mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:24:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Nemški ovčar - problemi s smrčkom
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nemški ovčar - problemi s smrčkom  (Prebrano 22979 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #15 : petek, 14.12.2007 : 15:25:56 »

Ojoj, kako mi je hudo za vas. In žal sem šele danes odkrila to temo.

Stilus vsi simptomi katere si opisal, od prvega do zadnjega so bili pri nas isti. Bila sem pri 3 veterinarjih, vsi so nekaj po svoje govorili, dajali psa na antibiotike, po katerih se mu je stanje sicer izboljšalo, potem, ko je šel dol iz antibiotikov pa spet poslabšalo. Po pol leta iskanja, kaj je s psom narobe smo bili že čisto obupani, meni se je mešalo, podiral se mi je svet, ker mi moj mali pomeni vse. Ne bom pozabila, da je bila nedelja zvečer, ko je bil Ori zopet povsem bogi in takrat sem poklicala v Topolšico, dr. Matkota. Hvala bogu, da sem izvedela za njega. Takoj naslednji dan smo prišli, Ori je šel za en teden na antibiotike, po enem tednu pa pod narkozo, kjer so sumili na tri različne zadeve:

- težave z zobmi
- neka nosna bakterija (mi je tudi opisal postopek, kaj bi naredili s psom)
- tretje zadeve se žal ne spomnim več

Že na slikah so takoj ugotovili, da ima Ori hud, hud, hud, hud gronolom, ki je že načel nosno kost, katera mu je dobesedno zgnila in povzročila "luknjo". Na ven je zob izgledal bp. Resnično, nič se ni videlo, je šel pa gronolom v globino in povzoroćal vse te težave. Zob so mu spulili, sčistili in Ori je bil takrat, kot nov Smiley Konec VSEH težav, spet je bil mali veseli kuža.

Jaz sem se zgrozila, ko so mi povedali, da je šla zadeva že na nosno kost/hrustanec in padla v jok, ker si nisem mogla oprostit, da mu nisem že prej pomagala, ga rešila. Pa so me potolažili, da nikakor nisem mogla vedet kaj je narobe in, da na koncu koncev sem bila pri veterinarjih, ki so zdravili, kot so vedeli in znali ... Oriju se je hrustanec zacelil nazaj in vse je bilo ok. Ob operaciji je bil star 13 let (Maltežan). Ves čas, ko je imel te težave, s simptomi, ki jih opisuješ tudi ti, je normalno jedel (!!!). In to vse!

Pri vas me mede edino to, da so delali CT in postavili diagnozo tumorja. Če tega ne bi bilo, bi bila 1000%, da mu težave dela zob.

A pa so to 100%, da je tumor?
Logiran
nutella
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.808


« Odgovor #16 : petek, 14.12.2007 : 15:39:53 »

Grozno, bogi pes. Ne vem, ali sem spregledala, ampak ali je imel operacijo? So mu odstranili tumor in testirali, če je res rakast? Undecided Najprej obsevanje, pa vnetja, bule, hujšanje, zdaj bi mu še pulili zobe... Ne vem, res dobro premisli, če se splača skozi vse to, da ga imaš pol leta več - in za kakšno ceno. Če pa misliš, da se mu še da pomagat, potem pa pojdi k drugemu veterinarju (jaz bi izbrala Matka, če bi mi zmanjkalo idej, kaj storiti).
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #17 : petek, 14.12.2007 : 15:44:19 »

Ja, res....ali so potrdili rakaste celice oz. tumor? Undecided

Predlagam ti, da pojdi še po drugo mnenje...dr. Matko je res super.... Wink

Drugače pa, mi je hudo ko tole berem in želim vam, da se boste odločili prav..... Cry
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #18 : petek, 14.12.2007 : 16:14:36 »

Ja, sem tudi sama želela s postom namignit, da pokličete dr. Matka. Zgubit tako ali tako nimate kaj.

Tel: 03/589 21 00

Držim pesti!

lp,
Diana
Logiran
Stilus
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #19 : petek, 14.12.2007 : 16:56:06 »

Takrat, ko so mu delali CT, so mu iz nosnic vzeli tudi tkivo ter dali na test na nizozemsko. Nazaj je prišel izvid, da je le hudo vnetje. Po mnenju g. prof. dr. Butinarja, ki je bil 99.9%, da gre za tumor (je specialist za to področje), smo ga kljub temu obsevali. Pred tem je prosil, če lahko prerežejo kožo nad tumorjem in tkivo vzamejo direktno iz tumorja. To smo mu dovolili. Tkivo je zopet poslal na nizozemsko in nazaj so prišli izvidi, da gre za maligno tvorbo - ploščatocelični karcinom. Ostalo zgodbo poznate...  Cry

Zdravljenje je potekalo samo z obsevanjem, brez vsake operacije. Kuži je bil 5x v anasteziji (1x CT, 4x obsevanje)...

Je pa res od dneva do dneva odvisno, kako se počuti. Pred eno uro sva prišla iz sprehoda (ponavadi greva dvakrat dnevno turo cca. 2 km), bil je skoraj popolnoma normalen, dovolj živahen za svoja leta, ko sva prišla nazaj je tudi jedel normalno (itak celo življenje iz roke je, al pa s priboljškom, drugače ne mara, hehe...)

Sedaj zvit v klobčič na pol spi pri peči na njegovi deki... Kot da je hudo zmatran. Tega vtisa ni dajal nikoli prej. Ko sem se mu približal je ponavadi vedno vstal, se je prišel pocrkljat, sedaj pa samo leži in gleda z na pol odprtimi očmi...

Če pogledamo še finančno računico... do sedaj je zdravljenje stalo skoraj 2.000 €. In v to smo šli z namenom, da bo z nami še eno leto, kot je bilo "obljubljeno". Vem, da so zdravstveni problemi drugače, kot zamenjava okvarjenega rezervnega dela... Ampak, če bi vedel, da bo tak revež kot je, da bo imel take stranske učinke obsevanja, ne vem, če bi mu podaljševal trpljenje... Jst MOČNO upam, da ga vse skupaj ne boli preveč, da ne trpi preveč. To na žalost ve samo On.

Pri vsem NAJHUJŠE pa je, da ni bilo variante, da bi šli v uspavanje pred zdravljenjem. Kuža je bil na pogled popolnoma normalen, živahen, z njim nič narobe, le dihati ni mogel čez "nos". Kako naj uspavam "normalnega" psa???

Sedaj pa je res hudo. Upam, da je vseeno hujše na izgled, kot je v resnici.

RES ga imamo radi.

LP
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #20 : petek, 14.12.2007 : 18:33:07 »

Stilus, pred leti sem imela tudi sama RES, zares rada svojo psičko. Imela je tumor na trebušni slinavki, insulinom se mu reče. Obljubili so do dve leti preživetja, ker s(m)o diagnozo postavili res hitro: v roku 3. tednov od prvega znaka. Pristala sem na operacijo... in preživela peklenskih 5 mesecev skupaj z njo. Še vedno ji vsak dan v mislih rečem: oprosti mi. In nikoli, nikoli več se ne odločam za kaj takega, kot ja zdravljenje kakšne agresivne oblike raka.
Od nekoga, ki ima res rad svojo žival, se seveda ne pričakuje, da jo bo dal kar uspavat. V zadnjem letu, mesecih, tednih, dneh... lajšaš bolečine, lajšaš simptoma; in to je to. Pusti ga, naj uživa z vami, kolikor bo lahko in dokler bo lahko.
Dr. Matko takrat, ko je potrjena diagnoza ploščatoceličasti karcinom, tudi ne more narediti čudeža. Škoda povzročat psu stres.
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #21 : petek, 14.12.2007 : 18:48:32 »


Dr. Matko takrat, ko je potrjena diagnoza ploščatoceličasti karcinom, tudi ne more narediti čudeža. Škoda povzročat psu stres.

Saj zato sem pa vprašala, če je diagnoza res potrjena. Zdaj, ko vidim, da je ... mislim, res mi je hudo za vas. Tudi sama sem zadnje dni preživljala peklenske muke, ker sem imela kužka na operaciji, že 4 dni je v bolnici in meni se počasi že meša, ker mi ta moj mali prijateljček pomeni vse na svetu in še več. In mi je hudo za vas, ker prav čutim, kako hudo vam je in kako trpite.

Se pridružujem Smetkinemu mnenju. Če je res tako hudo, če ne pomagajo terapije ... bi bilo morda res najbolje, da se odločite za lajšanje. Simptomov in bolečin. In v lepih trenutkih še naprej uživate skupaj.

Poglejte psu v oči, kaj vam bo povedal. In se odločite.
Logiran
Stilus
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #22 : torek, 12.02.2008 : 17:13:12 »

Živjo!

Okoli sta še dva meseca... kaj se je zgodilo? Dobil je še eno narkozo, ker so mu morali izpulit 3 zobe, ker je imel stomatitis kot posledica obsevanja. Par dni po posegu je bilo vse ok, 20 dni je dobival močne antibiotike.

In sedaj šok... že kakšen teden tako malo je, da je groza. Saj nikoli ni rad jedel, vedno smo ga hranili z roke, ponavadi brikete Nutro Choice, vmes pa zdrobljene piškotke.

Zadnjih par dni ne je NIČ. Samo leži in pije. Kot da se je odločil, da mu je dovolj vsega... Kaj je za naredit? Edino stvar, ki poje je ljubljanska salama in pizza. Vse ostalo, s piškotki na čelu, ni šanse da poje. Se samo obrne stran in gre ležat.

Če grem z njim na sprehod ne opažam, da bi bil kaj drugačen kot ponavadi, z veseljem vstane in greva na sprehod. Vendar je hitro izčrpan, saj nič ne je!

Probali smo Z VSEM MOGOČIM!!! Nutro, Pedigree, Chappi, Royal Canin, ... VSE, brikete, konzerve, ... NIČ.

Maksimalno poje polovico svojega obroka vsake 3 dni. To je to. In vidno hujša.

Pri veterinarju pravijo, da je drugače zdrav in ne vedo, zakaj nima apetita. Sedaj smo mu kupili ene vitaminske tablete, mogoče se situacija kaj spremeni.

Kakšen nasvet?

Drugače pa... NIKOLI VEČ v kaj podobnega. Res... Od oktobra je to naše in njegovo veliko trpljenje in NIČ drugega. Veterinarska bolnica je pa pač pokasirala svoje, z zagotovilom, da bo pes imel normalno življenje vsaj eno leto... A je to normalno življenje? Meni se ne zdi.

Vsak nasvet dobrodošel!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #23 : torek, 12.02.2008 : 17:31:27 »

Kaj pa kuhana hrana?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #24 : torek, 12.02.2008 : 18:29:44 »

Kaj pa tele konzerve, ki so za po operativnih posegih?
Logiran
Stilus
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #25 : torek, 12.02.2008 : 18:49:23 »

Kuhana hrana... malo bolj mu "potegnejo" makaroni z narezano salamo, konzerva za pooperativnih posegih Royal Canin pa je bila odprta danes in jo je samo povohal in nič drugega.

Če ne bo do konca dneva nič pojedel, ga bova enostavno dva prijela, en mu bo držal gobček odprt in ga bomo pitali s hrano, drugače nam bo od lakote umrl.

LP
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #26 : torek, 12.02.2008 : 18:55:54 »

Konzerve in notri zmešaš ribe? Moj je nor na to.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #27 : torek, 12.02.2008 : 19:35:59 »

Kaj pa juha (zelenjava+piscanec npr.)? Pa das vmes npr. riz in mu das se toplo, da bolj disi? Brez zacimb, seveda.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #28 : sreda, 13.02.2008 : 10:44:22 »

Stilus, vam je uspelo? Je kaj pojedel, brez sile? Držim pesti.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #29 : sreda, 13.02.2008 : 10:46:18 »

Držim pesti, da se vse kar najbolje izide.
lp Teja.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Nemški ovčar - problemi s smrčkom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines