mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:34:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 102 103 104 105 106 [107] 108 109 110 111 112 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 287974 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1590 : nedelja, 26.07.2009 : 17:20:26 »

Lynn krasen je tale tvoj samojedek! Kiss
Pripelji ga na kakšno razstavo, da ga malo prečohamo.. Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1591 : nedelja, 26.07.2009 : 20:57:47 »

Janez22, hm..., kako naj se ti pa splaca vzeti nekega psa? Ali ves, kaj pomeni imeti psa? O kaksnih koristih tukaj pac ne govorimo, oz. tezko govorimo o tem, katerega psa se splaca imeti. Dejstvo je, da vedno tistega, ki nam ustreza karakterno in vizuelno, ne glede na pasmo, obliko, barvo, velikost ... Pri posvajanju je treba imeti razciscenih se nekaj ostalih pojmov, kot je pripravljenost za resocializacijo, sprejemanje navad, ki jih ne bomo mogli spremeniti v "nam bolj po meri" ...

Upam, da nisi resno mislil z idejo o tem, da ti naj svetujemo, ali je ta pes (ali katerikoli drug) zate? Ne poznamo ne tebe in ne psa in ti o tem, ali vzeti psa ali ne, ne moremo svetovati. O tem si moras biti na jasnem sam. Je to pes, s katerim zelis v "dobrem in slabem" preziveti naslednjih 10 ali vec let? Najbrz ne, ker se tukaj in v drugih temah toliko ukvarjas z vprasanji o njem.

Tezko bos rekel, da so moje psice, ki ne tecejo z menoj, okras na nasem vrtu. Vidim, da ti gre posplosevanje izjemno dobro od prstov.
Psu ni treba nicesar na silo jemati, prav tako ga ni treba po riti. Pes ni otrok. Psa je treba nauciti, kdo je gospodar in kaj sme in cesa ne. Pes, ki dobi od doslednega skrbnika jasna in nedvoumna povelja, nima problemov in je zadovoljen pes. Je pa v to treba vloziti nekaj znanja, energije in casa. Psi se ne kotijo nauceni vsega, prav tako prej ubogljiv pes najbrz ne bo ubogal omahljivega, kolericnega in nedoslednega novega skrbnika. Kako se bo pri tebi obnasal kakrsenkoli psa (katerekoli starosti), je v veliki meri odvisno od tebe.
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1592 : ponedeljek, 27.07.2009 : 16:16:36 »

Živjo nezzek, bom prišla najbrž na razstavo v Trbovlje, tako da upam da vas kaj vidim, trenutno sem brez internata, ker mi je že od petka siol nehal delat, tako da komaj čakam da mi popravijo, ker že ful pogrešam mojpes forum..
Aja in lepo da ti je všeč moj samojed, sej je res super kuža. Ja, pa moram povedat da ful napredujeva in ni več tako plah, zgleda da se je moj trud obrestoval..

Lp, Sara
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1593 : ponedeljek, 27.07.2009 : 18:45:40 »

Sem vesela da mu gre na bolje! Res sem vesela zanj Cheesy
Vsekakor se moramo spoznati, me boš vedno našla pri ringu od španjelov Wink

Upam, da kmalu dobiš net nazaj Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1594 : ponedeljek, 27.07.2009 : 20:04:23 »

Net mi že dela, tko da sem ful happy. Cheesy Cheesy Cheesy  Bom prišla z mojim Sachom gledat in da se počasi mal navaja na več psov, pa te sigurno poiščem pri ringu španjelov. Wink Cheesy Kdaj pa je junior handling, ob kateri uri, bi te prišla tudi tam pogledat, da vidim kako to zgleda v živo? Sicer sem že gledala junior handling, ampak pred leti, ko sem še z Bonijem hodila na razstave. Se zanimam še za enega kavalirja, tako da upam da bom imela kmalu še kakega kužka. Da ne govorim, da bi imela še enega samojeda. Kiss Moja mami je ful navdušena nad njimi, ampak za enkrat smo se odločili za kavalirja.

Lp, Sara Wink
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1595 : ponedeljek, 27.07.2009 : 20:10:08 »

No ti me kar pocukaj za rokav.. Wink
Če se pa še kdaj odločiš, da ga boš razstavljala, pa ni problem, ti z veseljem pomagam.. Wink

Junior handling bo v BIS smo prvi na vrsti Wink Drugače pa predtekmovanje.. nevem kdaj bo.. Tongue Se ti pa res splača ker bo izredno napeto.. imamo državno tekmo v trbovljah .. Smiley

Se vidimo! Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1596 : ponedeljek, 27.07.2009 : 21:38:59 »

Ok, bom vas prišla gledat in držim pesti da se boš super uvrstila! Cheesy Wink

In hvala da si mi pripravljena pomagati z mojim samojedkom! Smiley

Se vidimo potem v Trbovlju! Wink
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1597 : ponedeljek, 27.07.2009 : 22:06:07 »

No super Smiley
Ni problema, z veseljem pomagam.. Wink

Se vidimo, do takrat pa uživaj! Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1598 : ponedeljek, 27.07.2009 : 22:11:59 »

Ker sva oba z mojim Sachom zaljubljena v morje Cheesy Kiss, dodajam še tri njegove slikice: Cheesy

[slika je izbrisana]

[slika je izbrisana]
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1599 : ponedeljek, 27.07.2009 : 22:17:18 »

Tudi ti se imej super in pobožaj svoji psički Kiss še v mojem imenu! Wink

Te pozdravljamo, Sara & Sacha & Boni Smiley
Logiran
Selena
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1600 : ponedeljek, 03.08.2009 : 15:35:55 »

Pozdravljeni, sem nova na forumu in upam, da mi boste lahko pomagali s kakšnim nasvetom in izkušnjami, ker se je pojavilo par težav in vprašanj v zvezi z mojo novo psičko samojedko.

Dva dni imam doma samojedko staro 7 tednov. Zelo rada grize, še posebej ima veselje gristi moje roke in prste na nogah, spravi se tudi na stegna in kolena. Ponavadi izgleda tako, da laja name nato pa se požene vame in začne gristi. Pa sem v bistvu sedaj malo v dilemi, vem, da vsi mladi psi radi grizejo, vendar sem dejansko že povsem pogrižena in spraskana in nekateri ugrizi so zelo boleči. V takšnih primerih sem ji strogo rekla ne in fuj, vendar ni popolnoma nič pomagalo. Poskušala sem tudi tako, da sem jo prijela čez gobček, vendar ko jo spustim se zopet požene vame. Poskusila sem tudi z igračkami, ima žogice, kose kartona, cunjo, ... stvari so mogoče aktualne pet sekund, nato pa jih popusti. Nič ni bolj zanimivo kot grizenje rok in nog, sploh pa če še hodiš kar skače okrog in se zaganja. Če ji parkrat rečem ne in fuj in se obrnem stran začne kr cvilit in kakor prosit bi rekla in začne s tačkami plezat po meni in takoj iskat roko za grizenje. V bistvu me gleda kot da resnično pričakuje, da je to moja dolžnost, da ji pustim, da me grize. Resnično ne razumem, ker ima res veliko igračk, vse kar je okoli nje lahko praktično grize, ampak roke in noge so kot kaže najslajše. Mi lahko svetujete kako naj jo naučim, da preneha s tem grizenjem oz. da bi bilo vsaj nežno, ker kar konkretno zasadi svoje zobke? Ker počutim se resnično nemočno, ker bolj ko govorim ne večje veselje ima. Sicer se zavedam, da rezultati ne morejo priti iz danes na jutri ampak rada bi vsaj vedela kako naj pravilno reagiram. Naj še povem, da sem že parkrat zasledila, da drugi v takih primerih "dajejo psa na hladno", vendar jaz resnično ne vem kam bi jo lahko dala. Ker v stanovanju joka, zunaj pa ima samo pesjak in ne želim, da zaradi tega zasovraži pesjak in ga začne smatrati kot kazen.

Naslednje vedenje, ki ga ne razumem je ta, da imam psičko na vrtu v pesjaku, že takoj, ko je prišla. Prvi dan je bila pridna in se ni nič polulala v pesjaku, vedno je začela cvilit in opozarjat nase in takrat sem jo takoj odpeljala ven na travo in se potem igrala z njo. Danes pa se je že dvakrat polulala v svojo posteljico ne glede na to, da jo kar pogosto dajem ven iz pesjaka, v pesjaku je praktično samo takrat, ko spi. Drugače je pa spuščena na vrtu in pod mojim nadzorom. Sedaj pa se bojim, da bi se začela navajati na to in bo vedno posteljico smatrala za lulanje, spi namreč na tleh na betonu, ker je hladneje.

In še ena stvar me je zelo zelo zbegala in sicer psičko imam kot je bilo že rečeno dva dni in že od začetka je pač zunaj na vrtu in v pesjaku. Danes pa sem jo za dve minuti vzela s seboj v stanovanje, da sem ji pogrela mleko in je začela neutolažljivo jokati in cviliti.  In tega resnično ne razumem. Takoj, ko je stopila v vežo je začela tuliti in nikjer v stanovanju ni bilo nič boljše. To me je pa resnično izredno zbegalo, ker pač na vsakem koraku poslušam, kako si pes želi biti ves čas v bližini človeka in kako radi so v stanovanju, jaz pa sem jo s sabo vzela le za dve minutki in že pri prvem koraku je začela jokati in cviliti, tako da je bilo nevzdržno in sem jo takoj nesla nazaj ven, kjer je bilo potem pa v redu. Kakšna ideja kaj naj bi to bilo?

Zanima me še kdaj bo psička dovlj stara, da bo nekako bolj pozorna name, da jo tudi lahko začnem učiti npr. sedi, daj tačko ipd. ker trenutno je resnično težko pridobiti njeno pozornost, ker kar bega od enega konca vrta do drugega in od ene igrače do druge. Sicer se seveda še navaja na novo okolje, ampak vseeno se mi ne zdi kaj posebej pozorna.

Še neka stvar me zanima in sicer samojedi naj bi bili tudi taki psi, ki se radi malo pocrkljajo, pa me v bistvu zanima ali to še pride s časom, ko malo odraste ali bi morala že sedaj iskati pozornost? Namreč zvečer in včasih čez dan začne cviliti, ne vem ali zato, ker pogreša mamo in bratce in takrat jo začnem tolažit in malo počoham, poskušam zamotiti z igračko vendar psička dejansko nikoli ne išče tolažbe pri meni, recimo da bi prišla k men in se stisnila k meni, vedno gre malo stran in žalostno cvili. V bistvu nikoli ne pride k meni z drugim namenom, kot da me začne gristi, pa me zanima ali bo sčasoma postala tudi kaj bo "scrkljana" ali bo recimo kdaj prišla se mal počohat, malo stisniti, ali bi se ta želja morala pokazati že pri tej starosti?

Se opravičujem za toliko vprašanj
Logiran
Janez22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #1601 : torek, 04.08.2009 : 21:27:09 »

hmm sam sem imel namen izbrati tega psa, bil pri treh lastnikih. Pri enem od lastnikov se nisem zadrževal precej časa tako da nisem ime možnosti videti in opazovati kako pes uboga na ukaze, gospa je rekla da je zadovoljna z njim, uboga nekaj ukazov, sicer pa je bolj ali manj "večni otrok."

Naslednji lastnik je psa vozil v šolo, nevem kam vse, vendar ko ga je spustil je pes obhodil tri hiše, lastnika pa skoraj ni ubogal da bi prišel nazaj.
Še to ta pes pa je imel posledice iz otroštva in sicer ko je bil mladič, ga je ugriznil nek manjši pes in zdaj ima to navado da napada vse manjše pse ki pridejo zraven. Sem imel možnost videti vse to.

Pri tretjem lastniku pa so psa vzeli kot zaščito črede pred volkovi žal neuspešno.

To so pač moje izkušnje glede tega psa, kako se da zadeve popraviti in odpraviti naj ti povedo ostali, ki imajo psa in tudi dobre izkušnje z njim.
Moje SUBJEKTIVNO mnenje je da je ta pes izredno težak, če ne že težaven, posebno za začetnika.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1602 : torek, 04.08.2009 : 21:50:07 »

Vsak začetnik ima lahko težave s katerikoli psom, ampak če imaš ljubezen do neke pasme, potem iščeš nasvete, vprašaš strokovnjake kako bi težave odpravil. Drugače pa je samojed čudovit pes, izredno ljubezniv, prijazen, moj se odlično razume z našim kavalirjem, jaz osebno sem z njim zelo zadovoljna.. Kiss Smiley
Logiran
Janez22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #1603 : torek, 04.08.2009 : 22:23:15 »

ne rečem da ni prijazen daleč od tega, kolikor sem pa opazoval lastnike in njihove pse, pa lahko rečem da so težko ubogljivi.

Tako kot piše na začetku glede teh pasem, če se vgoje ne lotiš na pravilen način imaš lahko probleme.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1604 : torek, 04.08.2009 : 22:39:21 »

Saj skoraj ne vem, ali naj zacnem jokati, se naj smejem ali obrnem stran Angry

Selena, kdo ti je dal iz legla premladega psa? Pes mora biti po Pravilniku o zasciti hisnih zivali zraven psice do dopolnjenega 8. tedna starosti, ti pa pravis, da je star 7 tednov in ze dva dni pri tebi.

Od pasjega dojencka pac ni pricakovati drugega, kot da se bo obnasal tako, kot se. Se posebej, ce v leglu ni dozivel nobene druge socializacije kot z ostalimi mladici in samico. Mladica je treba vzgajati ze v leglu in potem z vzgojo nadaljuje nov skrbnik takoj, ko pride pes v nov dom. Ce nima vzpostavljenega pravega stika z ljudmi, ga seveda tudi v novem domu ne more kar tako vzpostaviti.

Ker se iz tvojega pisanja vidi, da si popolnoma nepripravljena na psa in na njegovo vzgojo, ti predlagam branje vsega, kar najdes v rubriki Vzgoja pasjega mladička, oz. vsega, kar najdes v celotni rubriki o vzgoji psa.

Pri tem se zavedaj, da mladic samojed ni nic drugacen od kaksne druge pasme, ko grize, cvili ali lula. Ravno tako ga je treba vzgajati, kot kateregakoli drugega psa, zato je omejitev samo na nasvete za to pasmo nesmiselno.

Zgornje pisanje velja tudi za Janeza22. Kot vidim, je po srecanju s tremi samojedi ze postal velik poznavalec Tongue tezavnosti te pasme.
Janez22, Selena ima malo manj kot dva meseca starega mladica. Nekaj je bilo najbrz zafurano ze v leglu, mnogo lahko doda se Selena in potem bo res lahko imela samojeda, kot jih opisujes. Ce pa se bo spravila k vzgoji, lahko ima krasnega psa spremljevalca. Se enkrat - si dobil ze v drugih temah - psa je treba vzgajati vsak dan in ne samo tedaj, ko se nam sprdne. Pogled na nekaj predstavnikov pasme, o katerih vzgoji ne ves popolnoma nic, se ne pomeni, da je cela pasma taka in da je pse neke pasme tezko vzgojiti in niso za zacetnike. Ja, za tiste, ki ne vedo, da so dobili pasjega mladica, je vsak pes neprimeren, tezak za vzgojo in lahko begosumen ali nevaren, ko odraste.
Logiran

Strani: 1 ... 102 103 104 105 106 [107] 108 109 110 111 112 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines