mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 03:01:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Občasno grizenje in lajanje med igro !!
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Občasno grizenje in lajanje med igro !!  (Prebrano 7174 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
maser
novinec
*
Sporočil: 8


« : ponedeljek, 08.10.2007 : 22:00:59 »

Najprej lep pozdrav. Sem lastnik 4 mesece starega Stafordshire bull terierja , ki je sicer ubogljiv vendar imam problem ki si ga ne znam razložit prosim za pomoč ; KO SE IGRAVA JE NA ZAČETKU VSE OK TUDI ŽOGICO PRINAŠA NEKAJKRAT, potem kar naenkrat izgubi interes in začne skakat v mene in grist ter lajat prav tako če se igrava z kakšno drugo igračo zelo hitro izgubi interes in situacija se ponovi ne zaleže nobena komanda (fuj, ne sme itd...). Pomaga samo igranje z kakšno debelo vrvjo ali kakšno cunjo da on vleče kot nor !! Pomagajte z nasvetom prosim. Še eno vprašanje ; Velikokrat se takorekoč (puza) vleče po trebuhu kaj naj bi to pomenilo ?? 
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #1 : ponedeljek, 08.10.2007 : 22:52:25 »

Mlad pes pač hitro izgubi interes. Zato ti priporočam, da prekineš igro na vrhuncu in igračo pospraviš. Vedno TI končaj igro.
Kadar skače v tebe se popolnoma umiri in ko neha skakat ga pohvali, daj pribolšek. Je pa popolnoma normalno, da mladi psi skačejo in divjajo, vendar mu moraš postaviti meje, do koder lahko gre, ker ga boš kasneje skakanja težje odvadil.
Pri vlečenju z vrvjo naj nikoli ne zmaga, vedno prekini igro in igračo pospravi.
Logiran
maser
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #2 : torek, 09.10.2007 : 17:42:18 »

Res lepa hvala za odgovor. Vseeno nisem izvedel vsega kaj me muči . Največja težava ni skakanje ampak grizenje in lajanje direktno v mene (čeprav pa maha z repom kot povabilo k igri, čeprav ne vem če imam prav). Če se umirim on še vseeno grize in to močno ima močan ugriz tako da boli. Nikoli mu tudi ne pustim zmagati pri igri . Tudi priboljšek dobi in seveda tudi pazim da končam igro prej kot bi on želel pa vseeno ne neha grist , potem se sam od sebe umiri in je vse ok . No in še to ; povejte kaj pomeni to njegovo "puzanje" vlačenje po trebuhu , pri tem početju se mi zdi da zelo uživa !! Hvala in prosim za pomoč .       LP Maser
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #3 : torek, 09.10.2007 : 20:29:12 »

No, malo zvalo sem videla v zivo.

To direktno lajanje vate, mahanje z repom in grizenje, pomeni povabilo h igri. Pri tej starosti se ne zna kontrolirati moci ugriza, vendar to se ne pomeni, da mu dovolis. Umiri ga ali pa, ce pretirava, enostavno vstani in pojdi stran.

Tisto "kacje lezenje" se mi je zdelo prav zabavno. Nisem se sicer poglobila v to pocetje, a ce me spomin ne vara, je to pocel le, ce je bilo v blizini vec odraslih psov. Ali se morda motim?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
maser
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #4 : sreda, 10.10.2007 : 01:47:36 »

Drejči hvala . Tudi če se umikam še vedno se zažene , skoči in ugrizne v zadno plat . Ampak sva začela z klikerjem in upam da bo uspelo. To plazenje se pa pojavlja vsakič saj meni se zdi ko je vesel ali mogoče tudi izraz podrejanja ali povabilo (na nek način) k igri. Upam da se kaj srečamo in podebatiramo . Lepo je dobiti odgovor od ljudi ki sem jih spoznal . LP  Maser

                        PS:
                              Drejči oglasi se kaj, da ostaneva v kontaktu .
Logiran
FELI
novinec
*
Sporočil: 39


« Odgovor #5 : sreda, 10.10.2007 : 07:27:54 »

Pozdravljen maser!

tudi jaz sem spoznala tvojega cortka na pikniku.
Sama sem imela podoben primer grizenja kot ti,moja psička je namreč imela nekontroliran ugriz,vsa sem bila pogrižena.Po nasvetu strokovnjaka sem vsakič, ko me je ugriznila ,vzkliknila fuj in TAKOJ prekinila igro(nora je na palice in vsakič,ko sem  hotla pobrat palico in jo vreč, me je če se je dalo še malo ugriznila ali pa je preprijemala palco in me spet zagrabila)......na ta način se je precej hitro odvadila grizenja.
Če se pa doma ni hotla umirit,ker jo včasih "piči ta divjaška" je pomagala hitra osamitev.za kratek čas(minutko ali dve) sem jo zaprla v predsobo in kopalnico in kmalu je zadostoval samo ukaz.

Veliko veselja in igre vama želim!
Logiran
maser
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #6 : sreda, 10.10.2007 : 22:50:46 »

Feli lep pozdrav se opravičujem ker ne vem katera si, povej katerega psa si lastnica in vedel bom kdo si  Smiley. Seveda se ti zahvalim za tvoj prispevek in upam da se hitro set srečamo. V mb bomo sigurno !!
Logiran
aidaprana
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #7 : torek, 15.07.2008 : 10:13:10 »

tudi jaz imam podoben primer le da ga ne gane če igro prekinim oz. mu govorim fuj..ne..mi lahko prednosti učenja z klikerjem malo bolje opišeš katero šolo pa priporočaš...ker je njegovo grickanje vse prej kot  :-*res pa da je "mali" star 2meseca...še kakšen nasvet kako odvaditi grickanja lastnika Roll Eyes
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #8 : sobota, 19.07.2008 : 00:06:15 »

Jaz grem vstarn in psa popolnoma ignoriram. Včasih sem šla v drug prostor za 2 minuti in za seboj zaprla vrata. Kmalu je pogruntala, da ko je prebgroba ostane sama. In ni ji bilo všeč. Sedaj ko je starejša jo dam na sedi in ji fizično preprečim skakanje in grizenje (Z rokami jo obdrižim v sedečem položaju).
Logiran
grekom
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 52


WWW
« Odgovor #9 : torek, 05.01.2010 : 09:44:23 »

Jaz pa sem v takem primeru simular njeno mati. Če je preveč vgriznila sem jo s prsti vščipnil v vrat. Pa se je kar hitro naučila. Ko pa so začeli zobki bolet sem imem pa zmeraj pri roki gumijasto kost ki sem jo nadomestil z objektom interesa (kavč, vitrina, roka)....
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #10 : torek, 05.01.2010 : 12:44:13 »

Probaj še tako: ko spet kaj grize (kar ne sme, oziroma se lahko poškoduje) jo primi čez gobček (ampak ne močno) in odločno reči NE SMEŠ (ali fuj, pusti,...). Ščipanje boli...psa pa ne smemo učiti preko bolečine-zna se ti zgoditi, da bo naslednjič, ko bo spet grizla nezaželjeno stvar z njo pobegnila, ker se bo ustrašila. Dobra vaja je tudi, da jo zamotiš, kot si že napisal, vendar vedno igro začneš ti in jo tudi prekineš. To pride kar prav na sprehodu, npr.: naša Tara je enkrat ovohavala mrhovino in jo slastno gledala...odločno sem rekla fuj, spusti in me je brez problema ubogala. Isto sem po tem principu učila Thora in mi tudi pride prav.
Logiran
grekom
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 52


WWW
« Odgovor #11 : torek, 05.01.2010 : 12:49:48 »

Šèipanje boli...psa pa ne smemo uèiti preko boleèine-zna se ti zgoditi, da bo naslednjiè, ko bo spet grizla nezaželjeno stvar z njo pobegnila, ker se bo ustrašila.
Hvala za odgovor. Sem malce nerodno napisal. To sem počel izključno kadar me je grizla za roko. Je njihova mati enako počela ko sem si jih pri rejki ogledoval. Pa tudi tastov pes jo enako vščipne v uhelj če ga preveč po nogah grize. Zmeraj odločno ampak previdno. Se trudim bit alfa. In to včasih dosežeš samo s kontrolirano silo.

Sicer pa se je že kar lepo ujela in tu pa tam samo še rolco WC papira po sobi razmeče.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Občasno grizenje in lajanje med igro !!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines