mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 16:33:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Flexi
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flexi  (Prebrano 24942 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #30 : sreda, 11.01.2012 : 08:34:11 »

Mi pogrešamo tole dvoje:

- flexi za vodenje dveh psov hkrati Grin
- torbico/nosilec za flexi, da si ga lahko pripneš na pas in seveda ohrani vse funkcije Smiley
- mogoče še kakšno bolj fiksno zapiralo/gumb, da res ne gre več naprej nazaj, brez da senehote sprosti
- malo več dizajnov/barv tudi za večje pse

toliko na hitrco Wink

Drugače smo najbolj zadovoljni z Flexi Comfort ročaji.
Logiran

Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #31 : sreda, 11.01.2012 : 08:38:48 »

U, zanimivo. Bom poskusila biti koristna.
Mi smo uporabniki skoraj vseh možnih povodcev Roll Eyes, flexi imamo za priložnosti, ko se pes mora zletat, ni ga pa varno spustiti. Uporabljamo model "flexi long 3" (torej klasična oblika, 8m, trak, za velike pse).
Torej kaj bi jaz imela na flexiju, če bi si lahko "izmišljevala"? Najprej, da je vse skupaj čim manjše in čim lažje (no nekih čudežev se tu najbrž ne da delat), pa ergonomski ročaj, po možnosti iz neke trde gume (ker ta, ki ga imamo zdaj je iz plastike in mogoče malo drsi) - no to, kar sem naštela, mislim da že obstaja pri novejših modelih.

Ne obstaja pa naslednje (pa včasih pogrešam):
1.) Nek sistem za privezovanje. Flexi je nepraktičen, če želiš psa za trenutek nekam privezati, pripeti. Saj lahko narediš zanko okrog npr. stebra s trakom povodca, vendar se trak na tak način umaže/uničuje in mislim, da tudi v navodilih piše, da naj tega ne bi počeli.
2.) Nekaj cm elastike na koncu ali začetku štrika za blaženje morebitnih sunkov, ko se povodec izteče. Saj načeloma psi dobro vedo, koliko lahko potegnejo, kdaj pa kdaj pa tudi pozabijo.

Še dve kar tako, samo ideja, mogoče tudi brezvezna:
3.) nek "žepek", kamor lahko vtakneš vrečke za kakce
4.) odsevniki za večjo varnost
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #32 : sreda, 11.01.2012 : 10:06:58 »

Če bi se dalo dodat kaksno moznost za pritrditev fleksija na roko, tako da, ce ti recimo pade iz rok, ne odfrci v psa, ampak samo binglja z zapestja. Pa rocaj se meni zdi mal neudoben pozimi, ko imam rokavice. Je premalo prostora.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #33 : sreda, 11.01.2012 : 10:08:22 »

Laetitia, flexi Comfort ima ročaj iz gume kar omemogoča drsen je iz rok in nastanek žuljev  Wink. Poleg tega so v samo vrvico vpletene odsevne nitke, kar vsaj malo poveča vidnost v temi.
Skogkatt, jaz si včasih brunotov flexi pripnem na karabin katerega imam na usnjenem pasu. Čipa ne pripenjam, ker zna potegnit in me zvrne ali pa se zapleteva.

[attachment deleted by admin]
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #34 : sreda, 11.01.2012 : 10:17:15 »

Mene pa ravno Comfort ozuli. Tongue
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #35 : sreda, 11.01.2012 : 10:37:11 »

Morda bi bilo dobro, da ima (kot so že gor navedli) nek karabinček ali sponko, ki jo lahko takrat, ko psa pripenjaš (pa to ni v varnem okolju oz. je pes aktivnejši...), nekam pripneš (npr. na sebe, če imaš še kakšen pas za take namene). Ta karabinček lahko tudi služi temu, da gor pripneš torbico za vrečke za kakce ali pa ga lahko obesiš za shranjevanje...  Cheesy
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #36 : sreda, 11.01.2012 : 11:29:31 »

Eh ja, s ta manjšimi ni problem, ampak po tem ko je pes flexi za svojo kilažo že po enem tednu uničil, ker je bil predivji, sem mu umislila gianta, ki je sicer neuničljiv Afro ampak pač giant Grin in ga nemorem nikjer pritrdit, da binglja, ker bi bila polna modric pol Wink

Sej pravim, za ta manjše ni problem, ta veliki pa... Undecided
Logiran

SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #37 : sreda, 11.01.2012 : 13:33:19 »

Fleksiji za pse do 12 kg imajo premajhne ročaje, samo na dva prsta, morda 3 drobne. Kot da take pse vodijo (samo) otroci al ne vem, kaj so razmišljali Undecided. Tako imam tudi za manjše/lažje pse močnejši fleksi, da ga lahko normalno držiš. To pa seveda pomeni, da tudi psa bolj "špona" na ovratnici oz. povodcu sram.

Comfort ročaj, bolj "gumast" je zakon Cheesy. Navaden plastičen preveč drsi, v rokavicah sploh, pa še posebno, če jih imaš več hkrati v rokah, se pričakuje zanesljiv oprijem. Pa tudi pri tem se mi tu pa tam zgodi, da mi zleti iz rok in tega se (nekateri) psi ful ustrašijo - kar RES ni fajn Sad. Se zna zgoditi, da ti na ta način pes celo pobegne, ker se zalaufa v paniki, fleksi pa noče nehat ropotat za njim Lips Sealed. No, naša Jagi (tudi sicer izredno plašen pes) se ročaja tudi če je samo pospravljen fleksi v moji roki boji, verjetno ravno iz tega razloga.

Privezovanje ob nekaj fiksnega - ja, to je pri fleksiju res čisto nepraktično. Ni namenjen temu, ampak ... marsikdaj bi prav prišlo.

Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #38 : sreda, 11.01.2012 : 15:59:44 »

Jaz bi pa flexi za okoli pasu in ne za v roko  Roll Eyes

Nekaj, kar bi vrvico samodejno navijalo in odvijalo, da se pes, ki ne more/sme biti spuščen, lahko zlaufa,
ker so mi sledni, daljši štriki, malce nepraktični  Huh Vedno so umazani, pa še psi se zapletajo vanjga, da moram
v vsakem primeru do njega/nje in odmotavat oz reševat situacije.
Prav bi mi takšen prišel tudi , ko moram kje psa privezati, ne zaradi njegove varnosti ampak recimo v campu,
da imam mir in lahko kakšno stvar postorim, mi ni treba stalno "reševati situacij" oz loviti stvari, ki padajo,
ker jih ruši "talni" štrik oz. se pes zapleta vanj.
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #39 : sreda, 11.01.2012 : 18:10:49 »

Jaz bi imela flexi z daljšim trakom, tudi če je zato bolj glomazna škatla. Pa upam, da bo tale projekt ugledal luč!  Smiley
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #40 : sreda, 11.01.2012 : 18:28:01 »

Ja, fleksi za okoli pasu (ali vsaj tak, da bi na "škatli" bilo nekakšno vodilo, skozi katerega bi dal pas, ki si bi ga zapel okoli telesa), bi bil fajn. Jaz sem si že nekajkrat "obesila" flexi za pas, ko sem napr. pobirala smeti po gozdu ali nabirala kostanj, ker mi je v takih primerih vrvica, ki se samodejno odvija in navija glede na gibanje psa (in glede na to, da sem sama na pol pozorna še na druge stvari) bistveno bolj praktična kot navadni sledni povodec, ki se v gozdni podrasti pač zapleta vsepovsod.
Sicer pa je po mojem pri flexiju najpomembnejši dober mehanizem, ki ne zataji (to pomeni, da se trak lepo gladko odvija in zavija ter zdrži tudi močnejše sunke), dobro varovalo, ki prepreči odvijanje traku, ko tega ne želimo in predvsem močna vrvica (ki se ne scufa zaradi drgnjenja ob drevesa ali druge ovire).

Pridružujem se pripombam o koristnosti dodatnega karabina oz. nekega mehanizma za pripenjanje samega ohišja, kadar je pač potrebno - ali na pas ali na kako ograjo oz. predmet, če pač pes z nami nekje čaka, pa ga bi radi pripeli in je varno, tudi če se lahko "prosto" giblje tistih nekaj metrov.
Pa tudi nosilec za vrečke za iztrebke je fino imeti pri roki in bi jo lahko obesil na tak dodatni karabinček na ročaju flexija Smiley

Veliko uspeha pri oblikovanju, sama bom zelo vesela, če boš sliko prototipa oz. kako idejno skico delil tudi z nami Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #41 : sreda, 11.01.2012 : 18:46:29 »

Zanimiv izziv taxifilip.  Smiley

- flexi za vodenje dveh psov hkrati Grin

To sem si vedno skušala predstavljati kako bi izgledalo, če bi imela še enega psa in hkrati dva flexija v rokah.  Huh To, definitivno.  Wink

Sicer pa tudi meni največjo "težavo" predstavljajo sunki psa, ko recimo počakava pred prečkanjem kakšne ceste in za vsak slučaj zaštopam še trak, potem pa rečem greva in na hitro potegne, jaz pa za njo, ker trak ni popustil.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #42 : sreda, 11.01.2012 : 19:36:03 »

Jaz tudi za ČIpa uporabljam 3, ker je tistega do 35 kg strgal ob prvi srni  Undecided. Bi bilo pa res fajn, če bi imel kakšen meter več, ker teh 8m je Čipova vsa svoboda, kar jo ima.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #43 : sreda, 11.01.2012 : 22:59:06 »

Moja bokserka pa na flexiju nima obcutka, kako dalec lahko gre. Tako, da imava navaden kratek, pa se tu vecinoma potrebujeva halti, da ne vlece, ker je trmasta kot bik. Tamalega imam pa ze skos na flexiju in sem zadovoljna, ve, do kam lahko gre, ce se zavije okrog drevesa ali kaksne druge ovire, recem "okrog", pa je reseno. Mah, tamali se je vse lazje naucil, tavecja je pravi bimbo glede ucenja. Ko ji je, je pridna kot mravljica, drugace pa ziv hudicek.

Je ze kdo videl kaksen povodec, ki bi bil za dva psa in sicer za mini psa in za srednje velikega? Ne najdem nikjer, pa mi ena ze skos pravi, da na morju (kjer zivi), veckrat sreca enega, ki ima malega in velikega na enem povodcu? Ceprav pri meni je kar kriza, ko ona naenkrat peljem ven, ker tamali vsako drevo prevoha in ga markira, tavecja ima pa druge biznise in jo moti, ko Pikec voha, ona ga mora pa cakat. Marsikateremu se zdim smesna, ker grem najprej z enim in potem z drugim na sprehod. A je res cudno? Mah, ne gre mi z obema.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #44 : sreda, 11.01.2012 : 23:53:33 »

Jaz bi poleg enega prostorčka za vrečke za iztrebke, rada tudi kakšno svetilko gor namontirano, da ponoči posvetiš kje moraš pobrati iztrebek.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Flexi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines