mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:58:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: izpadanje dlake, vnetje ušes - alergija?
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: izpadanje dlake, vnetje ušes - alergija?  (Prebrano 14519 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« : ponedeljek, 04.02.2008 : 13:47:59 »

Do pred treh mesecev vse super, potem pa sem menjala Boscheve brikete za Pro Planove. Najprej, ko je bila na lososu je bilo vse v redu, potem ko sem šla na piščanca se je začela pa praskati po ušesih, glavi. Takoj sem šla nazaj na lososa in stanje se je umirilo, čeprav je na smrčku oz. tik nad njim ostala brez dlake, razredčila pa se ji je tudi okoli oči. Sem mislila, da bo pač bolj počasi nazaj zrastla. No, ker se to ni zgodilo, sem šla nazaj na Boscha in dlaka je še kar redka. Zaradi opletanja z glavo sem šla k veterinarju in dobila je Otomax kapljice zaradi glivičnega vnetja ušes. Sedaj je z ušesi ok, vendar opažam, da se ji na glavi redči dlaka. Ker sva bili danes ravno na kardiološkem pregledu, je veterinarka povedala, da gre za vnetje dlačnih mešičkov in tudi na krvi je videla, de ima najbrž nek alergen. Dobili sva Clorex derm gel, že prejšnjič pa Dermanorm kapsule. Če to ne bo pomagalo, moram nazaj.

Ali ima kdo kakšno idejo na kaj bi bila lahko alergična oz. ali sploh gre za alergijo?
Namreč še nikoli v 8 letih nismo imeli težav s kožo, niti z menjavanjem hrane. Vse se je začelo s Purino Pro Plan-piščanec, ampak če bi bil razlog tam, bi se do sedaj najbrž stanje že izboljšalo??

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #1 : ponedeljek, 04.02.2008 : 14:31:55 »

jaz sem imela to jesen z obema  tako sranje. In najprej sem pomislila na hrano, smo zamenjali nič boljše- potem sem  panično letela k veterinarju in to ravno zato ker jima je dlaka izpadala po gobčku okrog oči( Damču) . In isto sta stresala z glavo oba-  sem mislila  , da sta fasala garje( in pa izpadla jima je dlaka tam kjer sta ležala)
Pri veterinarju razen strongolda in dermatološkega šampona nisem dobila nič drugega .

Potem sem šla v lekarno po elocom ( in claritine-s da sem vsaj malo ublažila tisto praskanje), ker tam kjer je  izpadla dlaka se je pojavilo tudi rdeče( kot ena koprivnica je izgledalo) Za ušesa pa otomax-isto...
Kasneje se je izkazalo , da sta nekaj fasala v vodi- reki ali potoku.
Po treh tednih kopanja na tri dni z dermatološkim šamponom( in potem namakanje v morju- kar je po mojem občutku šele pomagalo) sem začela tudi z zdravljenjem od  znotraj ( pivski kvas- laneno olje-in sončnično- in vsak drug dan ribe/ sardele  iz konzerve)...  Tako da , se je dlaka popravila . Sta se pa kar dobro " oskubila" oba. Tongue
Mi je bilo pa rečeno na začetku tudi ,da naj bi bila alergija na hrano,......... kar se mi je zdelo ful čudno , ker smo že menjali večkrat pa nikol ni bilo nobenemu nič ( niti driske , nobenih sprememb, nič).

Če ti kaj pomaga moja izkušnja( če sta imeli kje kakšno bližnje srečanje s kakšnim potokom  ali podobno?....)
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #2 : ponedeljek, 04.02.2008 : 16:06:16 »

U Damyanti hvala za tole izkušnjo.

Niti ni bila, ker sedaj je itak zima, oziroma tudi če je bila, je bila samo z nogami notri in še to v istih potočkih kot že celo življenje.
Ona ima to samo po glavi in ne po drugih delih telesa....vsaj zaenkrat!
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #3 : ponedeljek, 04.02.2008 : 16:44:31 »

Kateri šampon so ti pa dali?
Meni Clorex derm, ampak sem vzela gel, ker si ne predstavljam kako bi ji glavo šamponirala, zadeva pa ne sme priti v stik s sluznico. A je kaj pomagal ta šampon?
Tudi meni je čudno, ker nikoli ni bilo težav, stara je pa 8 let.
3 mesece nazaj sem se tudi jaz ustrašila, da so kakšni zajedalci in sem ji takoj dala ampulo, ampak ni bilo nič bolje. So pa očitno glivice v ušesih povezane z vsem skupaj - jaz sem se tudi ustrašila, da so garje, ker je imela črno v ušeu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #4 : torek, 05.02.2008 : 14:12:43 »

 Pri veterinarju Plivasept ( uno ta brezvezno ki je za roke umivat )- Nič ni pomagalo... vsaj meni se je tako zdelo  in tudi tistih 500 ml je šlo v dveh rundah skoz( damč in dlaka Wink)
Potem sem pa v lekarni vzela Seraman medical to je bil pa losijon vsaj una v lekarni mi je rekla ,da je boljši kot plivasept( in v lekarni tudi mnogo cenejši kot pa  uno drugo pri veterinarju).  in naj bi ohranjal zaščitno kislinski plašč- sicer za ljudi Smiley... ampak se mi je zdelo, da  je tudi psom  le malo bolj zaleglo kot plivasept. ( drugače se ga pa uporablja v kirurgiji ,  tako da če poznaš kakšnega medicinca ti ga verjetno lahko kje kaj zrihta Wink ti ga boš glede na dlako in samo za tvojo , manj porabila kot sem ga jaz.)

Drugače se pa pri mojih dveh najprej tudi na telesu ni poznala nobena sprememba,  šele potem kasneje- par dni  ,ko je dlaka malo bolj odpadla. Potem sem šele opazila, da sta po hrbtnem delu in za vratom vsa flekasta.
Potok je pa  tudi isti kot vedno-  bredeta po njem. ( no sedaj ne več) Tako da .... jaz imam na sumu  kakšne kmete , da so malce čistili po hlevu ali  kar koli.

Zato sem ti omenila. Če bi bilo kar koli v tej smeri. ( da bi bila vsaj delno pomirjena ,da niso kakšne hujše zadeve- jaz sem bila  takrat ,ko sta moja to fasala čisto zaprepadena- itak sem na najhujše pomislila/ pa še meni se valita po bajti in po kavčih)
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #5 : sreda, 06.02.2008 : 13:35:06 »

Aha..težko verjamem, da je od kakšnega potoka, saj sedaj na zimo res ni kaj dosti po njih. Pojma nimam a je hrana ali ne. Bila sem pri dveh veterinarjih, pa nisem izvedela nič pametnega.
Tudi naša je na kavču..

Bom videla, če bo ta zadeva kaj pomagala ali se bo širilo naprej.
Logiran
Lucy
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #6 : petek, 15.02.2008 : 16:35:02 »

Tudi naši psiči je pred časom izpadla dlaka okrog oči in po smrčku. Prav tako je imela črn izcedek iz ušesa. Diagnoza-preveč razširjene glivice. Vzel ji je tudi bris kože okrog oči in tako tudi ugotovil, da so glivice. Znaki so baje kot pri garjah. Zdravljenje-kortizonska injekcija, deset dni tablet (antibiotiki), kapljice za ušesa... Trenutno je v redu.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #7 : ponedeljek, 28.04.2008 : 12:27:55 »

Evo tudi meni se je pojavil podoben problem.
Prav tako je prišlo do izdatnega odpadanja dlake in pa lev ušesek je vnet.
Ker so se mu vnele tačke (vmesni prostori kjer je vlažno) smo posumili na erlihijo.
Danes smo obiskali veta in je krvna slika popolnoma normalna.
Tudi za našega veti sumijo na alergijo. Sami smo ugotovili, da ne prenese toplotno obdelanega mesa. Surovega pa krasno. Tako, da nam svetujejo menjavo hrane.
Trenutno smo na arden grange losos in občasno še premium.
Dlako smo precej popravili z missing linkom in olivnim oljem, le vnetje tačk in ušeska se kljub zdravljenju vleče kar nekaj časa. (10 dni).
Nam priporočajo hrano, ki vsebuje krompir in ribe. Odsvetujejo pa hrano, ki vsebuje piščanca
in pšenico ali koruzo.
Sedaj moram poiskati primerno hrano. Kakšna ideja ?
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #8 : ponedeljek, 11.08.2008 : 09:42:21 »

tud mi mamo probleme z našo psilko glede alergije. se je pa začelo tam pri enem letu, prej pa nič. veterinarji so nam rekli, da gre za alergijo, ugotoviti smo pa morali sami za kaj gre. no zdaj vemo da jagnjetine in svinjskega mesa niti povohat ne sme, ker takoj zateče, je rdeča, dlaka ji izpada, se praska...zraven vedno pride vnetje ušes.
ampakočitno ni samo to in morajo biti zraven še krive kakšne trave...ker se ji še vedno pojavlja, sploh v toplih mesecih.
sem pa izvedela za super ˝žavbo˝ pri alergiji. listi divjega kostanja se prekuhajo v vodi, se ohladi, odstranim ilste, pretočim v plastenke in jo vsak večer spiram s tem po celem telesu, najbolj po prizadetih delih. ta mešanica najbolj pomaga proti srbenju, da se mi ne praska več (ker si zna res do živega) in pa lepo celi in blaži alergijo.
pri nas je bila razlika očitna že po 1-2 spiranjih.
Logiran
Lucy
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #9 : petek, 07.11.2008 : 15:15:32 »

Ja, do svežih listov divjega kostanja bo zdaj težko priti. Pa vendar - ker imam belo psičko, me vseeno malo skrbi kakšne barve so potem kuhani listi. Se dlaka ne obarva? Sad
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #10 : ponedeljek, 10.11.2008 : 14:36:28 »

Mi smo najprej ugotovili pomanjkano delovanje ščitnice in povezovali s tem, vendar se dlaka po jemanju tablet ni popravila. Zaradi domnevne alergije je že pol leta na dietni prehrani in konjskem mesu, je bolje, ampak ni pa 100%. Na nekaj očitno še vedno je alergična in pojma nimamo na kaj, pa tudi ne vem, če bomo kdaj izvedeli.
1-2×tedensko ji čistim ušesa, da se glivice preveč ne razširijo, dlaka ji kar smrdi, ima prhljaj in mastno dlako, včasih se ji med prsti kaj naredi...ne vem več. Smo bili pa pri Domanjkovi in zapravili ogromno denarja za vse preiskave. Nimam več ideje kaj naredit.
Bolje je bilo samo takrat vmes, ko je jemala clinfug in Medrol zaradi erlihije.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #11 : ponedeljek, 10.11.2008 : 14:37:26 »

Tudi naši psiči je pred časom izpadla dlaka okrog oči in po smrčku. Prav tako je imela črn izcedek iz ušesa. Diagnoza-preveč razširjene glivice. Vzel ji je tudi bris kože okrog oči in tako tudi ugotovil, da so glivice. Znaki so baje kot pri garjah. Zdravljenje-kortizonska injekcija, deset dni tablet (antibiotiki), kapljice za ušesa... Trenutno je v redu.

Katere antibiotike je pa dobila?
Logiran
Lucy
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #12 : ponedeljek, 10.11.2008 : 15:41:45 »

Joj, ne vem. Sedaj razmišljam ali so to sploh antibiotiki. To so tablete, ki jih jemlje na nižanje doze. Dobimo jih pa vedno določeno število v belem zavitku.
Pred dobrim mesecem se ji enaka zadeva ponovila, vendar v blažji obliki, zato ji je tudi tablete dal z manjšo vsebnostjo kortizona. Vendar se 100% še ni pozdravila. Dobila je tudi kapljice za oči, ki so ji pa kar pomagale. Imela je namreč otečene veke, rdeče in dlaka ji je s tega predela kar pošteno odpadla.  Sad
Zdaj jo vsaj na 14 dni skopam v Clerexiderm 4% šamponu, ko pa vidim, da ji spet nagajajo očke, ji nekaj dni  dajem kapljice. 
Logiran
Lucy
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #13 : ponedeljek, 10.11.2008 : 15:45:28 »

Ja, WildAngel - kopaj ga vsak dan v Clorexiderm 4% šamponu in naj ta šampon deluje na njem 10 min. Ne more škoditi - tako sem jaz svojo psičko kopala cel mesec-po navodilih dr. Senčarja. Moram reči, da se je takrat zelo lepo opomogla.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 10.11.2008 : 17:39:35 »

wildangel je mozno, da je alergicna na prsice? Moji se je ta alergija isto kazala na dlaki. Po dietnih briketih pa ni bilo nic boljse, ker je alergicna tudi na prehranske prsice..
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: izpadanje dlake, vnetje ušes - alergija?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines