mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:43:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kdo bo ukrotil potepuške pse?
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdo bo ukrotil potepuške pse?  (Prebrano 17081 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #15 : petek, 01.10.2004 : 18:31:02 »

S
LPterilizacija mačke stane v Lj okoli 17 tisoč, v Slovenj Gradcu pa stane manj, pomembno se mi zdi da pse tudi čipirajo, čeprav se veliko lastnikov ne strinja (tako se vsaj ne bo dogajalo da jih postijo na cesti ker so se jih naveličali) drugače pa so imeli ta mesec  na Gmajnah (zavetišče) akcijo brezplačne kastracije in sterilizacije pa tudi na nekaterih klinikah imajo občasno akcije -50% vendar so ljudlje verjetno premalo obveščeni.
LP
Logiran
Liss
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #16 : petek, 01.10.2004 : 18:37:00 »

Problem so ljudje, ki imajo psico z mladički in se jim ne da ubadati z bogimi in nemočnimi mladički (običajno mešančki, če so čistokrvni jim prinesejo deenar seveda Roll Eyes ) pa jih vržejo na cesto.
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #17 : petek, 01.10.2004 : 18:46:57 »

To je pa tudi res!! Kolegica je našla psičko, ki je imela zlepljene tačke in bila priklenjena na drog Angry Angry

Logiran
Liss
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #18 : petek, 01.10.2004 : 18:49:00 »

Ko sem tole prebrala, sem bila kar v šoku!!!  Shocked Shocked Shocked
Če bi jaz tistega dobila, ki ji je to naredil, bi rekla, da je samo za na vislice, ker si ne zasluži uživati zrak, ker takole muči živali!!!  Angry Angry Lips Sealed Shocked
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #19 : petek, 01.10.2004 : 18:51:56 »

Tudi čipe bi morali že veliko prej dat psom, ker če mladičke spustiš noben ne ve čigavi so. V Italiji npr. dobijo čip (vsaj čistokrvni) že pri prvem mesecu oz pri prvem cepljenju proti kužnim boleznim, za mešance ne vem kako gre. Kakšen je pa problem pri mačkah, da se to ne prakticira.
Glede denarja mislim, da bi veliko ceneje prišlo subvencije za kastracije kot pa izgradnje zavetišč in vseh stroškov, ki so povezani z njimi.
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #20 : petek, 01.10.2004 : 18:53:09 »

Res pa je da taki ljudlje obstajajo  Angry
Logiran
masy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 498


« Odgovor #21 : petek, 01.10.2004 : 19:11:12 »

Mislim da sem celo na tem forumu brala da je dal nekdo psički v vrečo za smeti! Lips Sealed Lips Sealed Angry
Seveda so za potepuhe krivi tudi romi ( zame so cigani ) ki so jim ušli pesjanarji, zdaj pa veselo hodijo po vaseh in mestih! Undecided

Pravzaprav sploh ne vem če bodo kdaj v celoti ukrotili potepuške pse!? Huh Mislim da se to ne bo zgodilo in se bo le število zmanjšalo! Cry Čeprav bi bil že to velik dosežek! Wink

                                                    Lep pozdrav, Mašy  Kiss
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #22 : petek, 01.10.2004 : 19:19:46 »

Nekako kar ne morem verjeti, da se pristojni niso zganili. Če psi ogrožajo okolico oz otroke policija MORA ukrepati! Kako pa ljudje lahko gledajo, da se njihovi otroci sprehajajo mimo potepuškega kardela psov, ne morem razumeti??!!! Jaz bi vsa dan klicala na policijo in na higensko službo in zahtevala, da se pse polovi.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #23 : torek, 26.04.2005 : 20:13:59 »

Lep pozdrav!!!

Že nekaj dni norim...
Kako sem pogledala Shocked, ko sem našla tole temo.
Omenjeni psi so v moji neposredni bližini.
Potrjujem, da so takšni, kot je opisala frigga!!!
Npr.: miimo gredo kolesarji, psi pa lajajoče za njimi in se zaganjajo pod kolesa (verjetno prej v kolesarjeve noge Tongue )

Eden izmed teh psov je vztrajni osvajač mojih psic. Oxa se ravno goni in pes kampira pri nas. Sploh ne vem več kaj narediti. Na sprehodu norim, ker Tayos ne more biti brez vrvice, ker pobegne za njim Angry Angry Angry  Bolh v hiši pa si niti ne želim Lips Sealed
Oxa pa je ravno v fazi nastavljanja in sprejemanja samcev Lips Sealed Lips Sealed, tako da si lahko predstavljate moje dretje, ko skušam pri sebi zadržati psico, ki jo kliče nagon Roll Eyes  (ja, tudi psičke ga imajo, ne samo samčki Grin Grin )

Da ne govorim o tem, da je bil pes tudi že pri Tori, ko se je gonila-splezal je namreč na balkon Shocked Shocked Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry

skratka, zadeva je skrajno moteča. Zato vas želim vprašati ali lahko kaj storim?! Nekaj sem na hitro prebrala v temi, vseega pa zaradi hitenja ne utegnem.
Ali je res varianta poklicati pristojne in pse odpeljati v zavetišče? Je pa tu problem- ti psi so namreč ''LASTNIŠKI''-ROMSKI. Kdo bo potem odgovarjal za KRAJO psov?!
Tudi to je res, kot je nekdo omenil, da so skrajno plašni. Delajo se pogumne, potem pa samo rep med noge...

A stopimo skupaj?! Wink

P.S. da bi napadali otroke nisem videla-verjetno, ker me dopoldan ni Grin  Je pa res, da niso ravnodušni pešcev, ki gredo mimo.
Aja, da ne govorim-tudi za avtomobili se podijo-skrajno VARNA stvar, tako za psa, kot za potnike v avtu Sad

Teja  Angry Angry Angry Angry Angry
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #24 : torek, 26.04.2005 : 20:23:02 »

Aja Roll Eyes, da ne govorim, da se trop spravi tudi na naš vrt in se obnaša, kot da je njihov teritorij Shocked Mene pa skoraj kap, ko začne trop lajati vsevprek pod mojim oknom.
Ni tudi prijetno, ko se postavijo v vrsto na železniški progi (30m od hiše) in se derejo...


ŠE NEKAJ!!!!
Zanjič se mi je v glavi porodilo vprašanje, če so ti psi (romski psi nasploh) CEPLJENI?!  (kakšen optimist je Teja Tongue )

torej-če mora biti moj pes in vsi ostali lastniški psi cepljeni-zakaj romski niso? (predpostavljam, da niso Smiley )

Če me romski pes ugrizne-kdo bo plačal 150 000 SIT, ker pes ni cepljen? Rom že ne. ''Ni'' njihov.
Če jim pse odvzamemo-kraja. Po domače povedano-naj***mo!!
Ni logike.  blagor jim, ko lahko delajo kar jim srce poželi...


jezna Teja
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #25 : torek, 26.04.2005 : 22:07:44 »

zarad mene se lahko vsi sosedje teh cuckov razpočite od jeze. Dokler jo boste tule spihovali, pa ne klicali tiste 113, ste sami krivi.
 Psi očitno ogrožajo okolico, kalijo javni mir, ogrožajo posest, so neprivezani v javnosti... to je razlog da policija ukrepa PO ZAKONU. Koga bodo oni klicali, pa je njihov problem. Al lovce, al sanitarno, al šintarje al papeža Ratzija...čist njihov problem. In če ne nardijo svojega, se gre pritožit na višjo inštanco, da njihovi pezdeti še treh psov ne znajo porihtat. sej na polciji so tut pritožbene službe. na ministrstvu, kjer jih ne briga dost a je polcaj lojze fajn dec, ampak kličejo šefa, kaj da ga spet serjejo na postaji, da se občani pritožujejo. Samo mal je treba na pavo instanco jezo usmerit. jp.
 in to je to. pika. če pa ne zna na vašem koncu noben 113 obrnit, pa tistemu na oni strani žice povedat svoje in zahtevat da se stvar uredi...ja spet...kar "žrite" se.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #26 : torek, 26.04.2005 : 22:11:58 »

S
LPterilizacija mačke stane v Lj okoli 17 tisoč, v Slovenj Gradcu pa stane manj, pomembno se mi zdi da pse tudi čipirajo, čeprav se veliko lastnikov ne strinja (tako se vsaj ne bo dogajalo da jih postijo na cesti ker so se jih naveličali) drugače pa so imeli ta mesec na Gmajnah (zavetišče) akcijo brezplačne kastracije in sterilizacije pa tudi na nekaterih klinikah imajo občasno akcije -50% vendar so ljudlje verjetno premalo obveščeni.
LP
v ljubljani bi mi odraslega samca kastrirali za 45.000 sit, težkega 36 kg. Psico bi mi sterilizirali za 39, 30 kg težko.
Ker sem bil ravno na madžarskem, sem to pri psu opravil za 9500 sit vključno z injekcijo za prva dva dni če bi bilo hudo, ter e-ovratnikom. pokril sem si pot, paritev psice ki je bila z menoj, prenočišče, pa še za psa sterilizacijo....ja, dokler bodo polurni poseg računali 45000....ne bo dobro. ko da atomsko bombo skonstruirajo, ne pa ena boga jajca odrežejo. kmetje kozlom in ovnom to sami delajo....
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #27 : ponedeljek, 06.06.2005 : 15:07:46 »



Moj post mogoče spada bolj v ''nezaželjene mladičke'', vendar se navezuje na omenjem kraj, tako da bom kar tukaj Roll Eyes

Opazila sem, da je poleg vseh odraslih psov pri hiši romov še VSAJ 5 mladičkov (toliko sem jih videla naenkrat). Kam bodo mladički šli? Na krožnik? Pod avtomobilska kolesa? bodo nadaljevali tradicijo ''napadalnih'' staršev na kolesarje? (ravno danes so se trije veliki  Roll Eyes spet ganjali za kolesarjem)
Ah, kaj se sploh sekiram, najverjetneje jih bodo pobrale gliste...
Fino, fajn, pasja populacija se je povečala...

Altervita, tebi je lahko govorit. Glede na to, da psi ne napadajo neposredno mene/moje pse mi ni jasno zakaj bi se obrnila na 113. Jih lahko pokličem, da se bodo smejali? Tongue  Ne rečem, med gonitvijo psic norim, drugače me psi pustijo pri miru Roll Eyes
Mene bolj skrbi, ker psi niso cepljeni, ker se nenadzorovano parijo...
Ni logike, da njihovi psi ''ne potrebujejo'' cepiva proti steklini, da jih v ''gospodinjstvu'' lahko imajo po 15, da so ''lahko'' brez nadzora... skratka, mene bi država linčala, njih pa pustijo v **** (bom kar sama cenzurirala Tongue )

Torej, zakaj naj bi npr. jaz osebno klicala na policijo? Mene na kolesu ne napadajo, ker se ne vozim tam. Kogar napadajo, je pač njihov problem, naj oni kličejo 113.
Jaz bi raje razrešila druge probleme glede njihovih psov

Teja
Logiran
Lanyca
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #28 : četrtek, 16.06.2005 : 17:26:15 »

Psi niso nikoli krivi če postanejo agresivni. Vedno ampak res vedno jih take naredijo ljudje z neprimerno vzgojo, pretepanjem, zapiranjem... Vsi psi pa tudi niso enaki na primer pri nas v našem mestu so vsi potepuški psi prijazni. K nam celo vsak dan prihaja pes zlati prinašalec, ki je od gospoda nekaj ulic naprej, pes hodi po celem mestu in zelo rad ima našo Lano in je zelo zelo prijazen.
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 187


« Odgovor #29 : ponedeljek, 04.07.2005 : 21:54:12 »

Pri nas v Litiji kar mrgoli potepuških psov, ubistvu imajo gospodarje, samo ti so tako leni ali ne vem kaj jim je in spustijo svoje pse da letajo okoli po igriščih, parkih itd.
Mene to zelo moti, kajti nekateri se bojijo psov in jim ni všeč da se ne morejo lepo sprehajati po cesti, pes lahko napade ali zelo prestraši kakšnega otroka, psa lahko zbije avto... In nenazadnje to s čimer imam jaz največje probleme, imam psa ki ne mara samcev in vedeno znova moram odganjati spuščene pse in če mi jih ne rata odgnati se mi stepeta... To pa najbolj sovražim. In kljub opozorilom je še ogromno spuščenih. pa na koncu sem zmeraj jaz kriva in moj kuža, ki je zmeraj privezan.
Pri nas je bila že inšpekcija in napisala par kazni, tako da je sedaj malo bolje, toda ko se pa kakšna psička goni jih je pa ponovno veliko.
In kaj naj naredim? Nič se ne da, zato vsak dan nosim palco s sabo če slučajno spet srečam kakšnega psa brez gospodarja.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kdo bo ukrotil potepuške pse?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines