mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:47:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58074 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
How-how
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #60 : ponedeljek, 21.11.2005 : 19:07:45 »

Živjo! Undecided

Sem komaj našla tole temo, ker se je premaknila... in glej kaj najdem Huh... a se grem mogoče k Prešernu v Ljublano postavit, da boste lahko zakurili kres in mene kot čarovnico gor. Roll Eyes.. hvala... Res sem pasjeljubka in vse, a tega napada pravzaprav od podobno mislečih res nisem pričakovala.  Cry Cry Cry

Vidim, da me napadajo večinoma ženske, ki še nimajo otrok in jim to nadomeščajo mali kužki!!! Super! Nobenega ne obsojam ali ima psa v stanovanju ali zunaj, pa naj bo to labradorec ali pa ovčar. Vsak se odloča iz svojih vzrokov zakaj ima psa in koliko se mu bo posvečal. Naj poudarim, da ne mislim psa takoj ob prihodu otročkov postavit v omaro, kot staro ponošeno cunjo, ker mi preveč pomeni. Znašla sem se v težavi in želela sem samo vaše IZKUŠNJE ne pa mnenja, da sem najbolj hudoben človek na svetu, ki bi ga bilo potrebno linčati in postaviti pred sodnika. Problem pa je v večini v tem, da naj mi oprostijo vsi, ampak, skrbeti za novorojena dvojčka in se hkrati ukvarjati s psom po dve uri zunaj, presega moje sposobnosti... Pa še to... dokler so otročki nemobilni me nič ne skrbi, potem ko pa otročki shodijo ali pa že malo prej pa si ne znam predstavljati kako lahko kontroliraš dva otroka in psa (nikoli jih menda ne smeš pustiti nenadzorovane!!!). Sorry!

Res ne vidim kako ste lahko tako omejeni, poleg tega pa, da se vam ne bo zgodilo kaj nepredvidenega in vas vaš jezik ne bo kdaj tepel... Sama sem bila tudi podobnega mnenja kot vi, pa sem ga mal spremenila glede na trenutno situacijo. A mi prosim kdo reče, da si ne želi imeti psa vseskozi ob sebi, pa se mu tekom časa in pasjih norčij spemeni malo pogled.. se malo prilagajaš...

Sem se odločila, da bom bolj striktna (kar se prosjačenja tiče in izsiljevanja) kaj bo kužica lahko in kaj ne sedaj in po prihodu otročkov, da ne bo razlike... saj si resnično želim, da bi se tudi otroci kaj naučili od moje štirinoge labike. Se mi je pa vedno zdelo, da je bolje imeti psa pred otroki, ker se mi zdi, da imaš potem še manj časa za psa... Pa ne me spet razumet, da kaj si umišljam psa, če nimam časa. Prav dovolj časa se ji posvečam in to mi ne more nihče izpodbijat. poznam ljudi, ki se ukvarjajo s psom še veliko manj... pa jih ni verjetno na tem forumu, ker jim ni mar za 4noge kuštravce. Jaz, pa ko se obrnem na pasjeljubčke, me popluvate in obesite na črno tablo!!!

Se bom pač sama znašla in naredila po svoji presoji, ker mi pač ne daste "second chance".

Pa hvala Barbki za njeno razumevanje situacije!!! Verjemite, da mi je želja, da se kužica in otročka ujameta brez težav... pa bom morala pustiti času čas!!!

How-how Wink
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #61 : ponedeljek, 21.11.2005 : 20:03:31 »

Vidim, da me napadajo večinoma ženske, ki še nimajo otrok in jim to nadomeščajo mali kužki!!! Super!
Saj ti tudi nimas otrok, imas pa psa. A to pomeni, da ce bos imela poleg teh dveh se kaksnega otroka, bos dvojcka zacela pocasi in vztrajno zapirat v sobo. Naj se navadita, da bos morala dajat svojo pozornost dojencku.  Sad Lips Sealed
Citat: How-how
Znašla sem se v težavi in želela sem samo vaše IZKUŠNJE
Sicer izkusenj nimam, sem pa zagotovo prepricana, da tudi tebi ne bi bilo vsec, ce bi te tvoj fant/moz imel leto in pol doma, potem bi si pa omislil psa, tebe bi zacel pa zapirat v kopalnico, ker mu vzames prevec casa. Pomoje se psi podobno pocutijo.  Sad
Citat: How-how
...in se hkrati ukvarjati s psom po dve uri zunaj, presega moje sposobnosti
Aja, potem, ko bo pa psica v pesjaku boste pa te dve uri casa imeli?  Roll Eyes Huh Bo verjetno naljazje pozabit na njo. Saj je samo pes. Bo ze prezivela.
Citat: How-how
Res ne vidim kako ste lahko tako omejeni,...
Zakaj pa mislis, da nisi ti tista, ki je omejena?  Cool
Citat: How-how
poznam ljudi, ki se ukvarjajo s psom še veliko manj...
Ja in po taksnih se je pa res treba zgledovat. Ce sosed pelje svojega psa 1x na teden za pol ure na sprehod, potem sem jaz boljsi, ker ga peljem na sprehod kar dvakrat na teden za pol ure. Halo?!

Kakorkoli, menim (pa mislim, da nisem edina), da ce psu ne mores dajat se naprej vsaj to, kar si mu dajala do sedaj, ga raje oddaj. Imeti psa zato, da boste KAO ena lepa slovenska druzinica je brezveze. Moram pa rect tudi to (pa ceprav bos zdaj rekla, da jaz pac nimam otrok in si tud v sanjah ne morem predstavljat kako bi bilo to), da se moras za psa odlocit skoraj tako premisljeno kot za otroka. In ce si se ti za ta dva otroka odlocila podobno kot za tegale psa, se mi bosta pa res zasmilila.

Pa veliko veselja bodoci slovenski druzinici!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #62 : ponedeljek, 21.11.2005 : 20:09:09 »

How how!

Je tole mogoce le provokacija??? Marsikaj ne razumem. In kako naj te razumemo, saj nisi povedala niti enega argumenta zakaj bi psa postavila pred vrata! Ocitno ni nobenega!

Citat
"Vidim, da me napadajo večinoma ženske, ki še nimajo otrok in jim to nadomeščajo mali kužki!!!"
... pri nama so kar stirje NEmali kuzki ... kdaj bojo otroci in ce so ze, sem pa prepricana, da ne ves!

Citat
"Naj poudarim, da ne mislim psa takoj ob prihodu otročkov postavit v omaro, kot staro ponošeno cunjo, ker mi preveč pomeni."
... Huh spet ne gre skupaj s tem kar si ze pisala. Ves cas pises, da za psa ne bos imela vec casa ... kaj potem to pomeni??? No, res, da pes ne bo sel v omaro, bo sel pa nekam, kjer je zelo podobno, samo bolj piha, pa se zunaj je ... omara je ponavadi namrec noter!

Citat
"Se mi je pa vedno zdelo, da je bolje imeti psa pred otroki, ker se mi zdi, da imaš potem še manj časa za psa... "
... si imela psa izkljucno zato, da si se naucila odgovornosti?? Sedaj je PRAVA odgovornost pred vrati in resitev je na dlani ... no, ja ... pred hiso!!!

Citat
"Problem pa je v večini v tem, da naj mi oprostijo vsi, ampak, skrbeti za novorojena dvojčka in se hkrati ukvarjati s psom po dve uri zunaj, presega moje sposobnosti... "
... nisi sama, ce sem prav razumela, ampak cas si je potrebno samo vzeti oziroma si ga bosta v vsakem primeru morala vzeti oba (drugace naj gre pes od doma, ne v pesjak). In ni pomembno, da se s psom 2 uri ukvarjas ZUNAJ, vazno, da se. Psa bo v vsakem primeru potrebno peljati na sprehod in biti z njim po dve uri zunaj ... kaj ima to veze s tem, da bosta psa postavila pred vrata???

Citat
"potem ko pa otročki shodijo ali pa že malo prej pa si ne znam predstavljati kako lahko kontroliraš dva otroka in psa (nikoli jih menda ne smeš pustiti nenadzorovane!!!). "
... oprosti tudi ti meni, ampak OTROKA moras imeti v VSAKEM primeru VEDNO pod nadzorom, ne glede na to ali je v sobi pes ali ne!!!
Ocitno na to prej nisi niti pomislila ... na to, da bos kdaj imela otroka!!!

Citat
"Prav dovolj časa se ji posvečam in to mi ne more nihče izpodbijat. poznam ljudi, ki se ukvarjajo s psom še veliko manj... "
... no, tole je pa stavek, ki me vedno podzge ... saj so drugi se slabsi ... halooo ... no ja ... vsak ima svoje mnenje in glede na to, da se zgovarjas na to, da imajo nekateri se veliko manj casa za pse ... se bom na tale stavek vzdrzala komentarja ... verjetno veste kaj si mislim ...

Kaksen "second chance" isces??? Shocked Shocked Shocked

Lp, Ursa
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #63 : ponedeljek, 21.11.2005 : 20:50:00 »

How-how, zakaj pa ne razmisljas o tem, da bi psa oddala? Ne bi bilo tako bolje za vse? Ti ne bi imela slabe vesti in pomanjkanja casa za psa, psu pa ne bi bilo treba zalostno zreti v hiso, kjer se boste na toplem greli z dvojcki... Ne provociram te in te nekako razumem, samo res ne vem, zakaj vztrajas pri tem, da bi psa obdrzala (ce to zanj posledicno pomeni dosti nizjo kvaliteto zivljenja)...
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #64 : ponedeljek, 21.11.2005 : 21:20:51 »

če imaš zares rada svojega psa, potem ga definitivno ne boš dajala v pesjak, če je bil doslej vedno pri tebi. s tabo naj bo tudi ko boš dobila novorojenčka, mogoče ti bo kdaj še lažje če bo pes pri tebi in ti bo dajal pasjo podporo Wink
postavi se v vlogo psa in se zamisli kako bi ti bilo če bi te kar naenkrat lastnik postavil na stran in te vrgel ven iz stanovanja. veliko verjetnosti je da pride do ljubosumnosti, ko boš dobila novorojenčka, sploh pa zato ker bo pes sedaj še na bolj odstavljenem mestu, saj bo veliko pozornosti na novem članu...
če si psa imela vedno pri sebi, ga imej tudi ob času ko boš dobila naraščaj.
če pa meniš da časa za psa ne bo, potem pa je najbolje da ga oddaš...
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #65 : ponedeljek, 21.11.2005 : 21:26:40 »

How How

Rekla si, da čez zimo naj bi bila psička notri, čez pomlad pa zunaj. V razloge za to, se ne bom spuščala.
Me pa zanima nekaj drugega - meni osebno se ne zdi velike razlike, če je pes pozimi notri, drugače pa ne. Delo z dvojčki boš imela nonstop - čez zimo pa še psičko (ker bo notri). Torej ne glede na to ali bo v toplem vremenu zunaj ali ne, prišel bo čas, ko boš imela vse notri. In pozimi ne boš imela nič več časa kot poleti. Zato se mi zdi bolj racionalno, da se psičko sedaj odvadi vse te razvajenosti. In mogoče sploh ne bo problem shendlati vseh treh.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #66 : ponedeljek, 21.11.2005 : 21:48:12 »

Najprej da povem how-how da te ne obsojam in te deloma razumem.

Ko sem se jaz odločala za Geri sem že vedela da v prihodnjosti pride tudi dojenček. Geri spi z nama na postelji in ko bo dojenček doma in če bo taka situacija bosta pač spala na postelji oba Smiley... ker če bom Geri kar naenkrat na tla vrgla bo verjetno ljubosumna na dojenčka ki bo spal na postelji. Imam 4 pse, ko pa bo dojenček doma jih absolutno (čeprav jim zaupam) ne bom niti minute pustila samih z otrokom ali dvema (nikoli se ne ve Wink). Jaz sem za to da se poskusi kako bo to shajalo s psom. Verjamem da dojenček vzame veliko časa, še več energije, da ne govorim o dvema. Razmislita malo še o drugih možnostih. A je možno da bi psica imela "svojo" sobo v kateri bi bla navajena biti in bi jo po potrebi zaprla v sobo za nekaj časa...? Jaz mislim da bo več časa za psa če bo bival v hiši kot pa zunaj. Npr. ko bosta otroka spala se boš ukvarjala s psom. Pes se bo na otroka bolj navezal in če boste pravilno ravnali ne bi smelo bit pretiranega ljubosumja. Se pa strinjam da je potrebno pri psici nekatere spremembe uvesti že sedaj, ker verjamem da z dvema dojenčkoma res ne bo več veliko časa... Ča z možem menita da je pesjak edina rešitev pa se mi zdi vseeno bolje da gre pes za nekaj časa v pesjak kot da menja lastnike. Navsezadnje bi bilo slednje za psa slabše, saj je dobre lastnike težko najti. Če se nekdo zanima za stvar in pride na forum po nasvet se mi že to zdi velik korak saj lahko bi enostavno psa dala ven in konec. To pokaže da ji je za psa mar!

Lp, Mojca
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #67 : ponedeljek, 21.11.2005 : 23:29:25 »

Glej, jaz res ne razumem, zakaj mora pes v pesjak, če je razlog le ta, da ti bo primanjkovalo časa?! Torej tudi če tebi primankuje časa, je še vseeno bolje, da je pes notri in vsaj ob tebi, da ne bo še bolj zapostavljen, ne? Ali je morda razlog drug?

To, da pa smo tukaj lastniki malih kužkov, kateri nam nadomeščajo otroke, pa je ne samo neumen, ampak dejansko nevreden vsakega nadaljnjega komentarja..mislim Shocked

lp,
Diana
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #68 : torek, 22.11.2005 : 00:08:59 »

Če je pes vzgojen, kot je treba, ti ni v napoto, tudi če imaš 5 otrok naokoli. Moja znanka ima 5 otrok - dva "kompleta" dvojčkov in še enega za povrh, pa zraven uspešno skrbi še za 2 mucka in enega psa. Ki so seveda vsi v hiši.

Oprosti, če bom nesramna, ampak tako je moje mnenje: če psa ne moreš vzgojiti, kako boš otroka - kaj šele dvojčka.  Undecided
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #69 : torek, 22.11.2005 : 17:16:29 »


Sploh pa po mojem osebnem mnenju, noben pes ni za v pesjak, labradorc pa še manj...

LP,
Diana
Hmmm  sosedov labradorec se prav dobro počuti  v pesjaku Wink,res ,da nikoli ni zaprt v pesjak, in da čez dan  veselo  špancira vrt- delavnica-pesjak in tudi hiša, pa vendar  vsak  večer  po  obroku  gre v svojo  kočo  in prespi zunaj(  razen pozimi  igra  alarmno napravo v delavnici) Roll Eyes
Nekateri psi  so čisto srečni v pesjakih.
Je pa  moje mnenje "dojenček in pes"( če je pes  konstantno v stanovanju  potem skupaj ja.  V primeru , da pa je pes  samo občasno  notri.... pa  hm hm....
Čisto tako iz mojega vidika.  Pse  kateri so  stanovanjski se pač  bolj čisti in neguje(  brisanje  -umivanje tačk-  krtačenje-tuširanje  itd.)... sicer zaradi lastnega  interesa  ker imamo potem mi manj dela z pospravljanjem...  pa še  eno  moje  mnenje.  Psi kateri so po večini  notri    nimajo  takega vonja  kot psi kateri so zunaj.
glede  how how, se mi pa  zdi , da ste jo malo  neupravičeno napadle.
Lahko pa, da se bo njena psička  prilagodila tudi pesjaku.  Ne  poznamo karakterja njene psičke. Wink  saj ni   nikjer napisala, da   bo psička zaradi otročkov  prikrajšana za sprehode  ... bo pa za  pozornost , kar je pa logično.  Pri  how how me moti samo to  , kar je napisala , da ji je bila  psička nadomestek za otroka. Sad  No  to pa moja  dva psa meni nista.....  neglede  kako rada ju  imam  sta  še vedno  samo  psa.
Sta  pa kar precej razvajena  zato  dvomim , da bi se  prilagodila na pesjak.  Vsaj  Damč se ne bi..  to sem  100%...  Dina  mogoče  še.  Se  mi pa ne zdi fer, da  enega bi dajala v pesjak drugega  pa ne ,  ko bom imela naraščaj  ....  bom jamrala  100 na uro zaradi dela-  to  bo pa sigurno Grin.
Potem pa  še glede pesjakov.
Meni se  zdi  čisto preveč  dela  z pesjakom Tongue. Lažje mi je  obrisat  psom tace  in  trup  z  vlažno krpo in jih po potrebi  okopat(  takrat sta mi najljubša  ker tako lepo dišita Smiley), kot  vsak dan ribat  pesjak.  Na pesjak se vedno spomnim   kakšnega psa  kateri se dobesedno kopa v  lastnem dreku....  bljak Tongue
In nekako mi niso  všeč  psi z vonjem.
Sicer pa  kakor  komu  paše. Smiley
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #70 : torek, 22.11.2005 : 23:48:19 »

Ma ne vem no Damayanti, meni labi res "ne paše" v pesjak Undecided Že karakterno ne...res pa je, da za moje mnenje noben pes ne paše v pesjak..pa pustimo to Wink

Moti me enostavno to, da je how how rekla, da pes odhaja v pesjak zato, ker bo preobremenjena z otroci in ji bo primanjkovalo časa  - torej ne vem, kako bo pesjak to rešil Huh

LP,
Diana
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #71 : sreda, 23.11.2005 : 08:11:31 »

Damayanti ... mislim, da nisi dovolj pozorno prebrala prvega sporocila (in tudi vseh ostalih), kjer tocno pise kaksna je njena psicka!

Z možem imava labradorko, ki skupaj z nama živi v stanovanju že leto in pol. Imava jo rada, je pa res, da je precej zahtevna in kar naprej lačna... (kateri labby pa ni Cheesy). Večkrat izsiljuje pozornost in sprehode. Sama jo poskušam večkrat ignorirat in sem pa tja pomaga... sicer pa večkrat "joka", tako, da imaš občutek, da se ji godi največja krivica na svetu... samo zaradi pozornosti. Shocked

... in pise tudi, da zanjo NE BO imela vec casa ...

... a delo z otročkom zahteva celo mamico in res ne bom našla še časa, da se poleg otročkom posvečam še kužici...Wink

PS: Tudi sama si napisala, da sta tvoja dva precej razvajena in vprasanje ce bi se na pesjak sploh navadila ...

In ... nekaj je, ce je pes od vsega zacetka navajen na pesjak (sem proti njem), nekaj cisto drugega je pa strasno razvajenega psa postaviti v pesjak zaradi otrok in hkrati verjetno se pricakovati, da ne bo prislo do ljubosumja s strani psicke.

Lp, Ursa
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #72 : sreda, 23.11.2005 : 09:49:38 »

Ko prebiram tole temo bi skoraj pomislil, da je moškim vstop prepovedan, ker se nihče ni oglasil.
Ne bom podal nobenega posebnega komentarja, ker mislim, da je bilo že vse povedano in se strinjam, da se s psi ne ravna tako kot nameravaš ti how-how. Ko si si omislila svojega psa si verjetno vedela, da bo nekoč prišel tudi otrok in, če si potem bi bilo pametno, da bi ga že od samega začetka navadila na bivanje v pesjaku, če ravno sem sam zagovornik, da naj pes biva skupaj s skrbnikom.
Drugače pa si nekje  na začetku omenila moža, sama pa govoriš kako ne boš zmogla in omenjaš samo sebe, ja hudiča kaj bo pa on počel, naj ti pomaga pri dvojčkih in poskrbi za psa, če patudi on ne bo imel čas potem pa je res najbolje, da ga odata in poskrbita, da bo prišel v dobre roke, k ljudem, ki si želijo imeti psa ob sebi.

Tudi sam sem oče in če mi je za kaj žal je to, da si nisem omislil psa, ko sta bila še majhna ali celo pred njunim rojstvom, ker se mi zdi, da pes lahko pri vzgoji otrok veliko pomaga.No ja pred rojstvom prvega težko, ker sem bil takrat v yugo vojski, ko je privekal na svet haha.

Klub jezi, ki je v tebi zaradi reakcije fuorumcev, nam javi kako si se odločila in srečno pri
porodu.

Lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #73 : sreda, 23.11.2005 : 10:07:35 »

eeeee....... sram sram piznam sram  malo sem spregledala  tole.

Na podlagi teh dveh citatov se mi svita v čem je problem pri psici.
Enostavno je nihče ni navadil  kje ji je mesto.
Podobna zadeva  z  " cmizdenjem " in izsiljevanjem je bila pri mojem Damsterju.No  zadeva se je stabilizirala  z prihodom Dine.  Takoj ,ko je   ugotovil , da ni več  bog  in batina  in , da se svet ne vrti samo okoli njega, je nehal  s  temi svojimi polomi.
Je pa res, da  How-how,  bo  tole svojo psico zelo težko( ali je sploh ne bo) navadila na pesjak.
Tako psico nekomu oddat.  Je pa zopet druga zgodba Tongue... Predvsem dobiti nekoga  , ki  bo  psici  dopuščal  tako  obnašanje.

zato  bi  bilo  zanjo  še najboljše,  da jo začne   učiti, kje  ji je mesto.  Drugače se ji  bo  zmešalo.
Si predstavljam  dojenčke  (  dvojčke)...  najprej  se  začne  eden jokati  nato še  drugi  in potem   še  razvajen  pes  lajati in nabijati...... pa  to se normalnemu  človeku  zmeša Shocked Shocked

Najboljša  varianta  bi ji bila  ,  da  prvo kot  prvo.  Dopove psu  , da je  pes  in  ko je  prostor  in tišina   nema  cmizdenja  in  šetkanja  po stanovanju.
Za  prve  mesece  , naj si  dobi  nekoga , kateri bo  vozil  psičko na sprehode( ali- kontra)  v času sprehoda  ostal  in  popazil na dvojčka.

Razumem , da  dojenček zahteva  celo  mamico  in  , da  je pes  takrat  prikrajšan  za pozornost.
Če se pa postavim  v njeno kožo  in njen položaj.  Sama zase vem  , da bi  sigurno rabila  pomoč -  moja  mami- tašča-  ali    pa  svojega  desca  zaposlim  konec koncev  jih  je  on  ravno toliko starš kot jaz Wink...... pri dvojčkih- sploh če bi mi bila to  prva  otroka v življenju.  Grem stavit da  bi bila " uiber  "  obremenjena.
In  v takem primeru  bi mi   sprehod  z  psom   bil  bolj  sprostitev  kot  obveza.

Sicer  bo  pa sama  videla  kako bo.  Me  pa tudi Grin...  konec  koncev  nas  to še vse čaka.  In  po večini   ,  me  ostale  imamo  še celo po dva  psa   Smiley Cheesy.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #74 : sreda, 23.11.2005 : 10:49:22 »

Še moje skromno mnenje. Glede na to, da si sploh vprašala za nasvet bi rekla, da vseeno nisi glih nek brezobzirnež, ki bo psa zabrisal v pesjak ali na ketno in bi bila stvar s tem rešena.
Če si se pač odločila, da bo pes v pesjaku...prav tu ti nimam kaj...vendar sem sigurna v nekaj. Pes je v pesjaku...in glede na obilico dela kot ga boste imeli boste počasi pozbili na psa in bo cele dneve sam...mogoče ga boš iz okna pogledala in si rekla ,,pišuka ven ga je treba peljat,, počesat, mu pomit sklede, pocartat....tudi ko boš počela to boš z mislimi pri otrocih, ki jih bo sicer takrat ahtal nekdo drug in pes pristnost čustev prepozna takoj...poleg tega bo ob napadu slabe vesti po vsej verjetnosti nekdo zajokal in bo namera storiti kaj za psa pozabljena oz odložena.
....in to se počasi stopnjuje, kjub temu, da te občasno napade slaba vest...vendar pesjak je tako simpl rešitev, da te bo potegnila s sabo sploh zaradi novih članov.
Moje mnenje: navadi ga da ni alfa in omega družine, samo navaden član in to zadnji na rang lestvici (to ne pomeni nič slabega če ste ljubitelji psov)
...pes je najraje z lastnikom pa čeprav ležita cel ljubi dan na kavču (recimo ko sem bolana jaz...pes noče ven...oziroma ga spravijo samo lulat in kakat potem pa se postavi pred vrata in hoče not. Tudi če je pes v hiši in se ti ukvarjaš z otroci...mu to veliko pomeni...da je zraven, mu kaj rečeš, pogladiš po glavi...,tako pa bo prikrajšan za vse bežne lupčke...ki naj bodo razporejeni čez cel dan ne samo po vojaško..od 12-14, ko ga peljem ven in pospravim pesjak.... Poleg tega imajo psi, ki so zunaj močnejši vonj in so umazani (kot je normalno, da so saj so zunaj) in potem nastane problem ko ga bi spustila v hišo, se stisnila k njemu, ko imaš glih sveže hlače...

Tako....to je moje mnenje, za katerega sem prepričana,da boš rekla, da to ne bo tako...pa iz izkušenj vem kako se stvari obrnejo...celo pri ljudeh, ki jim je pes dejansko bil otrok pred prihodom človeškega....pesjak je velika potuha in vsaj poiskusi speljati zadevo brez te simpl rešitve, ki bo odaljila (psihično in fizično) tebe od tvojega psa njega žal samo fizično.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines