kadar smo na vrtu nam dela družbo tudi ona, ob istem času jo peljemo na potrebo zjutraj in zvečer, kljub temu pa se občasno pokaka v uto (to se je zgodilo približno 5-6x), še vedno pa v uti noče spati. Spi na tlakovcih, kadar pa grmi ali je večji naliv jo damo v garažo, ker jo je strah. Vaših idej kako odpraviti težavo bom zelo vesela.

Pozdravček
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #274 : petek, 02.09.2005 : 13:32:08 »

No pa sm mislila da že nekaj vem! Pa spet ne vem! Moj pes je bil do sedaj cepljen dvakrat. Prvič pri dveh mesecih, drugič pri treh. Tretjič bo cepljen proti steklini pri štirih mesecih. A sem še kakšno cepljenje zgrešila? Vsaj tako sem razbrala iz Ajčijinega odgovora....  Huh
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #275 : petek, 02.09.2005 : 13:54:39 »

York, še eno vprašanje imam zate. Zasledila sem da ste v dilemi, ovratnica/oprsnica. Tudi mi imamo podobne probleme. Najprej je naša Aja imela po nasvetu veterinarja oprsnico. Kasneje smo srečali eno gospo, ki se ukvarja z vzrejo psov in nam je svetovala, da zaradi okvare to ni priporočljivo in naj gremo po samozatezno ovratnico. V trgovini pa so nam prav šokirani rekli, da samojed pa res ne more imeti samotezne ovratnice, ker ima gosto dlako. Tako nismo ničesar kupili, do naslednjega srečanja z "novim specialistom" za pse, ki nam je zopet svetoval ovratnico. Drugič smo jo šli kupit brez psa, toda še sedaj ne vem ali smo ravnali prav. Ovratnico ima gor samo na sprehodu, sicer pa je brez vsega saj nas doma zelo uboga in ne uhaja z dvorišča, kjub temu, da je neograjeno. Kako pa ste se odločili vi, York.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #276 : petek, 02.09.2005 : 14:28:14 »

Ajči, tisti v trgovini so imeli kar prav! Če ima samojed ovratnico, naj bo ta najlonska, ker zatezna izcuka dlako, usnjena pa jo obarva.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #277 : petek, 02.09.2005 : 20:10:53 »

Ja naš ima sedaj najlonsko ovratnico in mislim da bo pri tem tudi ostalo. Doma imam sicer tudi oprsnico ampak jo po pravici povedano še ni nosil. Na sprehode itak hodiva tako, da včasih celo povodca ne potrebujem in potem je vseeno kaj ima na sebi:ovratnico ali oprsnico. Itak pa je v pasji šoli obvezna ovratnica, tako da ne mislim nič mešati ovratnice in oprsnice, razen mogoče ko ob odrasel in bo tekel ob rolerjih ali kolesu... Itak pa pravijo da oprsnica za mladiče ni dobra, ker imajo še prešibke kosti in se jim lahko uvije hrbtenica (to je nekako povzetek ki sem ga potegnila iz teme ovratnica ali oprsnica)
Sicer pa o raznoraznih nasvetih o strokovnjakih glede psov nebi zgubljala besed. Ker so pa tako grozno pametni da se še komaj zadržujem da koga ne nahrulim!  Angry Saj sem tudi jaz šele začetnik pa vem da take neumnosti kot mi jih nekateri trosijo niso za nikamor!!! Tudi meni je (lastnik trgovine kjer prodajajo tudi pasje pripomočke in lastnik dveh lovskih psov in pudlja) svetoval naj samojedu nataknem zatezno ovratnico!!! Me zanima zakaj je nima njegov pudelj  Cheesy ? Strokovnjak pa tak! Potem je hotel naučiti Yorka "sedi" in mu je kar tiščal tazadnjo k tlom in kričal nanj, čeprav to York že čisto obvlada samo če mu lepo rečeš!! Sem bla že čisto razkačena. No in itak mi je še povedal da ta pes ne bo nikol nič ubogal in bojo z njim sami problemi ker ga ne vzgajamo dost strogo??? Pač če ne tepeš itak nič ne dosežeš pri psu mislijo nekateri....ma....what ever.
Sicer sem pa že tako ali tako proti zateznim ovratnicam, neglede na dolžino dlake!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #278 : sobota, 03.09.2005 : 11:19:13 »

Oprtnice so sicer v redu, samo pes še bolj z veseljem vleče kot bi sicer, niso posebno lepe za pogledat, ne škodijo pa ne. Navadne najlonske ovratnice so v redu, vendar ponavadi zlasti rdeče puščajo barvo če so mokre. Usnjene ovratnice so v redu, če so iz takega usnja da ne pušča barve, pa če jo bo dobil pes pod zobe jo bo pojedel. Verižne zatezne ovratnice so primerne izključno za šolanje, pa še tam niso nujne. Zatezne ovratnice iz usnja so izhod v sili za tista pse, ki so zelo spretni in si navadne ovratnice snemajo, za mladiče pa niso primerne. Z zateznimi ovratnicami se psa ne da odvaditi vlečenja. Če pes vleče, nam pa se ne da "igrati drevesa" lahko uporabimo halti, vendar je treba psa nanj postopno navaditi, pes pa mora biti dvojno pripet- na halti in na ovratnico da se ne sname.

York: nikoli in pod nobenim pogojem ne dovoli "strokovnjakom" da na tvojem psu demonstrirajo svoje najbolj uspešne prijeme. Če bi ti kdo rad kaj pokazal, naj za mabnekena uporabi kar svojega psa.

Ajči: s tem pravilom o cepljenju proti steklini pri treh mesecih so res "zamrazili", ker se časi cepljenj sedaj prekrivajo. Vseeno je, kaj cepiš prej, vendar pazi, da bo med posameznimi cepljenji vsaj 14 dni. Bolje je, da z enim ali drugim cepljenjem malo zamudiš kot da cepiš vse naenkrat (ne daj se prepričati, če bo veterinar to hotel narediti) Jaz pri svojih vedno počakam, da gre skozi cepljenja proti pasjim boleznim, šele potem pride na vrsto steklina, vendar potem malo zamudim in v bistvu že kršim zakon.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #279 : sobota, 03.09.2005 : 11:46:05 »

a ni blo prej cepljenje proti steklini nekje pri pol letih?

Lanabela, okusi so različni Smiley Ne vem, kaj bi bilo narobe z oprsnicami na pogled, meni so všeč in na polarnih pasmah še poudarijo, čemu so bili prvotno namenjeni (vem, da samojedi najprej niso bili uporabljani za vleko, šele od 18. ali 19. stoletja naprej).
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #280 : sobota, 03.09.2005 : 16:53:35 »

men je veterinar rekel da pridem ko bo star 3 mesece... mal mi je čudn nekje sem prebral da cepljenje proti steklini poteka pri 6 mesecih oz. nekje pri 4ih ...
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #281 : sobota, 03.09.2005 : 23:05:06 »

hey sammy sem videl na tvoji spletni strani da si dala  kastrirat svojga pesika... mal me zanima tvoje mnenje o tem če se je splačalo , kakšna je cena in kdaj se ga lahko kastrira ... hvala
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #282 : nedelja, 04.09.2005 : 08:32:59 »

jah, jaz bi ga verjetno dala še enkrat, če ne bi imela namena razstavljat. pes je bolj vodljiv, nima spolnega nagona, tak da ne uhaja za gonečimi se psicami ... psa se lahko kastrira od 8 mesecev dalje, vendar če ga dosti pozneje, bo učinek manjši, mislim če mu že pride v navado, da uhaja, bo to delal tudi po operaciji. mi smo plačali nekaj več ko 10 000, cena je odvisna od teže psa.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #283 : nedelja, 04.09.2005 : 13:39:05 »

Samojedom pašejo tiste oprsnice za vlečne pse. če seveda jih imajo zato da vlečejo. Tiste oprtnice, ki se dobijo v pet šopih pa oprosti na samojedih zgledajo butasto. (oz samojedi z njimi zgledajo butasto)
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #284 : nedelja, 04.09.2005 : 14:22:32 »

kaj je razlika med oprsnicami in oprtnicami? a lahko daš povezavo do kakšnih slik?
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines