mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:13:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bernardinec
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 69   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bernardinec  (Prebrano 200571 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
rudi
gost
« : ponedeljek, 10.02.2003 : 13:07:44 »

Živjo,

jaz bi bil pa zelo vesel, če bi mi lahko posredovali čim več informacij o tem luškanem majhnem kužku:)))


m.
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #1 : nedelja, 16.02.2003 : 19:45:15 »

Živjo Rudi, sem prebrala, da si vzel kužka od starejše gospe, res čudovito. No jaz sicer nimam tolk majhnih kužkov, imam res mal manjše, pa vendar po karakterju zelo podobne tvojemu, imam namreč novofundlandce. Kar ti lahko rečem, da tako naši kot tvoj kuža so ful dobri kužki, pa vendar zahtevajo dosledno vzgojo brez popuščanja, ker znajo biti kar malo trmasti in uveljavljajo svojo voljo (kar pomeni, da so pametni). Pri naših se zelo obnese vzgoja s podkupovanjem, kar pomeni, da ob pravilnem oz. zahtevanem obnašanju dobijo pohvalo-piškotek. Vendar je včasih potrebna tudi graja, sploh v primeru ko nič ne vidijo in nič ne slišijo-to se po pogovoru z lastniki bernardincov dogaja tudi njim.

Vglavnem priporočam ti, da mu daš vedeti, da si ti vodja ne on, drugače pa so to zame čudoviti kužki. Želim ti veliko lepih uric z njim.
Logiran
rudi
gost
« Odgovor #2 : ponedeljek, 17.02.2003 : 07:45:56 »

Sem do sedaj že poznal nekaj bernardincev in vsi so bili res prijazni. Kar se pa ubogljivosti tiče, bom pa verjetno sedaj videl
pri svojem. Zaenkrat je vse super, doma je na vrtu zelo priden samo po stopnicah ga je strah hodit(iz vrta na veliko teraso so stopnice), ampak upam, da bo nam toliko zaupal da se bo odločil priti gor, ker bo imel še večji razgled in nam bo še bliže pa še v hišo bo verjetno lahko  prišel. Ne vem pa, glede na to da je prijazen do vseh kakšen je kaj čuvaj.
Ko greva na sprehod res kar fajn vleče, ko ga pa spustim in potem pokličem k sebi je zaenkrat kar priden(glede na to da je pri meni pet dni). Zanima me če ni nič narobe, kljub temu da ima dober kožuh, da leži na tepihu spodaj je pa beton. Zraven ima  sicer debelo dilo oblečeno v tapison ampak on leži na tepihu.

To je zaenkrat to kar sem opazil do sedaj. Seveda bi bil vesel še kakšnega nasveta oz. mnenja. Hvala

m.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #3 : torek, 18.02.2003 : 20:46:03 »

kolikor jaz poznam bernardince (srečanja in ima ga prijatelj iz KP) so to res zelo dobrodušni psi, prijazni in dokaj igrivi. S prijateljevim bernardincom sva vlekla palico in pri tem se je zelo zabaval, kar me je zelo presenečalo. Glede ubogljivosti boš res sam videl  Wink , čuvaj pa ta pes ni. Se sicer lahko oglasi, vendar njegova naloga ni bila nikoli čuvanje. No s tem pa ni rečeno da te ne bi branil, če bi bilo res nujno ( Huh Cool )

Glede ležanja: moji dve imata trenutno na balkonu dilo na stiroporju in tepih... (tako kot tvoj)pustim pa jima da ležita kjer hočeta. Mislim, da ni nič narobe da leži na tep. spodaj pa beton
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #4 : sreda, 19.02.2003 : 09:06:39 »

Vov, končno se pogovarjate o pasmi, ki mene zelo zanima. Zanima me, ali imate kratkodlake ali dolgodlake bernardince? Mi planiramo nakup kratkodlakega psa za poletje. Iskati ga gremo pa v Francijo, ker jih v Sloveniji ni (vsaj kolikor jst poznam).
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #5 : petek, 14.03.2003 : 08:10:16 »


Živjo, Rudi!

Kako je kaj s tvojim novim pasjim članom?  Vse v redu? Se je že popolnoma privadil ali je kaj problemov?

Lep pozdrav!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : petek, 14.03.2003 : 08:48:10 »

V Zonzaniju v Dramljah se nahaja 3 letni bernardinec!
Rudi, imaš še kaj prostora Grin
Logiran

rudi
gost
« Odgovor #7 : petek, 14.03.2003 : 10:35:33 »

Živjo,

načeloma ni nobenih problemov. Moram ga pohvalit, ker je zelo priden in neproblematičen, se pa še privajava en na drugega. Je pa res, da jaz ne poznam popolnoma vseh lastnosti te pasme in se tudi jaz še učim. Prijatelj, ki je imel bernardinko mi je rekel, da na povodcu naj ne pričakujem da bo hodil poleg, kar je res in tudi ko ga odpnem če sva sama je priden in mi sledi na 20-30m, če pa vidi psa na 150m je šprint in tudi slušni aparat ne bi pomagal. Ni problem da bi tistemu psu kaj naredil, ker je res prijazen, ampak lastnik onga psa me lahko napizdi. Ampak kot pravim se še privajava in tudi ta problem ,ki je edini  upam, da ga bova tekom časa rešila.

Žal pa zaenkrat ni prostora za še enega telička.


m.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #8 : sreda, 28.01.2004 : 19:26:32 »

Zivjo Rudi!

Na tej temi se pa že prah dela   Grin Grin Sem ze pozabila, da sploh obstaja tema o bernadincih sram sram

Rudi, zanimam me, kako kaj tvoj bernardinec. A si se sedaj že navadil na tega "majhnega" psa? hehe jaz se še navaja, saj ima vsak dan več kil. Trenutno jih ima 51.  Kako tvoj bernardinec reagira na sledi od srne in na mačke? Naša preganja mačke, za srnami pa tudi stalno laufa in zato je vedno privezana  Lips Sealed Undecided Angry

Upam, da se bo še kdo oglasil in da obnovimo to zastarelo temo.

Lp jana
Logiran
gujdi
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #9 : četrtek, 29.01.2004 : 17:04:59 »

Evo mene,

ja še malo pa bo eno leto odkar imam malega kosmatinca. Mislim, da imam hiperaktivnega bernardinca, pa še probleme ima z sluhom. Drugače pa je v redu, uboga tako, tako čuvaj pa res ni. Ampak midva se imava fajn skupaj.

m.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #10 : četrtek, 29.01.2004 : 19:03:33 »

Zdravo!

Tudi mene že dolgo ni bilo tukaj, ampak se mi zdi prav da ne zanemarimo te teme, ker me res zanima koliko bernardincev je sploh pri nas.
No moja Lady ima sedaj dobrih 9 mesecev in mislim da spada med bolj hiperaktivne bernardince. Ima pa še eno netipično lastnost za to pasmo: laja, mislim ful laja  Smiley Če gre kdo mimo naše ograje začne lajati, kot pravi pes čuvaj. in tega je nismo učili, niti ni prevzela te lastnosi od kakega drugega psa. Je pa drugače kar trmasta. Malo je razvajena, to je res Smiley Je pa ful pametna in se hitro uči.
Upam da bo čimveč lastnikov te pasme napisalo še kaj o svojih velikanih Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #11 : četrtek, 29.01.2004 : 21:37:33 »

Botticelli: lepo da si se oglasila  Wink Grin Ja, tvoja Lady je res izjema kar se tiče lajanja. Zadnjič sem se pogovarjala z eno lastnico bernardinke in ji povedala, da je tvoja prava čuvajka in da laja, pa tega sploh ni mogla verjet. Moja Bina zajala mogoče 1x na teden, pa še to ponavadi na kakšnega psa. Vesela pa je vsakega človeka, ki pride k hiši ali pa ga sreča na cesti.

Botticelli, a imaš kakšne načrte zanjo, glede na to, da je tako hiperaktivna?

gujdi: tudi od tebe lepo, da si se oglasil. Pokažimo ljudem, da bernardinci v sloveniji obstajajo  Grin Wink. Kakšne probleme pa ima s sluhom? Očitno imamo vsi hiperaktivne bernardince, ker moji se tut včasih prav zmeša in potem v krogih divja okoli mene. Jo je prav zabavno gledat.  A si bil kje v šoli s svojim psom? Jaz grem spomladi v osnovno šolo, narejeno pa ima že malo šolo.

Lastniki bernardincev, združite se Wink Grin Kiss!

Lp Jana
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #12 : petek, 30.01.2004 : 11:00:21 »

Zdravo Jana!
Ne vem kaj bi se dalo narediti glede hiperaktivnosti, samo sedaj je to še kar razumljivo, saj še odrašča. Čez kakšna pol leta mislim da se bo malo bolj pomirila in se ji nebo dalo nekaj pretirano skakati okoli. Pa razmišljala sem da bi nabavila še kakšnega kužeka, da se bosta lahko skupaj preganjali po dvorišču in da ji nebi bilo dolgčas  Wink Samo nevem kako bi reagirala na to, čeprav z drugimi psi se razume, pa z sosedovo psičko se tudi rada igra.

Jana kaj si pa ti imela v mislih glede hiperaktivnosti?
Logiran
gujdi
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #13 : petek, 30.01.2004 : 11:27:22 »

Živjo,

tisto glede sluha je bilo mišljeno kot hec, ker če on kaj vidi potem ne sliši nič. Čuvanje mu pa ni ravno v ponos, on v teh 11 mesecih in pol ni zalajov niti enkrat na kakšnega obiskovalca. zalaja samo takrat ko se nihče od prisotnih noče igrat z njim ali pa ko vzamem posode in grem v hišo po hrano. Drugače pa je sedaj star že 20 mesecev, pa ga hiperaktivnost še ni minila.


m.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #14 : ponedeljek, 02.02.2004 : 08:19:14 »


Živjo, gujdi=rudi!

Smo se večkrat spomnili nate oz. na tvojega psa.
Super, da se imata fajn in da ga imaš rad, prav bala sem se , da je slučajno spet menjal lastnika, ko se nisi nič več na Forum oglasil.

Kakšen pa je kaj postal na videz, a je ta pravi??
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 69   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bernardinec
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines