mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:14:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: chow chow - čvek
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: chow chow - čvek  (Prebrano 27973 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #15 : petek, 28.10.2005 : 21:53:51 »

Ups, zgornji citat je preveč  Tongue
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #16 : sobota, 29.10.2005 : 12:13:21 »

Jaz sem bila že zelo bluza nakupa chow-chowa, saj mi je ta pasma izredno všeč. No ja, vizualno mi je naaaaaajbolj všeč od vseh pasem!  Cheesy Potem pa sem se začela zanimati še o drugih lastnostih chowov, ki pa niso več tako zelo simpatične. Nekajkrat sem bila pri lastniku čudovitega psa Kinga. Pogovarjala sem se z ***** in z ***** (preko maila). In spoznala da si v bistvu takega psa ne želim preveč. Prvič: je zelo trmast. V vsakem primeru uveljavi svojo voljo! Drugič: pes je zelo okoren. Kako bi se bolje izrazila....zelo je počasen na sprehodih recimo. In sem enkrat tudi videla kako poteka sprehod s chowom....enih 300 metrov je naredu v pol ure!  Wink Si pač vzame čas in si počasi ogleda vse kar ga zanima.... Jaz pa sem si želela energičnega psa, za daljše sprehode in pohode (no in sedaj imam za to samojeda  Cheesy)Tretjič: je zelo nezaupljiv do neznancev, kar meni, glede na to da so okrog hiše vedno neznanci (taka dejavnost pač....) ne ustreza ravno....

No pa še bi lahko naštevala. Mislim da moraš imeti za takega psa res tudi ogromno izkušenj (tudi glede šolanja da ga zaradi njegove izredne trme kaj navadiš  Wink) in predvsem potrpljenja.

Mogoče si ga bom jaz omislila enkrat ko bom v penziji  Wink Izkušena, z ogromno časa in ko se mi ne bo dalo več veliko sprehajati  Huh
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #17 : sobota, 29.10.2005 : 18:13:44 »

Moj chowi ni bil trmast, je pa znal dobro premisliti o vseh plusih in minusih, preden se je odlocil izpolniti mojo zeljo  Roll Eyes
Tudi okoren ni bil, na sprehodih si je vsak dan posteno pretegnil noge, ko se je lovil cez drn in strn po Golovcu z mojim drugim psom pasme Cirneco dell'Etna. Tisti, ki poznajo Cirnece vedo, da so to rojeni tekaci, ki prav uzivajo v teku, pa moram priznati, da chowi ni kaj dosti zaostajal za njim  Wink Klicala sem ju Stan in Olio in prav uzitek ju je bilo gledati, ko sta divjala po gozdu.
Edina grobost z njegove strani, ce lahko temu sploh tako recem, je bilo to, da me je razlo griznil za roko, ce sem ga med cesanjem cuknila. Pomenilo je: "Au, pazi malo, to boli."  Wink
Tega psa sem dobila, ko je bil star leto in pol, popolnoma nesocializiranega in ki v svojem zivljenju se ni videl glavnika. Edina stvar pri kateri nisem vztrajala in sem jo pustila taksno kot je, je bilo njegovo rencanje, ce sem mu hotela vzeti hrano. Je edini pes, kateremu sem dovolila, da je uveljavil svoje, ko je slo za jemanje hrane. No ja, pa sva tudi s to napako prav lepo shajala.
Treba je imeti samo obcutek in objektivno oceniti pasji karkter, potem pa iz tega potegniti tisto najboljse.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #18 : sobota, 29.10.2005 : 19:08:14 »

Kljub temu je nekatere ljudi zelo težko prepričat, da se pes ne pusti božat, še posebej če izgleda lepo (za večino ljudi). In prav zato mislim, da bi morali še posebej take pse ("lepe" - privlačne za večino ljudi) vzgojiti do te mere, da bi trepljanje neznancev jemali ravnodušno. S psom, za katerega bi vedela, da bi ob morebitnem drezanju ugriznil, si ne bi upala iti nikamor. Recimo greš na poleti na sladoled s psom, pa še s kakšnimi dvonožniki. Zapleteš se v pogovor, vmes pa pride mimogrede kakšen malček, ki steguje roko proti psu, ker ga želi pobožat. Kaj če bi imela psa, ki mu to tako zelo ne bi bilo všeč, da bi poškodoval malčka? Bi bla v velikih težavah ...

V glavnem me je v enem postu pred dnevi zanimalo, a je chow chowa možno vzgojiti (navaditi na dotike neznancev) do te mere, da jim ne bi bil nevaren?
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #19 : sobota, 29.10.2005 : 19:38:38 »

Zapleteš se v pogovor, vmes pa pride mimogrede kakšen malček, ki steguje roko proti psu, ker ga želi pobožat. Kaj če bi imela psa, ki mu to tako zelo ne bi bilo všeč, da bi poškodoval malčka?

oci na peclje. Ni tako tezko. En uč na psu, en pa na sogovorniku Wink
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #20 : nedelja, 30.10.2005 : 11:34:41 »

Citat
V glavnem me je v enem postu pred dnevi zanimalo, a je chow chowa možno vzgojiti (navaditi na dotike neznancev) do te mere, da jim ne bi bil nevaren?

Covi od gospe Gordane so krasno vzgojeni. Vsaj tisti, ki sem jih videla na razstavah. Torej se da. Smiley

Na prvi del pa ti je ze odgovorila Zoia. Ce jaz v gozdu prva zagledam srno in odpoklicem pse, potem tudi nadleznega mulca vidim veliko pred mojimi psi. Clovek se hitro nauci predvidevati situacijo, ce cuti vsaj kancek odgovornosti do soljudi. Ponavadi pri nas sploh ni problem bagi, ki rada pokaze zobe, ce je privezana, temvec starejsa psica, ki ima tako rada otroke, da se jim mota med nogami in jim daje poljubcke. Ce ne prej, takrat mame sigurno takoj pritecejo. Grin Grin lp
Logiran

daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #21 : torek, 01.11.2005 : 01:03:11 »

čisto po naključju sem odprla to temo in malo prebrala. vidim da ste tu (z izjemo nekaterih) pravi poznavalci chowow. no pa saj nekateri ste včeraj prišli v kinologijo pa itak že vse veste o vseh pasmah  Wink.
ravno včeraj sem se vrnila od ***** in si še danes ne opomorem od šoka. obleka strgana, jaz pa vsa pogrizena od tropa njenih chowow. pa še za **** eur bo mladiče prodajala.  Grin
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #22 : torek, 01.11.2005 : 20:00:43 »

Chow chow je doma, lastniki so prišli ponj.


Lp, Saša

kopirano iz: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3389.msg153920.html#msg153920
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : sreda, 02.11.2005 : 21:52:35 »

A samo jaz daisyin post razumem kot salo? Roll Eyes Huh lp
Logiran

Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #24 : sreda, 02.11.2005 : 21:55:54 »

kaja, jaz sem v dvomih Undecided. daisy, javi se!! Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #25 : sreda, 02.11.2005 : 21:58:28 »

No, jaz nisem nic v dvomih. Grin
Logiran

Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #26 : sreda, 02.11.2005 : 22:11:36 »

Sploh mi ni jasno , kako lahko take komentarje pričakuješ od vseh vas.
Vsak naj ceni svoje delo in prodaja kot mu je volja.Vsaka cena je sprejemljiva , vsak ki pa uspe prepričat bodočega kupca za xy ceno-vsaka mu čast , je uspešen , pohvale vreden businesman.In kaj vas je privedlo v take debate ? Povem vam: slovenska foušarija.
Take cene so za moje poznavanje svetovne kinologije , čisto realne.Kaj pa boste porekli , da je kdo dal 50.000 e za psa.A ga boste spet popljuvali. Kaj pa onega , ki je iz zavetišča odpeljal za 5000Sit "rodovniškega mešančka" ? A vas tudi ta cena moti.
Vsak je svojega denarja gospodar in lahko dela z njim kar mu je volja , vi pa če nimate kaj bolj pametnega in poučnega počet pa kar obrekujte in razpravljajte kaj je in kaj ni , pa kdo bo dal , pa kdo ne  komu za bilo kaj.
A gospod xx , ki je pa dal toliko za svojega "ukradenega " Bentleya , pa ni preplačal ta avto? Zakaj pa njega ne opravljate , da bi lahko za 10x manj dobil boljšega , ...bla , bla , bla.
Star pregovor pravi , če bi slovenska faušarija gorela, ....Drugače pa je daisy že dobila drugo kiklco , pa tud veterinarsko-zdravstveno je bila oskrbljena, plačala pa vse ****, pa še za popotnico so ji tudi dali , da nebi morala , po vaših sugestijah še koga tožarit.
Vi se pa do obisti dajte prepirat.Pametni popustijo , in kot vidim , ****** se na tole vse požvižga in lepo uživa z svojimi"divjaki" in zbira kupce in jih prepričuje v ceni.Še jaz ji bom poslala kakšnega za to ceno , glede kvalitete.Pa lepo noč v debatah.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #27 : sreda, 02.11.2005 : 22:25:24 »

Me nekaj dni ni bilo na forumu pa vidim, da vsi vse veste in vsi ste imeli čove doma. Smiley Jaz sem imela tri in jih tudi razstavljala tako, da poznam *****.
Kar se tiče cene ne bi komentirala, ker se zadnje čase nisem zanimala za nakup. Dejstvo je, da ima ***** kvalitetne pse kot sem že napisala v enem od prejšnih postov, to dokazujejo tudi razstavni uspehi, ne samo pri nas, tudi v tujini, če kdo ne verjame lahko pobrska po netu. ***** v vseh svojih letih razstavljanja mojih čov-čovov nisem srečala na nobeni razstavi (ne razstavljam že približno 7 let), sem pa bila nekaj let nazaj pri njemu na obisku in sem takrat videla njegove pse. Cena psov ***** ne more biti enaki ceni psov **** (dobro 10xrazlike ne bom sodila, ker informacije niso zanesljive).

èisto po nakljuèju sem odprla to temo in malo prebrala. vidim da ste tu (z izjemo nekaterih) pravi poznavalci chowow. no pa saj nekateri ste vèeraj prišli v kinologijo pa itak že vse veste o vseh pasmah Wink.
ravno vèeraj sem se vrnila od ***** in si še danes ne opomorem od šoka. obleka strgana, jaz pa vsa pogrizena od tropa njenih chowow. pa še za ***** eur bo mladièe prodajala. Grin
To ne razumem čisto, lahko pa čisto konkretno opišeš, kaj se je zgodilo. Cena Huh??


Kar se pa karakterja tiče:
Čov-čov je pes ki je zelo ingnorantski do tujcev nikakor pa v osnovi napadalen, jaz se imela tri, tako, da vem kaj govorim. Ob pravilni vzgoji je lahko krasen spremljevalec, je pa res, da se naveže na eno osebo in ponavadi tudi samo njo uboga.

Glede počasnosti: z enim od svojih psov sem imela opravljen tudi izpit iz poslušnosti, če bi bil počasen ga ne bi opravil. Večina ljudi kupi čov-čova že pod pretvezo, da je len pes in da se ne bo trba dosti gibat, seveda vsak pes postane enkrat len, če nima dovolj gibanja.    


  
Sploh mi ni jasno , kako lahko take komentarje prièakuješ od vseh vas.
Vsak naj ceni svoje delo in prodaja kot mu je volja.Vsaka cena je sprejemljiva , vsak ki pa uspe preprièat bodoèega kupca za xy ceno-vsaka mu èast , je uspešen , pohvale vreden businesman.In kaj vas je privedlo v take debate ? Povem vam: slovenska foušarija.
Take cene so za moje poznavanje svetovne kinologije , èisto realne.Kaj pa boste porekli , da je kdo dal 50.000 e za psa.A ga boste spet popljuvali. Kaj pa onega , ki je iz zavetišèa odpeljal za 5000Sit "rodovniškega mešanèka" ? A vas tudi ta cena moti.
Vsak je svojega denarja gospodar in lahko dela z njim kar mu je volja , vi pa èe nimate kaj bolj pametnega in pouènega poèet pa kar obrekujte in razpravljajte kaj je in kaj ni , pa kdo bo dal , pa kdo ne  komu za bilo kaj.
A gospod xx , ki je pa dal toliko za svojega "ukradenega " Bentleya , pa ni preplaèal ta avto? Zakaj pa njega ne opravljate , da bi lahko za 10x manj dobil boljšega , ...bla , bla , bla.
Star pregovor pravi , èe bi slovenska faušarija gorela, ....Drugaèe pa je daisy že dobila drugo kiklco , pa tud veterinarsko-zdravstveno je bila oskrbljena, plaèala pa vse *****, pa še za popotnico so ji tudi dali , da nebi morala , po vaših sugestijah še koga tožarit.
Vi se pa do obisti dajte prepirat.Pametni popustijo , in kot vidim , ****** se na tole vse požvižga in lepo uživa z svojimi"divjaki" in zbira kupce in jih preprièuje v ceni.Še jaz ji bom poslala kakšnega za to ceno , glede kvalitete.Pa lepo noè v debatah.

Se strinjam Smiley
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #28 : sreda, 02.11.2005 : 22:34:12 »

Moj chowi ni bil trmast, je pa znal dobro premisliti o vseh plusih in minusih, preden se je odlocil izpolniti mojo zeljo Roll Eyes
Tudi okoren ni bil, na sprehodih si je vsak dan posteno pretegnil noge, ko se je lovil cez drn in strn po Golovcu z mojim drugim psom pasme Cirneco dell'Etna. Tisti, ki poznajo Cirnece vedo, da so to rojeni tekaci, ki prav uzivajo v teku, pa moram priznati, da chowi ni kaj dosti zaostajal za njim Wink Klicala sem ju Stan in Olio in prav uzitek ju je bilo gledati, ko sta divjala po gozdu.
Edina grobost z njegove strani, ce lahko temu sploh tako recem, je bilo to, da me je razlo griznil za roko, ce sem ga med cesanjem cuknila. Pomenilo je: "Au, pazi malo, to boli." Wink
Tega psa sem dobila, ko je bil star leto in pol, popolnoma nesocializiranega in ki v svojem zivljenju se ni videl glavnika. Edina stvar pri kateri nisem vztrajala in sem jo pustila taksno kot je, je bilo njegovo rencanje, ce sem mu hotela vzeti hrano. Je edini pes, kateremu sem dovolila, da je uveljavil svoje, ko je slo za jemanje hrane. No ja, pa sva tudi s to napako prav lepo shajala.
Treba je imeti samo obcutek in objektivno oceniti pasji karkter, potem pa iz tega potegniti tisto najboljse.


Tu se bi pa strinjala, da je čov-čovu težko vzet hrano, če to ne vadiš že od malega, moram priznat, da je meni uspelo šele pri tretjem, da sem mu lahko kadarkoli vzela hrano, je pa res, da se pri prvih dveh sploh nisem kaj dosti ubadala s tem. So pa bili vsi trije zelo agilni kot je tvoj.*
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #29 : nedelja, 06.11.2005 : 11:49:41 »

No zdaj bi pa končno lahko spet kdo kaj napisal o chowih....  Roll Eyes Sej je tak namen teme ne? Smo malo zašli. Mene bi recimo zanimalo zakaj Martinca nima več chowov? Ce so se ji mogoče zamirli kot pasma?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: chow chow - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines