mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:37:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Pes se ne mara božati
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes se ne mara božati  (Prebrano 27277 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #60 : ponedeljek, 29.06.2009 : 10:55:42 »

No, moj Boni ima eno prijateljico pasme fr. buldog in ko se je gonila je še povohal ni, tudi sicer nikoli ni vsiljiv do psic, je zelo kavalirski, doma pa našega ubogega samojeda naskakuje po večkrat na dan, tako da potem ne vem, ali je to nagon, ali je pač zafrustriran ker je manjši in mu hoče pokazat da je on še vedno glavni. Mi je pa žal, da ga nisem prej dala kastrirat, ker zdaj itak je bolan in ne more imet nobene operacije, da mu srce ne odpove. Zdaj ko ima težave s srcem ga sicer precej manj naskakuje, ampak še vedno pa vsaj dvakrat na dan. Zdaj ga dam ven na hodnik čim ga spet naskoči, da se ohladi, čeprav čez čas spet poskusi.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #61 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:14:51 »

Naskakovanje med samci je vedno povezano z dominanco, ne s spolnim nagonom. Na ta način si en samec podreja drugega.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #62 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:19:32 »

Predvidevam, da enako velja za naskakovanje med samicami... Ko je Ronja prisla k nam, je imela namrec Sisi ene dva tedna neke prebliske in je obcasno hotela naskakovat Ronjo. Smo se zmenili, da se to ne sme in imamo zdaj mir. Damo pa Sisi jasno vedet, da je ona prva - prva dobi za jest, prva dobi ovratnico, ko gremo ven, prva gre v avto itd.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #63 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:21:52 »

Da, tako je tudi med psicami. Če pa so na kupu goneče psice, se pa med sabo naskakujejo tudi iz drugih razlogov . Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #64 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:33:41 »

Ja, jaz tudi mislim, da je Boni psihično močnejši in hoče pokazat, da je on še vedno glavni.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #65 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:37:12 »

Ja, po moje je malo mešano. Namreč psice se med gonitvijo pustijo naskakovati. verjetno zato, ker jim zelo očitno paše. Kar pa tiste, ki se trenutno ne gonijo pridno izkoristijo - po mojem mnenju si negoneče psice  takrat, ko se šefice gonijo dajo duška.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #66 : ponedeljek, 29.06.2009 : 11:41:19 »

Zelo možno.
Logiran
owchka
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #67 : torek, 19.01.2010 : 13:35:01 »

Pozdravljeni!

Pred kakšnimi dobrimi 3-mi tedni sem postala lastnica, sedaj 6-mesecev starega whippeta, ki se je sicer zelo navezal name (npr. če se mu umaknem izpred oči (grem v kopalnico, wc, preoblečt), vedno pride za mano v roku 30sek pogledat kje sem in nato stoji zraven mene dokler se jst spet nekje ne stacioniram, npr nazaj na kavču Roll Eyes), vendar pa dobivam občutek (kolikor ga v 3-eh tednih lahko dobim), da mali ne mara božanja Undecided.
Npr. bom na kavču in se bo stisnil k meni, vendar če ga začnem božat (tko nežno, ne čohat), bo kaj kmalu vsatal in šel na svojo postelco ali pa se bo umaknil kakšn meter od mene, da ga ne dosežem. Včasih sicer tudi ostane pri meni ampak godrnja(ne renči ampak kukr da se preteguje). Ta zvok sem pri ostalih psih vedno povezovala z prijetnim, pri njemu pa kar ne vem, spušča ga kadar se preteguje in spušča ga kadar ga božam-bi rekla da mu je prijetno, vendar ker pol vstane in gre, me zmede Huh. In pol seveda še vse skupaj ni tako črno-belo kot sem napisala, enkrat gre, drugič ne, včasih sam pride k meni včasih pa ga tudi z igračo ne privabim. 

Kakšna so vaša mnenja? Ima moj pes samo tako majhno potrebo po božanju ali bi znala bit to posledica, da so ga mogoče kot majhnega bolj malo božali (v leglu jih je namreč bilo kar 11 in bi kar verjela da so kakšnega izpustili pri čohanju, kažejo se tudi drugi primankljaji v socializaciji, npr boji se premikajočih stolov in mize).

Ali mislite da bi jst lahko na to še kako vplivala, saj naj bi bili whippeti kar velki razrklanci in sem to tudi vzela nekako v zakup ko sem izbirala pasmo. Sama sem zlo crkliv človek  in me kar malo žalosti da imam tako lenobo kot je whippet (gospoda drema vsaj 22 ur na dan Wink), pa ga ne morem božat ko gledava tv.

Hvala za odgovore, če mate pa še kakšno vprašanje pa kar na dan z njim Smiley
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #68 : torek, 19.01.2010 : 15:03:38 »

Pozdravljena owchka  Wink...
Imam čisto enak primer doma  Smiley... Moj 2-letni samček, ki je že od prihoda k meni na mene zelo zelo (skoraj preveč) navezan, jaz pa še bolj na njega  Roll Eyes... se "ne pusti" božati. Ne vem, če je to prava beseda ("ne pusti"); pač izredno rad je v moji bližini, in se stiska k meni, ko pa ga začnem božati, pa se prestavi stran  Tongue. Vem kako "hudo" ti je, ker sem tudi sama taka, da že od malega rada "prežulim" vsakega poznanega psa, svojega pa ne moreš  Roll Eyes.
Moje mnenje je, da so psi - pa četudi iste pasme (ker si napisala, da so whippeti cartljivi...) svojevrstnega karakterja, zato tu ne moreš "posploševati"... Če se ti "ne pusti" božati, tega ne jemlji osebno (razen, če se ne pusti božati samo tebi... ne vem, kako reagira na dotike ostalih ljudi okoli njega). Iz napisanega sem razbrala, da se je tvoj kuža lepo navezal nate in je rad v tvoji družbi/bližini, če ti sledi kot senca  Cheesy. Pač ne uživa toliko v božanju kot kakšen drug pes... Sicer ne poznam okolja iz katerega je pes prišel k tebi, ampak to, da ni tako cartljiv, se mi ne zdi, da bi bila posledica primanjkljajev v zgodnji socializaciji (je pa res, da si psa dobila pozno, tako da bi bil lahko vzrok tudi kaj s tem povazan?...). Moj pes je bil pri vzrediteljici deležen veeelikooo čohanja in "razvajanja", tako kot vsi njeni kužki, pa navkljub temu ne uživa najbolj v božanju, se pa zato "lupčka" toliko bolj rad  Grin.
Jaz ti svetujem, da ga ne "nadleguješ" s pretiranim božanjem, ampak mu pusti svoj prostor... Njemu je verjetno dovolj že to, da se lahko stisne k tebi... Če pa te roke tako "srbijo", ker bi rada koga pocartlala, pa se znesi nad cartljivimi psi svojih znancev (tako se vsaj jaz izživljam) Grin.
To je samo moje mnenje, ki izvira izključno iz preučevanja mojega psa, ki se obnaša podobno, kot si opisala obnašanje svojega...
 
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #69 : torek, 19.01.2010 : 16:20:32 »

Tisti, katerih psi se ne marajo preveč božat, so lepo vabljeni k meni in mojemu mečkulastemu psu, ki mu božanja ni nikoli dovolj Cheesy Se ga ne znebiš, garantiram! Tongue Tako bi bil on zadovoljen, jaz zadovoljna in vi zadovoljni! Grin
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #70 : torek, 19.01.2010 : 16:46:01 »

Tisti, katerih psi se ne marajo preveč božat, so lepo vabljeni k meni in mojemu mečkulastemu psu, ki mu božanja ni nikoli dovolj Cheesy Se ga ne znebiš, garantiram! Tongue Tako bi bil on zadovoljen, jaz zadovoljna in vi zadovoljni! Grin
Enako Tongue ....ponavadi je ze tako tecen, da ga moram kar sama odstranit da me ni sram. hehe
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #71 : ponedeljek, 01.02.2010 : 13:55:36 »


Sem malo premišljevala o tej temi, ker se moja psička tudi ni marala preveč božat-pri meni, pri mojem fantu pa bi se kar naprej in naprej crkljala! Drugače sem šef jaz in vidi se, da je dosti bolj navezana name kot na mojega fanta, ampak vseeno se je pri njem dosti bolj rada cartljala kot pri meni. Sem postala kar malo ljubosumna  Roll Eyes, pa sva se s fantom pogovarjala, kaj bi lahko bil vzrok...In ugotovila naslednje: on jo je božal zelo nežno, čisto narahlo in počasi, jaz pa sem ji izkazovala svojo "ljubezen" dosti bolj...kako bi rekla...robato! Cheesy  Wink Jaz sem jo rada fejst stisnila k sebi in jo močno in čvrsto božala po celem telesu, po glavi... No, potem sem jo pa po fantovem navodilu začela božati bolj nežno in z občutkom  Wink in glej zlomka, psička se sedaj zelo rada cartlja tudi pri meni! Sicer se vidi, da od mene pričakuje bolj akcijo kot božanje  Grin ampak je veliko bolj cartljiva, kot je bila prej!

Tako da, owchka, mogoče pa poskusi tvojga porcelanastega  Wink fanta božat bolj nežno in po malem, pa se bo mogoče ščasoma razvil v pravega cartljivca   Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Pes se ne mara božati
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines