mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.06.2024 : 01:44:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 49   Dol
Natisni
Avtor Tema: BASSET  (Prebrano 131015 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #120 : torek, 29.06.2004 : 13:00:24 »


Živjo Kaja,bom poskusila nalepiti kakšno slikico.Kar se pa tiče Lojzetovih otrok so bili v leglu trije tribarvni fantje in ena dvobarvna(rjavo-bela) psička.Zdaj so stari že tri mesece,težki so po 14 kg in so jih sama ušesa in šape.Moram priznati, da je bilo leglo od vsega začetka takšno kot more biti.Sedaj pa upam, da jih bomo uspeli širši javnosti predstaviti na zaključni razstavi v Ljubljani.
LP
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #121 : sreda, 30.06.2004 : 15:24:49 »

Lunca!
Naši mulci rastejo kot konoplja,že sedaj pa so vsi scrkljani,saj veš-ne delam drugega kot visim pri njih,ko bodo odhajali bo pa spet hudo.Tudi Miko jih že lahko opazuje,Bojčka pa sploh ne zanimajo,saj ima teh svojih otrok po širnem svetu že čez glavo.On raje izkoristi ta čas in pokrade vse kar lahko-hrano seveda,tako da je kar lepo zavaljen.Letos je ena psička prav posebne barve mislim,da bo tudi vama vseč.
LP Neva
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #122 : četrtek, 01.07.2004 : 12:10:50 »

Eka,superca da tamali tako rastejo,se pravi da je Kika spet prava mlekarna.Komaj čakam,da bodo dovolj zrastli da jih malo premečkam.Na Bojčka pa pazi,da ga res ne bo razneslo.Pri nas je vse po starem, samo Lojze se čedalje bolj crklja.Aja, naša familija se je zmanjšala za enega člana.Pogruntali smo da je naša Lola v resnici Lolek, zato smo ga oddali Matjaževemu svaku, ki redi papagaje.Je šel možakar na sex turizem.Ne moreš verjeti kako dobre volje je spet Fritz.Zdaj cele dneve samo še poje in pleše.
LP
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #123 : četrtek, 01.07.2004 : 12:40:33 »

Lunca!
Pri tičih pa res nikoli ne veš kaj je,saj tudi mi ne vemo za Kokota,mulci rastejo,grem k njim adijo
                                                                       Neva
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #124 : torek, 13.07.2004 : 18:42:32 »

Zdravo!

Zanima me kako kaj deluje razmerej basset - morska voda.  

Bertelnu se tudi dostikrat kolca - kaj naj naredim? 2.7. sem mu dala tableto proti glistam, pa se mi je zdel, da je bilo kar v reudu, sedaj pa spet.

malo se je vlekel z ritko po tleh in sem zadevo prečekirala in vidla, da je imel take pikice kot so mišji drekci okolizadnjične odprtine - kaj je to? potem sem mu rtiko enostavno umila z vlašno brisčo, sedaj pa je o.k.

Sedaj je royal canin  - puppy large breed in ima albih 15 kg - a je dovolj težak ali premalo? Je rabu kar neki časa, da se ga je navadu - vsaj men se zdi tako - saj se je full matru pri kakanju.

Na sprehodih je začel full vlečt - kako bi ga odvadili od tega?

a je frontline priporočljiv za tako majhne kužke - sedaj sem mu ga dala dvakrta od 3.6. pa se že spet full čoha.

drugač nam ga je pa s pospešeno hitrostjo uspelo še bolj razvaditi kot je pa že bil, ampak mislim da se on kar dobr pošuti.

Lp, Barbara
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #125 : četrtek, 15.07.2004 : 13:44:30 »

Živjo,razmerje basset-morska voda deluje,če se hoče pes sam kopati.Lojze je rabil za v vodo dve leti,zadnje čase pa ga iz nje skoraj ni mogoče dobiti ven.Po novem se potapljamo za kamenčki v plitvini namreč.Nikakor pa ga ne silite v vodo če noče iti.Ko se bo sam odločil za kopanje bo najboljše,potem ga tudi ne bo strah pred vodo.Kolcanje bo že samo postopoma  prenehalo.Običajno se nagoltajo zraka.
Tablete proti parazitom je potrebno pri mladičih dati skoraj vsak mesec.
Kar se teže tiče ima kar primerno.Za štiri mesece starega možakarčka je čisto dovolj težak.Veliko boljše je namreč če so v dobi rasti malenkost lažji,da se lahko njihovo telo pravilno razvije in dobi dovolj mišične mase,kot pa da so že sedaj zavaljeni.Če se ti zdi,da gre  po Royal Caninu  težko na blato in da se matra,mu raje zamenjaj hrano.Pri psih je najbolje najti hrano ki ustreza njemu po okusu,tebi pa po kvaliteti iztrebka,splošnemu izgledu psa,prirastu itd.
Frontline se daje že pri mladičih od 13 tedna starosti dalje,lahko pa tudi da Bertel nima bolh.Lahko bi bilo tudi kaj drugega.
Kar se tiče vlečenja na povodcu, vsekakor vam svetujem pasjo malo šolo.Mislim da imate v Domžalah dobro kinološko društvo.Vsekakor pa bo tam spoznal cel kup vrstnikov,vi pa se boste naučili še veliko pomembnih stvari.Tudi njegova sestrica gre jeseni v malo šolo.
Barbara, basseti so narejeni za razvajanje,poleg tega ne poznam nobenega, ki ne bi bil.Važno je da se pri vama dobro počuti in da imate eden z drugim veliko veselja.
Se vidimo
Logiran
miha1
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 1


« Odgovor #126 : sobota, 17.07.2004 : 16:13:23 »

Zivjo

Prosil bi za cim vec informacij o bassetu.Kje bi se ga dalo dobiti.Kakor sem prebral na forumu ga pri gospodu Matosu ni priporoceno kupiti.Kaksne pa so kej cene basseta.Se zahvaljujem za pomoc.


LP Miha
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #127 : ponedeljek, 19.07.2004 : 11:43:00 »

Živjo miha1!
Glede na to da si interesent za nakup mladička basset hounda,ti moram na žalost sporočiti,da trenutno v Sloveniji ni predvidenega legla,kar pa je legel bilo, so bili mladički takoj prodani.Mogoče bo kaj v jeseni,vendar pa trenutno še nimam nobenih informacij.Vsekakor ti svetujem, da si nikakor ne nabaviš mladička iz ZOO ARA,
pri MATOŠI, v trgovini TAČEK, ali pa preko Salamonovega oglasnika z spletno stranjo sebastian@yahoo.com.Vse to so namreč preprodajalci.Trenutno imajo dve legli v Italiji, v psarni GALAVRONE-
http://spazioinwind.libero.it/galavrone/index.html
pa tudi na Češkem se bi kaj našlo.Vsekakor so psi odličnega porekla,potomci plemenjakov iz vrhunske psarne.Cena mladičkov se na splošno pri bassetih giblje  od 500 pa do 1500 eur.Za 1500 eur dobiš že resnično vrhunskega psa.
LP
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #128 : sreda, 21.07.2004 : 17:57:54 »

Lunca!
Tudi jaz sem istega mišlenja kot ti:PSI NAJ SE NE KUPUJEJO pri preprodajalcih ,pametno pa je preveriti izvor mladičev tudi pri nekaterih rejcih(ne vzrediteljih),kajti poznam kar nekaj primerov,ko je kuža odrastel in ni bil skoraj nič več podoben pasmi za katero je imel rodovnik ,prav v vašem koncu se je to zgodilo dvakrat pri isti osebi(imeli naj bi jazbečarje),sicer to v SLO ni redek pojav,čeprav za vsem tem stojijo osebe,ki bi po svoji dolžnosti morale to preprečevati.Res me zanima kdaj bo prišlo do izključitve takih ljudi iz KZS,no verjetno nikoli,so že preveč zakoreninjeni.     LP    Neva
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #129 : četrtek, 22.07.2004 : 12:14:00 »

eka,definitivno se je pred nakupom kakršnegakoli mladička treba dobro pozanimati o njegovih prednikih,njihovih rezultatih,zdravju in vsemu ostalemu,pa tudi če ta pes kasneje ne bo videl niti ene razstave ali pa celo šel na kakšen vzrejni pregled ali PNZ.Poleg tega bi si morali bodoči kupci vsaj enkrat prebrati standard pasme,ter poiskati informacije pri klubih,vzrediteljih,...Pa saj v današnjih časih obstaja tudi internet in E-mail!Kar se tiče tega da pes odraste v popolnoma nekaj drugega kot mu piše v rodovniku-vem še nekaj boljšega.Po novem(FCI o tem niti pod razno nima pojma),v Sloveniji basseti tudi ne rabijo PNZ za vzrejo.Zgleda, da tudi oni po novem spadajo med eksotične pasme.Mogoče bi jih morali prestaviti iz VI.FCI grupe v V.FCI grupo.Če se slučajno zgodi,da bo v prihodnosti v Slovenijo uvožen kakšen arteško-normanski basset se zna zgoditi,da mu bo naša strokovna komisija določila kakšnega basset hounda za vzrejni par.Pa bo spet nastala neka nova pasma.Tako kot tisti planinski kopov.
Sicer ti bom pa tako rekla,tisti ki se bodo hoteli poučiti,ki bodo želeli poslušati in,ki jim ne bo škoda dati nekaj denarja bodo na koncu kupili dobrega psa.Tistim,ki bodo pa hiteli in bili najbolj pametni pa naj potem pomaga un tam zgoraj,pa močno dvomim da jim bo.
LP
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #130 : četrtek, 22.07.2004 : 12:57:34 »

Lunca,zgleda da je pri nas vse več eksotov,tudi beagli so med njimi,a le od dotičnih lastnikov ,pa kaj bi ti pravila,res se ne čudim da ni podmladka sodnikov(mladih!izpod 60let)za VI.FCI grupo.Po novem morajo beagli  imeti procentualni razpored barv,biti suhi,da lahko jagajo,predvsem pa morajo imeti ozko glavo in špičast gobec,če slučajno nisi vedela.
ČAO   Neva
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #131 : petek, 23.07.2004 : 11:46:29 »

Eka o vsem tem sem se že zdavnaj prepričala,pa saj tudi pri bassetih ni nič drugače.Če se spomniš mogoče tiste bassetke iz lanskega vzrejnega pregleda-po standardu bi bila za vzrejno prepoved ne pa da je dobila oceno prav dobro.Si predstavljaš kaj bo tam prišlo ven,če bodo to psico parili.Nekaj kar ni, in ne more biti basset hound niti od daleč.Vzreja bassetov se je spremenila v zadnjih 20 letih,naši vrli sodniki pa imajo zgleda še vedno v glavi sliko bassetov iz tistih časov.Poleg tega med mladimi (pod 60 let) ni nobenega norca kot smo mi,ki imamo radi lovske pasme in nismo lovci, ter nam ni težko vložiti nekaj več financ v nakup kvalitetnih psov.
LP
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #132 : torek, 17.08.2004 : 15:56:07 »

Lunca!
Kaj je zdaj z baseti,da se nič ne oglasijo,a so se vsi spremenili v morske pse?Kako pa kaj Tončka in njena razstavna kariera?Kako Lojze-boječka biglovskih mladičev?
LP Neva
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #133 : sreda, 18.08.2004 : 12:37:02 »

Živjo eka,pa res izgleda da so vsi basseti še na dopustu.Kar se Lojzeta tiče,je komaj malo prišel k sebi,sedaj pa sva se že začela intenzivno pripravljati za septembersko specialko na Češkem.Sva se odločila, da bova imela sperfekcioniran nastop.Matjaž je kar roke stran dal,je rekel,da če hočeva biti tako dobra,da se on ne bo nič vmešaval in da je zato Lojze ta mesec samo moj.(To pomeni da sem sedaj spet sama za  vse-minister za prehrano,sprehajanje,sranje itd,...).Sicer pa sva to delala tudi lani pred evropsko,bomo videli mogoče se bo tudi letos obrestovalo.
Sem slišala,da se boš začela poslavljati od mulcev.
Kar se Tončkine razstavne kariere tiče,mislim, da bo nekaj časa stagnirala.
LP
Logiran
midi
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #134 : torek, 31.08.2004 : 19:11:20 »

Živijo vsi ljubitelji dolgouhcev.Kje ste?
Malo pozno pa vendar od srca odgovor!!
Eka še sem živ malo takšnih in drugačnih problemov,no pa zdaj spet gre.Tončka je super.Ampak šele zdaj počasi dozoreva.Prav mlade pse se res ne izplača veliko voditi po razstavah,tako da mislim da bo šele drugo leto začela svojo razstavno kariero.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 49   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines