mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 04.06.2024 : 21:54:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 435892 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #195 : četrtek, 18.08.2005 : 12:36:10 »

Teh krem je več, jaz sem svojo kupila pri Alerju (BTC pritličje), ti samo povej za kaj rabiš. Blazinic jim že kar nekaj časa ne mažem (rabila sem takrat, ko je imela ena zaradi bolezni stanjšane blazinice) in sem ime kreme pozabila. Pozimi, zaradi soli, pa lahko namažeš z kakšno krem za roke.
Madič se lahko giblje toliko kolikor se sam hoče. 2 km teka je za 7 tedenskega mladiča preveč, pa če je tudi husky. Je pa vseeno bolje tek, kot pa da se razgibava z igro z drugim psom. Nimaš slabšega za mladiča kot divja igra z drugim psom, še posebej, če je ta večji. Zaradi sunkovitih gibov lahko pride do poškodb (zlasti vezi). Tudi za psihični razvoj take igre niso dobre. Nekaj igre sicer mora biti,  a naj bo pod nadzorom, da lahko takoj prekinemo, če postane pregroba, pa bolje je, da se igrajo psi, ki so že malo utrujeni, da ne divjajo preveč.
Sicer pa se prilagodimo mladiču. Po ravnem gremo lahko tako daleč, kot se mladiču ljubi, če je utrujen počakajmo ali pa ga nesimo del poti. Na neravnem terenu je bolje da je privezan, da ne divja preveč, saj se lahko poškoduje. Isto velja za stopnice (če stopnic ni veliko huskija res ni treba nositi, samo divjati ne sme) Omejevanje gibanja je lahko ravno tako škodljivo kot pretiravanje.
Logiran
shivas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #196 : četrtek, 18.08.2005 : 15:58:59 »

živjo!

huskyja imam komaj 2 tedna. zanima pa me kako naj ga prehranjujem? slišim zelo veliko varijant npr. enkrat na teden sardelice, pa jajca, pa vse možno... zanima pa me mnenje lastnikov huskyjev.
kako pa kaj z vzgojo?

lp Wink
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #197 : nedelja, 21.08.2005 : 10:52:39 »

Pozdravljena!

Priporočam ti kvalitetno hrano za pse v obliki briketov in konzerv , da malo menjaš mehko in trdo hrano, kakšen jogurt. Preveč različne hrane, še posebej neprimerne npr. take ki jo jemo ljudje, lahko povzroči precej več škode kot koristi, ker imajo mladički še slabo odpornost in občutljivo prebavo, dobijo lahko namreč trdovratno in nevarno drisko. Kasneje sem pa tudi jaz slišala, da huskyi zelo radi jedo ribe. Za kaj več ti bo moral pa svetovati kakšen dolgoletni lastnik, tudi jaz imam še mladička:)

Pozdravček
 Annie
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #198 : ponedeljek, 22.08.2005 : 07:06:12 »

Imaš ti namen ubiti svojega psa ali je to samo butasta nevednost? Se opravičujem za oster ton ampak halloooooo?Huh?

Nimam namena ubit psa! Pes sam laufa kolikor mu paše. Sam grem vsak večer na sprehod in pes gre zraven, če sam hoče - ga pa ne vlečem na povodcu. Včeraj vzvečer je bil zvagan in ima že 5,5kg(še vedno premalo, ampak počasi bo dobil na teži) - star je pa 9 tednov pa še mal. Kar se tiče teže tega psa sem že napisal - bil je najmanjši v leglu in ga ostali niso pustil do hrane, pa stalno so ga grizl in odrival. Ko sem ga dobil je bil ves v hrastah.
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #199 : torek, 23.08.2005 : 12:29:33 »

Hey!

Nebivedu, najbrž si novinec, tako kot jaz in verjamem, da mu hočeš samo najboljše, čeprav pri tem nedvomno tako kot vsak začetnik narediš nekaj napak. Kar napiši še kaj o svojem psičku, kako napreduje, kaj že zna in kako je zrasel. Tudi jaz imam majhnega huskya, samo da je trenutno malce nemogoč:)

Za ostale pa: Zanima me, če je imel kateri izmed vas (lastnikov huskyev) prej psa kakšne druge pasme? Ali so res huskyi v primerjavi z drugimi toliko težje učljivi in neposlušni? jaz sem namreč v zadnjem času od cele množice ljudi, ki jih srečava s Toyem (na sprehodu, na obisku, ipd.) slišala izjave kot so: a husky? pazi da ti ne pobegne...ja,tega boš pa težko kaj naučila...bo treba v šolo, sicer te ne bo nič ubogal...ojoj,husky, a imate ograjeno dvorišče?...huskya boš pa bolj težko vzgojila...husky se ne naveže na lastnika...
Seveda pa prej še pohvalijo njegove krasne očke:)

Torej,kako? Mi smo imeli prej nemško ovčarko , ki pa je nisem vzgajala jaz , ker sem bila še premajhna in je vse ubogala in bila zelo navezana na nas, pa je sploh ni bilo baje težko vzgojiti. S tem se pa vsi nekaj trudimo, pa kar ne gre.

Pozdravček, Annie
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #200 : torek, 23.08.2005 : 13:39:57 »

Huskija se da naučiti čisto vse, s pozitivno motivacijo seveda. Delajo pa samo tisto, kar sami hočejo, na vodniku je, da ga tako zainteresira za delo, da se  bo psu to tudi zdelo vredno narediti.
Druga pesem je pa odpoklic. Medtem ko se da pri samojedih recimo dobiti 100% odpoklic, če začneš delati z dovolj majhnim mladičem, pa za huskija nisem povsem prepričana, ali je to sploh mogoče. Žal ne vem niti za enega huskija, ki ne bi občasno odšel po svoje, če se mu je zato pokazala najmanjša priložnost ( vmes med dvema takima izletoma lahko zgledno uboga, ko pa ga prime...) večina huskijev, ki so tako občasno odšli malo po svoje, je med temi izleti tudi lovila (največ ovce, srne, tudi damjake če so bili pri roki), na žalost lastnikov, je bil lov večinoma tudi uspešen.
Torej: husky ima nekaj, česar drugi psi nimajo več ali pa je vsaj močno omiljeno. Lastniki to običajno imenujejo klic divjine, ki občasno premaga vsakega pravega huskija.
Bi pa res rada vedela, če je tu kakšen junak, ki ima tako dobro vzgojenega huskija, da mu nikoli in pod nobenim pogojem ne uide, niti takrat ne, ko mu pride divjad pred gobec. Jaz ga še nisem srečala, pa bi ga zelo rada.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #201 : torek, 23.08.2005 : 14:27:52 »

Evo prišli smo do tega, da mali haski prespi že celo noč.
Prosi za hrano, vodo(če mu jo slučajno zmanjka v skledi) in prosi za ven(zaradi potrebe). V stanovanju ne pušča več flekcov.
Nekako mi je ratal(mal z dretjem, mal pa z prijemom za vrat in tresenjem), da besedo NE ali FUJ upošteva takoj in ko recimo hoče zagrabit za kak copat ob besedi NE takoj spusti zadevo. Res je pa da se z njim ukvarjamo skoraj cel dan - dopoldne starši, popoldne pa midva.
Logiran
shivas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #202 : četrtek, 25.08.2005 : 13:06:35 »

zdravo!
no končno so se rešili problemov s hrano, pa imamo že nove Cheesy zdaj ko smo mu končno naredili pesjak si je prvih 5min zatlačil glavo med ograjo tako da smo mogli cel pesjak spet podreti Angry samo problem je ta da se zdaj ne upa biti v pesjaku ker se ga boji. kako ste vi vaše kužke privadili  na pesjak?  lp Smiley

Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #203 : četrtek, 25.08.2005 : 13:26:34 »

shivas, jaz poznam ta način, da gre najprej lastnik ali pa nekdo od družinskih članov skupaj s kužkom v pesjak in mu tja postavi nekaj hrane (lahko tudi obrok). Najprej čisto na rob pesjaka, tako da še stoji zunaj, potem pa vedno bolj notri. Ko gre kuža v pesjak je 'priiiiden' in sledi nagrada. Dobro se mi tudi zdi, če se s psom igraš v pesjaku. Skratka pesjak mora vzet kot nekaj dobrega, nekaj, kar mu bo nudilo zatočišče. Ko se bo že toliko navadil, da bo šel sam od sebe brez problemov v pesjak, se ga postopoma začne zapirat notri. Enako, sprva tako, da se mu da obrok in medtem ko je, je pesjak zaprt, ko poje, se vrata odprejo. Potem se postopoma podaljšuje ta čas, ko je kuža sam zaprt v pesjaku.Aarona sem tako navajala na njegov (gromozanski) boks in je zelo kmalu začel sam hodit notri kadar je kaj ušpičil ali pa ko je bil zaspan.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #204 : četrtek, 25.08.2005 : 15:03:20 »

zdravo!
no končno so se rešili problemov s hrano, pa imamo že nove Cheesy zdaj ko smo mu končno naredili pesjak si je prvih 5min zatlačil glavo med ograjo tako da smo mogli cel pesjak spet podreti Angry samo problem je ta da se zdaj ne upa biti v pesjaku ker se ga boji. kako ste vi vaše kužke privadili na pesjak? lp Smiley


Za začetek daj do višik eko mladič doseže čez še gostejšo mrežo on ovratnico obvezno dol.
Pol p adaš psa v pesjak in ga tam pustiš, sveda poskrbiš ,da je ima vse kar rabi in da ni ravnovesel tvojega prihoda domov -vsak se navadi, če sam ne zgubiš živcev.
Lahko pa sprobaš tud bolj sofisticirane variante.
Npr ga dobro zlajhaš,nič jest ene par obrokov, pa še mal žejen naj bo-pa daš hrano in vodo v pesjak in naj tam je.
pa čas mal podaljšuješ, vedno pa vrata zapreš in ga pustiš samega.
Potem mu pustiš kakšno slastno kost in  nafilane konge za daljš čas itd.
Prevsem pa ne vmešavaš svojih čustev. Bolj ko se delaš butasto in manj ko opaziš kako ni zadovoljen, bolj bo pes normalen.
Navadno pes tudi lažj erazume,da ostane v pesjaku ,ko grese vi od doma in bi bil itak sam. Težko je psom razumeti, da ste vi doma ali pa celo vidni, on pa ne sme k vam.
Logiran
shivas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #205 : četrtek, 25.08.2005 : 15:12:20 »

hvala! bom poskusila z vsem mogočim, ker pes non-stop cvili oz. tuli in nas sosedje že čudno gledajo:) kaj pa kej ta pasja srečanja? jaz nimam pojma o tem samo brskam po intermetu in se mi zdijo zelo zanimiva... kdaj pa so ta srečanja, ker bi tudi jaz prišla kaj naokoli!
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #206 : četrtek, 25.08.2005 : 15:44:36 »

shivas, najbolj učinkovita metoda proti cviljenju oz. tuljenju je (kot je razvidno tudi že iz posta deteljice) ignoriranje. Na začetku lahko kar močno cvilijo in so včasih sosedje že res prepričani, da kdo muči psa, pa jim je najbolje lepo razložit, da vaš mali poskuša samo dosešt svoje Smiley
Pasjih srečanj je kar precej povsod po Sloveniji, najboljše da si malo ogledaš v podforumu, ki je namenjen srečanjem Wink
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #207 : petek, 26.08.2005 : 08:01:23 »

Pr nas mali haski cvili prvih 10 minut, pol pa ko vidi da ne bo nič boljše neha, pa se začne s čem drugim ukvarjat. V pesjaku pa ne bo, ker "dobri" sosedje zastrupljajo pse in streljajo na mačke z velikim zadovoljstvom.
Logiran
shivas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #208 : petek, 26.08.2005 : 11:34:00 »

no pa je preživel svojo prvo noč v pesjaku. čeprav je skoraj celo noč tulil se mu nisem pustila! opazila sem samo da je imelo kar nekaj sosedov prižgano luč okoli 3. zjutraj Grin
ali bi jaz mojega kana že lahko umila s šamponom? kmalu bo star 3 mesce?
lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #209 : petek, 26.08.2005 : 15:15:58 »

Skoplješ ga lahko,  s šamponom za mladiče pa temeljito se mora posušiti (med gibanjem ali s fenom). samo ne vidim nobenega smisla, da bi ga kopala, če ni res zelo umazan.
Jesenske male šole se začenjajo enkrat od začetka septembra, obrni se na kakšno kinološko društvo v bližini.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines