mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 14:45:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58079 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #75 : sreda, 23.11.2005 : 12:52:10 »

PetraS, http://www.cosmopolitan.si/forum/images/smiles/respekt.gif

http://www.cosmopolitan.si/forum/images/smiles/zustimm.gif

How-how, upam, da se boš odločila pravilno. Vsak lastnik psa, ki ima tudi otroke, ti bo povedal, da ni lepšega, kot gledat otroke in psa skupaj. Če bo pes ostal v stanovanju, pomeni "the begining of a beautiful friendship".  Cool

Vsekakor pa, dokler imaš še čas, nauči psa, kje mu je mesto.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #76 : sreda, 23.11.2005 : 17:37:57 »

Živjo! Undecided



Vidim, da me napadajo večinoma ženske, ki še nimajo otrok in jim to nadomeščajo mali kužki!!! Super! Nobenega ne obsojam ali ima psa v stanovanju ali zunaj, pa naj bo to labradorec ali pa ovčar. Vsak se odloča iz svojih vzrokov zakaj ima psa in koliko se mu bo posvečal. Naj poudarim, da ne mislim psa takoj ob prihodu otročkov postavit v omaro, kot staro ponošeno cunjo, ker mi preveč pomeni. Znašla sem se v težavi in želela sem samo vaše IZKUŠNJE ne pa mnenja, da sem najbolj hudoben človek na svetu, ki bi ga bilo potrebno linčati in postaviti pred sodnika. Problem pa je v večini v tem, da naj mi oprostijo vsi, ampak, skrbeti za novorojena dvojčka in se hkrati ukvarjati s psom po dve uri zunaj, presega moje sposobnosti... Pa še to... dokler so otročki nemobilni me nič ne skrbi, potem ko pa otročki shodijo ali pa že malo prej pa si ne znam predstavljati kako lahko kontroliraš dva otroka in psa (nikoli jih menda ne smeš pustiti nenadzorovane!!!). Sorry!

How-how Wink

No da ne boš rekla, da ti solijo pamet samo ženske brez otrok.
Jaz imam dva otroka, stara 7 in 3,5 let -in štiri pse, stare med 1 in 14 let.
Oba moja otroka sta zrasla s psi. V času, ko je bila dojenček mala, sem imela celo dva mladička in v čau ,ko je bi cca eno leto starejši sem sem imela mladičke z mojo psico.
Sicer nimam nič proti temu ,da so psi v pesjaku- tudi moji so, kadar jim ne morem zagotoviti ,da bom ob uri doma zaradi službe.
Ampak kadar sem doma, sta v stanovanju najmaj eden še pogoteje  dva ali trije. In čas porodniške je bil točno to. Se pravi ,da so se moji psi v času "dojenčkanja" selili iz pesjakov v stanovanje in ne obratno, prav zato sem si v času porodniške nabavila mladičke- ker je to idealen čas tudi za ukvarjanje s psi, saj si sicer zaposlen, a vsaj ne odsoten.
V glavnem ,če mene vprašaš, nič ni narobe če daš psa v pesjak, kadar mu lahko zagotoviš tam boljše pogoje kakor v stanovanju, a čas porodniške to prav gotovo ni. Je pa fino,če je pes navajen na pesjak, saj kdaj pride prav- npr ko hočeš pospravit, ko nimaš časa za prat psa po sprehodu, če npr moraš bit z otrokom v bolnišnici , še bolj pa bo to aktualno ,ko boš spet v službi, vsaj če imaš tak standarden delovnik in preden spakiraš otroke v vrtec pa iz vrtca itd preteče kar 10 ur ,ko psa nima kdo ven peljat- vsaj pri meni je tako, zato so med delovniki v boksu, da lahko lulajo po mili volji in da da jim je življenje bolj zabavno z razgledom in svežim zrakom.
Bi pa te opozorila, da če si misliš življenje zakomplicirat , tako kot si začela , se ne bo dobro končalo oz niste dobro razmislili ob odločitvi za psa.
Kot rečeno čas porodniške je optimalen , se pa začnejo težve kasneje ,če si komplikator.  Obiski otroških igrišč, raznih aktivnosti otrok in izleti so s psi mnogo bolj zapleteni. Če nisi pripravljen vzporedno imet psa in otrok , za psa zmanjka časa. Zato svetujem, da psa ne odvajaš iz rednih aktivnosti že od začetka.
Samo dejstvo,da bosta dvojčka po moje ne spremeni dosti. V vsakem primeru moraš ven z otrokom ali dvema,na iste kraje itd, voziček je sicer dvojen, pa kaj  v vsakem primeru ti zasede roki..
Mogoče bi bilo pametno ,da psa navadiš tudi na kletko, za čas ko boš hotela otroke in psa ločit. Otroke pa na stajico za čas ,ko se boš igrala s psom.
Sicer pa boš imel ares dva otroka, a z razliko od mene samo enega psa ,pa še ta je nezahevne pasme in že odrasel- zagoto manj zahtevno kot so moji belgijski in mejni ovčari , različnih spolov.
Logiran
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #77 : četrtek, 24.11.2005 : 11:09:14 »

Absolutno se strinjam s PetroS in Deteljico. Sama imam dva psa in dojenčico. Živimo v stanovanju  v bloku. Psa trenutno tako rekoč nimata moje pozornosti imata pa mojo družbo in v njej zadovoljno prespita dan. Skupaj gremo opoldne na sprehod, ostale sprehode opravi moj mož. Na voljo imam t.i. baby gate - (doma narejeno) ograjico, ki jo lahko postavim med katera koli vrata; s tem lahko psom omejim gibanje ne da bi jih izolirala od dogajanja v stanovanju.

Po moje bi bila najboljša rešitev, da psico odvadiš izsiljevanja pozornosti in jo obdržiš v stanovanju. Prepričana sem tudi, da ob upoštevanju določenih pravil (nekaj je napisano na začetku te teme), pes bolje sprejme novega družinskega člana (ali več njih), če živi skupaj z otrokom in družino, kot če je zaprt v pesjak izključen iz družinskega življenja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #78 : četrtek, 24.11.2005 : 11:20:23 »

Za take primere je napisana zgodba Kako si lahko to storil?
Osebe lahko poljubno prirejamo (moski, zenska, druzina...), kuza se pa se vedno pocuti enako kot tisti iz zgodbe.
Logiran

Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #79 : četrtek, 24.11.2005 : 11:37:02 »

No, v primeru enega dojenčka bi se z vami strinjala.
Dvojčki pa niso en dojenečk. Niti dva majhna otroka drug za drugim.
Za uspešno" upravljanje" z dvojčki se potrebujeta dva človeka 24 ur dnevno; in ker ima ponavadi porodniško samo mama, to pomeni trije ljudje. NI šans, da se poleg skrbi še za psa.
Za to kužico bi bila optimalna rešitev drug dom (vse govorim iz izkušenj). How-how, mogoče bi res premislila o tej možnosti, čeprav je boleča, predvsem za vaju.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #80 : četrtek, 24.11.2005 : 11:53:59 »

Naj že takoj povem, da tudi jaz še nimam otrok. ampak ko bodo, psica (takrat bosta verjetno že 2) definitvno ne bo letela iz hiše ven. Ravno obratno: še raje jo bom imela pri sebi. Sem pa imela letos z njo mladičke (8 jih je bilo). In ker sem sama skrbela za njih, mi je za samico zmanjkovalo časa. Priznam. Ampak zmanjkovalo mi je časa za sprehode. Ker sem zvečer, ko se je shladilo, raje peljala mladičke malo naokoli, kot da bi šla s psico na sprehod. Ampak psica je bila pa vseeno udeležena pri vseh mojih drugih aktivnostih: ko sem peljala mladičke ven, sem se malo igrala z njo, ko sem kuhala, je bila pri meni. In vsake toliko časa sve se malo poigrale, pogovarjale.... Skratka, psica kljub pomanjkanju sprehodov ni imela pomanjkanja pozornosti. Kar bi pa definitivno imela, če bi bila v pesjaku po cel dan. 
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #81 : četrtek, 24.11.2005 : 11:59:41 »

Uh, jaz poznam tudi en "hud" primer, iz "izkusenj"; fantka cca. 2 leti narazen, vmes pa se mlada psicka (razturala 100 na uro). In presenecenje-nihce ni sel od hise. Za vse je bilo poskrbljeno, hm, super mama mogoce?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #82 : četrtek, 24.11.2005 : 11:59:51 »

Jaz sem prepričana da pesjak ne bi rešil zadeve, ampak bi celotno stvar samo poslabšal. Ja valda, zdaj prihajajo otroci, gremo v pesjak, ko bo pa kaj časa ostalo se pa vidimo.

PetraS je dobro napisala kako se začne in kako konča...

Odvadite psa izsiljevanje, naredite kakšno home-made ogracijo, in speljite zadevo naprej - to je to - vsi pozabljajo da je pes z nami dolga leta - vmes se lahko zgodijo menjave službe, selitve, otroci, bolezni...veliko pa ob nakupu sploh ne razmišlja, ali so pripravljeni in zmožni tudi takrat skrbeti in poskrbeti za svojega psa...

Jaz odkar imam psa (pa je to že 13 let Wink) sem se marsičemu odpovedala. In upam, da bo še dolgo tako.

LP,
Diana
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #83 : četrtek, 24.11.2005 : 12:03:27 »

Uh, jaz poznam tudi en "hud" primer, iz "izkusenj"; fantka cca. 2 leti narazen, vmes pa se mlada psicka (razturala 100 na uro). In presenecenje-nihce ni sel od hise. Za vse je bilo poskrbljeno, hm, super mama mogoce?

Nuki, tudi jaz nekaj podobnega: s tem, da je pes po cel dan v pesjaku Undecided Ven ga peljejo samo lulat in mogoče na kratek sprehod. A to je pasje življenje? Bi bilo bolje, da psa ne bi imeli Undecided
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #84 : četrtek, 24.11.2005 : 12:05:03 »

Psicka ni nikoli v pesjaku. Smiley Sicer mislim, da je se zunaj (pesjak), ampak ne vem, ce je bil kdaj uporabljen (ok, jaz sem enkrat Tarija za foro not zaprla Grin).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #85 : četrtek, 24.11.2005 : 12:36:26 »

Nanook - fantka dve leti narazen ni problema. Dva fantka, 1 uro narazen, pa. To vedo samo mame dvojčkov in kdor tega ni sprobal v živo, si ne more predstavljati Smiley
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #86 : četrtek, 24.11.2005 : 12:42:23 »

Uh, dva fantka dve leti narazen pa vmes se mlada psicka=ogromno problemov in ogromno dela, pa ji je vseeno uspelo vse sfolgati. Wink Je pa res, da verjamem, da si je tezko predstavljati koliko dela dejansko je to, sem imela sreco in videla, svaka ji cast, resno. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #87 : četrtek, 24.11.2005 : 13:46:21 »

samo nekaj....
Vse tiste  ženske  z majhnimi otroci  , dvojčki, trojčki  ( ali kolikor jih že je.), katere ste mnenja  , da zaradi  pozornosti majhnih otrok, ne boste  mogle primerno  skrbeti za psa - ga voditi na sprehode.
Ste že  slišale  za  ljudi-  mladostnike, kateri nimajo pogojev  , ali jim starši ne  dovolijo   imeti  psa.  Pa  bi jim  pes zelo veliko pomenil.
Dajte  oglas pred lokalno " štacuno", zmenite  se  za  neko minimalno plačilo  za  sprehajanje  psa.
Tako je namreč  rešila moja soseda( bivša)...  in ne boste verjele,  našle  so  se kar  tri dekleta  od  14- 16 let katere  so ji brezplačno  z največjim veseljem vsak dan peljale  psičko  na sprehod.  Psička  je prišla  domov tako utrujena, da je šla  samo jest in na svoj prostor  mamica  sploh ni vedela  da je tam(  toliko moteča je bila)
In  še ena stvar  glede  te  psičke.....( zelo zanimiva)
Mamica( soseda) je po    drugem porodu  , namreč hudo  trpela  za  poporodno depresijo...     škoda,  da ni članica  tega foruma,  bi vam vsem  povedala  kako  je  s  pomočjo  psičke  prišla k sebi.(  pobrskajte  malo po statistiki-  veliko jih trpi  za  tem problemom ...  največkrat še celo  mamice  dvojčkov-  kateri so  prvi otroci Wink)
Razvajenega psa( zaradi  svoje krivde), dajat,  drugam , ali    ( bog ne daj)  uspavat,  je  pa.... Lips Sealed Lips Sealed
kaj  boste potem otroke tudi  dale  proč  čez  tri leta  ko bodo  ratali  nemogoče razvajeni?Huh

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #88 : četrtek, 24.11.2005 : 13:50:03 »

Tudi v mojem naselju, je veliko punc, ki ni imelo svojih otrok sprehajalo 2 psa - od dveh različnih lastnikov. Vsi skupaj so zelo uživali in en od psov, je postal ljubljenec celega naselja Wink

LP,
Diana
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #89 : četrtek, 24.11.2005 : 14:37:26 »

  Huh Pozdravljeni!

Na vaš - naš pasji forum sem se obrnila, ker iščem vaše izkušnje in ideje.
Z možem imava labradorko, ki skupaj z nama živi v stanovanju že leto in pol. Imava jo rada, je pa res, da je precej zahtevna in kar naprej lačna... (kateri labby pa ni Cheesy). Večkrat izsiljuje pozornost in sprehode. Sama jo poskušam večkrat ignorirat in sem pa tja pomaga... sicer pa večkrat "joka", tako, da imaš občutek, da se ji godi največja krivica na svetu... samo zaradi pozornosti. Shocked

Sedaj pa sva prišla ob novo oviro... pričakujeva prvega otroka, pravzaprav 2 in sva razmišljala, da bi dala psičko na pomlad v pesjak. Tako, da ima njeno mesto za pesjak že pripravljeno in to jesen jo dajeva enkrat za pol ure drugič za 3 ure v pesjak, da se malo navadi bivanja v njem. Čez zimo bo seveda notri.. ker nimam srca postaviti psa ven na zimo Huh

Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje, sploh tistih, ki ste dali psa v pesjak ko so bili že malo starejši... kako se je obneslo... Pa kako ste to izvajali. Jaz jo peljem v pesjak in ji dam notri briketek in jo malo počohljam. Vedno ko pridem imam zanjo zopet nagradico, da ve, da vedno ko pridem imam nagrado, ker je bila pridna... Zadnje čase pa se mi zdi, da je začela lajati v prazno.. kaj narediti... Saj bo čez zimo notri, a kaj bo spomladi, ko bo zunaj večino časa???
Pa bi vas prosila, da se vzdržite raznih pripomb o temi, da mora pes iz hiše ker pričakujemo otročka... in da ga s tem degradiramo. Našo kužico imamo res radi in je ne bi dali stran zaradi naraščaja, a delo z otročkom zahteva celo mamico in res ne bom našla še časa, da se poleg otročkom posvečam še kužici. Seveda bo tu priskočil mož in jo pedenal kot sedaj!!! Wink

hvala za vašo pomoč, Pesjanarka  Kiss

Joj, kako me razkurijo takale pisma Angry in vaša psica se mi že zdaj smili, saj je očitno, da ji ne nudite dovolj sprehodov. če bi ji jih, nebi izsiljevala. In to tako nezahtevna in idealna pasma za otroke kot je labradorec!!! Za psa ni hujšega, da ga vtakneš v nek pesjak izven hiše. Saj tu itak ni logično, zakaj bi mu bilo tram bolje- dejstvo je, da bi bilo tebi lažje , ker psice nebi imela pred nogami, nebi ti bilo potrebno poslušati cviljenja, da jo vendar že pelji na sprehod ( sprehod za labradorca pomeni kakšno uro intenzivne hoje, tekanja za žogico ipd. in ne do prvega drevesa in nazaj. In to 3x na dan!!) Predvsem uvedi nek red že v času, preden se bodo otroci rodili. Psico zjutraj, opoldne in zvečer na pošten sprehod, po večernem sprehodu hrana, po jutranjem še kak priboljšek pa ne bo problemov. predvsem pa je ne izoliraj, naj bo vedno prisotna, ne pa ograjena ali celo zaprta daleč stran od dogajanja. Kako lahko brezsrčneži kaj takega naredijo svojim psom??!! Saj je rekreacija s psom vendar užitek ,ki omogoča dobro počutje . Zelo koristno je,m da ti bi priskočila na pomoč kakšna nezatežena babica, ki bi za kako urico na dan med enim in drugim dojenjem popazila na otroka, ti pa bi medtem skočila na sprehod s psico- namesto, da se boš smilila sama sebi v poporodni depresiji. tako nekako kot sem naoisala, je naša soseda rešila problem dvojčkov in psa- pa še možek se je rekreiral, je celo povedal, da mu prav paše kakšna urica do dve na dan , ko je lahko sam v miru s psom v gozdu in si polni baterije, dretje malih drekačev je lahko namreč sila naporna reč.... Tongue
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines