mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:33:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: BACKO - ti si naš večni "jackson"
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: BACKO - ti si naš večni "jackson"  (Prebrano 2264 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MARIANNA
novinec
*
Sporočil: 11


« : sreda, 12.12.2007 : 18:43:55 »

Pred več kot 16-imi leti, natančneje 26.06.1991 ( kot Slovenija ) si se rodil mami Tački  na Zbiljah. Z mamo sva prišli na ogled legla treh mladičkov in mami te je takoj izbrala. Očitno se je takoj zaiskrila nevidna vez med vama. Jaz sem svoji prijateljici rekla sicer, da želim, da bi bil tak, kot je bila njegova stara mama - čistokrvna maltežanka Baca. In je tudi rekla, da boš edino ti tak. In tako si bil zapečateno član naše družine. Pri 6-ih tednih smo te peljali domov. Ne bom pozabila kako radovedno in malo s strahom si pogledoval ven iz avta. In kako si pogrešal mamico prve noči. In kako sva se učila lulanja in kakanja zunaj. Pa kako hitro si to osvojil.
Skupaj sva rasla, odraščala in zorela. Marsičesa si me v življenju naučil, neomajno je bilo tvoje zaupanje do ljudi. Vse si imel rad.
Skupaj sva se odselila, ko je bil čas za to. Hitro si osvojil nov teritorij in nove sostanovalce v soseski. Veliko src si osvojil. Tudi moja boljša polovica te je takoj vzljubila. Kot srečna družinica smo bili skupaj polnih 10 let - skupaj smo hodili na smučanje v Italijo, na dopust na Hrvaško, Korziko, po Sloveniji. Dneve smo prebijali kar se da čim bolj skupaj - aktivno ali pa leno. Srečen si bil, ker si vedno več bil zunaj. Na sprehodih, na Šmarni gori, zadnja leta na Žibršah.
Vseskozi si bil zdrav, nihče, ki te je videl, ni mogel verjeti, da šteješ toliko let. Letos jeseni pa so se začeli težki časi.
Vse se je začelo s kolcanjem in posledičnim bruhanjem. Taki napadi so se ponavljali na cca 5 dni in trajali 24 ur. Po 3 tednih si zaradi tega dobil aspiracijsko pljučnico in ostal na kliniki 2 noči. Nato smo te vzeli v domačo oskrbo in si se "jackson" pri teh letih postavil na noge. Že pred pljučnico smo opravili številne teste in preiskave, ki so pokazale le, da si v odličnem stanju za svojih 16 let. Po pljučnici smo se ob ponovnem napadu odločili za invazivne preiskave - dobil si anestezijo in opravili so preiskave. Vse negativno. Po anesteziji si bil živahen kot bi te priklopili na 1000V. Prav vlekel si me po travniku. Pa smo šli spet domov s terapijo, ki žal zopet ni imela uspeha. Med napadi pa si bil tak, kot da ti ni nič. Pa smo poiskali še dve mnenji. Isto. Nerazložljivo.
Ob zadnjem napadu si med bruhanjem aspiriral precej hrane. In je prišla druga aspiracijska pljučnica. Tokrat smo te s klinike vzeli domov zato, ker se nam je zdelo, da ne boš zmogel, in nismo hoteli, da se ti to zgodi med tujci ali pa celo, ko bi bil sam. Do zadnjih vzdihljajev smo bili skupaj, ko  se nisi mogel več boriti in si mi z očmi povedal, da ne moreš več, sem ti rekla: Vem, Backo. Oprosti nam, da smo tako želeli te še imeti ob sebi. Oprosti.
In si dobil odrešitev. In si mirno zaspal.

In tako bolečo praznino si pustil za sabo. Bil si prekrasen sopotnik, prijatelj, nagajivček. Pravi "jackson". Vedno boš naš. Ti v naših srcih in naša srca s teboj.
 
Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Logiran
MARIANNA
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #1 : četrtek, 13.12.2007 : 10:20:31 »

Ko berem to se mi zdi celo malo suhoparno. Veš Backo, že ob tem pisanju so mi ssolze zalivale oči , cmok zapiral grlo. Dali bi vse kar imamo, da bi bil ti še z nami, tudi svoje življenje. Globino naših čustev do tebe in bolečine po tvojem odhodu ne znam opisati z besedami.
Vem, da se po drugih poljanah sedaj podiš s prijatelji in želim ti vse najlepše. Želim tudi, da boš vedno vedel, kakšen zaklad si bil in boš vedno za nas. Vedno boš naš ponos.

Hvala, da si delil svoje življenje z mano.

I LOVE YOU.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 13.12.2007 : 10:32:53 »

Ni suhoparno. Meni solzice tečejo Cry

Marianna; si srečna, da imaš takega angelčka, ki pazi nate Smiley
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #3 : četrtek, 13.12.2007 : 10:49:12 »

Tako lepo napisano in polno čustev, da me je spravilo v jok.

Marianna, moje sožalje.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #4 : četrtek, 13.12.2007 : 16:06:23 »

Moje sožalje. Tudi mene je spravilo v jok. Cry
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #5 : četrtek, 13.12.2007 : 22:01:24 »

Tudi mene je spravilo v jok. Res mi je žal  Cry Držite se.
Logiran
Alya 13
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #6 : sobota, 15.12.2007 : 18:13:07 »

Sožalje  Cry Cry
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: BACKO - ti si naš večni "jackson"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines