mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 16:36:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 435130 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


WWW
« Odgovor #570 : sobota, 26.11.2005 : 19:18:21 »

Sem iz gornjega Doliča to pa je med Velenjem in Slovenj Gradcem(če ti je kaj bol znano).Za psa sem se pa odločla zato ker sem si ga že od malega želela,pol sta mi ga pa pred dvema letoma mama pa ati dovolila met pod pogojem da bom sama skrbela zanj in sm jima to oblubla tk da zdej zato sama skrbim zanj.  Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #571 : sobota, 26.11.2005 : 20:31:44 »

Vesna psa ne glede na pasmo, ni pametno spuščati, da vandra okoli sam. V najslabšem primeru, ti ga lahko kdo ukrade, povozi avto, ali pa ustreli lovec.
A pesjak pa ne pride v poštev, ali malo večji zagrajen prostor, da se hulk vsak malo giblje po zraku, ko tebe ni doma?
Tudi na spehodu alba ni nikoli spuščena in odkrito povedano ne poznam huskyja, ki bi bil odrasel in spuščen in bi v primeru, da vidi srno ali zajca ostal miren. Albi se popolnoma utrga, vleče povodec kot nora.
Alba na dan preteče vsak 6 kilometrov, pa še nekaj takega jih prehodi. Med vikendom še več, ker imamo več časa. Med tednom jo pa zaradi manj spehodov crkljamo v popoldanskih urah s tem , da je lahko notri v hiši.
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #572 : sobota, 26.11.2005 : 21:36:40 »

Za psa sem se pa odločla zato ker sem si ga že od malega želela,pol sta mi ga pa pred dvema letoma mama pa ati dovolila met pod pogojem da bom sama skrbela zanj in sm jima to oblubla tk da zdej zato sama skrbim zanj. Smiley

pod pogojem da boš skrbela zanj? in kaj se ti zdi, da dobro skrbiš za psa?Huh ali ga imaš v pesjaku ali na verigi? husky je pes z zelo zahtevnim karakterjem in mu moraš posvetiti veliko pozornosti, a ti se tega očitno nisi zavedala ko si si tako močno želela psa  Roll Eyes Roll Eyes ne vem.... meni se smili pes! ni čudno da se gre potepat. pes mora imeti doma dobro vzdušje, toplino in ljudi ki ga imajo radi.pes mora vedeti da bo  vsak dan dobil sprehod, hrano in potem človeku zaupa. mogoče tvoj husky ve da ne bo dobil sprehoda in potem jo ob vsaki priložnosti ki jo dobi lepo pobriše na svoje... zato pa je toliko huskyjev ki se zgubijo, odtavajo in gredo neznanokam in se z njimi zgodijo marsikatere neljube stvari (lovci, ceste,...)  Sad  Shocked
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


WWW
« Odgovor #573 : nedelja, 27.11.2005 : 17:08:55 »

Mam ga v pesjaku,pa za hišo mamo še eno doooolgo verigo tk da ga včasih po sprehodu še na verigo priklenem da se še mal igra.nevem zaka se ti bi Hulk smilu ker js za njega poskrbim po svojih najboljših močeh z njim sem odzuni dokler ni tema pa se ves čas z njim tudi ukvarjam!tk da js res ne vidim razloga da se ti pes smili.vsi mi že govorijo da sem obsedena z njim ker sva res cele dneve skupi.svežo vodo pa hrano pa tud ma zmeri tk da ni ne lačen pa ne žejen.pa sej moja družina ne sovraži psov sam se ne ukvarjajo tuk z njim kot js.
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


WWW
« Odgovor #574 : nedelja, 27.11.2005 : 17:26:13 »

Mam ga v pesjaku,pa za hišo mamo še eno doooolgo verigo tk da ga včasih po sprehodu še na verigo priklenem da se še mal igra.nevem zaka se ti bi Hulk smilu ker js za njega poskrbim po svojih najboljših močeh z njim sem odzuni dokler ni tema pa se ves čas z njim tudi ukvarjam!tk da js res ne vidim razloga da se ti pes smili.vsi mi že govorijo da sem obsedena z njim ker sva res cele dneve skupi.svežo vodo pa hrano pa tud ma zmeri tk da ni ne lačen pa ne žejen.pa sej moja družina ne sovraži psov sam se ne ukvarjajo tuk z njim kot js.glede sprehodov včasih grema res sam 1km zato ker js pridem iz šole ob 4 in je že skor tema po temi se pa ne sprehajam preveč rada tk da vem da sm včasih tud js kriva da mi pobegne sam prejšno soboto sma pa šla dvakrat na sprehod(5km) ko sma se pa vrnila iz drugega sprehoda je bil pa glih sosedov pes spuščen me je pa hulk tk prosu da ga spustim iz povodca da se greta igrat pa sm ga js spustla.pol sm mu šla pa sam vodo nalit pa pridem iz hiše je bil pa že na drugi strani ceste tk da res nevem zaka mi je  takrat pobegnal?a je bil premal utrujen al ka? Huh
Logiran
shivas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #575 : nedelja, 27.11.2005 : 18:06:21 »

živjo *vesna* a maš mogoče kkšne slikce tvojga Hulka? nasvetov glede pobega psa ti pa ne morm dajat ker jaz s tem nimam problemov, imam pa seveda druge Cheesy
Lp
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #576 : nedelja, 27.11.2005 : 18:32:20 »

vsi mi že govorijo da sem obsedena z njim ker sva res cele dneve skupi.
hmmm..predvidevam da že zgodaj zjutraj odideš v šolo, in kot si napisala prideš ob 4h.torej nista ravno cele dneve skupaj. ali mogoče zjutraj psa pelješ na sprehod ali ga šele ob uri ko prideš iz šole.ker je kar dolga do 4h popoldne... pa tudi psu je pomoje zelo dolgčas ker nima nikogar.


pa sej moja družina ne sovraži psov sam se ne ukvarjajo tuk z njim kot js.
prejšni post si pa napisala:
Pri nas pa je mama v službi pa tudi če bi bila doma ga nebi pelala na sprehod,ker nima rada psov!Ata ga sicer včasih spusti,sam na sprehod ga pa bol redko kdaj pele,ker bol malo hodi v naravo,moj brat pa pravzaprav sploh nima preveč rad psov tk,da ga tudi on nebi pelal na sprehod.
hmmm...torej je pes prepuščen le tebi, ker ga nihče v družini noče peljati na sprehod.kdo pa mu kupuje hrano? ti?


...tk da vem da sm včasih tud js kriva da mi pobegne sam prejšno soboto sma pa šla dvakrat na sprehod(5km) ko sma se pa vrnila iz drugega sprehoda je bil pa glih sosedov pes spuščen me je pa hulk tk prosu da ga spustim iz povodca da se greta igrat pa sm ga js spustla.pol sm mu šla pa sam vodo nalit pa pridem iz hiše je bil pa že na drugi strani ceste tk da res nevem zaka mi je  takrat pobegnal?a je bil premal utrujen al ka? Huh
v takih primerih ga pač ne smeš spustiti...sploh če živiš ob glavni cesti.tudi ko gremo mi s huskyji na sprehod jih nimamo spuščenih, ker nikoli ne veš kaj se bo zgodilo, lahko pridirka srna, zajec, husky pa takoj za njo.jaz jo imam spuščeno le doma, pa čeprav so tudi psi po vasi.na primer en sosedov pes se ves čas dere na verigi, medtem ko živa teka naokoli, vendar ne gre do njega.pri drugih sosedih pa imajo labradorca s katerim se živa dostkrat igra, vendar nikoli ne gre sama od sebe.tako sem jo naučila in ve da se ne sme potepat...  Wink mogoče je bil tvoj husky deležen premalo vzgoje in je zato tako svojeglav.
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #577 : nedelja, 27.11.2005 : 18:33:57 »

*vesna* slikice bi pa tudi jaz videla  Smiley če jih imaš hitro pokaži Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


WWW
« Odgovor #578 : nedelja, 27.11.2005 : 18:55:33 »

Hrano mu kupita starša.sej  nism misla da ga družina sovraži sam pač niso taki ljubitelji živali kot js naprimer da bi js zbolela bi ga ja spustli vn sam na srehod ga pa nebi pelali.cele dneve sma skupi v sobota in nedeljo drugač sma pa od 4 nprej ko pridem iz šole.zjutraj preden grem u šolo ga pa ne pelem na sprehod ker grem od doma že ob 6 sam se mi zdi da se je še kr nekot navadu da je med tednom dopoldan v boksu.za slike bom pa bratu rekla da jih da gor ko js se ne spoznam preveč na računalnik.
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #579 : nedelja, 27.11.2005 : 19:03:55 »

naprimer da bi js zbolela bi ga ja spustli vn sam na srehod ga pa nebi pelali.
in bi zopet odtaval malo sem malo tja...psa preprosto ne moreš kar spustiti, da se sam sprehodi...posebno pa ne huskyja, ker lahko odtava naznano kam.če imaš tvojega huskyja kaj rada potem ga ne puščaj samega.kaj se bo zgodilo, če se nekega dne ne bo vrnil, kaj če ga povozi avto, ker živiš ob glavni cesti, kaj če ga ustreli lovec?Huh??
ko zboliš moraš imeti nekoga ki lahko namesto tebe pelje psa na sprehod! to je dejstvo.drugače pes trpi...pes (husky) rabi veliko gibanja in veliko pozornosti!
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #580 : nedelja, 27.11.2005 : 19:08:22 »

Vesna, morda samo en nasvet...Morda nebi bilo slabo, če bi dala Hulka čipirat, če še ni?
Se pa drugače strinjam z Majchy, husky potrebuje veliko gibanja in odgovornega lastnika. Sama tudi 'sama' skrbim za dva psa-a ne huskya. Imam 'rezervo', če se že zgodi, da zbolim, če grem z enim psom na razstavo itd. da bi pse čuvata oziroma peljeta na sprehod dedek ali babica. Husky pa res tako kot Majchy pravi, potrebuje veliko gibanja in družbe. Morda bi lahko vprašala kakšno prijateljico, znanko ali sosedo, če bi lahko peljala Hulka kdaj na sprehod, ko tebe dalj časa ni doma (recimo vmes med šolo)?
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #581 : nedelja, 27.11.2005 : 19:13:06 »

Morda bi lahko vprašala kakšno prijateljico, znanko ali sosedo, če bi lahko peljala Hulka kdaj na sprehod, ko tebe dalj časa ni doma (recimo vmes med šolo)?

sem hotela že jaz predlagati takšno varianto  Wink
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #582 : nedelja, 27.11.2005 : 19:36:00 »

Vesna ne delaj več tega, da ga prosto spuščaš. Jaz imam Albo 6 mesecev, prej je imela druge latnike, ki pa jo na odpoklic niso učili. Tako, da nimam druge izbire, da je na povodcu, pesjaku ali v sobi, ker drugače odvandra po svoje.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #583 : nedelja, 27.11.2005 : 21:04:05 »

hm ... a ste videli to: http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=4801 ?
Logiran
Sky
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 74


« Odgovor #584 : nedelja, 27.11.2005 : 22:48:33 »

Takih se pa kr nekaj najde. Ko je majhen je lusten, pol k pa odraste, pa k postane tezaven, ker se noben z njim ne ukvarja pa taka pesem... sram Kaj js s takimi .... Angry
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines