mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:46:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 57604 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tea
gost
« : četrtek, 04.07.2002 : 09:53:36 »

Zanima me ali ima kdo izkušnje s prihodom novega člana v družino in kako se je pri tem obnašal vaš kuža, glede na to, da je on pri hiši že več let ?
Logiran
Pudlica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #1 : četrtek, 04.07.2002 : 10:54:16 »

Hai!
S prihodom novega clana v druzino je treba cim manj komplicirat in je vse O.K.
Ko sem pred letiiiiii prinesla domov svojo deklico sem jo takoj dala ovohati svojemu Vakiju."Presnofal" jo je po dolgem in pocez,zraven sem mu razlozla da je to nasa deklica in seveda prav tako tudi njegova  Grin.
Pred prihodom cloveskega mladicka je treba pasjega prijateljcka razglistiti in vse ostalo.
V glavnem nic odrivanja in podobnih dejanj in postala bosta cez cas prava prijatelja-v pravem pomenu besede.

Lep pozdrav!
Logiran
yo
gost
« Odgovor #2 : četrtek, 04.07.2002 : 11:07:07 »

Se popolnoma strinjam s Pudlico. Sem imela enako izkušnjo in je bilo (in je še vedno) vse OK.
Moram pa povedati, da imam zdaj več težav, ko je pes prišel v hišo za otrokom - ljubosumje, ko se mladičku pač moraš posvečati, ker ga vozim v pasjo šolo...

Lp, Yo
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3 : četrtek, 04.07.2002 : 11:30:25 »

Čestitam, Tea! Wink Verjetno veš, da je škotski ovčar Šado, vse prej kot vzoren kuža. Rad laja in se zaganja v ljudi in druge pse. Mene pa seveda najraje naskoči! No, pa da ga ne bomo preveč žalili, naj povem še nekaj lepega. Od prvega dne ko je prišel Žiga domov, je bil Šado povsod zraven. Ko so ga kopali, previjali, hranili in pestovali je vedno opazoval dogajanje. In tako sta se navadila biti eden zraven drugega, brez ljubosumja in jeze. Danes se Žiga vrže iz kavča na psa, pes pa samo počasi vstane in se umakne. Zadnjič ko je vstal malo hitreje je Žiga poletel v radiator in dobil buško, malo zajokal, pa sta bila hitro spet prijatelja.  
Torej nobenega zapiranja vrat pred psom in nobenega vpitja nanj. Aja pa še to, če se boš odločila, da recimo ne sme več na posteljo ali kaj podobnega, ga tega odvadi preden bo prišel otrok. Če ne bo povezal prepoved s prihodom novega člana in lahko bi postal ljubosumen. lp
Logiran

yo
gost
« Odgovor #4 : četrtek, 04.07.2002 : 11:42:54 »

Ja, tisto s posteljo je pa tako Grin  Grin Grin Grin
Se zjutraj zbudim, pa otroka ni v postelji in nikjer Huh Shocked Huh
Pa najdem mojo dolgolasko med dvema kosmatincema na pasjem ležišču.
No, ja Roll Eyes
Logiran
marela
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 120


« Odgovor #5 : četrtek, 04.07.2002 : 11:56:43 »

Tea,
priporočam ti to, kar sta naredila kolega, ki imata zlatega prinašalca. Pred prihodom iz bolnišnice sta že psa navajala na vonj novorojenčka (majčke, pleničke,...), kasneje sta mu dovolila, da je bebo večkrat povohal, s psom sta se še naprej ogromno ukvarjala. Sedaj sta ful kolega.
V eni "pasji" knjigi sem prebrala, da priporočajo, da je pes na sprehodu,  v tistem trenutku, ko mama z bebo pride prvič domov. Tako, da je beba, ko se pes vrne s sprehoda, že doma in na tak način sestavni del doma.
Veliko veselja  
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : četrtek, 04.07.2002 : 14:47:07 »

Yo! Če imaš kakšno zoprno sosedo ali znanko, ki ni ravno navdušena nad psi, povrh vsega pa bi se jo rada znebila, ji povej zgornjo zgodbico! Grin Grin Grin   Moji sosedi sem že razložila, da Kaja spi pri meni, tudi kadar ima bolhe, pa kadar ji gre dlaka dol in zdaj imam mir pred njo. Mislim, da se ji gnusim!  Grin lp
Logiran

yo
gost
« Odgovor #7 : četrtek, 04.07.2002 : 14:56:31 »

Ja, dobra ideja. Ampak v mojem primeru bi morala reči, da "mi" spimo pri psih v košari. To bi bilo šele čudno  Grin Grin Grin a ne?

Lp, Yo
Logiran
Tea
gost
« Odgovor #8 : četrtek, 04.07.2002 : 18:19:19 »

Najlepša hvala za odgovore. Sicer otročka pričakujemo konec februarja 2003, ampak me vseeno malo skrbi, ker do sedaj je bil Ark najin otrok. Vsekakor se bova potrudila, da bo tako tudi ostalo. Sicer je Ark dokaj ljubosumen kuža in bog ne daj, da slučajno predolgo crkljam kašnega mladička - je takoj užaljen. Upam, da bo vse O.K.
Logiran
sunny
gost
« Odgovor #9 : ponedeljek, 08.07.2002 : 12:18:14 »

Tudi jaz se strinjam z vsemi. Sicer nimam psa in zato nimam podobnih izkušenj, vendar pa poznam gospo, ki je imela 8 let škotskega ovčarja. Ko je dobila otroka je skrb do škota malo zavrgla in ta je postal ljubosumen. Gospa se je vedno več ukvarjala z otrokom in vedno manj s psom čez mislim, da dve leti je bilo psu dovolj in je ugriznil otroka.
To sem povedala zato, da se ne bi prenehala ukvarjati s svojim psom, da ne bi postal ljubosumen in bi se končalo z nesrečo. Če pa boš še naprej skrbela, za svojega psička ne more biti problemov.
Lp. Smiley
Logiran
sado
gost
« Odgovor #10 : petek, 12.07.2002 : 06:17:24 »

Pozdravljena,

Kot je že Kaja napisala, je naš Šado na naše presenečenje lepo sprejel Žigata. Seveda je bil problem, ker me ni bilo 5 dni doma, vendar ko sem prišla, je moj fant počakal z dojenčkom pred vrati, jaz pa sem stopila v stanovanje, da me je Šado pozdravil. Ko se je umiril, sem stopila ven po dojenčka in se usedla z njim na tla, da ga je prevohal. In povem ti, da sploh ni bil zanimiv! Povohal ga je šele takrat, ko je tamal zajokal. Potem pa, ko so se vrstili obiski, je vse budno spremljal, dvakrat pa je čavsnil proti tašči, ko se je preveč približala Žigatu. Drugače pa smo od začetka vsi skupaj z vozičkom hodili na sprehode in danes nimamo prav nič problemov. Naš tamal ima psa za konja - ko pes leži na tleh, ga tamal enostavno zajaha. Seveda pa mora imeti vedno odprta vrata v drug prostor, da se lahko umakne. Zelo rad pa je pri tamalem takrat, ko on je, saj mu non stop daje hrano v gobec. Ponoči pa naš Šado nekaj časa spi ob moji postelji, potem pa se preseli k njemu.
Logiran
valerossi
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #11 : petek, 02.08.2002 : 21:47:36 »

Ta primer je imel sorodnik, ko so dobili novorojencka, pri hisi pa je bil nemski ovcar, ki je bil zelllo scrklja. Ni bilo vecjega problema, saj so se vsi do psa obnasali kot doslej- psa niso postavili ob stran. Je bila pa potrebna previdnost, da nebi pes od veselja in v igri poskodoval otroka.Zdi se mi da najvecjo napako delajo tisti starsi, ki se jih kar naenkrat prime strah, in psa odganjajo, ko je v blizini otrok, skratka otroka izolirajo od psa.Najbolje je, da se otrok in pes cim prej ( ob budnem ocesu starsev) navadita drug na drugega, saj bosta morala skupaj ziveti del zivljanja. Tudi mene so, ko sem bil se mali, cim prej "predstavili"  takratnemu kuzku ( ce se ne motim je bil to Saprlaninec or something like that), in ni bilo nobenih problemov.   Skratka don't panic it's organic
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #12 : torek, 20.08.2002 : 14:32:32 »

Ellow!
ko je brat prnesel domov svojega sinčka se je As (ameriški pit bull) usedel dobesedno  na rit tak da je sedel kot človek in ga gledal. Hodu ga je gledat tudi ko je bil v postelji non stop ga je gledu. Mi smo pa full mislal kak bo ljubosumen pa sploh ni bil.

LP

Pia
Logiran
classix
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #13 : torek, 30.03.2004 : 11:24:59 »

Lepo pozdravljeni! Sem nov član na vašem forumu in potrebujem pomoč oziroma nasvete.
Sem lastnik 6 let stare nemške ovčarke in ponosen novopečeni očka.
Dovolite mi nekaj besed o psički. Torej Ajša je moj prvi pes, imam jo od njenega osmega tedna starosti, ni sterilizirana, nikoli ni imela mladičev, ne mara ostalih psic in ima docela oblikovano lestvico poslušnosti družinskih članov oz. krdelnikov. Živimo v stanovanju z atrijem in psička je v primeru lepega vremena večino časa zunaj, v nasprotnem primeru pa tudi nima omejenega gibanja po stanovanju.
V prvih dneh po prihodu novorojenčka domov večjih problemov z njenim obnašanjem nimam, torej, normalno se mi zdi, da ga želi ovohati, da se , ko se oglasi on oglasi tudi ona in podobno.
Strah pa me je, kaj se bo dogajalo, ko bom jaz začel hoditi v službo. Imam namreč precej razgiban delovni čas, služba mi traja po 12 ur tako podnevi kot ponoči.
Za vsak odgovor in pomoč se vam že v naprej zahvaljujem, saj dejansko ne vem kaj mi je storiti.
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #14 : torek, 30.03.2004 : 11:30:39 »

No izkušenj ravno nimam na tem področju, vendar pomoje ti ni nič storiti  Roll Eyes, delaj kar se da normalno tako kot doslej. Verjetno si imel tako službo tudi prej in je psička navajena, da te mora počakati? Kdor se je prej ukvarjal z njo naj se še sedaj, kolikor to seveda dopušča čas.
Morda malo natančneje opiši kaj te skrbi in bo lahko svetoval kdo, ki je bolj izkušen kot jaz.

LP Noli
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines