mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:33:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto"
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23   Dol
Natisni
Avtor Tema: Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto"  (Prebrano 95700 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #285 : ponedeljek, 11.03.2013 : 09:40:05 »

Z društva Žverca sporočajo:

Spoštovani ljubitelji živali,

obveščamo vas, da se akcije prenašanja dvoživk počasi začenjajo. Višje temperature in deževno vreme je očitno že zbudilo prve dvoživke, kar nam sporočajo z različnih koncev po Sloveniji.

V Hrašah pri Smledniku mrež še nismo postavili, saj v začetku tedna obetajo sneg in ohladitve. Če bo sneg, bodo žabice še malo počakale, mi pa tudi s postavitvijo mrež. V kolikor pa se bo nadaljevalo deževno in toplo vreme, pa množično selitev pričakujemo kar kmalu in v tem primeru bomo mreže postavljali enkrat ta teden in bomo seveda zelo veseli vsake pomoči. O tem vas bomo tudi obvestili.

Ta trenutek pa vabimo vse, ki ste doma v bližini Hraš in ki imate čas in voljo, da v prihajaočih dneh vseeno pridete na večerni sprehod v Hraše in pomagate tistim najbolj zgodnjim žabicam, ki so se že odpravile na pot. O poteku akcije bomo redno obveščali na naši spletni strani: Pomagajmo žabicam, kjer so zbrana osnovna navodila za prostovoljce in tudi lokacije, kjer se lahko pridružite akcijam. Dogodku z rednimi obvestili pa lahko sledite tudi na Facebook-u. Vabimo tudi k ogledu fotografij v galeriji.

Tako kot vsako leto vas lepo prosimo, če številke prenesenih dvoživk sporočate na zabe@zverca.si. Lansko leto je bilo dvoživk precej manj kot v preteklih letih, "le" dobrih 12.000 dvoživk, Leta 2011 jih je bilo 15.000, leto prej pa 18.000.

Zaradi neupoštevanja navodil na preteklih akcijah bomo letos organizatorji lepo prosili prostovoljce, ki ne bodo imeli OBVEZNE OPREME: ODSEVNEGA JOPIČA, DOBRE SVETILKE in VEDRA, naj na akciji ne sodelujejo. To velja tudi za otroke. Brez jopiča spravljate v nevarnost sebe, brez dobre svetilke (čelne niso dovolj) dvoživke, brez dovolj globokega vedra pa ne boste v pomoč. Tudi otroci brez spremstva staršev na akciji nimajo kaj početi, ker je prenevarno. V preteklih letih se je namreč dogajalo, da so starši pripeljali osnovnošolske otroke na akcijo, jih tam pustili in prišli čez par ur iskat. Res je, da je udeležba na akciji na lastno odgovornost, vendar je tako ravnanje res neodgovorno in nevarno, saj se gibljemo ob prometni cest, večino časa dežuje, na cesti pa je več bedakov kot normalnih ljudi. To ste redni prostovoljci verjetno opazili že sami. Zato vas res vljudno prosimo, če upoštevate navodila in nam pomagate izvesti akcijo kar se da varno in učinkovito. Če opazite koga, ki ne upošteva osnovnih navodil, ga prosim opozorite, naj se jih drži. Hvala za pomoč in za razumevanje!

Najlepša hvala!

dr. Zala Prevoršek, predsednica društva Žverca


- Spletna stran Pomagajmo žabicam
- Osnovna navodila za prostovoljce
- Lokacije, kjer se lahko pridružite akcijam
- Galerija fotografij
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #286 : torek, 12.03.2013 : 09:43:47 »

Žverce se javljajo Smiley

Pozdravljeni,

danes popoldne v Hrašah postavljamo zaščitne ograje, veseli bomo vsake pomoči. Tudi zvečer bo potrebna pomoč pri prenašanju dvoživk. Kljub temu, da je za naslednje dni napovedana ohladitev, smo včeraj prenesli že dobrih 100 dvoživk. Tudi situacija na drugih lokacijah kaže, da so se očitno zbudile. Danes jim je vreme tudi pisano na kožo, zato smo se odločili, da z mrežami ne moremo več čakati, ker nas žabice znajo prehiteti.

Mreže začnemo postavljati po 13. uri, žabe prenašamo od 18.15 naprej. Prav vsaka pomoč bo dobrodošla. Upam, da se vidimo ...

Hvala in LP, Zala (društvo Žverca).
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #287 : sobota, 16.03.2013 : 19:52:10 »

Ker sem prepozno prišla do maila, najbrž del sporočila o današnjem postavljanju še druge polovice zaščitnih mrež za dvoživke v Hrašah ni več aktualen, drugi del Žvercinega sporočila pa je takle:

V začetku tega tedna je v treh dneh v Hrašah cesto z našo pomočjo prečkalo 750 dvoživk, potem pa se je selitev ustavila zaradi mraza in vetra. Glede na trenutne vremenska napovedi pričakujemo, da bomo pomoč prostovoljcev pri prenašanju žabic ponovno potrebovali nekje sredi prihodnjega tedna. Bomo obvestili.

Lepa hvala in LP, Zala (društvo Žverca).
Logiran

Rozalija
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 183


« Odgovor #288 : sreda, 27.03.2013 : 22:01:19 »

Živjo,

apdejt za vse "žabarje"  Grin

Selitev se zaradi čudaškega vremena sploh še ni dobro začela, ko je dvoživke ponovno zamedel sneg. Pričakujemo (glede na vremensko napoved), da se bodo ponovno pojavile po Veliki noči. Takrat bo pa veselo, prostovoljci bodo prišli prav. Se vidimo! Hvala in LP, Zala (društvo Žverca)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #289 : ponedeljek, 01.04.2013 : 09:55:55 »

Žverce so sicer že včeraj javile tole:

Spoštovani,

obveščamo vas, da so vremenske razmere končno spet bolj ugodne za dvoživke. Dežuje, poleg tega pa so temperature dovolj visoke, da smo včeraj spet opazili dvoživke. Od danes naprej bomo na lokacijah, kjer potekajo akcije prenašanja dvoživk čez cesto, ponovno potrebovali pomoč. Če ima kdo čas, lepo vabljen že danes zvečer na večerni sprehod v Hraše, veseli bomo vsakega prostovoljca. Prosim, ne pozabite na obvezno opremo. Dobimo se eno uro kasneje kot ponavadi Smiley

Najlepša hvala in lepe praznike želimo vsem!

Zala, društvo Žverca
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #290 : petek, 05.04.2013 : 13:40:48 »

Žverce javljajo:

Ponovno pozdravljeni,
 
V Hrašah pri Smledniku so se dvoživke končno zbudile. Včeraj jih je bilo veliko, prostovoljcev premalo in kar nekaj žabic je končalo na cesti. Danes (dež!) in v prihodnjih dneh (visoke T) pričakujemo višek selitve, zato bomo veseli vsake pomoči. Začenjamo okrog 19.30 ure, prošnja velja do preklica.

Še nekaj dodatnih navodil za vse, ki se nam pridružite v Hrašah:
- obvezna oprema: odsevni jopič, svetilka, vedro
- prostovoljci se poskusite razporediti čim bolj enakomerno, ne samo na spodnja dva travnika Smiley Pomoč je ponavadi najbolj potrebna prav tam, kjer ni zaščitnih ograj - na začetku in na koncu Hraš in na sredini vasi, kjer tudi ni mrež.
- prosimo vas, da na sredi vasi (travnik nasproti kapelice) čez cesto ne odlagate dvoživk. Prosimo nesite jih na en travnik višje / nižje ali do bajerja. Na tem koncu je namreč nekaj sosedov, ki sitnarijo, da potem vse te dvoživke dobijo na dvorišče. V izogib težavam, ki bi jih sosedje lahko v prihodnje povzročali pri organizaciji akcije, se tega poskusimo držati. Hvala za razumevanje Smiley
- še ena neplačana reklama - Hofer trenutno zelo ugodno prodaja "žabje" lučke. Take iz veliko majhnih ledic, ki jih imamo v Žverci. Če bi si kdo želel kupiti svojo. Če ima kdo slučajno še kakšno našo lučko, naj nam jo prosim prinese nazaj, da jih lahko napolnimo in posodimo prostovoljcem.
- številke prenesenih dvoživk nam prosim sporočite na zabe@zverca.si. Letos je cesto prečkalo šele slabih 2000 dvoživk. Še vsaj 5x toliko bi jih moralo v prihodnjih dneh.

AKCIJE NA VSEH OSTALIH LOKACIJAH: verjetno bo v naslednjih dneh veselo tudi na vseh drugih lokacijah, kjer potekajo akcije. Vsi, ki bi se želeli udeležiti kakšne druge akcije, se o udeležbi najprej posvetujete s koordinatorji posameznih akcij. Kontakte najdete na našem žabjem zemljevidu tule: KLIK.

Najlepša hvala in upam, da se vidimo Smiley

LP, Zala (Žverca)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #291 : petek, 12.04.2013 : 09:24:42 »

Žverce obveščajo:

Lep pozdrav vsem prostovoljcem,
 
Pomlad nam je po vseh zapletih v preteklem mesecu končno pripravila vreme, ki naj bi bilo dvoživkam po godu Smiley Je namreč res toplo in dežuje. V Hrašah pri Smledniku smo do včeraj prenesli 6.500 dvoživk, kar je (glede na lansko leto) še vedno le polovica. V zadnjih dneh jih na večer prečka okrog 500, danes in jutri jih zna biti pa končno res veliko. Vse prostovoljce zato spet vljudno prosimo za pomoč. Začenjamo okrog 19.45 ure.

Še nekaj dodatnih navodil in informacij za vse, ki se nam pridružite v Hrašah:
- obvezna oprema: odsevni jopič, svetilka, vedro
- prostovoljci se poskusite razporediti čim bolj enakomerno, ne samo na spodnja dva travnika Smiley Pomoč je ponavadi najbolj potrebna prav tam, kjer ni zaščitnih ograj - na začetku in na koncu Hraš in na sredini vasi, kjer tudi ni mrež.
- prosimo vas, da na sredi vasi (travnik nasproti kapelice) čez cesto NE odlagate dvoživk. Nesite jih na en travnik višje / nižje ali do bajerja. Na omenjenem koncu je namreč nekaj sosedov, ki sitnarijo, da potem vse te dvoživke dobijo na dvorišče. V izogib težavam, ki bi jih sosedje lahko v prihodnje povzročali pri organizaciji akcije, se tega poskusimo držati. Hvala za razumevanje Smiley
- nekatere dvoživke se že vračajo nazaj v gozd, saj so v mlakah opravile tisto, zaradi česar so se tja tudi selile. Dvoživke, ki so namenjene proti gozdu lahko umaknete s ceste in jih spustite par metrov v smeri proti gozdu. Nikakor pa nazaj namenjenih ne nosite spet proti ribniku.
- številke prenesenih dvoživk nam prosim sporočite na [b]zabe@zverca.si[/b]. Število živali beležimo, to pa je smiselno le, če nam vsi posredujete številke žabic, ki ste jih rešili.

- za danes zvečer so se v Hraše napovedali novinarji mladinske informativne oddaje Infodrom. Zato na akcijo še posebej vabljene družine z otroki med 8. in 14. letom, saj bodo novinarji prav otroke povprašali o njihovi izkušnji na žabji akciji. To seveda zelo podpiramo, saj je o reševanju dvoživk potrebno osveščati mlade in nič ni bolje, če prav otroci svojim vrstnikom povedo, da so žabice super in da je treba tem že tako ogroženim živalim še posebej pomagati. Hvala Smiley

AKCIJE NA VSEH OSTALIH LOKACIJAH: verjetno bo danes in v naslednjih dneh veselo tudi na vseh drugih lokacijah, kjer potekajo akcije. Vsi, ki bi se želeli udeležiti kakšne druge akcije, se o udeležbi najprej posvetujete s koordinatorji posameznih akcij. Kontakte najdete na našem žabjem zemljevidu tule: KLIK.

Najlepša hvala in upam, da se vidimo Smiley

LP, Zala (Žverca)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #292 : četrtek, 18.04.2013 : 21:20:16 »

Žverce sporočajo:

Spoštovani prostovoljci,

obveščamo vas, da se letošnja žabja akcija v Hrašah zaključuje. Zaradi zmešanega vremena se je letos selitev vlekla kar od 10.3. do danes. Prostovoljci smo čez cesto pomagali malo več kot 8.000 dvoživkam, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti (med 12.000 in 18.000 dvoživk) zelo malo. Razloga za zmanjšano številko ne poznamo, lahko da tiči v lanski suši in letošnji dolgi zimi. Če nam je kdo od udeležencev letošnje akcije pozabil sporočiti število prenesenih dvoživk, lepo prosimo, če to stori. Trudimo se namreč, da bi bile zabeležene številke kar čim bolj točne.

Kljub temu, da so žabice zaključile svojo spomladansko selitev proti mrestiščem, nas čaka še zadnje dejanje akcije, pospraviti moramo namreč skoraj 1,5 km zaščitnih mrež. Začnemo jutri ob 16h in če ne bomo končali, vajo ponovimo tudi v soboto. Zelo bomo veseli vsake pomoči, saj je podiranje mrež za 3 ženske prostovoljke precej hud zalogaj Smiley Vsak prostovoljec bo v zahvalo dobil tudi naš koledarček za leto 2013.

Vsem, ki ste pomagali na letošnji akciji se res iz srca zahvaljujemo in upamo, da se vidimo tudi prihodnje leto Smiley

Lep pozdrav, Zala (društvo Žverca).



foto društvo Žverca
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #293 : četrtek, 20.02.2014 : 18:25:58 »

Žabice prihajajo Smiley



V začetku marca bodo žabe in krastače ponovno pričele svojo vsakoletno selitev iz prezimovališč v mrestišča. Kot že veste, v Hrašah pri Smledniku njihovo pot prečka zelo prometna cesta in brez naše pomoči večina dvoživk konča pod kolesi. Zato bomo letos že sedmo leto zapored tam organizirali akcijo Pomagajmo žabicam v Hrašah.

Dvoživkam pomagamo tako, da jih prenesemo na drugo stran ceste (proti mlakam) in jih nekaj 10 metrov od ceste previdno stresemo iz vedra na travnato površino. Pot proti bajerju nadaljujejo same. Akcija traja približno 14 dni, vsak večer med 18. in 21. uro.

Datum začetka akcije je določen OKVIRNO - dejansko se akcija začne takrat, ko so temperature dovolj visoke in je zunaj tudi primerna zračna vlaga. O točnem datumu začetka akcije vas bomo obvestili tule, na naši spletni strani www.pomagajmo-zabicam.si. Na tej strani smo zbrali osnovna navodila za pomoč dvoživkam in tudi lokacije po Sloveniji, kjer se lahko udeležite akcij.

Vabljeni! Smiley Društvo Žverca

vir klik
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #294 : četrtek, 27.02.2014 : 21:15:20 »

Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto" 2014
25. 2. 2014:

Spoštovani ljubitelji živali,

obveščamo vas, da se počasi začenjajo spomladanske selitve dvoživk in z njimi tudi akcije Pomagajmo žabicam, v katerih prostovoljci širom Slovenije pomagamo dvoživkam čez cesto. Najbolj neučakane dvoživke so se že prebudile iz zimskega spanca, zato smo v nekaterih krajih prostovoljci že pričeli s postavljanjem zaščitnih mrež za dvoživke (Večna pot, Hraše pri Smledniku, Rova pri Radomljah, Boreci pri Ljutomeru, itd ...). Množično spomladansko selitev dvoživk pa pričakujemo v naslednjih treh tednih. Zato vas obveščamo, da bomo v kratkem potrebovali pomoč prostovoljcev na vseh mestih, kjer dvoživkam selitveno pot prečka prometna cesta. O datumih postavljanja zaščitnih mrež in začetka selitve vas bomo obvestili, vsaka pomoč bo zelo dobrodošla.


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca

Ker večina prostovoljcev v Hrašah povabilo na najbolj težaško delo (postavljanje in podiranje ograj) ponavadi spregleda, to že vrsto let ponavadi počnemo 3 prostovoljke, kar predstavlja za nas (poleg organizacije celotne akcije) hud zalogaj. Če bi kakšen predstavnik moškega spola želel sodelovati pri tem fitnesu na prostem, bi mu bile zelo hvaležne. Akcija je lahko uspešna le s postavljenimi mrežami in več prostovoljcev bi mreže lahko postavili v dveh urah, tako pa se same z njimi vsako leto trudimo tudi po več dni zapored. 250m smo včeraj v Hrašah že postavili, par 100m pa nas še čaka v prihodnjih dneh. Res vas lepo lepo prosimo za pomoč.


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca

Vsi, ki bi se radi udeležili katerekoli akcije, si lahko dnevno ažurirana obvestila o tekočih akcijah in vse napotke preberete na spletni strani Pomagajmo žabicam: KLIK.

- Lokacije, kjer lahko pomagate - KLIK,
- navodila za prostovoljce - KLIK
- Lahko se nam pridružite tudi na naši Facebook strani Pomagajmo žabicam.

Prosim, posredujte sporočilo vsem ljubiteljem živali, ki bi jih udeležba na akciji morda zanimala. Če imate še kakšna vprašanja, smo vedno na voljo. Upam, da se vidimo ...

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Zala Prevoršek, društvo Žverca
www.pomagajmo-zabicam.si


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #295 : petek, 28.02.2014 : 15:38:45 »

Postavljanje zaščitnih mrež jutri, 1.3.2014, ob 11h.

Zala sporoča:

Pozdravljeni,

sporočamo vam, da bomo v Hrašah jutri postavljali zaščitne mreže za dvoživke. Če bi kdo želel pomagati, se nam lahko pridruži ob 11. uri v Hrašah!

Hvala in se vidimo! Smiley

Zala
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #296 : nedelja, 02.03.2014 : 15:26:56 »

Žverca sporoča:

Spoštovani,

obveščamo vas, da se danes začne pobiranje žabic v Hrašah. Včeraj so trije prostovolcji prenesli skoraj 600 dvoživk, bile so povsod. Nujno bomo potrebovali vašo pomoč, saj je eden od zgornjih travnikov brez zaščitnih ograj, saj smo jih 250m morali vrniti Centru za kartografijo flore in favne, dostavo novih pa še čakamo v naslednjem tednu!

Dobimo se torej danes - malo preden se zvečeri, z obvezno opremo, seveda. število prenešenih žabic nam prosim sporočite na zabe@zverca.si. Če je kaj nujnega, je moj kontakt 051-33-48-48.

Hvala in upam, da se vidimo!

Zala iz Žverce
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #297 : nedelja, 02.03.2014 : 21:59:55 »

Žverca sporoča:

Spoštovani,

obveščamo vas, da akcija poteka od danes naprej do preklica. Dobimo se okrog 18. ure (ko se zvečeri), s seboj imamo obvezno opremo (svetilko, odsevni jopič, vedro). Po akciji sporočite število prenesenih dvoživk na zabe@zverca.si. V Hrašah ob takem vremenu pričakujemo veliko dvoživk, zato bo pomoč res nujno potrebna. Sploh na dni, ko bo topleje in bo deževalo. O poteku akcije vas bomo obveščali sproti.

Danes je bilo že veselo, dvoživk je bilo veliko, nekaj utrinkov v nadaljevanju. Žal nam je kar nekaj žabic tudi povozilo.

Na Gorenjskem lahko pomagate tudi v Šinkovem turnu, na Bobovku pri Kranju, v Šk.Loki, itd ...
http://www.pomagajmo-zabicam.si/kje.

Najlepša hvala in upam, da se vidimo!

Zala (Žverca)
www.pomagajmo-zabicam.si


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca


foto društvo Žverca
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #298 : petek, 07.03.2014 : 20:23:38 »

Žverca sporoča:

-------------------------------------

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da smo od začetka žabje selitve (1.3.2014) do včeraj v Hrašah prenesli že 2500 dvoživk! Kar veliko nas jih pa še čaka v prihodnjih dneh. Lani smo jih prenesli 8.000, par let nazaj pa med 15.000 in 18.000. Bomo videli, kako bo letos.

Za vse udeležence imamo pa par nujnih obvestil:

1. Prosimo vas, da brez odsevnega jopiča ne hodite na akcijo. Ceste in vozniki na njih so prenevarni, da bi spravljali sebe, svoje otroke in nas v nevarnost in težave. Hvala za razumevanje!

2. V preteklih dneh (in tudi na akcijah v prejšnjih letih) se nam konstantno dogaja, da se večina prostovoljcev porazdeli na spodnja dva travnika, ostali predeli Hraš (klanec proti Smledniku, cesta proti Zapogam/Vodicam) pa ostajata nepokrita. Vse prostovoljce (izjema so tisti z otroki) prosimo, da se enakomerno porazdelite čez cele Hraše. Dvoživke prečkajo cesto na celotni relaciji Hraše, kar znese več kot 1,5 km!

Problem nista spodnja travnika (tam so 4 prostovoljci čez glavo dovolj!!!), problem so dovozne poti in predeli, kjer ni zaščitnih ograd! Če vidite, da je na spodnjih dveh travnikih več kot 6 ljudi, se odpravite v smer proti Zapogam ali v smer proti Smledniku!

Na spodnjih dveh travnikih naj se prostovoljci gibajo v bližini zaščitnih ograj. NE POBIRAJTE žab po celotni površini travnikov do gozda, ker kmetje ne marajo, da jim vse pohodimo, poleg tega pa je to nesmiselno, ker bodo vse te dvoživke prišle do ograje! Bolj smiselno je, da kakšen prostovoljec pokriva tudi pločnik (oziroma mesta med zaščitno ograjo in cesto), da pobere tudi tiste dvoživke, ki uidejo pod ograjami. Tako se bomo izognili temu, da se za ograjami sprehaja gruča prostovoljcev, na cesti pa je še vedno polno povoženih dvoživk.

Predvsem pa vas res lepo prosimo, da se raje odpravite ob cesti v smer proti Smledniku ali Zapogam in dvoživke pobirate po dovoznih poteh in nezaščitenih površinah! Včeraj zvečer in danes zjutraj jih je bilo kljub zadostnemu št. prostovoljcev veliko povoženih.

3. Prostovoljcev z otroki smo veseli in spodbujamo izobraževanje in osveščanje mladine, zato so družine z otroki zelo dobrodošle. Prosimo vas, da z majhnimi otroki pobirate žabice le na mestih, kjer so zaščitne ograde. Poskrbite, da bodo vsi otroci vedno v spremstvu odraslih in da bodo cesto prečkali le skupaj z vami.

4. Če komu čas dopušča, bi bilo super, če bi lahko šel zjutraj v Hraše in pobral še tiste dvoživke, ki so se ponoči nabrale za ograjami in se niso uspele zariti nazaj v zemljo.

Najlepša hvala vsem za pomoč in hvala za upoštevanje naših prošenj! Želimo si le, da bi akcijo čim bolj varno in uspešno izpeljali, prenesli čim več dvoživk in hkrati povzročili čim manj težav domačinom!

Hvala še enkrat in se vidimo!

LP, Zala (Žverca)
www.pomagajmo-zabicam.si

---------------------------------------
- Lokacije, kjer lahko pomagate - KLIK,
- navodila za prostovoljce - KLIK
- Lahko se nam pridružite tudi na naši Facebook strani Pomagajmo žabicam.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #299 : torek, 18.03.2014 : 23:30:04 »

Žverca sporoča:

Pozdravljeni,

vse prostovoljce obveščamo, da so se dvoživke očitno spet opogumile in da nadaljujejo svojo spomladansko selitev. Od 10.3. naprej se je selitev zaradi nizkih nočnih temperatur in suše začasno ustavila, od 18.3.2014 naprej pa se dvoživke (očitno zaradi visokih temperatur) selijo naprej. Danes sva v Hrašah dve prostovoljki prenesli malo več kot 150 žab, od tega vsaj polovico rjavih žab (sekulje, rosnice) in tudi eno zeleno regico. Ko bo padel prvi dež, jih bo po vsej verjetnosti zelo veliko in bodo nujno potrebovale našo pomoč, saj višek selitve (vsaj na Gorenjskem) namreč še čakamo! V Hrašah bo tako do nadaljnjega vsak večer potrebna pomoč vsaj nekaj prostovoljcev, upamo, da se nam pridružite. Seveda pa bo pomoč zelo dobrodošla tudi na drugih lokacijah po Gorenjski: Šinkov turn, pod Joštom, itd...  Saj že veste, samo, da ne pozabite Smiley - vsi, ki se boste odeležili akcije, nam številke prenesenih dvoživk prosim sporočite na zabe@zverca.si.

LP, Zala (Žverca)
www.pomagajmo-zabicam.si


foto društvo Žverca
Logiran

Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines