mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 15:15:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 287978 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #750 : nedelja, 20.11.2005 : 20:54:28 »

Bela01, dober primer si podala! tudi če smo v prostoru drugi ljudje, ne samo otrok s psom, se kaj hitro lahko zapletemo v pogovor in pač v nekem trenutku pozabimo biti pozorni. in potem se lahko tudi hitro zgodi, da želi otrok k psu, pes ima nekaj v gobcu in ...
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #751 : ponedeljek, 21.11.2005 : 08:42:59 »

No in kaj naj sedaj naredim?  Undecided
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #752 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:10:58 »

Lahko začneš s tem, da psa nekaj časa hraniš samo iz roke. Nato imaš posodo v roki in počasi dodajaš hrano, ki jo pes sproti je (če zarenči, ne dobi nič več nič do naslednjega obroka), potem daš prazno posodo na tla in počasi dodajaš hrano, vmes posodo vzameš v roke...
Pa bistvo problema ni v tem, da psa naučiš, da ne renči ko mu vzameš posodo. Bistvo je v tem, da moraš doseči, da te bo pes spoštoval. V tem primeru ne bo zarenčal nate, tudi če ga nikoli nisi nič učila. O tem, kako se to doseže je veliko napisanega, bistvo pa je, da si mora pes čisto vsako malenkost, ki jo dobi od tebe, od pozornost in igre do hrane zaslužiti. Zdaj je zadnji čas, da mu pokažeš, kako nič na svetu ni zastonj.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #753 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:46:04 »

Ma jaz mam tak občutek da renči ko vzamem hrano samo zaradi tega ker je tako blazno požrešen! Poje vse kar mu pride pred nos. Drugače z njim nimam kakšnih hudih problemov. Odpoklic nama gre tudi kar dobro...razen če ni res kakšnih zelo motečih dejavnikov. Če recimo zagleda mačko ki skoči iz trave se bo zagnal za njo pa če bi jaz naredila ne vem kaj.... Shocked
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #754 : ponedeljek, 21.11.2005 : 14:48:57 »

Vseeno bi na tvoem mestu zadevo vzela resno. Samojed naj ne bi nikoli renčal na človeka, sploh pa ne takle mladiček. Po moje se boš morala zelo strogo držati pravil, kako vzpostaviti in vzdrževati svoj vodilni položaj, da ne bo čez kakšni dve leti katastrofe.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #755 : ponedeljek, 21.11.2005 : 15:01:23 »

York, ne čakaj do pubertete, da se boš takrat lahko prepričala (oz. spoznala), da je zadeva resna ... Takrat bo težave dosti teže reševati.
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #756 : ponedeljek, 21.11.2005 : 17:47:30 »

Da malo prekinem to temo, vam povem da sem bila v nedeljo na razstavi v Vrtojbi in ne boste verjeli tam so bili samo trije samojedi, moja in še dva bratec in sestrica ki imata istega lastnika. Prav žalostna sem bila saj do sedaj je bilo vedno kar precej samojedov na razstavah, sploh italjanskih, pa tudi naših. Saj psičkov je bilo veliko sam samojedov pa skoraj nič.
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #757 : ponedeljek, 21.11.2005 : 18:43:10 »

če smo bili že pri fotografijah, dober fotoaprat +veliko poskusov in eksperimentiranja z nastavivami in so zelo lepi razultati.

papa
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #758 : ponedeljek, 21.11.2005 : 19:47:26 »

Kati, York, Bela01, jmarkoos, od vas še pričakujem odgovore na anketo .... če vam ni odveč. prosim! Smiley
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #759 : ponedeljek, 21.11.2005 : 20:26:11 »

Ja, ne bo treba čakat do pubartete, pred 10 minutami sem prišla do spoznanja da je treba nekaj ukrenit!  Shocked Danes me je moja bela mrcina dvakrat razočarala, pravzaprav kar ustrašila  Cry Najprej mi je (takoj ko sem ga spustila iz pesjaka) ušel čez vrt ker je tam videl enga potepuškega psa in je potem lavfal za njim (k vsej sreči ne čez in po cesti!). Po poti je srečal še eno mačko in je potem norel še za njo (potepuh kar na enkrat ni bil več zanimiv) končno se je ustavil pri sosedovi psici (s katero sta ful kolega in se jima včasih pustimo igrat) ki je bila na vso srečo zaprta in sem ga tam končno dohitela (ja super telovadba že takoj po službi!  Huh) In potem sem ga prijela za ovratnico (povodca valda v vsej paniki nisem vzela sabo) da ga bom odvlekla domov. In kakšna je bla to reakcija! York je renčal, kazal zobe, grizel roko....  Shocked Grozno! Potem mi je soseda posodila povodec da sem ga sploh pripeljala do doma. Ampak to še ni vse! Ravnokar sem mu hotela dati večerjo in vrečki v garaži sem imela pripravljeno hrano. In preden sem jo jaz vzela v roke, jo je on že zavohal in ukradel!  Angry ter zbežal z njo v pesjak. Jaz sem nekaj časa kričala fuj in pusti in daj meni, potem sem previdno stegnila roko proti njemu (hrane se nisem niti dotaknila) in takrat me je šavsnil v roko!  Shocked  Shocked  Cry  Huh Zarenčal in pokazal zobe!
Kaj mi je storiti? Danes sem enkrat že sprovala Lanabelino metodo z dajanjem obroka iz roke. Nekaj sem mu dala iz roke, potem malo v skledo s tem da sem imela roko med hranjenjem kar v skledi in ni nič protestiral....to bom še delala naprej. Mate še kakšen drug nasvet? Vsakega bom vesela, ker želim da se z našim ljubljenčkom dobro razumemo in da nam ne bo vsem zrasel čez glavo. Že do sedaj sem upoštevala vaše nasvete, nasvete inštruktorja v mali šoli itd. in ne vem kje sem zašla  Undecided Help!
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #760 : ponedeljek, 21.11.2005 : 23:19:27 »

To delaj kot ti je rekla LanaBela. In od sedaj naprej ga imej samo na povodcu. Vedno si naj zasluži če hoče kaj dobit. Tudi ko mu daš za jest iz roke, naj se najprej vsede in umiri. Pa vmes še da tačko da dobi. Bo pa dolgo trajalo. Ne si mislit da bo šlo v enem tednu mimo. Ampak če boš vztrajna bo šlo. Je pa pogoj da to delajo tudi ostali. Čist tak bom rekla pa naj reče kdo kaj če ampak tudi če kdaj dobi kako ne bo tako hudo. Moja je tudi ko je hotela renčat name in je šavsnila proti moji roki. To je bilo ko je bila stara 4 mesce. No te sem jo po gobčku, potem pa je sledilo hranjenje iz roke. Trajalo je nekaj časa vendar se je obrestovalo. Sedaj pred mano ne brani nobene hrane, pusti da vzamem vse tudi najbolj okusno kost. Pred drugimi živalmi brani, vendar meni kljub navzočnosti drugih živali mi ne brani. Lepo spusti in smo poželjivo gleda in maha z repom kdaj ji bom vrnila. Pa tut ostale stvari. Kar lepo uboga. Razen seveda odpoklic, ko vidi kako mačko ali pa zanimivega psa. Samo da psa pozdravi pol pa že lahko gre dalje, brez tega pa težko.

V glavnem čim več igre ampak vse s tem da si zasluži. V igri ga tudi na hrbet prekucnite in ga malo nemočnega naredite (primete za tace, da se ne more vstat), pa ga žgečkate po trebuhu. Mogoče bo od začetka norel potem pa bo videl da je prijetno - ampak za prijetnost se je pač treba podredit.
V glavnem ni samo v hrani problem. Upam da vama bo uspelo, oz. mora vam v dobrobit vseh. Drugače pa čimprej v šolo če še ne hodita.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #761 : ponedeljek, 21.11.2005 : 23:35:52 »

Sva že "nardila" malo šolo. In se mi vsi režijo v glavo, češ "no in kje je kakšen rezultat vajinga šolanja!?"
Logiran
jmarkoos
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #762 : torek, 22.11.2005 : 09:12:47 »

Sammy odveč ni - ampak časa primankuje   Undecided .....
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #763 : torek, 22.11.2005 : 11:45:52 »

Mi pri hranjenju nimamo težav, predvsem zato, ker smo že od vsega začetka pri tem zahtevali, da sedi ko ji dajemo jest in šele, ko ji ponudimo se premakne. Težave sva pa imele v soboto pri ukazu prostor. Groza! Saj je dala prostor, ko je čakala nagrado, pol pa takoj vstala. To sva morali ful velikokrat ponoviti, tako da je nazadnje morala pristopiti inštruktorica in jo "bolj na trdo" dati v prostor. Doma smo zdaj to veliko vadili, vendar v stanovanju uboga tudi po 10 min. ker ve, da bo sicer mogla nazaj v pesjak, na prostem pa je zadeva bolj tako,tako.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #764 : torek, 22.11.2005 : 12:13:25 »

York, zdaj razumeš v čem je smisel testa s hrano, ki ga delajo po azilih?
Imaš izredno dominantnega psa, kar je za samojeda sicer čisto normalno, vendar večina svojo dominanco uveljavlja veliko bolj prijazno in neopazno. zadevo vzemi resno. Psa do nadaljnega ne spuščaj s povodca. tam, kjer si ga imela prej spuščenega ga imej na dolgem jermenu ( 10 m). Jaz bi sicer vsakemu mojemu cucku, ki bi si drznil name zarenčati, kaj šele šavsniti, v tistem hipu pripeljala tako zaušnico, da bi ga odneslo in bi drugič presneto dobro premislil, ali se mu splača. vendar tebi tega ne priporočam. Nadadljuj s hrano tako kot si začela, lepopočasi, ne prehitevaj. Zavedaj se, da pes dobro ve, da se ga bojiš. Prav tako mu je jasno, da si je že priboril vodilni položaj, zdaj ga mora samo še utrditi. Zato se zaenkrat izogibaj konfliktnih situacij ( ne grabi ga za ovratnico, ne vtikaj roke v uto kadar se  pes umakne vanjo, ne jemlji mu kosti iz gobca (če bi bil v stanovanju bi zraven sodilo še recimo ne meči ga s kavča ali postelje, ki si jo je osvojil...) Hkrati pa se začni vesti kot vodja. Psa pobožaj, kadar tebi pride na misel, ne kadar se on pride crkljat. S psom se igraj, kadar se tebi zahoče, ne kadar te pes izsiljuje za igro. Igro končaj, ko bi se pes še igral. Zaenkrat izključi vse bojne igre - cufanje, vlečenje....Pes naj nima nobenega kotička, ki bi bil samo njegov. Če si lasti pesjak in uto si vzemi nekaj časa in ostani nekaj časa v pesjaku, tudi v uto zlezi, samo ne takrat, ko se pes umakne vanjo. delaj poslušnost. dobro delo nagrajuj. Vadi vajo prostor, postopno jo utrjuj, tako da bo pes nekaj časa ostal na prostoru, po recimo enem mesecu treninga bi že lahko zahtevala od njega, da leži približno pol ure (za vsak slučaj ga pripni nekam z dolgim povodcem, da ne bo nagrajen za pobege). Enkrat na dan pol ure ležanja na prostoru ponavadi na splošno vedenje psa izredno ugodno deluje. Tudi povadi in utrdi vajo sedi, potem pa zahtevaj od psa, da se vsede vselej preden gresta skozi vrata, preden gresta čez cesto, lahko tudi preden dobi za jesti. Učene trikcev in podobnih neumnosti pa itak še nobenemu ni škodilo.
Logiran
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines