mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 28.05.2024 : 21:21:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: tumorcka na trebuscku  (Prebrano 17307 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« : nedelja, 26.09.2004 : 21:49:38 »

Pozdrav!

Prejsnji teden so moji Pupi (9 let) diagnosticirali (v LJ) da sta dve bunkici na spodnjem delu trebuha (ob prsnih zlezah) tumorcka in da ju bo treba odstraniti, saj ce zrasteta se lahko iz njiju razvije kaj nevarnega...
No, mene zanima, ce ima kdo od Vas podobne izkusnje s svojo psicko in ali je zato operacijo res potrebna anestezija in pomirjevalo???  Koliko casa potrebuje za okrevanje?
Me pa zanima se, ce je kateri od veterinarjev dober na tem podrocju (take vrste operacij) na stajerskem koncu - v MB naprimer? Ljubljana je le malce predalec...

Hvala za kakrsnokoli informacijo, deljeno izkusnjo... cisto sem na trnih, ker bo morala kmalu na operacijo, jaz pa se bojim morebitnih zapletov in tega, da je mogoce ne bi nikoli vec videla.  Z veterinarji imam (in moji bliznji) namrec zelo slabe izkusnje - vecina mi je pobrala vse prihranke, ni pa resila mojega stirinoznega prijatelja/ico in to dostikrat zaradi malomarnosti in brezbriznosti.
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #1 : nedelja, 26.09.2004 : 22:22:29 »

Hvala za kakrsnokoli informacijo, deljeno izkusnjo... cisto sem na trnih, ker bo morala kmalu na operacijo, jaz pa se bojim morebitnih zapletov in tega, da je mogoce ne bi nikoli vec videla.  Z veterinarji imam (in moji bliznji) namrec zelo slabe izkusnje - vecina mi je pobrala vse prihranke, ni pa resila mojega stirinoznega prijatelja/ico in to dostikrat zaradi malomarnosti in brezbriznosti.

No, slabo izkusnjo imam le z enim veterinarjem, ki je psu dal ogromen odmerek pomirjevala in mu je zaradi tega odpovedalo srce...  pri drugih primerih pa smo zal zgleda imeli vsi eno veliko smolo, saj je pri vsaki operaciji prislo do krvavitve, itd...  tako da bi res rada izvedela, kateri veterinarji so v SLO dobri kirurgi (sploh na stajerskem koncu)... pa resnicno upam da bo tokrat vec srece... (mal me zivcki dajejo, mi morate oprostit)

A, ima mogoce kdo kaksne izkusnje z zdravljenjem taksnih zadev s pomocjo "homeopatskih" zdravil? Se bi dala zadeva kako zaustaviti z zdravili ali jo bo mogoce res najbolje izrezati?
Brala sem, da tudi pri ljudeh najraje kar odrezejo te zatrdlinice, saj ce tega ne storijo, je vecja moznost nastanka raka inp...
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #2 : ponedeljek, 27.09.2004 : 01:45:31 »

Ojla!

Sosedova psička (10 let) je imela raka na seski. No ali je bil rak ali ne se ne ve, ker je veterinarka to določila le na podlagi otipa, ni pa delala raziskav. Psična je bila bolj debelušna in z malo kondicije. Bula je bila velika manj kot pol centimetra. Psička je bila male pasme, podobna pritlikavemu pudlju. Veterinarka je vztrajala, da je nujno TAKOJ operirati, ker bo drugače lahko umrla. Lastnica je oklevala a ko je veterinarka "grozila" z vsem možnim je pristala na operacijo. No operacija uspela, bolnik ni preživel... Skratka operacijo je že preživela ampak je potem drugi dan zaradi notranje zastrupitve umrla. Cry
Moje mnenje: če je to dokazan tumor (narejeni testi..) in je to tumor tiste vrste, ki se širi (obstajata dve vrsti tumorja in ena je nenevarna) potem le razmislite o operaciji. Drugače pa le naredite teste prej in se prepričajte.
Sosedina psička bi najverjetneje bila še sedaj živa, če ne bi bilo te nesrečne informacije, saj je od psa do psa odvisno kako hitro se rak širi, pa še vprašanje je kaj je sploh bilo!
Dobrega kirurga pa na žalost ne poznam.. imamo samo slabe izkušnje Undecided

Lp!
Logiran
Nena2
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #3 : nedelja, 10.10.2004 : 23:49:28 »

Lepo pozdravljeni vsi ljubitelji psov! Prvič se vključujem v ta forum, zato tudi nisem vedela, v katero temo vpisati moje sporočilo. Upam, da bo ta v redu in da je še kdo zdaj tukaj, ki mi lahko kaj svetuje.

Moja psička Biba je že dva dni čudna. Brez volje, kjerkoli se je dotakneš, jo boli in zacvili, nič veselja ne pokaže, pa je drugače kar živahna. Naj povem, da je mešanka (pudlček) in stara 10 let. Trenutno ima svoje dneve in sem najprej mislila, da jo pač muči to in se ne počuti dobro. Čeprav je to prvič, vedno je bila kljub tem "ženskim" težavicam dobre volje. Če jo primem za tačke, jo boli, če jo za trebušček, tudi, za hrbet - enako.

Jutri gre sicer k veterinarju in upam, da bo znal pojasniti, kaj bi to bilo. Kljub temu pa bi mi kakšna tolažilna beseda sedaj prav prišla. Je možno, da bi jo vse bolelo zaradi zamašene žleze? Ker se namreč tudi praska tako kot takrat, ko jo muči žleza. Težko tudi skoči iz postelje, na posteljo pa se sploh ne trudi, jo kar dvignem (če ne zacvili).

Le kaj bi to bilo? Je imel že kdo kdaj kakšno podobno izkušnjo?

Aja, na to temo pa sem se prijavila zato, ker ima ob sesku tudi majhno, trdo bulico, za katero so sicer že enkrat pri veterinarju rekli, da je verjetno lojnica, pa se bojim, da bi bilo kaj narobe zaradi te bulice.

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #4 : ponedeljek, 11.10.2004 : 16:36:04 »

sicer ne vem kaj bi to bilo Huh ampak upam da bo s psičko vse uredu!!!
držimo pesti in tačke za bibo!! Wink saj bo vse vredu!!

lp Nina
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #5 : ponedeljek, 11.10.2004 : 18:44:33 »

Nena2  Težko je kar tako na pamet ugotavljati, kaj je s tvojo psičko. nekaj je očitno narobe, saj praviš, da jo boli, kjerkoli se je dotakneš in da je čudna. Tvoja psička očitno ni sterilizirana, ker omenjaš, da se še vedno goni. Ker je v starosti, ko se psicam (zlasti nesteriliziranim) radi pojavljajo razni tumorji na rodilih ali na seskih, jo moraš na vsak način peljati k (dobremu!) veterinarju, ne h kakšnemu lokalnemu "strokovnjaku za hlevske živali". Če si iz ljublj.konca, ti priporočam kliniko za male živali v Mestnem logu 55, kjer jo bo natančno pregledal veterinar (vzel kri, jo pretipal, morda bo potreben ultrazvok itd...).Če gre slučajno za kak tumor, morajo z iglo vzeti tkivo iz tumorja ter ga dati na citologijo na pregled. Če je ta nevaren, ga kirurško odstranijo. To pa lahko izvede le kirurg v kombinaciji z anastezistom. Vsekakor pelji psičko k veterinarju, seznam klinik za male živali pa najdeš tudi na moj pes.net. Izberi najboljšega! Veliko sreče!
Logiran
Nena2
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #6 : ponedeljek, 11.10.2004 : 18:57:02 »

Rincy, hvala za lepe želje. Predvsem tebi, Primavera, pa hvala za vzpodbudne besede. No, kot sem že včeraj napisala, sem danes psičko peljala k veterinarju. Brez skrbi, Primavera, ne vozim jo h kakšnemu mazaču, ampak že vsa leta, odkar jo imam, k istemu veterinarju, v kliniko za male živali.
Žal nisem iz ljubljanskega konca, imamo pa tudi v Mariboru izbiro veterinarjev, jaz jo vozim vedno k istemu. In toliko denarja smo že dali veterinarjem (da ne bo pomote, ni mi ga žal, le da je z Bibo vse ok), da je ne bi zdaj pustila trpeti in sem jo spet peljala. In diagnoza je bila naslednja. Bolečine so najverjetneje posledica bolečega križa. Dobila je injekcijo proti bolečinam in zelo vesela sem, da je opazen napredek pri obnašanju. Boljše volje je in ni več tako poklapana. Ni še čisto ok, je pa boljša. Vsaj ven gre, medtem ko še zjutraj sploh ni trznila, ko sem ji rekla, da se bo peljala z avtom, čeprav vožnjo obožuje. Jutri imava spet pregled, če ne bi bilo kaj v redu, bi naj šla na rentgen.

Tisti dve bulici pa sta tumorja, ja, kar me najbolj žalosti. Je veterinar predlagal operativno odstranitev, ker je baje to najbolje čimprej odstraniti, dokler ne prizadene kakšnih drugih organov. Bi pa jaz vseeno dala to tkivo testirati (Primavera, res hvala za informacije), ker niso vse te tvorbe rakave in po nepotrebnem ne bi izpostavljala psičke narkozi, me je strah, da bi bilo kaj narobe.

Bomo videli, kako bo. Se še javim z novimi informacijami.

Lep pozdravček vsem, predvsem vašim štirinožnim prijateljčkom čimveč zdravja.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #7 : ponedeljek, 11.10.2004 : 20:38:13 »

bomo držali pesti in tačke da bo operacija uspela (za odstranitev tumorčkov!)

Lp Nina Kiss

P.S. Ne misli na slabe stvari misli da bo vse vredu meni je priprejšni psički to pomagalo čeprav smo jo morali dati potem uspavat (da te ne prestrašim ni imala tega kot ima tvoja!!)
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #8 : ponedeljek, 11.10.2004 : 20:46:43 »

bomo držali pesti in tačke da bo operacija uspela (za odstranitev tumorčkov!)

Bomo tudi mi držali pesti in tačke!!!
Jaz, Rondo in Tiggy!!!
Logiran
Nena2
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #9 : ponedeljek, 11.10.2004 : 23:32:26 »

Ej, vsi ste takšne face. Eden redkih forumov, pravzaprav edini, kjer so ljudje kulturni in se pogovarjajo o pomembnih in pametnih rečeh.

Imate luštkan kužke, še jaz moram dati gor kakšno slikco moje Bibe. Ja, jutri pa spet k veterinarju na pregled in da se podrobno pozanimam o tej operaciji.

Lepe sanje vsem.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #10 : ponedeljek, 11.10.2004 : 23:39:00 »

Nena2  Očitno je šlo pri tvoji psički res za  težave s hrbtenico, verjetno je dobila zdravilo Rimadyl , katero ponavadi zelo pomaga. Lastniki starejših psov ga imajo ponavadi vedno doma kako škatlo Smiley... Mene bi bolj skrbelo, kaj je s tumorji na sesku. Kokeršpanjelki od mojega prijatelja so pred dvema letoma odstranili rakast tumor iz seska. Ker je predolgo odlašal , so se metastaze že razširile na pljuča, a je stvar bolj poćasi napredovala in je bila psica kar nekaj časa v dokaj stabilnem stranju. Prejšnji teden jo je žal moral evtanazirati, ker se je začela  mučiti in ni bilo več nobene pomoči. Upam, da pri tvoji ne bo taka diagnoza, če pa bo že rakasto tkivo, naj jo še sterilizirajo, da ne bo imela nepotrebnih gonitev pri tej starosti, ki povzročajo hormonsko nihanje in navidezne brejosti, te pa so najpogistejši vzrok tumorjev na rodilih. Ali nimate v MB veterinarja dr. Senčarja? O njem sem že slišala veliko pozitivnih stvari... Držimo pesti za tvojo psičko!
Logiran
Nena2
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #11 : torek, 12.10.2004 : 00:02:34 »

Sem že slišala za dr. Senčarja, mislim, da je ta v eni drugi veterinarski ambulanti. Jaz jo vozim v kliniko za male živali že od malega in ne bi zdaj rada tega spreminjala. Se mi zdi, da je vseeno boljše, če hodi vedno na isto mesto.

Ja, tudi mene skrbijo te bulice. Smo ugotovili, da ni samo ena. Ful me je strah. Saj jutri ima pregled in bom povprašala vse v zvezi z operacijo in če bo le-ta potrebna, se bomo zanjo odločili takoj, ko bo Bibi boljše glede sedanjih težav. Upam, da je to res le hrbtenica in da bo boljše. Je malo živahnejša, ni pa še čisto prava. Recimo na posteljo ali kavč sploh ne more skočiti oz. se niti trudi ne. Mi je veterinar svetoval, da tudi če bo po injekciji boljša, naj je ne obremenjujemo preveč in preverjamo, ali že lahko bolj skače ali kaj podobnega. Zato jo tudi raje nesem po stopnicah, ko greva ven.

Za zdravilo pa res ne vem, katero je dobila.

Joj, samo upam, da bi bile te bulice nedolžne narave. Ali pa če bi jih že morali odstraniti, da bi bilo vse ok. Meni je kar groza, ko samo pomislim na operacijo, pa naj bo še tako nedolžna. Narkoza je narkoza. Eh, ne mislim raje na to.
Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #12 : torek, 12.10.2004 : 21:56:44 »

Lep pozdrav vsem!

Sem sem prišla pravzaprav zaradi svojega problema, ki se tudi nekak nanaša na tole temo ampak bom raje povedala naš primer tumorčkov, ki pa upam da ne bo preveč prestrašil Nene. Vseeno je mogoče dobro vedeti tudi take stvari.

Namreč pri naši psički (pasme pudelj in starosti 14 let) smo imeli tudi težavo s tumorčki. Prve dva sta se ji naredila lansko poletje, eden bolj na zgornjem drugi na spodnjem sesku. Oba je veterinar uspešno operiral in jo obenem tudi steriliziral saj naj bi tumorčki nastajali predvsem ob gonitvah zaradi hormonov vendar se je po približno pol leta pojavil nov tumor, ki pa je veliko hitreje rastel kot prejšnje dva. Tudi tega so operirali in obenem odstranili še vse mlečne žleze okoli.
Psička je kasneje v poletnih mesecih začela piti vedno več vode, tudi do 2x več kot prej. To se nam je zdel prvi znak da bi znalo biti nekaj narobe, posumili smo da bi šlo mogoče za ledvice in jo zato peljali na pregled. Ko sem veterinarju omenila da na čase tudi malce zahripa se je odločil da ji slika pljuča in žal je slika pokazala da ima psička raka na pljučih, ki pa je bila najbrž posledica tistega zadnjega tumorja. V slabih treh mesecih od operacije se je le-ta že tako razširil da nam tudi zaradi starosti niso priporočali kakršnih koli diet, kemoterapije ipd. Zaenkrat psička še živi vendar se njeno stanje vidno slabša...

Tudi sama iz okolja kjer živim poznam veliko primerov, ko so imeli psi tumorje in če pelješ psička k veterinarju si moraš reči vredu, naredil sem kar sem lahko, kolikor hitro sem lahko. Dostikrat se potem kasneje vprašaš joj mogoče sem pa predolgo čakal ali kaj takega ampak iz našega primera vem da so tumorji zahrbtna zadeva, ne veš da je tam dokler ga ne čutiš na otip. Potem pa si spet po drugi strani misliš zakaj bi imel slabo vest ko pa vidiš da so tudi ljudje, ki na svojih psih opažajo take spremembe, rast tumorja in nič ne ukrenejo tudi ko je že zelo velik in moteč za psa.
Kar pa se tiče narkoze pa je bilo nas tudi strah, že nekaj let nazaj ko smo ji dali čistit zobe pa smo se vsi tresli in na srečo je bilo vse vredu, zdaj ko so jo operirali tudi. Res je od vsakega psa odvisno ampak iz mojih izkušenj so veterinarji zmeraj najprej preverili kako vitalna je psička in potem predlagali operacijo oz. jo odsvetovali.

Torej tudi jaz upam da bo vse vredu z Bibo in res je treba mislit le pozitivno!!!
Logiran
YOJA
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #13 : sobota, 14.05.2005 : 01:09:49 »

Lep pozdrav!

Moja psička je stara leto in pol in kakšen mesec nazaj sem otipala na desni strani pri trebušku, pri zadnji tački majhno bulico  Sad?! Takoj sem jo peljala k veterinarju (ki) in je rekla, da je to zatečena bezgavka in da moram redno spremljat bulico in v primeru, da zraste morava takoj nazaj k njej! Strah me je, da ima tumor in zato sem se obrnila na vas, da mi svetujete kaj naj storim Cry?! Zaenkrat na otip nimam občutka, da bi se bulica večala, ampak me je strah kaj bo v prihodnje...

Že v naprej hvala...

P.S. Rada bi vam povedala še to, da je ta forum najboljši, super ste!!!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #14 : sobota, 14.05.2005 : 07:13:00 »

Mislim, da v tem trenutku težko storiš kaj drugega kot da počakaš in redno spremljaš stanje te bulice. Sama sem tud bolj "paničarski" tip, ampak sem se že naučila, da je včasih bolje ohranit mirno kri. Spremljaj tudi kakšne koli druge spremembe pri tvoji psički, obnašanje, hranjenje, potrebo, itn., da boš v primeru da je kaj narobe znala veterinarju vse povedat!

Upam, da bo s tvojo psičko vse ok! Pa ne obupat!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines