mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 18:44:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: dihanje, upehanost
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: dihanje, upehanost  (Prebrano 15587 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
venera8
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #30 : petek, 04.09.2009 : 16:35:53 »

Nevem pod katero temo naj dam tole vprašanje, ampak mislim da bo tole vredu. Gre za to da naši trije mladički stari 14 dni, zelo hitro dihajo in imajo včasih jeziček ven ko dihajo. Sprva sem mislila da je to zardi vročine zunaj, ampak se to dogaja tudi ko je slabo vreme oz. hladno zunaj (čeprav ne tako kot kadar je vroče).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #31 : petek, 04.09.2009 : 16:55:29 »

Najbrz ne bi bilo odvec mladicke odpeljati do veterinarja, da preveri, kaj bi lahko bilo narobe. Takole po netu so lahko le ugibanja, mladici pa lahko poginejo v nekaj urah ali se prej.

Po tel. se zmeni z veterinarjem, kdaj prides in kaksen bo postopek, da se izognes vsem ostalim v cakalnici, ker tako majhne mladice ni najbolje vlaciti tja, kjer je vec psov.

Imam pa vprasanje, ki sicer ne spada v to temo, pa vendar bom vprasala - kaksni so nacrti glede sterilizacije psice, ker tezko verjamem, da bi bilo na splosno situacijo v bodoce zazeljeno se kaksno leglo mesancev?
Logiran

venera8
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #32 : petek, 04.09.2009 : 18:03:31 »

Tega vprašanja, pa ne razumem čisto dobro. Zanima te če imamo namen psico sterilizirati?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #33 : petek, 04.09.2009 : 18:42:25 »

Ja, tocno to me zanima. Sicer v predstavitvi pises, da je bila psica mesanka "parjena", kar razumem, kot da je leglo nacrtovano, lahko pa gre tudi za "ups", oz. za neodgovorno oskrbo, cemur je posledica leglo mladicev. Glede na to, kako se vsa Slovenija ubada z mnozico "odvecnih" psov, mi nikakor ne gre v racun, da bi kdo nacrtoval leglo mesancev. Res nikakor.

Za moje vprasanje je podlaga dejstvo, da se na mojpes.netu ukvarjamo z odgovornim lastnistvom in z osvescanjem uporabnikov, kaj odgovorno lastnistvo psov je. Pri lastnikih psic je najosnovnejse, da onemogocijo legla nezazeljenih mladicev (s sterilizacijo ali skrbnim nadzorom, ki izkljucuje moznost "upsa"). Tako pri rodovniskih, se bolj pa pri nerodovniskih psih. Samo bezen pogled na situacijo da lahko vsem odgovornim vedeti, da je psov prevec. Posledica so slabo oskrbovani, celo zapusceni in muceni psi. Miselnost, da je s predajo mladica v druge roke zadeva za rejca resena, je povsem zgresena. Za vse potomce tvoje/vase psice odgovajras/odgovarjate ti/vi. Ne samo za te, ki jih je skotila tvoja psica, temvec tudi za vse mladice teh mladicev v vseh generacijah. Ce ne bi bilo tega legla, tudi potomcev ne bi bilo. Namrec, nadzor je pogosto izjemno tezak ze pri rodovniskih psih, kjer je sledljivost psov in lastnikov precej enostavna in kjer mladici odhajajo od doma s pogodbami, povsem nemogoc pa je pri nerodovniskih psih. Ze zase ne vemo, kaj se bo dogajalo z nami in nasim psom cez leto ali dve, kako bomo vedeli, kako bo nek neznanec, ki mu bomo dali psa, ravnal z njim cez cas. Poleg tega je zelo tezko oddati mladice mesance in tezko verjamem, da jih boste doma obdrzali recimo 5 in zanje odgovorno skrbeli se nekaj mesecev ali celo let, ce jih ne boste mogli oddati.

Upam, da psov iz te zgodbe ne bomo kdaj resevali iz kaksnega jarka ali kako drugace. Upam tudi, da bos poskrbela, da bodo sli vsi mladici v najboljse mozne roke in da ne bodo v naprej z njimi stepali se vec pasjih revezev, ko je ze tako psov na ketnah in brezdomcev vsepovsod polno.
Samo to. V razmislek. Je pa moje stalisce (in s tem mojpes.neta) glede legel mesancev vec kot jasno po celem portalu in forumu in ni taksno samo v tvojem primeru.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #34 : petek, 04.09.2009 : 18:56:52 »

Aja, sem pozabila vprasati, kaj pravi veterinar na zadihanost mladicev?
Logiran

venera8
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #35 : sobota, 05.09.2009 : 11:39:51 »

Ja, naša psička je zanosila, kot si rekla na "ups", ampak ko smo izvedeli da bomo dobili mladičke smo bili zelo veseli, kljub temu da niso bili načrtovani. Strinjam se da je to lahko neodgovorno, saj grejo mešančki bolj slabo "v promet" ampak mi imamo že vse oddane pa so stari komaj 14 dni. In smo prepričani da grejo v prave roke.

O zadihanosti, pa vetrinar pravi da je to zaradi vročine, in da je z njimi vse vredu.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #36 : sobota, 05.09.2009 : 12:04:17 »

Venera8, jih je veterinar pregledal ali je to bila diagnoza preko telefona? V vsakem primeru pa mocno svetujem, da psicko sterilizirate.
Logiran
venera8
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #37 : sobota, 05.09.2009 : 12:26:10 »

Vetrinar jih je prišel osebno pogledat. O sterilizaciji bomo premislili.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: dihanje, upehanost
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines