mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 12:22:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288076 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #1380 : torek, 12.12.2006 : 18:57:10 »

Poznam tvojo situacijo  Undecided Kako bi sama zdržala..uf ne vem.

Hja naš Korli je v hiši in mama nima takih problemov ker je kratkodlak in tud s terierji ni težav. Ampak dolga dlaka...Težaven karakter ima tudi naš, sice mene ne upošteva najbolj, ampak gre. Je pa to družinski in v največji meri zanjskrbi mama in pa foter. Js sem za trike in krtačenja, onadva pa s sprehodi (ne mara samcev in otrok in je problem).
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1381 : sreda, 13.12.2006 : 13:01:56 »

Hojla samojedki. Končno ste se malo prebudili.
Samy tebe in tvoje strše pa po svoje prav razumem. Mislim, da skoraj nihče ne more bit tako prepričan v to, da pes ne bo v stanovanju, kot sem bila jaz. Vse bo uničil, spraskal, polno dlak, sline, umazanije....., da ne naštevam kaj vse sem pomislila ob dejstvu, da je pes v stanovanju. Tudi to, da ste me v forumu prepirčevali, da ni tako hudo, me ni prepričalo kjub temu, da je moje srce že osvojila in je ne bi nikoli nikomur dala. Potem pa je prišel dan - sterilizacije. Ko smo šli ponjo, sem si rekla, no če ste že tako "tečni" bo pač kakšen dan v garaži.

Pol pa pridemo k veterinarju. Tam je v boksu ležala vsa uboga, komaj je odprla očke, bela, čista, saj smo jo pred operacijo skopali kot se za odhod k zdravniku spodobi. kako naj jo damo v garažo. Čisto nemogoče!!!!! No, takrat sem razumela kaj ste mi hoteli povedati. In ne le, da ni mogla v garažo, vzela sem si dopust, mož proste dni, da smo bili z njo najmanj 10 dni in seveda noči, ko smo gledali, da je vse o.k. Bolno? Obsedeno? Ne, ni le takrat se zaveš kaj ti žival pomeni in kaj pomeniš ti njej. Ne zdi se mi, da smo se odrekali, temveč smo ustvarjali neki odnos.

Sedaj je več ali manj v hiši. Poleti je zunaj saj je vedno nekdo na vrtu, v tem času pa je notri. Spi na tle, točno ve, kje je njen prostor, kavču se skoraj ne približa, ker ve, da je to prepovedana cona, v posteljo pa se pride zjutraj pocrtlat.

Sedaj sem malo več razpisala kot sem hotela. Želela sem samo povedati, da v zimskem času samojed NE pušča (res ne) dlak, nič ne umaže, se ne slini, ne dela škode...... ampak je čisto prijazna živalca, malo radovedna... zna pa prav milo "fehtat".
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1382 : sreda, 13.12.2006 : 14:07:56 »

Hihihi, Ajči sem vedla da bo kar hitro tako kot pri nas. Pa reči če ne fehtajo prav milo. Glavio ti položijo na kolena in te tak lepo gledajo Smiley. Pol se pa pride stisnit k tebi in si že čisto mehki. Pa saj ne moreš rečt ne Cheesy
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1383 : sreda, 13.12.2006 : 14:36:07 »

No, ker smo kar dosledni pri hrani, sicer ima takoj probleme, mora biti še malo bolj prefrigana kot drugi. Kadar obupam nad njenim obnašanjem na kakem sprehodu ko vleče proti drugim psom in ljudem, pa laja če kaj ne doseže.... vidim, da takrat ko kaj hoče, ona ve vse o lepem obnašanju. POzna sedi, poleg, tiho, počasi.... No in kadar si kaj zahoče, se najprej vsede blizu tebe in pol prav počasi dobesedno leze kot polž proti tebi in te gleda. Če jo ignoriraš, pa pol ko je že čisto zraven, s taco ona tebe boža. Najprej čisto malo, pa še malo..... ti pa vstrajaj!!!! Zoprno, a kaj ko smo pol skozi na travi, driskamo... in za nameček je umazana dlaka in mora biti kakšen dan v pesjaku, zato ji pol raje dam nekaj kar vem, da prebavlja.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #1384 : sreda, 13.12.2006 : 15:07:34 »

ajči, vem, kaj si hotela povedat, ampak naše nobeni učki, noben nasmeh, nobena prijazna kretnja ne premamijo Cry še ko poka (okrog praznikov) in treska (nevihte) in se trese, komaj izustijo tisti "naj ti bo" Roll Eyes
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1385 : četrtek, 14.12.2006 : 08:30:20 »

Škoda. Sem mislila, da bi jih prepričalo, saj so glede na tvoja leta, verjetno starši mojih let. In kot sem napisala, ker sem bila sama tudi dosti "zatežena" kot bi verjetno ti rekla, pa se me je dalo omehčat, si mislim, mogoče bi se tudi oni. Sedaj si je sploh ne predastavljam, da bi bila skozi sama zunaj, saj ji je dolgčas pa tudi mrzlo....

Včeraj pa me je čisto šokirala. Po kosilu sem pustila krožnike na mizi, kar 99% ne delamo in smo se šli malo "pocrtlat" v dnevno. Naenkrat zaslišim neki zvok iz kuhinje in seveda opazim, da Aje ni. Si moreš mislit, gospodična je lepo s sprednjimi tacami stala na stolu in si ravno oblizovala gobček umazan od krožnika. Pol te pa še prav nedolžno pogleda, češ, saj si tudi ti tko jedla, ne?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #1386 : četrtek, 14.12.2006 : 13:42:58 »

Sammy je star že 4,5 leta, tako da mislim, da če po tolikih letih ni bilo napredka, ga ne bo nikoli ...  Cry
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1387 : četrtek, 14.12.2006 : 16:12:06 »

Moram priznati, da se strinjam s tabo. Verjetno res nimaš kaj storiti, saj če boš težila, se boste samo skregali, dosegla pa ne boš nič.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1388 : petek, 15.12.2006 : 10:18:46 »

No, saj tako hudo pa spet ni. Kljub ne ravno ljubezni do psov, so ti dovolili ga imet. Posredno (financiranje tebe) skrbijo zanj. Nekateri prvič sploh ne bi nikoli odobrili psa, drugi če bi ga že odobrili, si bi jim vsak tolar zdel odveč za psa, ... Imam v "žlahti" kar nekaj ljudi, ki imajo sicer doma psa, pa se jim zdi še cepljenje odveč. Škoda denarja, itak je pes skos doma. Tudi hrane primerne za pse se jim zdi škoda, saj pa malo kruha po masti namažeš in to je to. Pa kakšno oglodano kost mu vržeš, pa je pes sit. Še z repom maha. Žal tak je. Jaz sem pa čudakinja, ker jih hočem prepričat v nasprotno. Če pa njihov fifi že 10 let tak živi pa je super. Pa njihov prejšnji floki isto, pa ni bilo problemov. Samo toti čistokrvni majo neke posebne potrebe, da jih je treba s posebno hrano futrat. Nabavi si mešančka, pa ga boš lahko futrla s pomijami  Angry.
Trudla sem se en čas, da bi bilo drugače, sedaj sem pa počasi nehala. Vsaj malo sem jim vcepla v glavo, da naj psa ne spoščajo samega na sprehod. Pa ne zato, da bi jih skrbelo, da bi se mu kaj zgodilo. Neee, da ne bi kakšne kazni dobili ali pa mogli kakšne škode plačat. Samo to jih je prepričalo.
V glavnem, jaz skrbim za svojga psa spodobno, njihove mačke sem dala sterilizirat, zato da se jim ni več treba "mantrat" in pobijat mladičev. Psu pa, ko sem tam, privoščim kakšen kos mesa, priboljšek, kakšen dober briket ali konzervo. Grem z njim na sprehod. In ne morte vrjet pri 10 letih se je naučil dati celo tačko. Torej le ni en butast pes. Njim se vsekakor vse skupaj zdi še vedno smešno, ker se pač jaz nekaj trudim brezveze. Pa saj je samo en trčen pes, ki je tam zato da laja pred bajto. Noter, da bi ga dali. Pa ste ja hecni. Pa kaj pol, če zunaj petarde pokajo in pes celi zmešan nori po dvorišču. Se bo vsaj malo zleto. Zdaj so vsaj tolko, da ko sem jaz tak se spomnijo in ga takrat ko poka ali pa grmi zaprejo v delavnico. Če pa me ni tam, pa ni nobenga, ki bi ga skrbelo za psa in ki bi težil. Takrat se pa ne rabijo sekirat za njega. Ko bo pa pes postal z leti vse bolj "siten" in "napadalen" bo pa dobil šus v glavo. Simpl kot pasulj.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1389 : petek, 15.12.2006 : 14:42:47 »

Ja, seveda so dosti naredili, da so ga sploh kupili, mu naredili velik in lep pesjak, plačali šolanje, kot vidim poslikah gre z vami tudi na dopust.... skratka, ravno zato sem milila, da se bodo omehčali kot sem se jaz. Zgodba mi je na nek način podobna naši, saj sem že na začetku povedala, da smo se mi podali v ta nakup in skrb, zgolj zaradi izredne želje sina. S tem, da smo mu sutregli, pa smo obogatili vse. On, pa je še vedno formalni lastnik, ki bi, če bi bilo nujno, tudi svoj "šparovček" spraznil.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #1390 : petek, 15.12.2006 : 15:00:28 »

Ja, seveda so dosti naredili, da so ga sploh kupili, mu naredili velik in lep pesjak, plačali šolanje, kot vidim poslikah gre z vami tudi na dopust....

Ceno psa smo si vsi razdelili; ceneje je, če 'maš psa v stanovanju, ker ne rabiš delat pesjaka; ok šolanje; glede dopusta pa je bilo prvo leto groza, sem mislila tistih 10 dni, da bom umrla brez njega, naslednje leto pa sem postavila ultimat - če hočete, da grem z vami, gre Sammy tud Tongue...
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #1391 : petek, 15.12.2006 : 15:53:02 »

Sammy, kako pa napreduje prepričevanje glede študija in psa?

Jim lahko rečeš isto kot si jim za morje... Če ne gre Sammy, ne bom študirala...  Wink  Drugače ima moja kolegica borderja s sabo v Ljubljani in nima nobenih težav. Tudi z istanjem stanovanja ni bilo težav... Je imela kar precej sreče. Jaz še vedno držim pesti za vaju.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1392 : petek, 15.12.2006 : 16:03:58 »

V privat stanovanju mislim, da problema glede stanovanja ne boš imela, da ga ne bi dobila. V študentu dvomim, da ti bodo odobrili. Jaz sem se sicer enkrat švercala z Belo na obisk h kolegici, a uradno ni dovoljeno nobene živali. Sicer pa so tako male sobe (v tastarejših), da je glih kaj za dva študenta fraj.
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #1393 : petek, 15.12.2006 : 16:06:02 »

Potem pa dobiš še kakšno butasto cimro... Pa žurke pa to... Mene ne bi spravili noter...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #1394 : petek, 15.12.2006 : 16:31:55 »

Heh, glede študija... Sad Še slišat nočejo za to varianto. Ker pač "v kakšnem bom živela (dlake), ne bom imela časa, vse bo uničil, lajal..." Roll Eyes Kakšen predlog? Tisto, da ne bom študirala brez psa ne pride v poštev, ker vejo, da sem odgovorna in hočem čimprej doštudirat in na svoje (seveda zaradi psov) - tega pa ne bi dosegla z zavlačevanjem. Če pa bi že poskusila na ta način, ne bi šlo, ker ni dovolj igralke v meni in me pač zavira želja po čim hitreje dokončanem faksu - zato ne bi bila dovolj prepričljiva.
V vsakem primeru bom v stanovanju, nisem jaz za študenta ...
Logiran
Strani: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines