mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 09:43:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: V Medlogu včeraj ustreljena dva psa!
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: V Medlogu včeraj ustreljena dva psa!  (Prebrano 23200 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #15 : sreda, 12.03.2008 : 13:57:54 »

Če bi, glede na prebrano, podivjan pes šel proti meni, bi se absolutno branila z vsemi sredstvi. Če bi imela pištolo... Če so res pred njima bežali otroci, ljudje in se zapirali v hiše, potem rahlo dvomim, da je šlo za 2 nedolžna kužka. In zase vem, da nimam "jajc", da bi lovila takega psa in ga zadrževala, dokler ga ne pride iskat nekdo iz pristojnega zavetišča. Kdo pa bi posvojil takega psa? Kdo bi prevzgajal takega psa?

Vodni curek - ko enkrat pes štarta nate, pograbiš prvo obrambno sredstvo - v tem primeru pištolo. In na žalost poznam primer, ko vodni curek ne pomaga. To so izgubljene sekunde, ki lahko pripeljejo do ugriza. Potem je pa to itak nevaren pes - kdo ga bo posvojil? Nisem proti upravičeni in pravilni uporabi strelnega orožja.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #16 : sreda, 12.03.2008 : 14:01:14 »

Citat
Sigurno bi se našel drugi način...npr. s cevjo za vodo...itd...ne vem, no, če je to prav.

In kje naj bi dobil cev z vodo? Dejmo bit malo bolj realni no, šlo je za impulzivno reakcijo ob napadu (tako se bere članek, če ni bilo tako sem pač zavedena s strani članka) in mislim da ni bilo časa iskati cevi za vodo.....pa res ne zagovarjam streljanja, ampak človek se je branil kot se je vedel in znal in s takšnimi sredstvi, ki so mu bila na voljo. Se bojim da tudi iz Zonzanija nebi pripeljali cevi z vodo s seboj.

Citat
Pod pogojem, da je bilo res tako kot je bilo napisano. Ker... ali ste prebrali tisto časopisno zgodbico o angleškem rotvajlerju, ki naj bi raztrgal svojega lastnika, ko je ta padel po tleh? Kasneje se je izkazalo, da je možakar umrl zaradi infarkta, pes ga je hotel prebuditi in ga je lizal, mimoidoči so bili prepričani, da je napadel, pa so se ga lotili z basebolskimi kiji in gasilnimi aparati. Pretepeni pes je podivjal, ker ni mogel zbežati - mrtvi lastnik je še vedno trdno držal povodec v roki

Groza, nism zasledila tega članka, bi pa v takšni situaciji definitivno kaznovala ljudi, ki so tolkli po psu...pa saj se vidi ali pes liže ali trga no.....
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #17 : sreda, 12.03.2008 : 14:07:28 »

Pod pogojem, da je bilo res tako kot je bilo napisano. Ker... ali ste prebrali tisto časopisno zgodbico o angleškem rotvajlerju, ki naj bi raztrgal svojega lastnika, ko je ta padel po tleh? Kasneje se je izkazalo, da je možakar umrl zaradi infarkta, pes ga je hotel prebuditi in ga je lizal, mimoidoči so bili prepričani, da je napadel, pa so se ga lotili z basebolskimi kiji in gasilnimi aparati. Pretepeni pes je podivjal, ker ni mogel zbežati - mrtvi lastnik je še vedno trdno držal povodec v roki.

Ta je bila pa kruta!! V takih primerih vzgojeni psi dokazujejo, da so lahko človeški najboljši prijatelji!
Da so pa potem psa pretepli je pa kruta, sej se je ja mogl vidt da ga ne grize

LP nezzek&Bella Kiss
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #18 : sreda, 12.03.2008 : 14:15:47 »

Pod pogojem, da je bilo res tako kot je bilo napisano. Ker... ali ste prebrali tisto časopisno zgodbico o angleškem rotvajlerju, ki naj bi raztrgal svojega lastnika, ko je ta padel po tleh? Kasneje se je izkazalo, da je možakar umrl zaradi infarkta, pes ga je hotel prebuditi in ga je lizal, mimoidoči so bili prepričani, da je napadel, pa so se ga lotili z basebolskimi kiji in gasilnimi aparati. Pretepeni pes je podivjal, ker ni mogel zbežati - mrtvi lastnik je še vedno trdno držal povodec v roki.
Ojoj, te zgodbe pa nisem slišala, groza! Psu umre lastnik, potem je pa še tepen, ni čudno, da je ponorel. Pa še zbežati ni mogel.
Kar se pa tega tiče s temi psi tukaj se mi pa zdi, da se je policaj branil kakor je vedel in znal. Če je pes skočil vanj, ko ga je zagledal, je seveda streljal. Kaj naj bi po cev tekel pa...Ni bilo časa, če mene kaj vprašate. Jaz bi se tudi branila pred nevarnim psom, če bi imela pištolo toliko lažje, saj proti velikemu psu nimam šans z rokami pa nogami, me pokonča.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #19 : sreda, 12.03.2008 : 14:25:40 »

V tistem angleškem primeru, je šlo za panično reakcijo, ki je bila posledica strahu pred rotvajlerji. Če bi bil namesto rotija recimo kakšen koli, bi bila reakcija verjetno povsem drugačna. In uradno menda še vedno velja verzija o pobesnelem psu.

Policist bi sicer lahko poskusil obvladati psa tudi drugače. Lahko bi navsezadnje tudi tvegal ugriz, saj navsezadne pasji ugriz tudi ni tako strašna zadeva. Enega takega psa se lahko vsak ubrani - jaz se ga lahko. Samo ne pozabite, da ni šlo za enega ampak za dva  (velika) psa. In če bi tudi dali psa v zavetišče, po vsej verjetnosti ne bi bila primerna za posvojitev.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #20 : sreda, 12.03.2008 : 15:46:57 »

Jaz sem bila včeraj prav besna, ko sem prebrala ta članek  Angry !
Policist bi se moral psov ubraniti drugače... Ne gre mi v glavo, da si je vzel toliko časa, da je potegnil za pištolo in pričel meriti v psa, sploh pa se je po mojem moral pri tem zelo pošteno "namatrat", preden je psa, ki je bil v gibanju, torej medtem ko je tekel proti njemu, celo zadel in nato še drugega  Huh ! Namesto prištole, bi lahko uporabil gumijevko! Enkrat bi močno zamahnil proti psu, če bi se res v njega spustil! Če pa bi že potegnil za pištolo (tako kot tudi je), bi namesto, da bi tratil čas z ciljanjem v psa, izstrelil "opozorilni šus". Pok bi pošteno prestrašil psa in bi se po vsej verjetnosti razbežala, pa bi potem lahko poklicali kakšne druge pristojne s primerno opremo za ulov teh dveh prestrašenih, zmedenih psov!
Pa bi se po kakšnem dnevu ali dveh res pokazalo, če bi bila psa tako agresivna, da ne bi bila primerna za posvojitev, pa bi se jih v skrajnem primeru, če ne bi bila, dalo nato humano uspavat  Sad ...   
Seveda pa je to nekakšne vrste "utopična" rešitev, ki je izvedljiva samo v utopični republiki Sloveniji, kjer imajo tudi živali svoje pravice...  Lips Sealed
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #21 : sreda, 12.03.2008 : 15:57:14 »

Eva D. jaz se popolnoma strinjam s tabo! Angry lahko bi naredil oppozorilni šus ali pa vsaj nebi psa vstrelil do smrti (če je to že bilo tako nujno) kar pa seveda dvomim Angry!
Mislim pa da bi delovala tudi naprava ki jo uporabljajo policisti (tista ki strese z elektriko - pa se ne spomenem imena).

LP nezzek&Bella Kiss
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #22 : sreda, 12.03.2008 : 16:01:21 »

Šlo je za dva velika psa, ki sta že nekaj časa tvorila krdelo in sta skupaj napadala ljudi. Policaj bi se enega res lahko ubranil z gumijevko, dveh pa zelo težko. In tudi če bi se ju, kaj bi se zgodilo potem?
Nikakor ne zagovarjam streljanja, ampak če ne gre drugače... Dva psa bi z lahkoto ubila kakšnega otroka ali celo odraslega.

Da  bi pa pok besna psa ustrašil - ko je prvega že ustrelil se je vanj pognal še drugi (torej PO prvem poku).

Če se bo našlo lastnike teh psov, pa naj le pošteno plačajo dejstvo, da sta bila psa spuščena brez nadzora.

Nezzek - šoker deluje, če se z njim DOTAKNEŠ psa, torej prepozno, tudi če ga je slučajno imel. Psa naj bi pa po tvoje samo ranil? Da bi umirala v mukah, ali dovolj površinsko, da bi ju še bolj razjezil?
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #23 : sreda, 12.03.2008 : 16:10:20 »

Najbrž nisem dobro napisala (kar vidim šele zdaj ko ponovno berem sram). S šokerjem bi najbrž res močno tvegal ugriz. Mi je zelo žal ko kar tako streljajo in pobijajo pse. Saj razumem da zaradi lastne obrambe Sad .. najbrž je vseeno bolje da so ju ubili lastnika pa po mojem mnenju zaslužita eno vzgojno kazen! Angry

Navsezadnje saj nista kriva psa, da sta takšna ampak njuna lastnika, ki ju nista vzgojila tako kot je treba!

LP nezzek&Bella Kiss
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #24 : sreda, 12.03.2008 : 16:36:13 »

Ej, vsi tisti, ki ste blazno jezni: ali se zavedate, da policaj verjetno ni imel časa razmišljat, kaj bi bilo boljše, pa s čim bi še lahko zaustavil psa?! To so sekundne reakcije, nagon, ni časa, nardiš prvo, kar ti pade na pamet. Poleg tega, kje je bil lastnik?? Pa še to, jaz si niti slučajno ne bi upala nastopit proti enemu psu, ki ima malo manj kilogramov kot jaz, pa imam nekaj znanja o psih. Lanabela, ti si napisala, da bi tvegala ugriz, pohvalno, jaz ga ne bi. Zakaj bi ga? Ker nekdo ne opravlja svojega dela? Ker nekdo ni odgovoren? Ker nekomu dol visi, kje so njegovi psi in kaj počnejo? Ne, hvala, se imam pa vseeno malo rada, poleg tega, kje imaš garancijo, da ga boš potem, ko te je ugriznil, obvladala? In kako ga boš? Kaj pa če bi te recimo podrl na tla? Vse to so tehtna vprašanja, ampak se mi zdi, da v tistem trenutku, ko moraš odreagirat, se z temi vprašanji in odgovori na njih ne ukvarjaš.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #25 : sreda, 12.03.2008 : 16:40:44 »

Vceraj sem imela malo cudasko (ne morem reci nevarno) srecanje z mladim psom, ki se je odlocil, da bo mene in gospo, ki je bila zraven, malo drzal na kratko. Torej, nobenega premikanja, kaj sele odhoda mimo njega. Z visoko dvignjenim repom naju je imel na oceh in samo cakal, da se bo katera premaknila. Zakaj je bilo cudasko in ne nevarno? Zato, ker se lastniku ni zdelo, da bi psu preprecil, da se repenci nad nama, nenevarno pa zato, ker je bil pes na povodcu in z nagobcnikom. Psa bodo s pomocjo zatezne in bodecke (po priporocilu instruktorja) peljali v solo, ne upam pa pomisliti kaj se bo zgodilo, ko bo tale samec popolnoma odrasel. Dominanten, celo agresiven, neobvladljiv (ker ga komaj zadrzijo na povodcu, ko srecajo kogarkoli), solan popolnoma neprimerno in to pri 10 mesecih.  Sad Upam, da zivijo dalec stran od mene, ker si ga ne zelim srecati nikoli vec!

Menim, da bo tako kot tale dva ustreljena, postal potencialno nevaren. In upam, da ga v primeru, ko bo koga napadel ne bodo zalivali z vodo, niti ne poskusali odstraniti z gumijevko. Skoda, ki jo lahko povzroci tak pes je precejsnja in strinjam se (vsaj po prebranem), da je policist, ki je ustrelil oba psa ravnal pravilno. lp
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #26 : sreda, 12.03.2008 : 16:41:58 »

Jaz sem bila včeraj prav besna, ko sem prebrala ta članek Angry !
Policist bi se moral psov ubraniti drugače... Ne gre mi v glavo, da si je vzel toliko časa, da je potegnil za pištolo in pričel meriti v psa, sploh pa se je po mojem moral pri tem zelo pošteno "namatrat", preden je psa, ki je bil v gibanju, torej medtem ko je tekel proti njemu, celo zadel in nato še drugega Huh ! Namesto prištole, bi lahko uporabil gumijevko! Enkrat bi močno zamahnil proti psu, če bi se res v njega spustil! Če pa bi že potegnil za pištolo (tako kot tudi je), bi namesto, da bi tratil čas z ciljanjem v psa, izstrelil "opozorilni šus". Pok bi pošteno prestrašil psa in bi se po vsej verjetnosti razbežala, pa bi potem lahko poklicali kakšne druge pristojne s primerno opremo za ulov teh dveh prestrašenih, zmedenih psov!
Pa bi se po kakšnem dnevu ali dveh res pokazalo, če bi bila psa tako agresivna, da ne bi bila primerna za posvojitev, pa bi se jih v skrajnem primeru, če ne bi bila, dalo nato humano uspavat Sad ...
Seveda pa je to nekakšne vrste "utopična" rešitev, ki je izvedljiva samo v utopični republiki Sloveniji, kjer imajo tudi živali svoje pravice... Lips Sealed

Utopično je tvoje razmišljanje Shocked

A si že bila kdaj žrtev napada krdela psov? Mogoče tvoj kužek? A si prebrala, da se psa nista samo miroljubno klatila, ampak sta OGROŽALA ljudi?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #27 : sreda, 12.03.2008 : 17:01:21 »

Pa se to...
Pri mojem delu sem dostikrat na igriscu ali sprehodih z majhnimi otroci, starimi med 8 in 10 let. Kar veliko jih je, razlicnih med seboj, z razlicnimi izkusnjami in znanjem o psih. Pred kratkim smo na enem od nasih sprehodov sli mimo hise, kjer imajo beaucerona. Okrog hise seveda visoka ograja, vrata pa tako nizka, da je pes naslonil glavo nanje in nas gledal. Psa sem opazila se preden je prvi otrok sel po ozki poti mimo njega in otroke tudi opozorila naj se drzijo skrajno desno, stran od psa. In smo sli pocasi mimo, pes pa nas je opazoval. Poznam ga ne, tam mimo nikoli ne gremo, zato sem otroke ves cas imela na oceh, da ne bi slucajno sel kdo preblizu in pes bi ga lahko savsnil. Ko sem do psa prisla jaz, je fant zraven mene zavpil, kar tako malo, pac zavpil je, nepricakovano. In pes se je postavil na zadnje tace, sprednje je imel na vratih in zacel vse prej kot prijazno lajat. K sreci smo bili bolj na koncu in je mimo moralo it le se kaksnih 5 otrok, ki pa so zaceli panicno pogledovati okrog sebe in pa seveda so videli tudi mene, ceprav sem poskusala skriti strah. Pa ne strah, da bo pes skocil cez in ugriznil mene, temvec, da se bo poskusal dokopati do otrok. Kaj naj bi storila v taksnem primeru? Je tukaj kaksna mama, ki misli, da bi njenega otroka v taksni situaciji morala varovati s cevjo in vodo ali pa le upa priznati, da bi bila vesela, ce bi psa, ki je napadel njenega otroka policist ustrelil?

Mogoce sem temu psu naredila krivico, ker sem kasneje izvedela, da imajo pri hisi tudi fanta podobnih let in je pes verjetno vajen otrok. Ampak nikoli ne ves. lp
Logiran

Toblerone
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 33


« Odgovor #28 : sreda, 12.03.2008 : 19:35:13 »

Se mi zdi, da ste nekateri napačno razumeli smisel tega pisanja. Policist je v tistem trenutku seveda naredil edino logično stvar da se je ubranil. Verjetno bi enako storilo 90 % vseh ljudi. Kar je mene tako zelo zmotilo pri zadevi je to, da se težave vedno rešujejo takrat, ko je za ukrepanje že prepozno. Ko so zjutraj psa opazili na avtocesti, se bi še dalo kaj drugega narediti, ko sta po vasi ogrožala ljudi, bi se dalo še kaj narediti - ko pa sta se zagnala v policista je pa bilo za kake druge ukrepe prepozno. Žal.

Upam, da bomo še zvedeli širše okoliščine dogodka in predvsem našli lastnike teh psov, ki so konec koncev krivi za to, kar se je ugodilo.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #29 : sreda, 12.03.2008 : 19:52:27 »

O.k. TagTu moram priznat, da je moje razmišljanje res malce "utopično" naravnano  Roll Eyes... to pa zato, ker še nikoli nisem bila (in upam, da tudi ne bom kdaj, še manj pa moj mali Endy  Sad) priča sovražno nastrojenemu krdelu psov.
"Ukrotila" pa sem že enega "potepuška psa", ki se mi je enkrat na sprehodu z našo psičko Karo, vse prej kot pa prijazno približeval in kazal svoje zobe in "zlobno" renčal na naju... repenčo Karo sem potisnila nazaj za svoje noge, pobrala kamen s tal in v trenutku, ko je hotel pes skočit na mene, da bi me verjetno ugriznil za roko ali pač kamorkoli bi dosegel, sem iz sebe spustila takšen "zverinski glas"  Angry , da je pes v "skoku obstal", nato pa sem mu v hrbet zalučala kamen in se je takoj pobral! Ampak vem, da bi enako odreagirala tudi v primeru, če bi mi nasproti stala 2 psa, vprašanje pa je res, če bi 2 psa odreagirala enako kot ta en pes, ali pa bi dobila samo še večji zagon in voljo, da porazita "upirajočega nasprotnika"  Sad... kaj tej veš, kaj se psom po glavi podi?!
Ampak recimo bobu bob in si priznajmo, da so naši policaji v večini primerov, kadar so kam vpoklicani, da morajo "poseči vmes" eni veliki "okrutneži", ki radi pokažejo svojo "moč", tudi nad ljudmi, kaj šele nad živalmi!!! Seveda se to ne nanaša na vse policaje, ampak veliko je primerov, ko policaji po nepotrebnem uporabljajo "silo" in pride zaradi tega do nepotrebnih grdih poškodb in mislim, da se je tudi v tem primeru zgodilo enako  Lips Sealed ! Sicer nikoli v celoti ne verjamem kakšnim takšnim člankom, sploh tistim, ki so objavljenji na intrenetnem portalu 24ur, ker se je že (pre)velikokrat izkazalo, da vse zadeve močno "(pre)napihnejo" po dolgem in po čez, policijskim poročilom pa verjamem še manj, ker poznam primere, ko so močno prikrojili resnico in zapisali tako, da so na koncu tisto izvedeno "nepotrebno silo" celo "upravičeno" izvedli  Lips Sealed !!!
Pač ni nas bilo zraven, da bi lahko sedaj, ko je že prepozno "sodili" ali so ravnali prav, ali ne  Huh ... Vseeno, pa si tisto "ustrahovanje" teh dveh psov, ki sta ga izvajala, najprej nad kupico otrok (če se ne motim), razlagam po svoje in si mislim tudi, da so lahko ti otroci ta dva psa celo kako razdražili (ja, včasih so otroci pač otroci in kadar jih je več, postanejo "prepogumni"  Angry )... Tista gospa ali kako, ki pa je poklicala policaje, da si ne upa ven iz svoje hiše, ker sta zunaj 2 psa, pa si tudi razlagam tako, da pač ga. ne mara psov in se jih nasploh zelo boji (ker vsi vemo, da so nekateri (sploh starejši) prav zoprni s temi fobijami, ki jih gojijo do psov in bi najraje vidli, da bi s sveta izbrisali vse do zadnjega psa...  Angry)
Še vedno pa mislim, da je šlo v primeru streljanja na ta dva psa, za "kruto", prenaglo reakcijo policaja in tudi jaz srčno upam, da bi našli lastnika teh dveh ubogih nesocializiranih psov in da ga pošteno kaznujejo, ker je za vse skupaj on kriv  Angry!!!

Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: V Medlogu včeraj ustreljena dva psa!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines