mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 03:54:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: fox terierji - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: fox terierji - čvek  (Prebrano 32403 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #15 : sreda, 11.06.2003 : 16:37:09 »


Citat
drugo pa je vse tako kot je treba... pred tem smo imeli psičko, resasto, še pred njo pa psa tudi resastega in tudi tisti je bil previsok. Sad

torej zaprisežen "Fox"
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #16 : četrtek, 12.06.2003 : 10:57:29 »

Nekaj vprasanj vsem ljubiteljem foxijev: Ali vase ljubljencke trimate, na koliko casa? Ste se tega naucili sami ali jih vozite k frizerju? Ima kateri od vas se kaksnega hisnega ljubljencka in kako se kuza obnasa do njega? Kako je z njihovim lovskim nagonom? OK, to je zaenkrat vse, ce se se kaj spomnim, pa se dopisem! lp
Logiran

Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #17 : četrtek, 12.06.2003 : 11:44:29 »

Kaja!

Svojega trimam sama, razen pred razstavami ga peljem k frizerju. Priblizno vsaki mesec ga strimam in sicer zato, ker je se dokaj mlad in bi rada, da cim hitreje dobi tapravo, trdo dlako. Pa se bolj intenzivno rjavo in crno barvo dobi. Naucila sem se tako, da sem najprej opazovala, potem pa sama poskusala, frizerka pa me je popravljala in svetovala. Sicer se ne znam dobro in sem ful pocasna (za celega psa rabim 4 dni) - ampak se trudim. Grin  Dobra stvar pri trimanju je, da potem ne izpade niti ena sama dlakica.

Pred Nikom sem imela se enega resastega foksa in lahko povem, da sta po karakterju kot noc in dan.
Timi ni prenesel ob sebi nobene zivali in je vse zadrgnil (macke, jeze, krte, ptice,...) kar je ulovil. do drugih psov je bil neprijazen, saj je zmeraj moral pokazat, da je glaven. Rad se je potepal in vedno je nasel luknjo, da je usel. Branil je svoj teritorij in svoje krdelo (nas Grin). Spuscen je lahko bil samo zadnja 3 leta (ko se je postaral in umiril - kasneje je tudi oslepel in oglusel), drugace pa je bil zmerom na vrvici. Bolan ni bil nikoli in nikoli ni imel nobenih tezav. Imel je zelo mocen lovski nagon in je bil zato dokaj neobvladljiv, ce je prisel na sled kaksni zivali (bil je sposoben macko zgonit na drevo in jo potem cakat spodaj cel teden - ce ga mi ne bi odvlekli stran Smiley). Predvsem pa je bil tipicen foks po karakterju - NEUSTRASEN.
Niko je moj novi kuza, star je 9 mesecev. Do ljudi in zivali je ful prijazen, zaenkrat nima izrazitega lovskega nagona. Do neznanih situacij je previden in rahlo bojec. Je zelo obvladljiv in na sprehodu zmeraj spuscen, zaenkrat pride na klic. Ful je navezan na nas in najraje bi celi dan hodil za nami.  Zaenkrat nimamo nobene druge zivali, vendar mislim, da bi se muci odlicno prilagodil in jo vzel za sebi enako.

Kaja, a bi si foksa nabavila? Ce te se kaj zanima vprasaj.

Lp, Miska
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #18 : četrtek, 12.06.2003 : 12:32:30 »

1. v vmesnem obdobju trimam sama (vzame cca 1 uro casa/na cca vsake 14 dni - se bolj bi pa bilo na vsak teden po malo ) -  pred razstavami , jo peljem k frizerki.
2.Fox lahko zivi tudi z ostalimi psi (pri moji vzrediteljici zivijo skupaj z ameriskimi kokri), pa tudi z macko (preverjeno - ti posljem slikco po mailu). Je pa bolje pripeljat mladega foxa k stari macki, kot pa obratno. Zna biti pa problem kaksen "zajcek" -  za tako kombinacijo pa ne bi garantirala, da bi se dobro koncala.
2. Pri svoji psici lovskega nagona ne spodbujam , ker ni bila kupljena s tem namenom pa tudi linije so bolj razstavne kot delovne (lovske)  . To  je moj prvi pes , ki v gozdu pride na  odpoklic - brez, da bi jo premamile kaksne srne . Takole, ko srecujem na sprehodu ostale pse - se mi zdi, da imajo  napr. lastniki beaglov vecje probleme s tem lovskom nagonom kot pa mi s  foxi (srecujem se dve foxici na moji sprehajlni poti - obe simpaticno ubogljivi in vodljivi)
3. Fox je bil nekoc najpopularnejsi "ljubjanski kuzek" . Danes ga skoraj ne srecas . Cena foxterierjev NI "NAVITA"  (v primerjavi z kaksnimi ostalimi pasmami ).
4. Legla. Legel v Sloveniji zal skoraj ni. Sem pa opazila, da je prvo letos eno leglo , kjer so se skotili skotili 3 samcki (leglo+telefon  je bilo objavljeno v predprejsnjem kinologu).
Leglo kratkodlakih foxov je trenutno v zagrebu.

velja za zdravo pasmo. Je pa hiperaktivec.

resasti fox ne pusca dlake. resasti "rusell" - ki ima v sebi veliko fox-a ,   jo pa pusca.
prav tako jo pusca kratkodlaki fox.



 
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #19 : četrtek, 12.06.2003 : 18:40:40 »

Hvala obema. Ne, Miska ne odlocam se za foxa temvec razmisljam o russel terierju in ker so si malo v sorodstvu sem povprasala kar v tej temi. Sem pa res nekaj let nazaj razmisljala o kratkodlakem foxu, vendar takrat nisem zasledila nobenega legla pri nas. No, pa tudi pogojev nisem imela za dva psa!
V moji res ozji okolici imamo tri foxe, dve psici in psa. Ena psica povzroca ogromno tezav, ker jo ima v rokah upokojeni lovec brez obcutka za pse. Poleg vseh mack, ki jih je ze preganjala (verjetno tudi pokoncala) je njen zadnji greh ugriz majhne puncke. Samec je cele dneve sam zunaj vendar se zacuda ne oddaljuje od hise, druga psicka pa je izredno mirne narave in jo sploh ne opazis.
Njihov nagon me zanima predvsem zato, ker imam doma cincilo, ampak sem ze "preracunala in premislila" zadevo in mislim, da se bo mlad kuza (kuzica) nanjo navadil, ce pa ne, imam pa dovolj prostora, da se ne bosta srecevala.
Torej foxi ne puscajo dlake, russli pa? Sem mislila, da je oboji ne. Pa saj ni vazno!
A je katera poizkusila z agilityjem? lp
Logiran

dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #20 : petek, 13.06.2003 : 07:59:04 »

right_think dela  agility s svojo psico in je zelo dobra.

lp
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #21 : petek, 13.06.2003 : 08:06:27 »

Citat
right_think dela  agility s svojo psico in je zelo dobra.

lp

evo slikco (na teh slickah je pa lih z Daso) - do zdaj se je se bolj uvajala kot predtekmovalka - je se mlada (trenira jo pa Mirja)
http://users.volja.net/tarasworld/agility1/index.html

kaja,
foxi so  definitvno velik JA za agility (jim je pisan na kozo, zelo uzivajo , zato ker je "fun" in dinamicno - kakno klasicno solanje jih  pa lahko precej "zatolce" in zamori ), tako kratkodlaki kot resasti . Enako tudi russli ali pa welsh-i  . In pa seveda sheltiji, za katerega si se ti odlocila - kdaj ga pa dobis?
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #22 : petek, 13.06.2003 : 09:29:57 »

Veliko ne vem o foxih (razen, da jih ima in jih je kar nekaj casa vzrejal Zvone Zelenjak, podpredsednik Fidota). Sem pa hotela povedati, da ima kolegica iz Italije, GIovanna Mancini, ki je sicer "presedlala" na pumija, 10 let staro foxico, resasto, Ofelijo, in psica je redno "dirkala" v trojki in zmagala kar nekaj tekmovanj v Italiji. Tako,da fox in agi definitivno gre skupaj Smiley
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #23 : petek, 13.06.2003 : 10:03:26 »

Vsekako se strinjam z Vesno pa Barbko, foks je en taksen energicen in hiperaktiven kuza, da ful uziva pri agilitiju. Pa ni nujno, da tekmujes. Moj je star komaj 9 mesecev, pa sva hodila v malo pasjo solo in sicer smo tam delali 1 uro poslusnost (sedi, poleg, prostor,...) potem pa se eno uro agility. Ko smo prisli na ovire, kot da je novi pes - dirkal, skakal, se guzval v tunel... docim pa se mu nikoli ni pretirano "dalo" na poslusnosti. Po mojem se mu je butasto zdelo, da more gor pa dol hodit, pa se vsedat vmes. Grin

Na sprehodih pa mu je v najvecje veselje, da greva na travnik in mu mecem zogo ali palico. In zdaj je na travnikih ful visoka trava in se njega vidi samo takrat ko skoci - tako dolgo skace po travi, da najde zogo in jo prinese nazaj.

Pa tudi drugace so foksi ful navezani na svoje krdelo. Pri vsaki stvari hocejo bit poleg in "pomagat". Ko se kuha kosilo, lezi pred elementi, ko jemo je pod mizo in ko z mamo sadiva roze on popravlja za nama in jih puli ven.  Grin Pa ful radi imajo otroke. Za mojo 7 letno sestro naredi vse - je pac njegova lubica. So pa ful nesrecni, ce so sami ali pa non-stop zunaj ali pa celo v pesjaku.

LP, Miska
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #24 : petek, 13.06.2003 : 13:17:15 »

Lusne slikce! Smiley Ja, ne vem kaj bo s tem seltijem! Se vedno velja, da ga lahko dobim spomladi, ampak sem malo zacela premisljevat o russlih. Res sta si cisto nasprotje, tako po zunanjosti kot po znacaju, vendar se ne morem odlocit. Ko sem videla te poskocne teriercke so me cisto ocarali. Zdaj moram samo se z lastnico russla malo poklepetat, da dobim izkusnje iz prve roke, potem bo pa odlocitev padla. lp
Logiran

Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #25 : ponedeljek, 16.06.2003 : 08:00:15 »

Kaja!

Ce si bila v soboto na agility tekmi v Mb, si imela na enem mestu moznost videt kratkodlakega in resastega foksa, mislim pa, da je bil tudi en russel tam. Kaj vec bo lahko povedala Vesna, saj je njena foksica tekmovala, moj revez pa se je skrival pred soncem  Wink.

LP, Miska
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #26 : petek, 30.01.2004 : 11:11:04 »

Vsem zaprisezenim ljubiteljem foksov sporocam, da so se skotili mladicki v Sloveniji.

LP, Simona
Logiran
BC
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 11


« Odgovor #27 : petek, 30.01.2004 : 17:56:55 »

sem slišal ja. Smiley  samo ne vem a so kratkodlaki al resasti?
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #28 : petek, 30.01.2004 : 20:46:44 »

Mladici so resasti foksterierji. Sem od samega navdusenja pozabila povedat. Grin

LP, Simona

PS: Kje si pa slisal? Kak sem radovedna.... Huh
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #29 : torek, 03.02.2004 : 14:23:22 »

Vau, to je lepo slisat, da se obeta v Sloveniji se leglo kratkodlakih foksov Cheesy. BC, sporoci, ko bos vedel kaj vec!!

No, resasti mladicki so pa danes stari tocno 1 teden! Grin

LP, Miska
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: fox terierji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines