mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:28:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288093 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #540 : sreda, 12.10.2005 : 11:50:20 »

Ja, sedaj je kar je, sem pa kar malo v skrbeh, ker smo bili lepo zmenjeni, da bomo poseg naredili drug mesec, ker bo 100% pravočasno. Saj vem, da vse lahko nadoknadimo, skrbi me ta čas - treh tednov -, ker je v stanovanju ne bomo imeli, v garaži pa tudi nima ograjenega prostora - torej nam ostane le pesjak, tu pa mi napovedujete probleme. Sicer je imela včeraj tako kot pravi Bela včeraj le tri kapljice, kaj bo oziroma je danes pa še ne vem. Bi bilo kar fino, če bi bilo res konec. Še eno vprašanje imam za vas - na pomoč??! Jutri bi jo morali peljati na celjenje proti steklini - ali jo lahko v času gonitve?
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #541 : sreda, 12.10.2005 : 12:29:06 »

Ni je pametno sedaj cepit proti steklini. Počakajte da gre to mimo.
Kar se pa tiče prve gonitve. Vsaka gonitev je dolga 3 tedne, neglede ali je prva ali ne. Le da prve niso tako intenzivne ponavadi in jih včasih psi sploh ne zaznajo. Vi kar lepo počakajte. Meni se je Bela tudi ženla, ko sem jo glih mislila dat sterilizirat. Pa sem počakala. Potem sem jo še dala cepit proti steklini. In sem potem še 14 dni počakala. Potem pa jo dala. Vi lepo mirno dajte to zdaj skozi. Pol boš pa mela vsaj 4-5 mesecev časa da jo daš sterilizirat. Vendar ne prehitro po gonitvi. Naj se čisto pomiri zadeva. Vsaj kakih 14 dni 3 tedne po gonitvi naj bo. Prej ne. Lahko pride do komplikacij , ker ima sedaj tam vse bolj prekrvavljeno in zato tudi bolj občutljivo. Mogoče, da bo manj težav kaki sprej kupit. Lahko pa ti tudi jaz svojega pošljem, ki ga več ne bom potrebovala. Enega še ziher mam. Mislim pa da imam celo dve flaški. Če želiš mi daj naslov, jaz ga itak več ne rabim.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #542 : sreda, 12.10.2005 : 12:51:37 »

Proti steklini jo sicer lahko daš cepit, če je nujno, če ne raje počakaj. Sem že dala gonečo psico cepit in ni bilo nič narobe, vendar se je temu bolje izogniti.
Ne razumem, zakaj psica ne bi mogla biti ta čas v hiši (mislim, da si tisti, ki ne more vzeti psa v hišo kadar je to potrebno, psa niti ne bi smel omisliti - kje pa mislite imeti psico prve dni po sterilizaciji, menda ja ne kar lepo v pesjaku? ali pa če slučajno zboli in ne more biti na mrazu?)
Tudi se mi ne zdi nek grozen problem zbiti iz nekaj letev ali kakšne odslužene omare zasilni boks za v garažo.
Če imate dobro ograjen vrt in pesjak v kakšnem odročnem kotičku bi mogoče še šlo, pod pogojem, da nimate v okolici kakšnih vaških potepuhov.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #543 : sreda, 12.10.2005 : 12:56:28 »

Ja, Lanabela si mi dala mislit. Nekaj bomo mogli pogruntat, da bomo vsi zadovoljni.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #544 : sreda, 12.10.2005 : 14:14:27 »

Jaz sicer nimam psičke, vendar jo bom kot drugega psa najverjetneje imela, pa me zanima, a je dobro če nosi psička tiste hlačke? Če jih ne, ne pušča sledi v stanovanju?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #545 : sreda, 12.10.2005 : 17:00:50 »

eni so zelo zadovoljni z njimi, ampak če bi jaz kateri koli moji nataknila hlačke, bi jih pojedla z vložkom vred takoj ko bi jaz pogledala stran. Če jih slučajno ne bi mogla sneti sama ( v kar dvomim) bi jih ji z največjim veseljem slekla kakšna druga. Nekatere psice tako pridno vse počistijo za sabo, da sploh ne opaziš da se goni, za druge imaš občutek da prav nalašč packajo. Meni se je nekaj mesecev nazaj na steni svetil prekrasen odtisek pasje ... , pa skrajno neprijetno je, če ti sede na rjuho ali blazino... samo lepo vzgojene psice tega itak ne delajo. Moje očitno niso. Če je pa na linoleju ali ploščicah pa ni treba drugega kot parkrat ne dan pobrišeš z vlažno krpo pa je.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #546 : sreda, 12.10.2005 : 18:40:16 »

Lanabela kadar pa ti pišeš o dogodivščinah svojih psic se vedno iz srca nasmejim  Grin Mora bit res zanimivo (in pestro!) met tako pasjo druščino doma!
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #547 : sreda, 12.10.2005 : 18:44:53 »

ah ... hvala!

drugače pa sem jaz opazila zanimivo početje mojega navihanca, tega prej nikoli ni počel. ko dobi večerjo, ga pustim zunaj še nekaj časa in ga grem čez čas zapret. nekje en teden leži vedno, ko grem nazaj, v hišici, no, ko vidi, da prihajam odhiti do čisto zadnjega dela dvorišča. Grin sploh mi ni jasno, zakaj to počne in kaj želi doseči, če sploh kaj.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #548 : sreda, 12.10.2005 : 20:33:05 »

Sammy: mogoče, da ga ne bi not zaprla.

Ajči: no ko boste dali psico sterilizirat, pa bi bilo zelo fino, da je vsaj prvi dve noči nekdo z njo. Ker je res hudo to. Potrebovala bo bližino nekoga, da jo bo tolažil. Malo od narkoza in bolečine. Moja prvo noč ni nič spala. Zaspala je šele nekje ob 5 vjutro. Takrat sva se midve za en teden preselile v kuhno, da je lahko moj normalno spal in šel zjutraj delat. V glavnem dajte jo sterilizirat takrat, ko bo lahko nekdo z njo vsaj en teden. Jaz sem jo dala sedaj ko sem mela počitnice. Sploh problem je v tem, ker ko je mela tisto trobento gor ni mogla pit vode in semjo jaz pedinala. Če pa ni mela trobente pa sem jo mogla res skozi met na očeh, ker si je hotla takoj dol polizat.

Če maš psa v boksu, hlačke za moje pojme niso potrebne. Saj se gre itak samo za čistočo. Moja zelo lepo drži hlače gor. No sej ko sem ji oblekla za foro svoj pulover ga je tut lepo nosla  Grin - samo da se je držala ko mona in je tak v celem prestavljala noge - kot da ma gips gor. Tak da fino je met hlačke. Maš pa več vrst hlačk. Maš usnjene, plastične in take kot neke mrežaste (take porozne). Pri moji so se najbolj obnesle porozne. Usnjene nisem kupovala, vendar dvomim da bi ostale cele (1. zato ker so usnjene in usnje diši, 2. ker se navežejo vonja in potem smrdijo), plastične so klump in jih pes ne bo dolgo držo gor na sebi, ker mu postane vroče v njih (plasitika ne diha). Tako da najboljša je zadnja varianta ali pa kakšne stare bombažne gate, pa jih malo moderniziraš Wink. Je pa potrebno kar pogosto vložek menjavat (jaz sem ji deval kar te moje ta male dnevne), ker sicer jo začne motit, ko je vložek moker in začne lizat in po možnosti trgat. No sej to se vse sproti naučiš. Kot da maš malo deco.  Cheesy

V galvnem, sedaj ko se ženi bi jo jaz na vašem mestu dala v bajto ali pa vsaj nekam drugam, ker boste sicer imeli probleme s potepuškimi psmi. No mogoče pa ne bo, ker je to njena prva gonitev. Če pa jo boste dali sterilizirat, pa mora obvezno bit nekdo pri njej (vsaj prva dva dni in noči).
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #549 : četrtek, 13.10.2005 : 07:23:38 »

Hvala za nasvete, so res dobrodošli. Sicer se sedaj, ko je res vsak dan najmanj dvakrat v stanovanju veliko lepše obnaša in že ve kaj sme in česa ne, tako, da bomo sterilizacijo verjetno brez problemov lahko dali skozi kar v stanovanju. Mogoče se vam res čudno sliši, toda da bi mi pes čisto stanovanje uničil - ne, tega pa kljub ljubezni do njega ne pustim, saj nisem banka.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #550 : četrtek, 13.10.2005 : 07:57:38 »

Ne aja, meni se to čisto nič čudno ne sliši. Sem tudi jaz takega mnenja, čeprav še nimam svojega stanovanja. Vendar mislim da si ubrala kar pravo pot in psičko počasi privajaš na stanovanje. Je pa poleg uničenega pohištva ki ga pes lahko "povzroči" še ena težava, ki bi me tudi zelo motila če bi bil pes vseskozi v stanovanju: DLAKA! Že sedaj jo imam na vseh oblekah pa če sem bila pri psu ali ne, pa tudi drugje se najde....zato ne vem kako bi bilo če bi bila zverinica vseskozi v stanovanju! To skrbi tudi Sammy (sm prebrala par postov nazaj). In mislim da je skrb upravičena. Sploh če bo imela psa v Ljubljani, torej v študentskem stanovanju, ki si ga bo morala po vsej verjetnosti z nekom deliti. In pri vseh problemih ki so s študentskimi stanovanji si nisi zadala lahke naloge. Prvič je problem dobiti lastnika ki ti bo dovolil psa v stanovanju in še najti tako stanovanje ki bo cenovno sprejemljivo in lepo in blizu šole... Shocked Potem so problem še sostanovalci....kaj pa prevoz??? Veliko sreče ti želim....
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #551 : četrtek, 13.10.2005 : 11:00:28 »

Sammy, zdajle ko to berem sem spomnila, da je tisti dan ko sem odpisala glede stanovanja prihajalo do izbrisov sporočil. Upam, da si ga prebrala. Saj res ni ugodno, tada vsaj veš da ga brišeš iz morebitnega seznama.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #552 : četrtek, 13.10.2005 : 11:15:03 »

Ne vem zakaj veterinarji steriliziranim psicam za prve dni ne dajo malo močnejših sredstev proti bolečinam. Vsaj večina ne. pri nas so psice po kakšni težji operaciji nekaj dni dobivale morfij, po kakšni manjši pa rimadyl ali tramal in je bil lepo mir, normalno so spale, niso rabile ovratnikov, niso si pulile šivov...Tako kot po vsaki malce zahtevnejši operaciji naj bi bila sterilizirana psice recimo en teden notri in pod nadzorom. Ljudje sterilizacije podcenjujejo, premalo pazijo na psice, potem pa jamrajo, ko morajo plačevati ponovno šivanje ali pa zdraviti infekcije.

Nikjer ne piše, da mora pes, ki je v stanovanju kraljevati po vseh prostorih. ponavadi se da najti v hiši en tak prostor, kamor lahko zapreš psa, kjer čiščenje ni pretežko in kjer ne more narediti prevelike škode. Ponavadi je to kakšna veža ali kopalnica. Lahko si tudi omisliš hišni boks, kamor zapreš psa kadar te ni doma (samo v tem primeru odsotnost ne sme biti dolga)
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #553 : četrtek, 13.10.2005 : 12:02:44 »

Dobro, da obstaja ta forum. Ko imaš prvič v življenju psa (če ne štejem enga mešančka, ki smo ga imeli pri mojih 7 letih, pa še to -groza - privezanega, sam ne veš kaj in kako. Kako poteka sterilizacija? Nimam pojma. Da je to orng operacija in temu primeren čas zdravljenja, ja je logično, toda tega ne veš in tudi ne znaš predvideti. Zato se tudi ne pripraviš na pravi način, ko pa je potrebno ukrepati, je prepozno. Zato res hvala vsem, ki mi opisujete in svetujete kaj naj naredimo. V tem primeru, seveda svojega srčka ne bomo pustili v mrazu na tlakovcih, ji bomo pač uredili svoj kotiček v kopalnici, kot si predlagala. Tam res ne more nič zgristi in uničiti, pa še pomili bomo lahko, če bi bilo slučajno potrebno.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #554 : četrtek, 13.10.2005 : 14:25:14 »

Našo imamo v stanovanju pa se lahko pritožujem samo zaradi dlake. Uničla ni ničesar. no pardon, enkrat je poleg nas !!! malo obglodala nogo mize, ki smo jo potem prebarvali in se sedaj ne vidi. Pa mami je potem, ko je že bila večja porihtala dva para čevljev  sram (to bi lakho naredila tudi zunaj). Drugače pa kaj drugega ni naredila. Je pa vedno imela veliko raznih rekvizitov za glodanje na voljo. In je bila tudi po 8 ur včasih sama doma (vedno ni bila možnost, da jo zraven vzamemo). Mislim, da je ogromno odvisno od vzgoje. Sproti smo jo usmerjali kaj sme in kaj ne sme. Res je, da če imaš več psov je to malo težje, ker več glav več ve  Wink in se več spomne. V glavnem pa nismo potrebovali nobenih boksov ali kaj podobnega. Če bi že blo potrebno potem bi se te odločla za hišni boks. Vendar je punca pridna in ni problema.

Kar se pa tiče sterilizacije. Jaz sem dobila za belo tablete proti bolečinam, ki sem ji dala prva dva dni. Prva noč je bila res huda. Ni vedla kak se naj vleže, kjub tabletam. Drugi, da ko sem vidla da jo je spet začelo bolet sem ji dala zopet tableto, ki je takoj prijela, kar pa se je takoj poznalo na razpoloženju Bele. Moja je bolj taki mali hiperaktivec. In ona je bila že drugi dan precej korajžna. Ona bi že norela in skakala. Šive si ona sicer ni hotela trgat, ampak samo lizala si jih je. Vendar to je že dovolj, da se vse skupaj vname.
V glavnem jaz ne vem kak bi naj zgledla takšna sterilizacija oz. posledice sterilizacije pri mački, ki živi izključno zunaj. Namreč sama bi rada dala sterilizirat dve mački (ostale smo že oddali), vendar če bo vse to tak zgledlo kot je pri Beli, potem jih raje ne dam. Da si bodo šle šive lizat in trgat, potem pa se bo vse odprlo in blo še hujše... Ne vem prav bojim se.
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines