mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 01:55:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: briard - čvek
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: briard - čvek  (Prebrano 54099 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #60 : petek, 04.03.2005 : 12:30:51 »

Hm nebi vedla. Zdaj ima Ozzy tri mesece in ceprav je ze pri dveh mesecih kazal znake uveljavljanja, je zdaj to poniknilo. Mene je cisto sprejel za gospodarico kar se kaze v tem, da si ne upa nicesar in ce mu kaj ni prav (npr. strizenje nohtov) samo javka. Z drugimi psi pa ni samozavesten niti malo. Ce jih je vec na kupu se sploh noce igrat in samo opazuje od dalec. Ce pa je kateri od teh psov sam pa se kar igra. Za igro ima rajsi majhne kuzke, ker ga ne boli taksna igra. Je bolj nezen kuza moram priznat in se kar hitro podredi. Edino, ce je kaksen mladic prevec agresiven v igri in ga prevec boli taksna igra pokaze zobe in se zbuni. Vem kako problematicni so briardi, zato ga spoznavam s cimvec psi vseh starosti in velikosti.
Slikico pa si bom z veseljem pogledala. Hvala
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #61 : petek, 04.03.2005 : 12:56:50 »

JOJJJ je lep. Nisem vedela,da je črnuhec hihi.
Sem prebrala, da hodis na razstave z nerotom. Kaj bos prisla v vrtojbo? Jaz upam, da bo Ozzy ze pripravljen in da bova sla, pa se pol lahko vidiva. Kako pogosto češeš Mačota?
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #62 : ponedeljek, 07.03.2005 : 10:11:31 »

V Vrtojbo na zalost ne bom prisla, ker je Nero ~e zaklju
cil Sl
ovenski mladinski sampionat, tako da nas zdaj da Portoroza ne bo na slovenskih razstavah. Gremo pa zdaj marca v Zagreb, potem verjetno se v Avstrijo,... Bos ti kaj v tujini na razstavah? Prides mogoce na Hrusico? To je blizu mojega doma tako da bom prisla malo pogledat. Pa se lahko tam vidimo. Bojim pa se kako bi Maco sprejel tvojega kuza. Macota ne cesem vsak dan, ni dobro za dlako. Tako mi je vsaj rekel vzreditelj. Kaj pa ti?
lp Smiley
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #63 : ponedeljek, 07.03.2005 : 10:42:22 »

Zaenkrat bova samo v Sloveniji na sceni, ker je se premajhen in se ne splača (ni ocen). Mogoče bova šla v Tuln iz firbca, bom vidla če bo prevoz. Drugače pa v Hrušico prideva seveda.
Češem ga mogoče 1x na teden in čez teden malo počoham zaradi tega, da se navadi. Tudi meni so rekli 1x na teden ali celo na dva. Drugače pa berem na briard forumih, da jih češejo tudi vsak dan med menjavo dlake, saj če ne so celi vozlasti. Kakšne izkušnje z vozli imaš ti? Vem tudi, da mu ne smeš na suho česat dlake, ker se zaradi svoje suhosti lomi in potrebuješ različne špreje ter ščetinasto prašičjo krtačo, ki ne uničuje dlake.
Tu se družim tudi z enim fantom, ki ima zelo dominantnega psa. vsakega napade, razen samic in mladičev. Pa Ozzyju nič ne naredi, ker je mladič in ker se hitro podredi.
Bomo vidli, sej bodo na vrvici in se bo videl odziv psov.
Me pa zanima....sva res edini briardistki tu na forumu? Pa po cesti mi kar o nekaj briardih naokoli (predvsem so čuvaji) pripovedujejo ljudje. Pa zdaj je blo eno leglo nerodovniških briardov oglaševano po mojpes.netu. Kam izginejo vsi lastniki teh prečudovitih bitij?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #64 : ponedeljek, 07.03.2005 : 10:46:54 »

BTW s čim si ti hranla tvojega ko je bil še mladič? Si mu res pustla, da poje kolikor lahko? Joj če bi jaz mojemu, bi prej počil kot nehal jest... Sam me ful zanima, ker poje full in se ne zredi in me je že malo strah, da mu res ne dajem premalo. Jaz mu dajem 560g Purine Proplan na dan. o razdelim na 4 obroke...
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #65 : petek, 11.03.2005 : 09:30:24 »

Ja v Tuln mi tudi pridemo Smiley Samo Macota ne bo zraven, bos videla samo Nerota Smiley Macotu se ves cas delajo vozli tako da je kar problem. Ko je bil majhen je jedel Eukanubo, zdaj pa mu dajem Pro-plan in sem zelo zadovoljna. Vedno dobi samo toliko kot je priporocljivo glede na njegovo tezo, telesno dejavnost,... In veterinar vedno rece, da ima idealno telesno tezo. Dobi dva obroka na dan, zraven pa se kaksne priboljske Wink Ja ocitno sva res edini na tem forumu. Sem se nekaj casa nazaj pogovarjala z neko gospo, ki je tudi imela briarde in je rekla, da so ti psi vedno bolj redki. Za to pa ima "zasluge" njihov znacaj. To namrec res niso psi, ki bi se jih dalo vzgojiti brez tezav.
lp Smiley
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #66 : petek, 11.03.2005 : 11:10:56 »

Od moje sosolke babica ima 2 in sta baje full pridna. Pa ena gospa ima briardko zelo lepo in pridno in z njo hodi tudi na razstave.
V zvezi s karakterjem pa zaenkrat moram rect, da mi je zelo vsec. Malo bolj samostojen pes, ki pa ima neizmerno ljubezen do gospodarja. Moj ceprav ko hoce pocivat gre stran od nas, nam je drugace za petami ves cas. Je pa res, da to ni pes za novopecenega navduseca za pse. Hodim na angleski forum o briardih in tam se vecina lastnikov tako zaljubi vanje, da nikoli ne ostanejo samo pri enem.
Ves da Ozzy ceprav se nima 4 mesece ze dviguje taco? ne vedno, ampak parkrat jo je ze.
Upam, da se vidiva v Tullnu. Kateri dan bos tam?
 Pri meni je se vse v zraku in upam, da bom lahko sla...ceprav je prevoz najvecji problem...
Logiran
Desire
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #67 : petek, 11.03.2005 : 15:11:39 »

Vidim, da pogrešate lastnike briardov na forumu, zato se oglaša tudi jaz. Upam, da se kmalu srečamo na kakšni razstavi, da se spoznamo še v živo. V Tulln pridem sigurno s svojo psičko (če ne bo kakšne višje sile), za Vrtojbo pa zaenkrat še razmišljamo. Mogoče pa bi lahko organizirali kakšno srečanje slovenskih briardov na kateri od razstav?  Wink
Kar se pa tiče karakterja briardov - briard je postal moja pasma za zmeraj.
lp
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #68 : petek, 11.03.2005 : 20:10:33 »

Nekaj me zanima: so vasi briardi pozorni na vas na sprehodu ali jih zanima vse drugo? Zelijo sodelovati z vami, se igrati tudi ko nanje delujejo zunanji drazljaji?
Ozzy, tvoj kuza bo ocitno zelo dominanten. Tudi Maco je ze dvigoval nogo pri stirih mesecih. Nero pa ne cuti nobene potrebe po uveljavljanju in je zacel dvigovati taco sele pred kratkim. Star je 14 mesecev (samo kot zanimivost). Bos morala precej paziti, ker se bo po vsej verjetnosti ves cas boril za najvisje mesto v krdelu. To pocne Maco.
lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #69 : sobota, 12.03.2005 : 00:13:26 »

Ze v knjigah pise, da to niso fetch and bring psi, ki bi se zabavali ob letanju za zogico... Jaz se bolj igram valjanje po travi in lovljenje, ter opravljanje ukazov med igro. Moj je dokaj pozoren name, ampak to je tudi normalno pri mladicku. Ce je premalo pozoren pa se mu skrijem ali tecem v obratno smer. Tako se baje privzgoji psu, da je ves cas pozoren na gospodarja. Ce me ne vidi je kar panicen in me isce okoli. Ko so okoli drugi psi vecinoma uboga, vecinoma pa je odvisen od stevila psov in njihove zanimivosti:P.
A mislis da je res to dvoje povezano? Dominanca in lulanje? Joj upam, da ne... Za zdaj hvalabogu se ves cas podreja drugim psom in mojim zahtevam. Prav zdaj sem ga pocesala in ceprav mu ni pasalo (to se je vidlo po dihanju in igranju, da ga lulat) je poskusal uiti, ko pa je videl, da ne more, se je prepustil "mucenju". Ponavadi se vedno uda brez upiranja.
V bistvu kako izgleda ta dominanca? Boj za alfa mesto?
Logiran
Desire
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #70 : nedelja, 13.03.2005 : 18:36:14 »

Moja psičaka je na mene pozorna zmeraj, tudi če se pojavi kaj zelo zanimivega. Pravzaprav se ji sploh ne uspem skriti, ker me ima zmeraj na očeh. Igramo pa se tako, da delave kakšne vaje iz poslušnosti, kar ji je v veliko veselje. Seveda zato, ker na koncu dobi nagrado- običajno žogico na vrvici, za katero se potem borive.
Sana iz katerega legla pa imaš ti briarda? Se opravičujem, če sem ta podatek spregledala. Ne spomnim se, da bi se kdaj srečali na razstavi.
lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #71 : nedelja, 13.03.2005 : 19:33:13 »

Desire ti imas res sreco, upam, da bo tudi Ozzy tako priden.
Sana sem vprasala veterinarja za mnenje o dvigovanju tace... Res da ni nek specialist, ampak je rekel, da njemu Ozzy ne zgleda dominanten, bomo pa vidli kaj se bo ne? Jaz se bom trudila po svojih moceh da bo vse vredu.
Sana prav danes se je Ozzy tako lepo igral z enim pol manjsim psickom in sem vidla, da bi res rabil druzbo, oziroma bi je bil vesel...je za premislit ce bi nakup psicke prestavili malo blize  Wink.
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #72 : ponedeljek, 14.03.2005 : 09:25:46 »

Ja psicke so ze po naravi bolj vodljive in pozorne na svoje ljudi kot psi. Maco se zelo rad igra z zogicami ko sva sama. Ce pride kdo zraven pa vsa njegova poslusnost odpove. Ozzy, saj te ne bi rada strasila s to dominantnostjo. Dejstvo pa je, da sta dominanca in dviganje tace res povezani. Saj, ce bos ves cas pazila na to, da bo kuza  podrejen tebi, potem te bo uposteval in ne bo nobenih problemov. Zdaj to vem, ko bi morala sama paziti na to pa... No na napakah se ucimo, ane? Smiley Na tvojem mestu pa bi z nakupom psicke se malo pocakala. Vzgajati dva briarda na enkrat po moje ni lahka naloga. Seveda pa je odlocitev samo tvoja Wink Maco prihaja iz Pivke. Na razstave ne hodi vec, ker je kastriran-smo mislili, da bo to+prevzgoja vsaj malo omililo njegovo dominanco in agresivno vedenje pa na zalost ni. Hodim pa na razstave z avstralskim ovcarjem tako da bi se enkrat res lahko srecali. Bi prav rada videla vajina briardka Cheesy
lp  
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #73 : ponedeljek, 14.03.2005 : 09:58:35 »

Joj jaz sem si tako zakuhala  Cry. Ker so mu skoro vsi stranski zobi istocasno izpadli ni mogel grist in sem mu zato kupla par konzervic in izmenicno dajala namocene brikete in konzervo... Zdaj pa mi noce vec jest briketov  Cry. Sem se odlocila da ga danes stradam dokler ne poje kar ima v skledi! Angry Kje so tisti stari cajti ko je komaj cakal obrok in pojedel vse kot bi rekel migni... Roll Eyes
Ja sej je res boljse pocakat za psicko se malo... Sam tak je bogi, ce ne sreca nobenega prijateljcka za igro. V nasprotju z vajinima se ne mara igrat z zogo in dvakrat tece, potem pa ga zamoti vohanje po tleh. Valjat pa se tudi ne morem vedno, ker mi bo kmalu vse lase izril iz glave, za tect pa bom mogla malo kondicije nabrat... Z drugimi kuzki tako uziva, do vsakega gre, se mu najprej podredi potem pa zacne: ritka v zrak in gremo...pridi se igrat z mano.
Sana kaj je tvoj maco hodil v solo? Desire vem, da je in da je zelo pridna. Moj je priden, trenerji ga non stop hvalijo, sam ne vidim pa nekega navdusenja za uboganje Wink vedno dobro premisli preden opravi ukaz hehe
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #74 : četrtek, 24.03.2005 : 21:43:45 »

Živjo!
Nekaj me zanima in bi prosil,če mi kdo lahko odgovori.

Glede kupiranja ušes.
Ali jih vaši kužki imajo?

In,kako to zgleda pri briardu?
Ali jih je res potrebno potem s posebnim lepilom lepiti skupaj,da lepo stojijo in to kar od 6 do 8 mesecev?

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem! Smiley

LP Zoran
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: briard - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines