mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:13:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Rane  |  Tema: Prerezana blazinica
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prerezana blazinica  (Prebrano 24598 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #30 : nedelja, 05.02.2006 : 08:05:25 »

Na sluh drugega psa ni skodljivih ucinkov. Lahko pa je skodljivo za tvoj sluh, ce ga bos od blizu preiskusala na svojih usesih Wink.
Kadar ga bos aktivirala, stegni roko z njim naprej proti drugemu psu, tvoj pa naj bo ob tebi oz. za napravico. Zvok se siri v razsirjajocem snopu naprej, zato ga tvoj pes ne bo slisal. Ce bo v smeri psa, ki ga zelis odgnati, dovolj blizu trdna ovira (hisa, zid), se bo nekaj zvoka odbilo nazaj in v tem primeru ga bo slisal tudi tvoj pes, vendar v omiljeni jakosti. Nadleznega psa spusti cim blize, da bo ucinek pravi (na razdaljo cca 5 m).
Ne nosi ga v zepih skupaj s kljuci ali drugimi trdimi predmeti, da ne poskodujes sprednje srebrne membrane. Nosi ga na daljsi vrvici obesenega okrog vratu. Vedno bo pri roki in bos lahko takoj reagirala, ne da bi ga prej iskala po torbici ali ga vlekla iz zepa. Ne cisti ga pod vodo, uporabi samo vlazno krpico.
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 187


« Odgovor #31 : nedelja, 05.02.2006 : 10:18:41 »

Hvala za odgovor.
Samo veš jaz ne vem kako naj zadevo plačam, ker se ga dobila vnabiralniku brez kakršnegakoli računa in ne vem komu in kako naj sedaj nakažem denar. Misliš da bom polžnico dobila naknadno?
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #32 : nedelja, 05.02.2006 : 10:32:14 »

To je pa cudno, v tujini ponavadi najprej hocejo placilo (preko banke, s kartico), potem pa posljejo. Ce ni bilo v paketku ali na njem nobenega racuna, ga bos verjetno dobila posebej po posti. Takrat gres z njim na banko, tam ti bodo povedali kako nakazes.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #33 : nedelja, 12.02.2006 : 23:45:24 »

Ce vrnem temo nazaj na urezane blazinice Wink

Tudi nam je uspelo... Sad ranica je dolga priblizno 1 cm, ni zelo globoka... psa ne moti nic sploh. Torej, koliko moram pazit?

Morava it k veterinarju ali je dovolj, da razkuzujem in mazem z mazilom za hitro celjenje ran?
Dam ceveljcek ali pustim, da "diha"?
Moram sprehode omejit ali naj pustim, da se sam rihta, kot hoce?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #34 : ponedeljek, 13.02.2006 : 08:50:30 »

Meni so svetovali, da naj nič ne mažem. Obvezno čeveljčke ali pa eno gumijasto rokavico, da mu sol ne pride na rano.
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #35 : ponedeljek, 13.02.2006 : 18:52:59 »

Moj pes je imel že večkrat prerezane blazinice . Enkrat je bilo treba celo šivati ,ker je bila rana tako globoka. Drugače pa se lahko zaceli tudi brez šivanja.
Jaz naredim takole : najprej mu rano razkužim z jodom, potem zlijem malo joda še na gazo in mu jo povijem okoli tačke, potem povijem okoli tačke še z vato (malo vate mu dam med prste- da se ne nabira vlaga med prsti). Nato vse skupaj povijem z posebnim elastičnim povojem. Tako obvezo mu menjam vsak drugi dan.
Je pa potrebno paziti, da se poveza ne zmoči. Veterinar mi je rekel, da je to najslabše- da ima pes moker povoj okoli rane. Kadar sva šla ven sem mu zato zalepila celufan čez prevezo, nato pa še čeveljček čez (celufan zato ker ne prepušča vlage, čeveljček pa zato, ker bi se celufan med hojo sicer strgal). Ko sva prišla domov sem mu celufan in čeveljček dala takoj dol ,ker obveza sicer ne diha.Poleg tega je moral imeti ves čas zdravljenja tisto plastično stvar okoli glave, da se ni mogel lizati.
Seveda pa je vse to potrebno samo pri globjih ranah.
Če ima kuža majhno rano bi mu jaz samo občasno razkužila z jodom, pa malo več naj počiva oz. miruje. Čeveljčke pa mu daj gor samo na sprehodih dokler bo potrebno (da se ne bo rana ponovno odprla). Doma pa kar pusti da diha-pes se zna tudi sam zlizati,če rana ni globoka.
lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #36 : torek, 21.02.2006 : 21:15:18 »

No danes  si je na sprehodu tudi Aska porezala blazinico in to kar precej globoko:(. Sprva samo dobro sprala ji, razkužila in povila, pa ni  in ni nehalo krvaveti, pa sem jo vseeno potem rajši peljala na veterino pokazat njeno ranjeno tačko. So ji morali zašiti, dobila antibiotike in kontrole - prevezovanja jo čakajo. Koliko časa pa ponavadi traja, da se blazinice zacelijo?

choppy: to kar si napisala mi bo v pomoč naslednjič, če se kaj takega zgodi, pa ne bo prehudo.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #37 : torek, 21.02.2006 : 21:18:44 »

Pri nas je trajalo kakšne 3 tedne, da je šlo skupaj, samo nismo imeli šivov, ker ni bilo mogoče na tistem mestu zašiti.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #38 : torek, 21.02.2006 : 21:29:27 »

A tako dolgo, no upam, da ji bo hitro pozdravilo, ker ji se prav kmalu začne pasja onovna šola.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #39 : sreda, 22.02.2006 : 19:01:30 »

Ja kar dolgo se blazinice celijo, ti samo pazi, da ne bo obremenjeval tačke (sprehodi samo na vrvici). Nam se je vmes že enkrat skoraj zacelilo, pa sem ga smotka spustila in se je vse spet odprlo. Pa fajn zaščiti rano, da ne bo slučajno kaj mokro. V tem vremenu je to precej težko ampak kot sem že napisala, sem si jaz pomagala z medicinsko rokavico in čez čeveljček.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #40 : sreda, 22.02.2006 : 19:51:26 »

hvala andi za informacije. Res sedaj greva samo na res čisto kratke sprehode, pa še to večkrat sploh noče it. Ji pa dam čez povoj medicinsko rokavico, tako je tud na veterini dobila, pa še dve pasji vrečki in čez štumf da drži vse to , res je zoprno vzunaj, polno luž in mokrote, kaj šele soli ki je še ostala. Je pa res fina postal, v mestu že kar nekaj cajta  kar opažam, da je fina postala, bognedaj, da bi v kako lužo stopila, kjer koli izven mesta pa bo, čudno to, a tak je Smiley. Je bila danes na kontroli in na prevezu, ji je še malce kri tekla, so vetiji rekli , da je to čisto normalno in da ni nič kritičnega, zato upam, da kmalu bo bolje...lp
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #41 : sreda, 22.02.2006 : 20:21:42 »

aska2005- pri meni je trajalo več kot mesec dni, da so psu odstranili šive. Najbolj moraš paziti, da se preveza ne zmoči (zunaj vedno vrečko in štumf čez). Jaz sem mu prvič dala samo vrečko čez, pa se je ta strgala na sprehodu in se je obveza zmočila- me je veterinar kar malo ozmerjal. Sicer se je to zgodilo na sprehodu, tik preden sva šla prvič  menjati obvezo, tako da ni bilo nič hudega.
Jaz sem prvi teden hodila menjati obveze k veterinarju, potem pa sem jih menjala kar sama- se pozna na denarnici in času. V lekarni lahko kupiš posebne povoje- elastične in take, da se kar same "prilepijo" ob nogo. So različnih barv- rdeče,rumene,zelene. Točno take je uporabljal tudi moj veterinar.
Ali sta dobila tisto plastiko za okoli glave? Drugače bo kuža lizal obvezo in jo zmočil.
Držim pesti, da se bo vama čim prej zacelilo.
lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #42 : sreda, 22.02.2006 : 21:15:48 »

choppy tisto plastiko za čez glavo ni dobila , jo ima še od prej, je bila pred dobrim mesecem in pol sterelizirana, pa ko ima še od takrat, tako , da jo ima sedaj , da se ne liže. Za vzinaj pa ima čez tačko kot sem že napisala, poleg medicinkse rokavice, še dve vrečki pasji, pa štumf, sam se bojim, da je še to premalo, da ne premoči, ma sej bo, v petek ma kontroilo, takrat bo že več informacij. Vetiji pa res ful preveč pokasirajo, samo da jo za sekundo pogledajo , ti zaračunajo tolko da je joj, sam bolj ziher kota pa da je ne bi tja peljala Smiley lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #43 : sreda, 22.02.2006 : 22:18:25 »

Uf ja, strošek je precej visok, mi smo imeli zraven še operacijo. Poleg tega moj pes ne prenese ovratnika in je bilo potrebno vsak dan menjavat povoj, sploh ker mu je še teklo ven. Nazadnje se nam je še vse skupaj vnelo, čeprav sem med prste dajala vato. Smrdelo je pa obupno. Roll Eyes
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #44 : sreda, 22.02.2006 : 22:26:48 »

No potem imam še srečo, ker moja   prav dobro prenese ta ovratnik okoli glave, sej drugače bi si že cel  pogrizla .. Sicer ji ni všeč to  imeti čez glavo, se ničkaj ekstra ne pritožuje glede te ovratnice, kar lepo sprejema to plastiko čez glavo...lp
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Rane  |  Tema: Prerezana blazinica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines