mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:00:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pisna pobuda ministru za kmetijstvo
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pisna pobuda ministru za kmetijstvo  (Prebrano 22031 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #15 : torek, 05.08.2008 : 09:13:28 »

So se na VURSU prebudili?

delo.si - Vurs poziva k odgovornejšemu ravnanju z živalmi
rtvslo.si - Dnevnik, 4.8.2008 (32. minuta)

Pohvalno.
Pogresam kaksen stavek o problemu oznacevanja psov ali problemu muc.
Ali pa za VURS teh dveh (in drugih) problemov ni?
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #16 : torek, 05.08.2008 : 09:35:54 »

Sem vidla plakat ob cesti.

Prvi vtis po presenečenju je bil vsekakor pozitivni.
Žal se mi pa po razmisleku zdi "premalo". Seveda je naša žival naša odgovornost. A ravno o tej odgovornosti nismo podučeni in bi bilo treba tam podrezati. Saj bi lahko dali sliko psa in vprašanje "Ali imam tudi jaz svoj čip?" ali sliko mačke s pomladkom in "Zakaj me še niste sterilizirali?" Enostavno mi je premalo/površno.
Logiran

frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #17 : torek, 05.08.2008 : 14:17:53 »

So se na VURSU prebudili?

delo.si - Vurs poziva k odgovornejšemu ravnanju z živalmi
rtvslo.si - Dnevnik, 4.8.2008 (32. minuta)

Pohvalno.
Pogresam kaksen stavek o problemu oznacevanja psov ali problemu muc.
Ali pa za VURS teh dveh (in drugih) problemov ni?

Na to temo je bil tudi prispevek v včerajšnji oddaji Svet, v današnjem časopisu Dnevnik pa je napisan tudi članek (klik).
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #18 : torek, 05.08.2008 : 16:22:07 »

Enostavno mi je premalo/površno.

Po VURSovsko pač Tongue
Logiran

Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #19 : torek, 05.08.2008 : 17:29:30 »

Če drugega ne so vsaj nekje začeli.
So pa tudi volitve že blizu, mogoče nas čaka še kakšno presenečenje  Tongue
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #20 : sreda, 06.08.2008 : 07:25:16 »

V večjem delu se mi zdi predlog zelo dober in ga podpiram. Pripombo imam na takso za nesterilizirane psice. Psi so že obdavčeni in znesek je vključen v ceni za cepljenje stekline. Torej bi moralo glasiti "dodatno obdavčenje".

Bojim se, da bo sprovajanje takšnih sklepov pripeljalo do množičnega pomora nesteriliziranih psic (s sekiro ali pri lovcu).

Rešitev vidim v tem, da država odpre denarnico in plača za sterilizacijo (in kastracijo). Na primer: prvo leto (od uvedbe sprememb) 100%, naslednje leto 90% stroškov itd. Nekdo bi moral narediti izračun, koliko stane vzdrževanje neželjenih psov po zavetiščih v enen letu in koliko bi to zneslo v 10 letih.

Za mačke pa menda zelo uspešno skrbi društvo Mačjelovka. Ko bodo te muce poginile, bomo morali po mačka na Hrvaško. Sem prepričana, da jih bodo radi dali.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #21 : petek, 15.08.2008 : 15:20:11 »

Jaz mislim, da se ni za bat, da bi kljub trudu tistih, ki se ukvarjajo z mucki, v nekaj letih ''iztrebili'' mačke v Sloveniji. Če drugje ne, se po kmetijah in bolj odročnih (pa tudi malo manj odročnih) vaseh stanje čisto nič ne spreminja :-/
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #22 : ponedeljek, 18.08.2008 : 17:02:59 »

Nataša47
Letos je bilo po celi Sloveniji poštimanih cca 1000 mačk, pa poglej Kajin kotiček koliko mladičev se oddaja. Kljub vsemu vloženemu trudu, se zdi kot pljunek v morje, ker:
- Nas je premalo aktivnih
- Za S/K ni poskrbljeno v vseh občinah in marsikje gre na stroške društev in posameznikov
- Vedno znova se pojavljajo nove mačke, vržene ven s strani "odgovornih" lastnikov - po možnosti breje
- Pojavljajo se vedno nove lokacije mačk
- Niso vse mačke ravno pred bloki, kjer so hitro opažene, večina se jih pred ljudmi skriva in se jih niti ne opazi dokler kolonija ne šteje 20 mačk, pa še to se videva samo 2 ali 3 in do dejanske cifre prideš šele čez lep čas
- Na nekaterih lokacijah se pojavljajo tudi težave s hranilci/hranilkami, ki ne dovolijo S/K in zanalašč nagajajo
- 90% hiš v vsaki vasi ima nepoštimane mačke, ki kotijo 2-3x letno in oddajajo mladiče kar tako prvemu, ki pride (če jih slučajno prej ne pokončajo), nekateri posamezniki (ne rečem da vsi) jih vržejo ven in evo imamo novo prostoživečo nepoštimano mačko...
... in še bi lahko naštevali.
Ja smo uspešne, vendar to ne pomeni, da ne rabimo pomoči in novih aktivnih članov (niti ni treba da članov, fino bi bilo samo, če bi še kdo pomagal namesto da samo pamet soli). In predvsem ne pomeni, da se drugim (posameznikom in društvom) s to problematiko ni treba ukvarjat.
Že cel problem je populacijo mačk zmanjšati na "normalno", kaj šele, da bi jih iztrebili do te mere, da bi bilo treba ponje hoditi v tujino. Sploh pa tudi, če bi se število mačk zmanjšalo na tako majhno, da bi bilo potrebno v zavetišču uvesti čakalno vrsto za posvojitelje, v tem ne vidim nič slabega, morda bi jih ljudje začeli celo ceniti in jemati kot živa bitja.
Kar se pa zakona tiče, pa jaz osebno mislim, da bi znal prinesti pozitivne spremembe pri pasji populaciji, vendar sem žal skeptična kar se tiče mačk. Če so v naši državi psi drugorazredna bitja, potem so mački v očeh večine desetorazredna (morda malce nad golobi).
lp
T.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #23 : petek, 22.08.2008 : 19:26:47 »

Za mačke pa menda zelo uspešno skrbi društvo Mačjelovka. Ko bodo te muce poginile, bomo morali po mačka na Hrvaško. Sem prepričana, da jih bodo radi dali.

na tole lahko rečem samo: JOJ, joj in še 1x joj. A je tako zelo grozno sprejeti utopično misel, da potepuških mačk ne bo več? Ja, tega sem se tudi jst vedno bala. Potepuški/cesti/divji pes je groza, životarjenje mačk je pa ok al kako?

Če bo nekega dne (far far away) res tako, da cestnih mačk in posv ne bo več, bo zadeva izgledala takole:

Kam bo šla po novega psa?
- zavetišče, društva, vzreditelji

Kam boš šla po novo mačko?
- zvetišče, društva, vzreditelji

Ker v zavetiščih bodo še vedno tisti, za katere ne morejo skrbeti več lastniki, tisti, ki bodo zaradi xy odzveti in tisti, ki bodo pristali na cesti. Vzreditelji pa itak vzrejajo.

Torej - po novega mačka ti ne bo treba na hrvaško. Razen če imaš izrazito željo po tem, da mačko vzameš direkt iz ceste. V tem primeru lahko začneš že kar danes v Sloveniji.

Lp, Maja

Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #24 : ponedeljek, 25.08.2008 : 07:19:29 »

Gargamel
Če zares nekoč pride do manjka mačk, potem jih v zavetišču prav gotovo ne bo. Živali, ki končajo v zavetiščih so tiste, za katere nihče noče ali ne more poskrbeti. Po mojih izkušnjah, vsakdo, ki ima žival, ki je ne more ali noče posvojiti, najsi bo to leglo ali najdenčki, najprej povpraša naokoli, če bi jo kdo hotel, ali če kdo pozna koga, ki bi jo hotel. In če bo, upam, kdaj nastal manjko mačk, se bodo razdale na ta način.
Utopija, Gargamel, je nekaj, kar se ne bo nikoli uresničilo. Društvo Mačjelovka pa je tu in dela dobro in je zelo uspešno (kolikor je meni znano). Upam, da bodo Mačjelovki sledila druga, podobna društva, po vsej Sloveniji. Situacija trenutno je zares katastrofalna, vendar menim, da je ravno Mačjelovka usmerila dejavnost v pravo smer. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu!  Ker sem optimist, upam, da ta dan ni tako zelo "far far away".

Aja, Gargamel, Hrvaška se piše z veliko začetnico, tako kot Maja.

Da, Gargamel, vse moje mačke so bile vzete s ceste (ne iz ceste).
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #25 : ponedeljek, 25.08.2008 : 07:29:45 »

Tečka

Hvala za statistiko. Problematike mačk se dobro zavedam. Ne strinjam pa se s tvojo navedbo o 90% hiš v vsaki vasi, ker vsaj pri nas ni tako.

V ostalem, ne vem zakaj si tako agresivna. Jaz sem na tvoji strani in po svojih močeh podpiram Mačjelovko.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #26 : ponedeljek, 25.08.2008 : 09:39:47 »

Gargamel
Utopija, Gargamel, je nekaj, kar se ne bo nikoli uresničilo. Društvo Mačjelovka pa je tu in dela dobro in je zelo uspešno (kolikor je meni znano). Upam, da bodo Mačjelovki sledila druga, podobna društva, po vsej Sloveniji. Situacija trenutno je zares katastrofalna, vendar menim, da je ravno Mačjelovka usmerila dejavnost v pravo smer. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu! Ker sem optimist, upam, da ta dan ni tako zelo "far far away".

Zato pa je utopična misel - ker se ne bo nikoli uresničila. Kaj ti tukaj ne gre skupaj? Poleg tega, Nataša47, mar res misliš, da so se sterilizacije/kastracije začele šele z društvom Mačjelovka (torej cca lansko leto)? Da so prve in jim bodo drugi sledili? Valda ti je jasno, da se to izvaja že precej let - in smo še vedno tam kjer smo bili - v poplavi mačk.

Pa prosim ne začni spet s kakimi izpadi in obtoževanji - te že v naprej opozarjam. Poleg tega bi rada tvoj odgovor v temi, kjer si me (in še koga drugega) obtoževala neke hinavščine in protizakonitega ravnanja... Če imaš že ravno čas ukvarjat se s slovničnimi popravki.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #27 : četrtek, 28.08.2008 : 17:06:52 »

Gargamel
Če zares nekoč pride do manjka mačk, potem jih v zavetišču prav gotovo ne bo.

no, se NE  strinjam. Zakaj? Ker bodo vedno primeri, ko lastnik/skrbnik ne bo uposteval Zakona in ga krsil. Kot recimo to delajo zdaj (ciljam na nesterilizirane in nekastrirane macke) in potem odlagajo maldice po gozdovih, ce ze ne koncajo v loncu vrele vode.

Drugace pa - te ne poznam oz. te poznam toliko kot te berem. Pa sem te nekaj mesecev nazaj se poskusala razumeti in se postavljala v tvojo kozo tam za ekranom, pa to preprosto ne gre vec. Vsakic gres v luft - tokrat ti gre ocitno zelo v nos sterilizacija in kastracija prostozivecih mack. Menim, da resnicno (vsaj na tem podrocju glede na tvoje pisanje in "dejstva", ki jih navajas) nimas pojma, ko pises. In stem posledicno pljuvas po trudu mnogih, ki so tam zunaj in bijejo boj z mlini na veter. Ampak, da usekas s taksno izjavo, da bo po macke treba na Hrvasko, se meni bere kot, da jih tukaj tukaj iztrebljamo. Ubogi mi ljudje, ker nas prehlajene, frcaste, poskodovane macke ne bodo cakale vec na vsakem vogalu, da bi jih mi, visek evolucije, lahko resili. In itak, da nas bodo cakale - kakor ti je napisala ze pridna. Glede tega se torej ne sekiraj; se vedno bo kje na cesti kaksna macka, ki bo cakala na tvoje odresenje. Lahko torej mirno spis se naprej. Zase vem, da ne spim ravno zaradi tega. Oh ja, kako smo si razlicni.

Pa LP. Maja
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #28 : nedelja, 31.08.2008 : 07:24:04 »

Maja, sprejemam tvoje nestrinjanje in cenim tvoje mnenje.

Sem počaščena, da se toliko ukvarjaš z menoj, da se celo poizkušaš postaviti v mojo situacijo pred računalnikom.

Čeprav izgleda, da sem na nasprotni strani, kot ste ve, to nisem. Včasih se mi zazdi, ko berem vaš forum, da preveč idealizirate delo nekaterih posameznikov in hvalite druga drugo, pa si ne morem pomagat. Obstajajo ljudje zunaj foruma, ki po svojih močeh pomagajo živalim.

Kar se kastracije in sterilizacije tiče, si udarila 100% v napačno smer. 

Pridna, tukaj se razhajavi v mnenjih (nič novega). Jaz vidim to kot realnost, čeprav se učinki še ne poznajo. Razmišljam pozitivno.
Ne, ne mislim, da so se kastracije in sterilizacije začele z Mačjelovko. Le kaj ti je dalo to misliti? Slišala sem za njihovo delo in organiziranost in jih izpostavila s pohvalo. 

Kar se one druge teme tiče, sem dobila ukaz, da neham. In sem ubogala.
Logiran
T.R.U.
rad pišem
****
Sporočil: 275


« Odgovor #29 : nedelja, 31.08.2008 : 10:11:46 »

 Shocked..če pišeš to:

... Le kaj ti je dalo to misliti? Slišala sem za njihovo delo in organiziranost in jih izpostavila s pohvalo.

..bi lahko razumela tudi to:

... ko berem vaš forum, da preveè idealizirate delo nekaterih posameznikov in hvalite druga drugo, pa si ne morem pomagat.



lp  Cool
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pisna pobuda ministru za kmetijstvo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines