mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:01:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Hujsanje
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hujsanje  (Prebrano 4617 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« : petek, 25.01.2008 : 20:35:55 »

Prosim za pomoc, ideje, nasvete, karkoli.... Moja Kaja je v zadnjem letu shujsala 2 kg (prej je imela 11 kg, zdaj jih ima ze 9). Vem, da je stara, ima raka, vec kot eno leto je ze na zdravilih, vendar je zivahna in predvsem jesca, prebavo ima ok, kri v mejah normale (jetra, ledvice, scitnica...).  Vem tudi, da veliko starih psov shujsa, nekaj naredi tudi rak. Vse vem. Zanima pa me, ce je imel kdo podobno izkusnjo in kaj je storil. Je jescemu psu povecal kolicino hrane ali ne?

p.s. kaja navija za povecane obroke. Wink lp
Logiran

Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #1 : petek, 25.01.2008 : 20:55:51 »

Jaz bi Kaji uslisala zeljo v toliko, da bi ohranila njeno idealno tezo. Ce pa ima Kaja se kaksne posebne zahteve po posladkih, pa bi ji dajala kaj taksnega, kar ne skoduje in ne vpliva na tezo (koscek sadja, zelenjave, sircka, ce ima rada).

Se najbolj pa bo hvalezna za vso pozornost in ljubezen, ki jo dobiva od tebe. Starejsi kuzki potrebujejo veliko vec pozornosti, da ne pozabijo, da zivijo  Smiley ...

Kar povej Kaji (veckrat na dan Smiley), da je fejst punca. Ne vem kako, ampak razumejo in se jim tako fejst zdi (preverjeno na mojih "vecno mladih" puncah Smiley)!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #2 : sobota, 26.01.2008 : 15:36:08 »

Hvala Agnesana.  Smiley Se tudi sama nagibam k tem, da bi ji malo povecala obroke vendar ji nocem obremenit zelodca ali kaj podobnega. Bomo pa dali kak priboljsek vec, pa bo ravno tako srecna.  Grin Da je fejst punca ji pa ves cas govorim. Wink Se kadar mi pozre kaksno svinjarijo. Roll Eyes lp
Logiran

zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #3 : sobota, 26.01.2008 : 15:47:49 »

Moj pa nikakor ne shujša. Dobiva light brikete ali pa količino briketov za tako težo kot bi jo moral imeti. Precej se giblje, priboljška ne dobi nobenega (morda na kake 14 dni en piškot za pse), to je pa tudi vse. Star je skoraj 10 let (mešanec med NO in huskyjem). Nevem kaj bi še lahko naredila, vsak mi pravi da je predebel, veterinar vedno. Shujšal je po kastraciji, potem pa se začel rediti in ima najmanj 5kg preveč. Ima kdo kakšen dober nasvet?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #4 : ponedeljek, 28.01.2008 : 07:02:05 »

Mi smo nasega ovcarja po navodilu veterinarja hujsali 6 tednov. V tem casu bi lahko brez tezav shujsal 3 kg, pa jih ni nic.  Grin Kolicino hrane smo zmanjsali za 1/3 in ukinili priboljske. Mi smo potem odnehali, ker je bil pes ves cas lacen in je zacel pobirati svinjarijo po tleh, kar prej ni nikoli pocel. Tistih njegovih 5 odvecnih kg jaz ne vidim nikjer, pes je OK in jaz ga ne bom vec hujsala. Wink lp
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #5 : ponedeljek, 28.01.2008 : 07:59:47 »

Zalarjeva ... od prijateljev psicka labradorka je shujsala edino z briketi RC za labradorje. Res da so dragi, ampak jim je ratalo. Ne vem pa kaj posebnega imajo.

Kaja ... kaj pa ce ji samo hrano naredis bolj mocno - redilno? Mocnejse brikete? Jaz ji na tvojem mestu ne bi povecala obroka, kvecjemu se kakega dodala Huh

Lp, Ursa
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : ponedeljek, 28.01.2008 : 17:15:32 »

Se en obrok ji tezko dodam, ker bi to pomenilo, da bi jedla zvecer. Vsi nasi poskusi, da bi jedla zjutraj in zvecer so se koncali z nocnimi sprehodi.  Wink Tam enkrat ob treh ali stirih popoldne je zadnji cas za njen drugi obrok, ce ne smo sigurno ponoci zunaj. Pa nima prebavnih tezav, samo ona bi sla pac kakat. Wink Ker ji nocem menjat hrane, saj ji ta, ki jo zdaj je odgovarja, sem samo za eno zlicko povecala obroke, pa kaksen priboljsek vec dobi.  Smiley Hvala lincha. Wink lp
Logiran

chincha
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #7 : torek, 18.05.2010 : 15:38:09 »

Lep pozdrav vsem!
Prosila bi vas za pomoč/nasvet.

Moji starši imajo psičko maltežanko, staro 8 let. Opazila sem, da je psička začela hujšati. Hrano je imela vedno, in jo ima tudi zdaj, na voljo kolikor želi (skledo ima ves čas polno). Tudi prej je bila suha, vendar nikoli tako kot sedaj - čuti se ji hrbtenica, rebra. Padla ji je tudi energija, vendar je pa normalno.
Sama sem sprva okrivila hrano - hranjena je bila namreč z briketi Chapy (poleg tega pa tudi vsak dan zdravo hrano iz kuhinje). Zato smo sedaj (včeraj) premestili na brikete Purina Pro Plan za starejše pse.
Vendar danes ni jedla niti govejega mesa, katerega je vedno pojedla z veseljem in smo sedaj vsi v skrbeh.

Ali je to, da je odnehala jesti lahko posledica dejstva, da sem jaz dobila novega psa; sicer ne živim z njimi ampak sem v zgornjem nadstropju in maltežanka je pogosto prišla na obisk. Prihod novega psička jo je opazno prizadel, saj ne mara drugih psov. Vendar presuha je bila že pred prihodom psička.

Tudi glist verjetno nima, saj si nič ne "praska ritke", iztrebki pa izgledajo vredu.

Mogoče kdo ve, kaj bi bilo lahko narobe in ali je izbira briketov za starejše pse dobra odločitev? Če se situacija ne bo hitro popravila jo bomo seveda peljali k veterinarju.

Hvala vam za odgovore že v naprej.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #8 : torek, 18.05.2010 : 16:11:29 »

Jaz bi tu najprej opozorila na to, da se pse mora preventivno redno razglistiti. To, da ne vidiš ničesar v iztrebkih in da se ti pes ne drajsa po riti nikakor ni pokazatelj, da nima glist.
Logiran
chincha
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #9 : torek, 18.05.2010 : 17:00:33 »

Pozabila sem dodati, da smo ji tudi dali tablete proti glistam. Gliste bi bile sicer verjeten slučaj glede na to da imajo sosedje 6 mačk, ki ne zgledajo najbolj zdrave. Tudi, če tablete niso delovale, verjetno psički nebi zmanjkalo teka, ali bi?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #10 : torek, 18.05.2010 : 17:41:29 »

Zato smo sedaj (včeraj) premestili na brikete Purina Pro Plan za starejše pse.
Vendar danes ni jedla niti govejega mesa, katerega je vedno pojedla z veseljem in smo sedaj vsi v skrbeh.

A te brikete je jedla? V tem primeru je lahko preprosto sita, ker so bolj hranljivi kot tisti pofl, ki ga je jedla do zdaj. Kako pa je s pitjem in odvajanjem vode?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #11 : torek, 18.05.2010 : 17:51:55 »

Jaz bi šla do veta. Če je tako suha, da vas skrbi bi bilo lažje, če bi izločili telesni problem in za tem gledali dalje...
Super, da se hrano zamenjali!
Logiran
chincha
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #12 : torek, 18.05.2010 : 19:58:03 »

Vodo normalno pije in odvaja.

Na žalost niso vedeli, kako velika je dejansko razlika med temi in kakovostnimi briketi, niti jaz nisem vedela dokler nisem začela študirati vse okoli psov pred nakupom mladička.
Sicer je še do nedavnega jedla neke druge, a so te Chappy dobili in so jih hoteli pač porabiti (jih je pa cel ta velik žakelj...). Cappy je je jedla približno pol leta.
Do sedaj je že pojedla meso, tako da mogoče je bila res bolj sita od briketov.

Bomo rekla naj peljejo k veterinarju. Kakšne preglede opravi veterinar v takem primeru, je imel kdo že izkušnje?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 19.05.2010 : 17:50:23 »

Splošen pregled... Psa pregleda, vzame kri, posluša srce, se pogovori z lastniki... To niti ni tako slabo naredit na "vsake kvatre".  Tongue
Vsaj pri naših bi bilo tako.
Logiran
chincha
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #14 : sreda, 19.05.2010 : 20:38:16 »

Vsako leto jo peljejo, ko gre na cepljenje. Tako ali tako jo je treba peljat cepit, ampak ali je sploh dobra ideja psa cepit, ko je tako suh?
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Hujsanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines