mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 21.05.2025 : 23:01:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 446070 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
lejci
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #2685 : nedelja, 13.11.2005 : 15:55:24 »

aha pol glede teze ni tak problem.
Sassy kdaj prblizno pa nej bi se useska dvignla?neka omejitev more bit ane? tko recmo enkrat do 6 mesecev al kaj?
Logiran
alessia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23

« Odgovor #2686 : ponedeljek, 14.11.2005 : 17:21:02 »

lejci,

ušeska bi se mogla dvignit nekje do 6 mesecev. Moja je imela sicer ušeska dvignjena že od začetka, ampak se jih menda dvignit tako, da ji poviješ ušeska. Ne vem, poskusi...

lp
Logiran
alessia
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #2687 : ponedeljek, 14.11.2005 : 17:22:50 »

Glede teže je pa čisto odvisno. Moja je stara 4,5 mesece pa ima že 2 kg Shocked
Logiran
lejci
novinec
*

« Odgovor #2688 : torek, 15.11.2005 : 11:26:18 »

alessia...
kwa?!?!?! dve kile? pa k en piscanck zgleda mejhna Cheesy
Sam bi bla pa smesna civava ce se ji nebi uhli pokonc postavl Cheesy Sam..sj pomoje se vsem...
Aja se to... nasa lumpa zdej ful obozuje RC briketkek so tok mini mini...sam smo jih pa dobil cist mal od ene zenske in sploh ne vem zdej kaksn okus so Sad a ma RC vec okusov pa ker je najbol "Popularn" Cheesy
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #2689 : torek, 15.11.2005 : 13:54:13 »

lejci, Čivavam se naj bi postavila ušeska pokonci najkasneje do obdobja, ko zamenjajo zobe..... to sem nekje prebrala. Drugače pa mislim, da se jim že veliko prej. Billiju so se okoli 7 tedna že postavila.
Drugače pa je Billy še vedno prehlajen  Sad in komaj diha. Ima zamašen nosek, vročine pa ne. Tudi poje vse normalno. No, vseeno sva šla včeraj še enkrat do veterinarja in je dobil antibiotike, ki jih mora jesti na 12 ur. Upam, da bo kmalu v redu, ker potem ga čaka puljenje zob.

lp
Logiran
tajci
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70

« Odgovor #2690 : torek, 15.11.2005 : 14:30:33 »

lejci, Čivavam se naj bi postavila ušeska pokonci najkasneje do obdobja, ko zamenjajo zobe..... to sem nekje prebrala. Drugače pa mislim, da se jim že veliko prej. Billiju so se okoli 7 tedna že postavila.
Drugače pa je Billy še vedno prehlajen Sad in komaj diha. Ima zamašen nosek, vročine pa ne. Tudi poje vse normalno. No, vseeno sva šla včeraj še enkrat do veterinarja in je dobil antibiotike, ki jih mora jesti na 12 ur. Upam, da bo kmalu v redu, ker potem ga čaka puljenje zob.

lp

Bogi Billy,a njega tudi čaka puljenje zob? Mini gre jutri.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2691 : torek, 15.11.2005 : 15:01:24 »

Ojej, boga Mini! Ja, Billy zgleda kot kakšen mali morski pes, ker ima 2 vrsti zob. Mlečne spredaj (in se nič ne majejo) in zadaj stalne. Najprej greva na pregled, potem ga bom pa naročila. Ampak hočem, da si tale prehlad pozdravi, potem pa greva......

lp
Logiran
tajci
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70

« Odgovor #2692 : torek, 15.11.2005 : 15:08:00 »

Ima Mini isti problem zgoraj ima v dveh vrstah zobe, tako da bo morala it jutri zjutraj pod narkozo. Moj Taj se pa še tudi ni pozdravil, tko da bova šla mi dva tudi mal pogledat strica veterinarja.
Logiran
lejci
novinec
*

« Odgovor #2693 : torek, 15.11.2005 : 15:57:15 »

kam pa kej hodte k veterinarju?
Ory a ti ga kr skos k veterinarju vozs..no ze parkrat sm vidla da si napisala da sta sla za vsak slucaj...
Sprasujem zato ker se mi zdijo te veterinarji blazno dragi in je pregled 7 al 8 .000 za tiste 2 minute k ga pregleda.
Sicer je vedno bols prej kt prepozn, pa zihr je zihr ampak stroski so pa velki! Kaj sele ce pride kaksna operacija pa to... pa sej to ti gre cela plača in še vec za psa. mate kaksna zav arovanja urihtana?
Logiran
Ninca10
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #2694 : torek, 15.11.2005 : 16:28:09 »

Oj!

Jaz mojga bucmana vozim  V Crnuce oz od Crnuc mal naprej...Veterinarstvo Zajc-Trtenjak...do sedaj sem bila zelo zadovoljna...Se pa strinjam s tabo Lejci, da stroski...celo premozenje...sam, ce ze mamo kuzmane, naj jim bo vsaj lepo, ne da bodo vsi bolni okrog tavali....

V Domžale, pa peljem samo kravo ali pujsa k veterinarju, ce ga bom kdaj imela.... Shocked pa se to bom 5x razmislila...

L.P.

Nina
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #2695 : torek, 15.11.2005 : 17:57:10 »

Hojla!  Grin

Mi vozimo naše pse na Gorkičevo ( LJ. Vič), kjer je klinika za male živali. Kar se pa cepljenj tiče, pa se pozanimamo malo naokoli, kje pride ceneje in se nato odločimo. Cene so namreč zelo različne in se da (ne le pri cepljenjih) kar nekaj privarčevati. Menda je v Škofji Loki zelo u redu in poceni klinika (žal se imena ne spomnim, je pa na net-u, tko da se easy najde).
Je pa tako, da mi naših pesotov nikakor ne vozimo za vsako malenkost k veterinarjem. Pse imamo že kar nekaj let in s tem se je nabralo tudi že kar nekaj izkušenj, tako da se z manj resnimi in običajnimi problemi soočimo kar sami. Saj je pasja medicina zelo blizu človeški. Je pa vsekakor res, da v kolikor se pojavi problem, s katerim se še nisi srečal in ne veš kako pravilno zdraviti psa, je bolje najprej poklicati veterinarja, ga vprašati za nasvet in šele nato oditi k veterinarju. Veliko problemov je namreč takih, s katerimi se lahko spopademo sami, vendar je tudi veterina posel in če smo že enkrat tam, nas preprosto ne pustijo oditi praznih rok (beri brez računa).
S tem pa lahko prihranimo marsikateri tolar, pa ne na račun naših kosmatincev, temveč lastne iznajdljivosti in znanja (ter seveda nenasedanja nekaterim veterinarjem, ki znajo veliko računati in nič narediti)...

LP  Wink
Logiran
*Lili*
otrok do 14 let
*
Sporočil: 3

« Odgovor #2696 : torek, 15.11.2005 : 18:23:04 »

Lepo pozdravljeni vsi!

Sem nova na tem forumu, no saj to ste lahko tudi sami opazili Tongue.
Doma imamo  skoraj tirmesečno čivavico Lili, ki je prava kokica.
Glede na to, da ste že ošinili tole temo, me zanima, če se prav vsem čivavicam dvignejo ušeska gor, ali je možno, da nekaterim ostanejo tudi dol??
Kajti ...naša ima ušeska še dol Kiss, pa nam je tako zelo všeč, da
bi bila prava škoda če bi se kar naenkrat dviginila!

Lp Wink
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #2697 : torek, 15.11.2005 : 18:41:51 »

Pozdravljena Lili!
Čisto možno je da se ji še bodo, saj se nekaterim tudi po tretjem mesecu starosti dvignejo.
A imaš kako sliko?
L.P. Wink
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2698 : torek, 15.11.2005 : 20:57:55 »

Lili, smo ravno obdelali to temo o ušeskih  Wink...... drugače pa pozdravljena. S kje je pa tvoja mala?

lejci, grem k veterinarju da si potem kasneje ne bi očitala, če bi bilo res kaj narobe. Prvi dan večinoma ne, če pa se zadeva ponavlja pa sigurno. Billy je že skoraj 2 tedna prehlajen in kar nič bolje ni, zato sem šla še enkrat in tokrat dobila antibiotike.
Kar se pa stroškov tiče.... hja to pač vzameš v zakup, ko se za psa odločiš. Vedno smo imeli pse in vedno smo imeli tudi ogromne veterinarske stroške. Na primer naša Labradorka je imela vsaj 3 operacije.... je pa zato dočakala srečnih 12 let. Ory je tudi imela kar nekaj problemov z mehurjem, pa sterilizacija, pa psihološke terapije itd. Takšno je življenje  Wink...... saj otroci so tudi strošek in psi so po eni strani tudi kot kakšni mali otročki (včasih še bolj nebogljeni).

lp
Logiran
Ninca10
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #2699 : torek, 15.11.2005 : 21:20:26 »

Oj!

Lili si ponosna lastnica dolgodlake ali kratkodlake civavice?

Daj, da nas ne bo mucila radovednost, nam pripni kake slikice... Roll Eyes

L.P.

Nina
Logiran
Strani: 1 ... 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.