mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 10:27:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58069 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #30 : ponedeljek, 15.08.2005 : 17:38:04 »

Dober plan ce mene vprasata. Posebej tisto mi je vsec, da sta ze zdaj ga zacela navajat, da ne spi vec v spalnici, ker tako nebo imel priloznosti tega povezat prihodom dojencka.
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #31 : ponedeljek, 15.08.2005 : 19:34:13 »

Naša družina se je povečala za enega člana pred enim tednom.Naša psička je lepo sprejela ano in jo ima rada kot vse ostale člane.Nismo imeli nobenih problmov ko smo prinesli psičko domov in jih tudi sedaj nimamo.

lp
Logiran
Schiwa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 150


« Odgovor #32 : ponedeljek, 15.08.2005 : 20:50:43 »

Dovolite, da vam jaz povem svojo izkušnjo!
Doma imamo bokserje. Ko sem januarja 2001 rodila je bila moja psička stara 4leta. Spala je v spalnici in bila najin nadomestni otrok. Med nosečnostjo, ki jo je psička ful dojemala, je bila zelo pozorna, brez skakanja, med gibanjem otroka v maternici je položila gobec na trebuh in spremljala vsak gib. Kaj si je med tem mislila nimam pojma a bilo je posrečeno gledati. Iz bolnišnice nismo nič nosili domov, ko sem otroka prinesla domov je bila psička prva, ki si ga je lahko ovohala. Dala sem ga na tla in ona je imela svojih pet minut, šele potem so bili vsi ostali na vrsti. Nikoli je nisem kregala če je svoj nos potisnila k dudi ali v posteljico. Bom pa povdarla, da NI BILO MINUTKE KO BI PUSTILA PSA IN OTROKA SAMA V PROSTORU ALI NA PROSTEM BREZ KONTROLE. To še prakticiram danes, ko je otrok star že 4 leta in je že druga psička, Faa, hčerka Schiwe, ki je pozdravla in sprejela otroka. Med hranjenjem in previjanjem in slabimi urami, ko je otrok jokal, se je začela Schiwa odmikati iz prostora kjer je bil otrok. Enostavno ni prenesla otroškega cviljenja. Saj jo razumem, tudi meni je paral ušesa, tisti neutolažljivi jok. So se pa pojavili problemi, ko je Lara (hči) pričela hodit in ko smo jo pričeli vzgajati. Če je moja mama, ki živimo v isti hiši, Laro okregala ali jo lovila da bi jo previla ali nahranila je bila Schiwa takoj zraven in se postavila med njuju. Na začetku smo se še čudili, potem pa smo jo mogli nekajkrat okregati, ker to ni bilo več prijetno. Schiwa je vedno postavila mejo, do kot otrok lahko gre, ko se je naveličala plazenja in cukanja za čobe in ušesa se je odmaknila od otroka in to smo spoštovali. Takrat smo pričeli opominjati otroka, da ne sme več sitnariti in naj pusti psa. Velikokrat so ji izmaknili iz roke kakšno žemljico, keks,... Ampak ko otrok odrašča pride do trenutka ko ne bo hoto več dati in je roko odmaknila. Ko imamo in smo imeli mladičke, ter smo jih očistili zajedalcev smo to naredili še otroku. V lekarni se namreč dobi sirup, ki je od dveh let naprej, ki je proti glistam. Pred letom dni pa smo dobili mladička, Faa, joj, to pa je naporno. Tri leta star otrok in mladiček. Amapk danes, ko je psička stara leto dni in Lara 4 leta, sta nerazdružljiv par. Obedve sta hiperaktivni in drug drugemu preizkušata katera ima višji prag potrpljenja in vzdržljivosti. Amapk še vedno nimata priložnosti, da sta same niti za minutko.
To bi bilo na kratko. Zgodbic pa bi lahko povedala še in še. Skratka lepo je imeti oba. PSA in OTROKA.
Veselo pričakovanje, vsem, ki pričakujete pasji ali otroški naraščaj!
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #33 : torek, 16.08.2005 : 23:10:43 »

Tudi 12 letna dobermanka od moje znanke je dobro sprejela novorojenko v hiši, psice zaradi otroka niso zanemarjali, sodelovala je pri vseh previjanjih, sprehodih z vozičkom itd. Z lajanjem je opozorila, kdaj je treba otroka previt, saj je ona seveda prva zavohala. Ni se ganila od otrokove posteljice in je takoj opozorila z lajanjem, če se je tamala zbudila in zajokala... Pomembno je, da se psa takart, ko pride otrok v hišo, ne izolira in da se mu nameni veliko pozornosti-Kar slabo mi je, ko berem včasih na med.over netu kake zatežene mlade matere, ko eliminirajo psa iz stanovanja, ker je kao vse umazano, dojenček pa mora biti na sterilnem....Bruh!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #34 : sreda, 24.08.2005 : 12:45:16 »

-Kar slabo mi je, ko berem včasih na med.over netu kake zatežene mlade matere, ko eliminirajo psa iz stanovanja, ker je kao vse umazano, dojenček pa mora biti na sterilnem....Bruh!

glede te točke je uradna medicina že zdavnaj spremenila stališče,
samo damice v belih haljah (ki pa niso zdravniške) na TV reklamah še propagirajo razkuženo, antibakterijsko čistočo z izključnim namenom prodaje izdelka.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #35 : sreda, 24.08.2005 : 12:48:23 »

glede te točke je uradna medicina že zdavnaj spremenila stališče,
samo damice v belih haljah (ki pa niso zdravniške) na TV reklamah še propagirajo razkuženo, antibakterijsko čistočo z izključnim namenom prodaje izdelka.

Uradna medicina mogoce, nekateri, ki pa jo izvajajo pa so se vedno 100 let za casom. Nazalost.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #36 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:58:25 »

Rubi!

Naj povem najprej glede toksoplazmoze. To se prenasla preko macjih kakcev, zato se morate v nosecnosti izogibati tudi stika z zemljo/prstjo! Za to bolezen vas v nosecnosti testirajo veckrat ... odvisno ali ste jo ze preboleli ali ne. Ni pa to nedolzna zadeva.
Ce imate macka ves cas noter naj bo macji wc sproti ociscen, ce pa imate macka, ki je tudi zunaj, se mu izogibajte. Macka lahko testirate za toksoplazmozo (cena okoli 10.000 SIT), ampak ni nujno da je macek obolen, lahko je le prenasalec!
Tukaj in tukaj imas nekaj napisano o toksoplazmozi, drugace pa v brskalnik vpisi toksoplazmoza in nosecnot, pa ti bo se kaj nasel!

Pes pa ne vem ce prenasa kako bolezen, tako kot macka toksoplazmozo ... se nisem slisala. Res pa je, da morate psa (tako kot macka) in stanovanje ocistiti bolh, ce ji ima ali pa jih je imel in ga poleg tega se razglistiti - se pred prihodom malcka!

Ce imate doma macka morate paziti, da macek nikoli ne bo mogel sam do otroka, ker ga lahko zadusi. Macku materino mleko tako disi, da gre lahko zadusiti otroka, zato je vazno, da nimate odprtih oken v sobo, kjer je otrok in skozi katerega lahko pride macek. Tako kot pes, mora biti tudi macek ob otroku pod nadzorom!


T e j a

Ce si prebrala temo od zacetka si prebrala tudi, da naj bo pes v tem casu, ko boste dojencka pripeljali domov, na sprehodu. Otroka postavite na mesto, kjer ga bo pes lahko prevohal. Ce se otrokom izogiba, bo vasega sigurno prisel vsaj povohat. Mislim, da je dojencek drugace kot 2. letni otrok, zato ne panicarite, vsaj takrat ne, ko je pes zraven otroka - pes vse zacuti! Bodite sprosceni in verjemite, da bo vse v redu. Seveda pa drzim pesti! Cheesy


Pa veliko srece vsem ... Evangelina, tebi (in seveda tudi vsem ostalim) pa cestitke! Cheesy

Lp, Ursa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #37 : petek, 02.09.2005 : 11:37:12 »

Jaz imam pa eno vprasanje, ki se sicer ne tice psov, boste pa morda vedeli!

Je papiga, papagajcek res lahko nevaren otroku? Danes sem slisala, da ko maha s krili "spusca" ali dviga nek prah, ki je lahko zelo, zelo nevaren otroku ... jaz o tem se nikoli nisem nic slisala niti brala! Undecided

Lp, Ursa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #38 : petek, 02.09.2005 : 11:50:47 »

Tole je vse kar sem nasla .... ampak nikjer ne pise nic o tem, da lahko ptic otroku skoduje!
http://www.dm-drogeriemarkt.si/nasveti.php?id=682&tip=2

Lp, Ursa
Logiran
Schiwa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 150


« Odgovor #39 : petek, 02.09.2005 : 13:36:38 »

Pri nas doma stari ljudje pravijo, da dojenček in papagaj ne smeta živet v istem prostoru. Zakaj? Ker papagaj ko maha dvigne perje in to lahko zleti dojenčku v usta in se le ta zaduši. Ampak, če je to res, ni potrjeno. Je pa nekaj res, veliko je alergij na peresa, sem tudi sama ena izmed njih. Osebno sem v Benetkah na trgu med golobi spustla dušo. Ko pa sem pri prijateljici na obisku, ki ima papagaja, pa bog ne daj, da ta zaplahuta, ker postane nevzdržno v tistem prostoru, dokler so ptice na miru je vse OK, ko pa začnejo migat,....   
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #40 : torek, 13.09.2005 : 10:31:01 »

Zagotov so ptiči bolj rizični kot psi.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #41 : torek, 13.09.2005 : 11:10:16 »

Glede pticev!

Izvedela sem, da so glavni problem pri pticih PRSICE! Prah, ki ga ptici puscajo ob svoji negi, hranjenju in nasploh.
Ob ekstremnih primerih nehigiene, sploh v zaprtih prostorih, lahko pride do problemov na dihalih.
Kletka pa NE sme biti namescena v spalnici.

Ce kletko cistis zelo pogosto in ce se ptic nahaja v prostorih, ki se prezracujejo (v spalnicah ne) ne sme biti nobenih problemov! Smiley

Lp, Ursa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #42 : sreda, 21.09.2005 : 10:03:12 »

Na enem od sosednjih strani sem nasla tale zanimiv link ... za tiste, ki imate Acrobat Raider ... je pa samo link ni pa prav spletne strani! Vredno ogleda! Smiley

http://youshi.si/youshi/o&p/PES.pdf

Lp, Ursa
Logiran
How-how
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #43 : nedelja, 20.11.2005 : 10:37:05 »

  Huh Pozdravljeni!

Na vaš - naš pasji forum sem se obrnila, ker iščem vaše izkušnje in ideje.
Z možem imava labradorko, ki skupaj z nama živi v stanovanju že leto in pol. Imava jo rada, je pa res, da je precej zahtevna in kar naprej lačna... (kateri labby pa ni Cheesy). Večkrat izsiljuje pozornost in sprehode. Sama jo poskušam večkrat ignorirat in sem pa tja pomaga... sicer pa večkrat "joka", tako, da imaš občutek, da se ji godi največja krivica na svetu... samo zaradi pozornosti. Shocked

Sedaj pa sva prišla ob novo oviro... pričakujeva prvega otroka, pravzaprav 2 in sva razmišljala, da bi dala psičko na pomlad v pesjak. Tako, da ima njeno mesto za pesjak že pripravljeno in to jesen jo dajeva enkrat za pol ure drugič za 3 ure v pesjak, da se malo navadi bivanja v njem. Čez zimo bo seveda notri.. ker nimam srca postaviti psa ven na zimo Huh

Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje, sploh tistih, ki ste dali psa v pesjak ko so bili že malo starejši... kako se je obneslo... Pa kako ste to izvajali. Jaz jo peljem v pesjak in ji dam notri briketek in jo malo počohljam. Vedno ko pridem imam zanjo zopet nagradico, da ve, da vedno ko pridem imam nagrado, ker je bila pridna... Zadnje čase pa se mi zdi, da je začela lajati v prazno.. kaj narediti... Saj bo čez zimo notri, a kaj bo spomladi, ko bo zunaj večino časa???
Pa bi vas prosila, da se vzdržite raznih pripomb o temi, da mora pes iz hiše ker pričakujemo otročka... in da ga s tem degradiramo. Našo kužico imamo res radi in je ne bi dali stran zaradi naraščaja, a delo z otročkom zahteva celo mamico in res ne bom našla še časa, da se poleg otročkom posvečam še kužici. Seveda bo tu priskočil mož in jo pedenal kot sedaj!!! Wink

hvala za vašo pomoč, Pesjanarka  Kiss
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #44 : nedelja, 20.11.2005 : 12:40:25 »

Nekaj debate o podobnih zadevah je že bilo tukaj: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3122.0.html
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines