mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 21:30:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: ravs zaradi napada psa  (Prebrano 22193 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #45 : četrtek, 24.07.2008 : 13:44:46 »

Posploševati da starejši ljudje s palicami ne marajo psov je...sploh ne najdem prave besede, ker je vse skupaj ena velika bedarija. Jih poznam kar nekaj, med njimi so tudi moji sorodniki in ne boš verjela da nikoli ni nihče udaril psa s palico s katero si pomagajo pri hoji. Prav tako jaz nisem z vilami ali čim drugim napadla neko gospodično, ki je mojo takrat 4 mesečno psičko kar malo 'nabutala' s torbico, ker se ji je zdelo da jo ogroža, ji je šla malo preblizu za njene pojme, pa še z repkom je mahala - opravičila sem se ji ker sem imela psico spuščeno in ji povedala da kljub temu to ni način. Bila sem dva metra za njo in jo takoj odstranila, ko sem videla kaj se je dogajala (no Lina je itak mislila da se je treba s torbico igrati Smiley)

Tudi glede rasističnih izjav Lips Sealed

Če je g. 72.letnik vedel, da je tam običajno pes, in prav gotovo je to tudi videl, še preden se je približal, bi se lahko ognil tako, da bi se obrnil in se šel sprehajat drugam. Sama sem to storila tisočkrat in se tako izognila neprijetni situaciji.

Naj se izogibamo neograjenega vrta s psom ki ni pod kontrolo in nadleguje mimoidoče  Shocked Ta je pa zmagovalna!
Jaz to ponavadi sicer delam, kljub temu da ni moja dolžnost...pa veš zakaj? Zato ker tam ponavadi živijo osebki, ki mislijo da je cel svet njihov in vpijejo moj pes tvojemu ne bo nič naredil, samo malo ga bo pozdravil... Lips Sealed ali pa sploh ne vejo da imajo psa, ker jim ga itak cela vas / ulica hrani in včasih pride domov spat, drugič gre pa vasovat......Krasno a ne?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #46 : četrtek, 24.07.2008 : 14:16:36 »

Nataša47, te lahko vprašam, ali po tvojem mnenju kdaj pes naredi kaj narobe?
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #47 : četrtek, 31.07.2008 : 07:01:42 »

Kalsang, ne. Pes nikoli ne naredi ničesar, kar bi bilo narobe. Ne po pasjih zakonih, ki jih pozna in jim sledi. Zato tudi ni odgovoren za svoja dejanja. Sem mislila, da je bila ta tema že miljonkrat obdelana in da se uradna večina tega foruma s tem strinja.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #48 : četrtek, 31.07.2008 : 12:44:29 »

Se ti ne zdi, da je poanta vse vzgoje psa prav to, da se doseže nemoteno sožitje med psom in ljudmi?
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #49 : petek, 01.08.2008 : 07:15:19 »

Se strinjam, da je to cilj vzgoje. Na žalost tega ni vedno mogoče doseči, pa ne zato, ker pes ne bi bil voljan. Ljudje so problem. Dosti jih je, ki kategorično odklanjajo kakršnokoli tovrstno sožitje. Mislim, da je tale 72. letnik eden od njih. Vse kar lahko tak človek naredi, je da dela zgago ljudem, ki imajo psa, z namenom, da se bodo naveličali zdrah in se znebili psa.
Sožitje gre v dve smeri, tako kot večina stvari. Po principu: ti pusti mene pri miru, pa bom tudi jaz tebe. Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi. Gospa ima tam vrt in najbolj naravno in praktično je, da vzame s seboj še psa, ki se do tja sprehodi, pa na zraku je, uživa v travi.
Da ima pes kosmata ušesa, je že star pregovor. Še najbolj dresiran pes ga kdaj polomi. Torej je na človeku, ki je bolj pameten in nima "kosmatih ušes" (čeprav jih ima verjetno ta dedo full - hec), da ravna razumno.
Mislim, da je že skrajni čas, da nekdo kaj reče o pravicah lastnikov psov, in ne samo o pravicah tistih, ki jih nimajo. Sem čakala, da se nekaj takega pojavi na tem forumu, pa se še ni.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #50 : petek, 01.08.2008 : 08:23:05 »

A ti tega cloveka osebno poznas, da ga tako podrobno opisujes?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #51 : petek, 01.08.2008 : 09:03:35 »

To tudi mene zanima. A res tako dobro in zatrdno veš, kaj se je v resnici zgodilo?
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #52 : petek, 01.08.2008 : 10:27:19 »

Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi. 

 Shocked  Shocked  Shocked  Shocked

Smo že tri ki jih zanima isto.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #53 : petek, 01.08.2008 : 10:42:12 »

A veste kaj! Sram vas naj bo. Ko bo pa vas ali vašega cucka kakšna mrcina od blizu povohala ali pa vam bo kakšen kmet pokazal vile bo pa joj prejoj. A so tukaj gor sami otročički ki ne znajo do 5 štet ali kaj.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #54 : petek, 01.08.2008 : 10:57:56 »

Koga naj bo sram? Komu je tale post namenjen? Nam, ker sprašujemo Natašo, če pozna okoliščine ali govori na pamet?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #55 : petek, 01.08.2008 : 11:11:47 »

Letelo je na Natašo. bi morala popraviti v ednino, pa sem bila prepozna.
Po isti logiki bi lahko jaz zahtevala od sprehajalcev, naj gredo na drugo stran ceste, ko gredo mimo mojega vrta, ker motijo moje pse. Še posebej tisti, ki imajo palice, pa bergle, pa vrečke, pa pamže, pa cucke, pa malo preveč pod kapo...Tisti, ki tega ne bi storili pa po tej logiki niso miroljubni. In če bi se ena od psic razjezila, skočila čez ograjo in ga čopnila, si je čisto sam kriv. Če bi se slučajno predrznil kaj čivkniti ali pa boh ne daj celo udaril psico, potem bi ga pa jaz s škarjami (vile so se mi polomile), bi si bil čisto sam kriv.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #56 : petek, 01.08.2008 : 11:32:23 »

Se strinjam s tabo. Nataša, kako lahko ožigosaš nekoga, ki ga sploh ne poznaš? Kako daleč boš še šla s svojimi posti?

Pokazala si se že za šovinistko, za popolnoma zaslepljeno "ljubiteljico" psov. Vse ima svoje meje. In nič ni črno belo.

A res misliš, da imaš pravico vzeti zakon v svoje roke in obračunati z nekom, ki je po tvojem mnenju moteč? Temu so včasih rekli linč in hvala bogu je to danes prepovedano.

Daj, zamisli se malo nad svojimi besedami. Preberi še enkrat svoje zgornje poste.

In ja, lahko te je sram, ko takšne kvasiš.
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #57 : petek, 01.08.2008 : 18:26:46 »

Nanook, Kalsang, Kimi.
Ne, tega gospoda hvala bogu ne poznam. Vse moje ocene slonijo na tem kar sem videla (TV posnetki) in prebrala.  Zakaj naj bi ga poznala? Zaradi šale na račun njegovih dlak v ušesih?? Jih nisem videla, ampak glede na njegovo starost, jih ima prav gotovo. Če mi ne verjamete, preverite svoje dedke.
Njegov nastop na TV pove ogromno. Tako kot je on opisal dogodek, se ne dogaja.

Kalsang, ni me sram svojega mnenja. Od kod ti ta žargon? Mi smo se tako pogovarjali pri 10 letih. Pa tako vzvišene smo sepočutili, ko smo rekli: Lahko te je sram .... in pri tem imitirali naše starše.

Če je moje mnenje zate kvašenje, je to pač tvoje mnenje do katerega ti priznavam vso pravico, kar je več, kar ti priznavaš meni. In mimo grede, to je bila žaljivka. 
 
To je forum in na forumih se izražajo različna mnenja. Različnost mnenj je za našo državo novost in marsikdo se tega še ni navadil. Nismo vsi isti in nismo vsi enakega mnenja. Prav uniformiranost mnenja na tem forumu me spodbuja, da se znova in znova oglašam. Vem, da so ljudje tudi drugačnega mnenja kot ste ve, pa čeprav me tukaj preglasujete.

Kaj natančno me uvršča med šoviniste, Kalsang. Katera moja izjava? In zakaj sem po tvoje zaslepljena ljubiteljica psov?

Nikdar nisem trdila, da kdorkoli lahko vzame zakon v svoje roke. Kje si to videla?? Rekla sem le, da razumem, da komu struna poči. To pa se dogaja predvsem zato, ker je policija tako nemočna. Pa ne samo tam, kjer so vmešani psi.
In kaj bi ve storile, če bi nekdo hodil dan za dnem dražit vašega psa, kot to trdi lastnica psa? Zares me zanimajo vaši odgovori. Bi poklicale policijo in resno pričakovale, da bodo prišli in ukrepali. In kako naj sploh ukrepajo, saj draženje psa (kolikor je meni znano) ni kaznivo dejanje?

Kimi, praviš, da si tudi sama že skrenila po drugi poti in se na ta način ognila konfliktu. Bravo. Jaz bi rekla, da te to uvršča med miroljubne ljudi. Tudi meni ni bilo prav, ampak mala žrtev, če sem se s tem ognila neprijetni situaciji. Dobra vaja za življenje.

Razumem, da sem lahko s svojim pisanjem marsikoga razjezila, ampak, držimo se teme. Naslov je Ravs zaradi psa. Menda naj bi tukaj pisali svoja mnenja in ocene o dogodku. Jaz mislim, da se držim pravil. 
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #58 : petek, 01.08.2008 : 18:42:42 »

Hja, Natasa, glede na tvoja sporocila oz. predvsem to (pred)zadnje, bi sklepala, da tega gospoda, njegove navade in njegov odnos do psov in lastnikov psov, zelo zelo dobro poznas.

Citat
Ljudje so problem. Dosti jih je, ki kategorično odklanjajo kakršnokoli tovrstno sožitje. Mislim, da je tale 72. letnik eden od njih. Vse kar lahko tak človek naredi, je da dela zgago ljudem, ki imajo psa, z namenom, da se bodo naveličali zdrah in se znebili psa.

Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi.

Takole si ga mimogrede oznacila za nemiroljubneza, ki rine k pasji druzbi. Zelo zanimivo kaj clovek potegne ven iz TV prispevka/prispevkov in clankov. Roll Eyes

"Tako kot je on opisal dogodek, se ne dogaja. "

Kako pa ves, da se to ne dogaja?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #59 : petek, 01.08.2008 : 21:23:32 »

Nataša, ne bom te citirala. Kot sem rekla, preberi si tvoje prejšnje poste, če si pozabila. Si imela veliko povedati o pripadnikih južnoslovanskih narodnosti, pa o tem gospodu, kot da ga poznaš že vse življenje, v resnici si pa videla samo to, kar smo vsi videli na televiziji.

Zaslepljena ljubiteljica psov - ker psi so po tvojem popolna bitja, brez napak, nekje visoko na pedestalu, o pasjem značaju pa glede na tvoje dosedanje poste veš bolj malo, kar je tudi imelo že žalostne posledice.

Vzvišena, da sem? Kako si šele vzvišena ti s takšnimi izjavami o drugih narodnostih, pa o ljudeh, ki jih ne poznaš?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines