mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 12:03:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Krzno za oblačila?? Ne, hvala!
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Krzno za oblačila?? Ne, hvala!  (Prebrano 37084 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #105 : torek, 28.11.2006 : 14:30:40 »

Ne glede na prisotnost lisic v druzinah, otroci v nobenem primeru ne smejo biti orodje s katerim poskusas nekaj doseci.Zalostno je, da morajo otroci tako ali drugace slediti svojim starsem za doseganje necesar kar se nikomur do sedaj ni uspelo.V druzinah kjer ne poznajo lisic,koze in zivijo v sozitju s plastiko v dobri veri, da ohrannjajo naravo,vendar zal..........tukaj se tema lahko nadaljuje kot hrenovke........
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #106 : torek, 28.11.2006 : 19:36:53 »

Ma kaj nakor ne moreš dopustit možnost, da so otroci to naredili na lastno pest?

Na televiziji so imeli intervju z dvema dekletoma, ki sta tudi organizirali shod proti krznu in so ju vprašali, če jim je kdo reku da naj to naredita in sta odgovorili, da  jima gre prav na živce, da vsi mislijo, da otroci niso sposobni misliti s svojo glavo in imeti samoiniciativo.
Da jih nihče ne jemlje resno, če in ko hočejo kaj resno narediti.

Seveda naš šolski sistem samoiniciativnost ubija, ali pa vsaj je to počel. Nekateri si pa ne pustijo ubiti vesti in odločnosti,  da se nekaj da naredit.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #107 : torek, 28.11.2006 : 21:37:07 »

Klaus

me prav zanima, koliko otrok si že vzgojil, ko tako vstrajno trdiš, da niso sposobni lastnega razmišljanja na katero koli temo, seveda letom primerno in trdiš , da so le orodje v rokah odraslih. Tu ti moram tvoje trditve negirati in ti lahko povem iz lastnih izkušenj, da so otroci še preklemano sposobni lastnega razmišljanja in čutenja, samo dovoliti jim je potrebno, da povedo na glas brez strahu pred odraslimi.
Če bi si dovolil poslušati otroke, ne glede na njihovo starost bi bil preklemano presenečen nad njihovo širino razmišljanja.
Ker pa je ta svet narejen za odrasle, pa otroke le redko kdo posluša, sploh pa jemlje resno in tu je starševska naloga, da jim pomagamo izraziti svoje mnenje in jim pri tem pomagamo, ja popolnoma jasno je nam vsem, da otroci brez pomoči odraslih, težko organizirajo takšen shod in da za njimi stojijo odrasli organizatorji, kar pa je najpomembneje je to, da je ideja zrastla v mladih glavicah, ki želijo spremeniti delček sveta in pomagati ,ter biti vsaj poslušani.

Ja, res je, da so nekateri prizori pregrozni, da bi z njimi obremenjevali male glave, jim pa starši lahko na lep in njim razumljiv način povemo, da so na svetu tudi trpeče živali, za katero trpljenje je najbolj kriv človek, zaradi svojega egoizma in nemoči se odpovedati nekemu prestižu, ki nikomur ne koristi. Ja in starši smo tu zato, da otroku pokažemo prave smirnice, vse ostalo je njihova volja.

In hvala bogu, da obstajajo takšni odrasli, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč in jim pomagati.

LP.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #108 : torek, 28.11.2006 : 22:36:00 »

Zizi,
Citiraj en stavek v katerem Jaz pravim dobesedno
Citat
, ko tako vstrajno trdiš, da niso sposobni lastnega razmišljanja na katero koli temo
.Razumevanje je eno, razmisljanje je drugo.Ne enacit prvega  z drugim.
Sele sedaj sem lahko povezal zgodbice,ki so nam jih tvezili,jih tvezijo in jih ocitno se bodo tvezili odrasli otrokom.Kako Ste pametni,nihce Vas ne poslusa,ne dajo vam priloznosti,vi se obnasate kot zreli ljudje in se in se bi lahko dodal.Ves, to so fraze in kliseji, ki se uporabljajo iz generacije v generacijo.Vsega se spominjam in to prav dobro.
Vendar vse gre do neke meje in se konca,konec.A si lahko predstavljas razocaranje otrok, ko ne bo dosezen cilj, katerega so si zadali.Kako bos otroku dopovedala,da se ne da resiti na taksen nacin svetovnega problema in da je ves napor, katerega je vlozil bil premajhen za resevanje svetovnega problema.Ni blema, dete moje, bomo pa se en shod organizirali, pa se enega.........Ni vrag ,da ne bomo resili problema.Takole?



 
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #109 : torek, 28.11.2006 : 23:18:03 »

Nihče od otrok ne pričakuje, še manj pa "zahteva" da rešijo problem. Gre se za zavedanje, da takšne stvari niso prav in za prizadevanje za boljši jutri teh živali. Zakaj kompliciraš in vidiš slabo tam, kjer bi lahko bilo dobro? Zakaj pa meniš, da otroci ne bodo zaovoljni sami s sabo, ko bodo videli, da jih ljudje podpirajo in ko bodo delali nekaj, kar si želijo?
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #110 : sreda, 29.11.2006 : 08:16:04 »

Klavs

otroci, so orodje v rokah odraslih, kaj bi lahko tu drugače razumela, kod da trdiš, da jim odrasli peremo možgane in posledično to pomeni, da niso sposobni samostojnega razmišljanja. Undecided

in vse to je res kar si napisal, otroci so vedno pametnejši, le redko jih poslušajo in le redki so, ki jim dajo možnost izraziti svoje mišljenje, ti pa povem , da niso redki otroci, ki so odgovornejši in pametnejši od nekaterih odraslih. Roll Eyes
Temu, kar ti praviš fraze in klišeji, ki se naj bi ponavljali iz generacije do generacije, počasi postajajo tudi realnost. Vse več šol se odloča za sodelovanje med učitelji in učenci in vedno je več staršev, ki upošteva mnenje svojega otroka, tako da tisti stereotipi, ki pravijo, da naj otroci molčijo, ko odrasli govorijo, počasi izginjajo.

Kako otroku dopovedati, da z enim shodom ne bo rešil svetovnega problema, ja enostavno , poveš in razložiš mu, da je za to potrebno veliko časa in takšnih shodov, pa ne samo pri nas ampak po celem svetu in če z enim takšnim shodom rešijo samo 100 trpečih živali je bil njihov cilj dosežen, verjamem pa, da otroci, ki so organizirali ta shod to točno vedo in želijo z tem shodom samo opozoriti ljudi na problematiko, ki se tiče živali in popolnoma verjamem, da jim bo uspelo prepričati kar nekaj potencialnih kupcev krznenih izdelkov. Smiley

ne boš verjel, ampak večina otrok, ki zna samostojno razmišljati, pozna tudi meje svojih razmišljan in se z njimi prav lepo spopada, tako, da me tukaj ni prav nič strah, da bi bili razočarani in izgubili voljo, nasprotno, še več moči in volje si bodo nabrali, ko bodo videli vso to množico, ki jih podpira.

zato jih podpri še ti in se po možnosti udeleži tega shoda, če tvoja generacija ni smela govoriti, naj vsaj ta in vse naslednje. Wink

LepDan

Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #111 : sreda, 29.11.2006 : 09:36:12 »

Zizi, jezus kristus

 
Citat
otroci v nobenem primeru ne smejo biti orodje s katerim poskusas nekaj doseci
Ce si iz tega stavka lahko izpeljala trdilno obliko
Citat
otroci, so orodje v rokah odraslih, kaj bi lahko tu drugače razumela, kod da trdiš, da jim odrasli peremo možgane in posledično to pomeni, da niso sposobni samostojnega razmišljanja.
, kapo dol. in ti vrnem zogico v izpeljavah; kako lahko "trdis ,da niso sposobni samostojnega razmisljanja"Nesmisel!
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #112 : sreda, 29.11.2006 : 10:48:33 »

klaus, ce bi dve 14-letnici organizirali nekaj, kar bi poimenovali ''otroski shod za varnost v prometu'', bi bilo zate tudi tako nesprejemljivo?

vemo, da so poskodbe grozne, da je tega ogromno, da je veliko mrtvih in trajno poskodovanih, da shodi in katerokoli drugo osvescanje ne bo povsem spremenilo zadev... a pol je vse skupaj brez veze? kakroli delat na temo varnosti v prometu?
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #113 : sreda, 29.11.2006 : 10:50:30 »

oh naš stari Klaus Wink

no pa mi prosim razloži, kaj si mislil, s tem , da otroci ne smejo biti orodje v rokah odrasloh in kaj se lahko iz tvojega stavka razbere. Undecided

sploh, pa nimam namena s teboj metati žogice, razen če grava na teniško igrišče, tam pa z veseljem. Cheesy

LP

Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #114 : četrtek, 30.11.2006 : 09:33:53 »

Pink ponk Zizi,
 hi,hi se vedno mi rahlo gre na smeh......
Ja,kam bi pa prisli,ce bi se kar naprej shajali?
Ko se razhajamo, se samo poslovimo in si recemo nasvidenje v naslednji v.....
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #115 : petek, 01.12.2006 : 11:53:01 »

PERFORMANCE PROTI KRZNU V MB!

http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/zanimivosti/20061130_3085155_16150802.php
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #116 : sobota, 02.12.2006 : 19:08:43 »

No, evo, pa sem zamočila! Angry Sem šla pogledat v temo z namenom, da se organiziram za jutrišnji shod in ugotovim, da je današnji! Angry Ne vem, kaj mi je bilo, da sem mislila, da je v nedeljo... sram
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #117 : sreda, 13.12.2006 : 15:28:37 »

 Angry  Vsako leto je na svetu za krzno pobitih 40 milijonov živali.
 Angry  To pomeni okrog 101 tisoč živali na dan.
 Angry  Vsako sekundo je več kot ena žival ubita samo zaradi krzna.
 Angry  To pomeni 72 živali vsako minuto.

Uboj zaradi krzna nikdar ne more biti moralno upravičen in dovoljen.

Pozivam vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati v akciji proti krznu s svojimi idejami, podporo v smislu izvedbe akcije in kot aktivisti sami, da se mi javijo na mail pomoczazivali@gmail.com.

Sporočilo seveda posredujte čimveč ljudem   Smiley

lp,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #118 : ponedeljek, 18.12.2006 : 11:11:25 »

Sem kar malo razočarana, ker se mi edino iz tega foruma ni nihče javil... Sad Dejmo malo forumaši  Wink
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #119 : sobota, 03.02.2007 : 12:12:39 »

Mednarodni shod proti krznu, bo v soboto 17.02.2007, s predvidenim pričetkom ob 11. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vsi, ki ste se mi javili, ste dobili zvočno vabilo tudi na mail. Vsi, ki ga želite, me lahko še vedno kontaktriate na mail pomoczazivali@gmail.com.

lp,
Diana
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Krzno za oblačila?? Ne, hvala!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines