mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 07:06:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovec ustrelil psičko
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: lovec ustrelil psičko  (Prebrano 24619 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #45 : ponedeljek, 09.06.2008 : 16:25:41 »

Pes nima kaj delat 200m stran od lastnika, pa naj bo to hosta ali pa najbolj prometna cesta. Nekateri se očitno tega še ne zavedate/jo, pa bi bil že skrajni čas, da bi se.
Lahko dotični lastnik trdi, da ve, kaj točno se je dogajalo? Lahko z gotovostjo zatrdi, da psica ni preganjala divjadi? V gozdu pri oddaljenosti 200m resno dvomim oz. bolje rečeno, ne verjamem.
Kar pa se tiče lovca - prijavite ga ali tožite, karkoli že. Tako bosta obe strani lahko povedali svojo plat zgodbe in predstavili dokaze. In obe za svoji dejanji tudi odgovarjali.
Čist simpl. Kot skuhat pasulj.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #46 : ponedeljek, 09.06.2008 : 16:34:23 »

Čist simpl. Kot skuhat pasulj.

Mmmm... če je dobro skuhan je pa res dober  Wink


Kurto ne bit užaljen zaradi stvari, ki ti jih napišemo. Sicer pa me zanima koliko si pa star, če nas že sprašuješ o takšnih odgovornih stvareh? Zdaj ali si res premlad, da bi razumel kaj pomeni pes-gozd, ali pa si nočeš priznati, da si pa mogoče bil res malo napreviden, kar te je stalo psa. Ko bi se le končalo drugače...
Nisi napisal kakšne pasme je bil pes?
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #47 : ponedeljek, 09.06.2008 : 16:39:47 »

Tudi ni napisal ali je imel stik z lovcem po dogodku. Sranje je, ker se take in podobne stvari še prevečkrat zgodijo, ampak psi, ki jih doleti strel ponavadi čudežno izgubijo lastnika. Posledično se lovcev ne prijavlja in lahko veselo delajo to še naprej.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #48 : ponedeljek, 09.06.2008 : 20:39:37 »

za smrt psičke sta odgovorna oba-lastnik in lovec.
če bi bila psička na povodcu se to nebi moralo zgoditi. zdaj pa za nazaj nimaš kaj. lahko ti to pomaga za naslednjič.
bi pa lahko tožil lovca, samo bi tudi ti dobil kazen,... Roll Eyes
pa saj so večino že drugi napisali
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #49 : sreda, 11.06.2008 : 14:07:58 »

Kje pa sploh piše, da je Kurtova psica ganjala divjad ali ji povzročila kakršnokoli škodo, ko se toliko na to obešate? Mogoče se je pač prosto sprehajala in ni ganjala nikogar.

77. člen

Z globo od 100.000 do 300.000 tolarjev se kaznuje za prekršek posameznik:
1. ki brez nadzorstva spušča psa v prosto naravo (tretji odstavek 35. člena);

Se strinjam, da je Kurto odgovoren, ker je imel psico spuščeno, brez nadzora. Ampak za to bi lahko dobil pač globo za prekršek. To, da je bila njegova psica izpuščena, ne opravičuje lovčevega dejanja!
Kurto, če si pripravljen prevzeti odgovornost in plačati denarno kazen, prijavi ali toži lovca. Če sploh veš kdo jo je ustrelil..Sicer se pa najbrž da po naboju videti ali je prišel iz lovske puške ali ne...predvidevam.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #50 : sreda, 11.06.2008 : 15:26:25 »

Nočem na nič namigovat, in nikakor ne zagovarjam lovcev, ampak govorim iz lastnih izkušenj:

-priznam  sram tudi sama sem se nekajkrat sprehajala s psom po gozdu, okrog so opazovalnice in točno vem, da so gor lovci, ker je ogromno srn. Pes je tekal naokoli, in na svoje lastne oči sem videla, da preganja srno. Takoj sem ga poklicala, pa me ni niti slišal, ampak teral svoje naprej. Šla sem mogoče 5 x na tak sprehod, potem pa pomislila, da to ni prav. (to sem počela pred dvemi leti) Sedaj ni pogojev, da bi to še kdaj naredila.

Mogoče je pa Kurt to delal redno, vsaki dan (bi skoraj rekla, da redno, ampak to bi moral on sam povedati), in lovec je po******. Škoda, ker Kurta ni več sem gor, da bi malo več povedal. Tudi tega ne vemo, ali je imel nato kakšen stik z lovcem, ali je šel kar domov...

Lahko da je pa naletel na prepotentnega lovca, tudi to je lahko, čeprav jih res ne poznam veliko, ki bi z veseljem ustrelili psa.

Bi moral Kurt kaj več povedati, tako lahko le sklepamo...
Logiran
JB
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #51 : nedelja, 06.07.2008 : 16:24:39 »

Če ti je lovec ustrelil psa gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari (pes je po KZ stvar, če je pes ustreljen z 10 metrov se bo naklep brez problema dokazal- ne bo izgovorov, da je mislil da je šlo za srno). Obrni se na policijo, ki naj spiše kazensko ovadbo zoper lovca poleg tega pa lahko v postopku zahtevaš tudi odškodnino, gre za premoženjskopravni zahtevek, ki ga uveljavljaš v kazenskem postopku zraven kazenskega zahtevka državnega tožilstva, pri katerem je pomembno da boš lažje dobil odškodnino ker bo vsa dejstva moralo dokazati tožilstvo in sodišče, ki ga veže inkvizitorna maksima.

Druga varianta, ki bi jo osebno storil jst sam je, da bi temu lovcu razbil glavo s kakšnim kamnom... pač gre za preveč osebno zadevo, da bi jo prepustil pravosodnemu sistemu.

V vsakem primeru ne razumem kako lahko na pasjem forumu tako lahkotno govorite o dejanju tega lovca...  Lovcu nobeden ne daje pravice ustreliti žival, celo več lovec je storil z svojim dejanjem kaznivo dejanje in bi verjetno v primeru, da steče zoper njega kazenski postopek izgubil orožni list, ker je orožje uporabil za storitev kaznivega dejanja...
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #52 : nedelja, 06.07.2008 : 17:54:35 »

Citat
lovec je storil z svojim dejanjem kaznivo dejanje in bi verjetno v primeru, da steče zoper njega kazenski postopek izgubil orožni list, ker je orožje uporabil za storitev kaznivega dejanja...
Če dokažeš povzročitev splošne nevarnosti itd. Kazenske se ne pišejo, res ne, žal. Vsaj ne zato.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #53 : torek, 08.07.2008 : 13:34:07 »

Psičke ne bo res nadomestil nihče, res pa je tudi, da pes ne sme biti nikoli brez povodca, pa govorite kar hočete.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #54 : torek, 08.07.2008 : 14:01:08 »

Psičke ne bo res nadomestil nihče, res pa je tudi, da pes ne sme biti nikoli brez povodca, pa govorite kar hočete.

Ja valda, a  naj lovskega psa treniram na povodcu-me prav zanima kako zgleda aport iz vode na flexiju.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #55 : torek, 08.07.2008 : 14:16:48 »

Za lovske pse (pri tem mislim na šolane lovske pse, ki z njimi  delajo lovci) je točno določeno kdaj in kje so lahko spuščeni. V času, ko je bila ustreljena omenjena psička, so morali biti na povodcih tudi lovski psi. Zaradi mladičev divjadi.
Sploh pa psička ni bila samo spuščena ampak tudi brez nadzora in toliko oddaljena od vodnika, da ta pojma ni imel, kaj se z njo dogaja. Če bi bila psica spuščena in pod kontrolo, je lovec dejansko ne bi mogel ustreliti, ne da bi tvegal, da bo zadel lastnika. Za kar bi pa tudi dejansko lahko bil kaznovan z odvzemom orožja.
Aportiranje iz vode na fleksiju zgleda zelo v redu. Še posebej za tiste pse, ki jih rade zmotijo preveč žive race.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #56 : torek, 08.07.2008 : 14:17:51 »

trenirat lovskega psa aport iz vode... ali pa preiskavo terena je pa nekaj drugega kot da ga pelješ zlaufat se v gozd  Smiley a ne Wink

Imam dva... pa terniramo in aporte in preiskave in  šarjenje in stojo itd. ampak v gmajni ko ni treninga sta pa na poleg ali pa na povodcu.
pa imam samo ljubo gmajno okrog in okrog, in še niti enkrat nisem imela nobenega incidenta niti z enim " tazelenim".

Splošno se pa ve, da tudi lovski pes v času lovopusta / takrat, ko srne polagajo mladiče nima kaj lajhat se prosto po gozdu.

jaz nisem med" tazelenimi" in imam dva lovska psa... in pomoje da ga ni enega lovca v tej LD in še v sosednji ki ne bi vedel kdo sem kakšna psa imam in kje jih treniram.

Vejo pa ponavadi za vsakega psa, ki se prosto hajka naokoli( kamo li da dela "Štalo" Smiley)
Lovci in šoferji so hujše klepetulje kot vse stare babe skupaj  .... še kakšna branjevka iz tržnice se jim težko postavi ob bok Grin

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #57 : torek, 08.07.2008 : 14:20:07 »

 Sva z lanabelo istočasno oddali post. Grin
 No ja ..... sej je skoraj da isto povedala Smiley
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #58 : torek, 08.07.2008 : 14:30:32 »

Jaz moram povedati,da mi pospešeno treniramo in se pripravljamo na JZP in moj pes povodca na treningu niti od daleč ne vidi. Je pa res,da je trener lovec in večinoma treniramo na območju njegove lovske družine in mojega psa poznajo vsi lovci daleč naokrog.

Moj pes se ne oddaljuje več kot 10,15 metrov (razen preiskavi terena) in tudi če bi mu slučajno na pamet prišlo preganjati divjad, bi ga verjetno hitro minilo-ker sem alergična na ljudi,ki to psom dovoljujejo.

Meni se pa aportiranje s flexom zdi zelo nevarno-mimogrede se lahko zaplete med šarjenjem po paludi.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #59 : torek, 08.07.2008 : 14:44:14 »

 No vidiš Grin ( itak da vsi vejo za vsakega psa...in grem glavo stavit ,da so tudi to  nesrečno psičko poznali- tako ali drugače Wink )

 glede aporta iz vode+ šarjenje po ločju .... itak je to že špica... tega  delaš, ko se pripravljaš na JZP ali ŠPP..... torej pes obvlada odpoklic že iz PNZ-ja.
Torej je pod kontrolo.
 
jaz  nikoli nisem trenirala na povodcu iz vode - v končni fazi pa , ko to delaš mora biti itak pes skoncentriran na prinosilo/ kar koli že je.... race pa tudi niso ravno  tolk trapaste ,da bodo tam okrog klamaturile( se ponavadi tako postrgajo ,da niti ne veš, da so tam).
Sploh pa če delaš s strelom( tam jeseni)  tako ali tako ima pes v glavi samo to da poišče in prinese tisto kar je dol padlo.





Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovec ustrelil psičko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines