mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:41:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kraljevski pudelj  (Prebrano 78899 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Gringo
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 141


« Odgovor #15 : sreda, 20.04.2005 : 17:36:44 »

Sm si ogledala vaš album....ahhhh ja...kašn cukr Kiss Grin

LP
Eva
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #16 : četrtek, 21.04.2005 : 21:14:43 »

Hvala za pohvale - kodri imajo pač v genih, da se znajo "nosit"  Grin Prestali smo prvo striženje, pa danes cepljenje, še vedno grizemo vse po vrsti, menjamo zobe, ... skratka nič drugega kot preživljamo pasje odraščanje. Mogoče mi bo uspelo prilepiti še eno "kjuti" fotko - vsaj meni se zdi taka.

http://www.moj-album.com/slike/270242/Bibyjt3X5nNxuCB2.v.jpg 51.56 KB

Sai s "heart-breaking" pogledom - pa naj mu kdo reče "NE"

PiP, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #17 : četrtek, 21.04.2005 : 21:17:12 »

Ups, tole je pa mal preveliko! Bom še trenirala, kako jo zmanjšat. Sori, Jana...

Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #18 : četrtek, 21.04.2005 : 21:30:33 »

Tudi Lilly je cukr. Pa kakšno fino hiško ima. Škoda, ker jih ne delajo še za malo večje kosmatince. Čivavice so res zakon, mogoče bo imel Sai nekoč podobno družbo - ampak ne še kmalu, je že z enim veliko dela.

Pip, Š&S
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #19 : sreda, 04.05.2005 : 21:39:20 »

Živjo,

malo pozno, a iz srca.... Bela lisa na prsih ali prstih na nogah je pri mladičih pudljev vseh velikosti zelo pogost pojav. V 98% belina "preraste" v osnovno barvo in sploh ni problem. *****
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #20 : četrtek, 05.05.2005 : 23:18:11 »

Hoj,
hvala za informacijo. Sem vesela vsake. Ful dobro, da so sli v tujino - to pomeni, da tudi Slovenci znamo vzrejat odlicne kodre. Pohvalno! Upam, da bo tudi moj lahko nekoc kaj prispeval na tem podrocju :-) Drugace pa sva danes zacela z malo pasjo solo na Krimu in mislim, da mu bo tam kar vsec. Instruktorice so ful v redu, tako da uspeh ne more izostat - upajmo. Drzim pesti, da tudi Inn in Isa najdeta skrbne lastnike, ki ju bodo po pudlovsko razvajali! Sporoci, ce bosta ostala v Slo, da se malo povezemo. Jaz obupno iscem se kaksnega lastnika kraljevca, da ga lahko napadem se s kaksnim vprasanjem.

Pozdravcke, S&S
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #21 : petek, 06.05.2005 : 09:08:02 »

Jaz imam eno kraljevo pudlico. Tudi midve sva šle v torek že v malo šolo. Je zelo živahna in nima problemov z ostalimi psi.
Lp Maja
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #22 : nedelja, 08.05.2005 : 00:22:47 »

Hoj, lepo da se še kak lastnik KP oglasi. Si bomo izmenjali kaj nasvetov. Tudi moj nima problemov z ostalimi, prej oni z njim, ker jih ne pusti pri miru. Povsod hoče bit zraven. Pa obnaša se kot doga (je že od malega pogosto skupaj z eno) - ful je grob do manjših psov pri igri, jih kar premetava s taco, pa pohodit jih hoče,... Imam občutek, da bi moral več časa preživet z manjšimi psi, da bi se naučil malo nežnosti. Bomo videli. Kam pa hodiš v šolo? A je črne barve? Jo imaš namen razstavljati? Kako ji je ime? Vse me zanima - ker je končno nekdo tu, ki ima tudi KP. Pa brez zamere...

Pozdravčke od Š&S
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #23 : nedelja, 08.05.2005 : 07:50:40 »

Živjo!

Moja pudlica je tudi črne barve z imenom Kana. Z njo nimam namena hoditi na razstave, ker ne maram pretiranega friziranja. Rada bi jo naučila osnovnih veščin, tako da bi se dobro razumele na sprehodih. Hodiva pa v malo šolo pri Vrhniki.
Me je pa začelo malo skrbeti zaradi psičke, ker se ničesar ne boji, da ne bo postala popadljiva ali kaj podobnega.
Kana je stara 2 meseca in pol. Mislim, da bo treba kmalu k frizerju. Kdaj si pa ti prvič obiskala frizerja?

LP
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #24 : ponedeljek, 09.05.2005 : 13:59:58 »

Živjo,

*****
Kar pa se tiče vprašanja, kdaj naj bi šel pudelj prvič k frizerju: obriti nosek, tačke in rep - to ponavadi naredi že vzreditelj pri 6 tednih. Psički iz ***** so torej bili obriti takrat, vendar bi bil zdaj spet čas. Nekje v starosti treh mesecev je pa že kar prav, da obiščemo pasjega frizerja - spoznavanje okolja, frizerja, naslednje britje gobčka in malo frizure "na riti", repku, tačkah. Potem pa redno vsake 4 tedne. Kopanje in sušenje istočasno s česanjem do suhega z mehko krtačo je več kot protrebno (v povprečju) enkrat tedensko. V primeru, da je kuža vmes moker od dežja, pa še takrat. Edino tako sedlaka ne zvozla, kajti vozlaste pse vsak pasji frizer enostavno obrije - do konca. In potem vsak pudelj izgleda več kot katastrofalno. REDNA NEGA DLAKE je zakon za vse lastnike pudljev.

Pa srečno z vašimi kosmatinci.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #25 : petek, 13.05.2005 : 08:23:30 »

Hejlo,

Majamaja, mislim, da ti je Skar odgovorila na vprašanja. Mi še vedno pridno hodimo v šolo - rezultati počasi prihajajo... Skar, a ti veš, koliko naj bi 4,5 meseca star koder s skoraj 14 kg pojedel na dan. Jaz mu sedaj dajem 300 g, razdeljeno na 3 obroke - pa ne vem, če je zadosti. Dobi še sadje, pa na sadne jogurte in skuto je nor.Aja, hranim ga s Satisfaction hrano, pa se kar na glavo v skledo postavi. A je res, da stara dlaka pri mladičih črne barve postane rjavo-rdečkasta? Saieva je na soncu taka, pa me s tem tolažijo. A se kodrom z rastjo kaj poravnajo noge - Sai ima sprednje namreč malo navzven, zadnje pa malo na O. Take zgledajo, ko počasi hodi, kadar pa "kasa", je ok. Je pa že pravi mali važič  Cool

Hvala za vsakršnjo informacijo,
LP, Š&S
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #26 : petek, 13.05.2005 : 11:57:47 »

extreme:s starjostjo se to ne popravi kerj je dedno.

jaz imam doma 2 pudla srednega in kraljevega


lp dasa
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #27 : ponedeljek, 16.05.2005 : 14:09:11 »

Živjo,

kar se tiče količine hrane....sorry, ampak jaz nikoli ne vem, koliko je dovolj in koliko ni - merjeno v gramih. Ponavadi pogledam psa, pa če ni presuh ali pa predebel, potem je količina hrane zadostna. Menim, da če v tej starosti tvoj Sai je še trikrat na dan in poje vse in še kaj, mogoče lahko daš malo več ali pa hrana organizmu ne odgovarja pa bi bilo pametno zamenjat. Ne vem, ker ne vem kako "okrogel" je mladiček. Tale odgovor torej najbrž ni najbolj uporaben. Sorry.

Dlaka: pri črnih pudljih je dlaka na konicah lahko rdečkasto rjava, še posebej, če je kuža veliko na soncu. Rdečkasta dlaka je znak oksidacije zaradi vpliva sončnih žarkov, lahko je tudi taka zaradi aditivov v hrani.

In še nogice: v tej starosti (4,5 mesecev) seveda kuža raste hitro in neenakomerno in sploh mladiči večjih pasem izgledajo dostikrat nemogoče. Predlagam, da v tej dobi rasti kuža ni predebel (raje malce presuh) in da ima veliko NARAVNEGA gibanja. Ne ob kolesu, teka na povodcu in podobnega prisiljenega gibanja. Če je le mogoče, naj se zdivja toliko in tako, kot sam hoče.

Pozdrav.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #28 : torek, 17.05.2005 : 22:24:58 »

Hoj,

hvala za nasvete - je pa pri kodrih težko ocenit, koliko so "pri sebi", ker ne veš, kje se dlaka začne in trebuh konča. Mi je težko, ker moj prejšnji koder sploh ni hotel nič jesti in nismo imeli nikoli težav s težo. Se bova že znašla. Sicer pa greva junija na razstavo v Portorož, pa bojo "strokovnjaki" povedali. Skar, a meniš, da bi ga že začela hranit 2x na dan? V šoli lepo napreduje in postaja pravi "podkožnik". Si lahko ogledate fotke v albumu, ko je bil na srečanju z gručo francoskih buldogov.

Pozdravček, Š&S
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #29 : sreda, 18.05.2005 : 09:35:31 »

Špela, pri 4 mesecih in pol še nikakor ni primeren čas, da ga začneš hranit samo 2x na dan- počakaj, da ti sam začne zavračat enega od obrokov (če je velik požeruh, to pač odpade). Najbolje pa da se s takimi težavami obrneš na vzreditelja. Mislim pa, da pes ne more biti predebel, če ga normalno hraniš pa da ne dobiva od vsakega v družini non stop kakšnih priboljškov  Wink Če se ti zdi debel, pa zmanjšaj dnevno količino hrane... Čeprav meni se v soboto ni zdel prav nič debel  Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines