mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 01:41:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kraljevski pudelj  (Prebrano 79337 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #45 : torek, 07.06.2005 : 22:46:03 »

Živjo,

razprte šapice (kot jaz vem) niso posledica pomanjkanja kalcija ampak so v večini primerov igra genetike. Okotenost in ostala anatomija določa način gibanja, kar vpliva na nam nevidno stabilnost psa in tako se  lahko pojavijo razprte šapice. To lahko odlično izboljšaš z veliko gibanja na terenu, ki ima okrogle kamne - recimo savski prod. Pa seveda - zelo, zelo kratko nohti in nič dlake med prsti.

Daša pa obvlada razstavljanje, torej se kar zmenita. Mene pa - če želiš - uporabi za standard pasme in majhne trike. Pozdrav.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #46 : sreda, 08.06.2005 : 14:27:47 »

Zakaj ta tema spet umira  Cry ? Komaj smo jo malce rezživeli, pa spet konec  Huh . A res ni nobenega ljubitelja kraljevcev na forumu? Občasno spremljam še temi francoskih buldogov in dogic - tam so čisto divji. Še malo, pa bodo imeli svoj forum, ker na tem ne bo več prostora  Wink Vidim, da za kakšno srečanje ni interesa - se bomo pa le naključno srečevali na sprehodih ali razstavah. Jaz bom končno Saia prijavila na njegovo prvo razstavo - v Maribor. Bomo videli, kako mu bo všeč. Danes grem v nakup kletke za v avto, saj je postal preživahen za na zadnji sedež. Zadnjič je padel dol in se z glavo zagozdil pod moj sedež   Shocked - še dobro, da sem lahko takoj ustavila in ga izvlekla ven. Tako je padla odločitev za kletko in prtljažnik. Upam, da bom izbrala pravo velikost, saj bo tak nakup zame prvič. Nekako poskušam "ubiti dve muhi na en mah" - kletka za v avto, pa še pomožnosti mizica (z dodano plato) za na razstave. Najbolj mi je bila všeč ena črna v City-ju (ne vem, če smem reklamo delat  Tongue), ker ima moj kuža tako vso opremo v črno-rumeni kombinaciji. Od povodca, ovratnice, torbice za priboljške,..., sedaj pa iščem še blazino za ležat v rumeni barvi. Kakšen predlog, kje bi se jo dalo dobit?
Saj vem, malo me je zaneslo pri vsem tem, ampak - ni kaj, to delajo podkožniki iz nas  Grin

Pozdravčke vsem  Kiss in preživljajte čudovite urice s svojimi kosmatinci,
Š&S

PS. Pa ne bi se branila še kakšne fotke vaših kraljevčkov, da se malo spoznamo vsaj preko foruma  Smiley
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #47 : četrtek, 09.06.2005 : 09:22:42 »

extreme:bom probala bolj pogosto biti na internetu. Wink

glede srecanja sem jaz bila do slej vsak vikend na agility-ih tekmah tako da ni bilo casa ta vikend bo 1 vikend po dolgem casu da bom lahko bila doma.tako da ce hoces se lahko dobimo in kako zmenimo.ce ste za se lahko zmenimo.

glede nabave kletke mislem da v pasjih trgovinah so zelo prijazni in ti dovolijo da porbas velikost kletke v avtu in za psa.tako da ni problema.

glede primankovanja kalcija pa tudi jaz prvic slisem da bi to vplivalo na sape.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #48 : četrtek, 09.06.2005 : 10:03:23 »

Saj vem, da so vikendi kočljiv čas za srečanja, ker si vsak posamezno načrtuje ta dva dneva, ki jih vsi tako zelo čakamo. Saj ni panike. Sedaj tudi jaz nisem povsem prepričana, če bom doma - v petek bom vedela - ampak, kdor želi, jaz in Sai bova (če bom doma) ob 10.30 na lj. gradu na jasi, kjer je križ, pa pridite. Držim pesti za tekme, Daša - kar tako naprej!

Kletko sem včeraj kupila - v bistvu mi jo je oče, ker je bila rojstnodnevno darilo - in je že v sobi, pripravljena za spoznavanje s Saiem. Nekaj časa jo je gledal kot bavbava, potem pa sem mu noter vrgla igračko in jo je šel brez problema iskat. To sva še nekajkrat ponovila, potem pa jo je odnesel stran  Undecided . Upam, da jo bo sprejel in da, ko bo treba prvič v avto v prtljažnik, ne bo delal prevelikih problemov. Boste obveščeni  Smiley Sedaj bo nekaj dni v sobi, da se jo navadi, potem pa bova šla na poskusne vožnje.

A pride kdo v nedeljo 19. v Portorož? Midva prideva firbcat, da spoznava cel đumbus okrog razstav. Sicer sem jaz kar nekaj let nazaj že razstavljala svojega prejšnjega kodra, ampak je bilo to zelooooooooo amatersko  Grin V glavnem, če kdo pride, naju ne bo težko zgrešit - svetli lasje, očala in totalno pobluzen črn koder, ki bosta begala med ringi. Kar pocukajte me za rokav  Wink - bova vesela.

Pozdravčke in malo sončka od
Š&S
Logiran
julijana
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #49 : ponedeljek, 13.06.2005 : 11:28:56 »

 SmileyŠpela lep pozdrav.Upam da mi je tokrat uspelo da sem se vključil v forum o kralevih pudlih. Wink
Najprej naj se ti zahvalim za pobudo  da bi se srečali lastniki teh čudovitih  kužkov. Žal smo bili sami . Pa nič zato, nas bo pa naslednjič več !!! Sai in Elon sta se pa pošteno utrudila v tisti dveh urah na jasi in spustom  ko smo se vračali domov.
Ideja da se nekoč le zbermo skupaj pa naj le ostane živa.
Če bomo imeli kakšen problem ali vprašanje se bom pa spet oglasil.
Lep pozdrav od Elona in Julijane
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #50 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:50:40 »

 Cheesy Grin USPELO! Grin Cheesy  Pa bo še en kodroljubec več na forumu  Wink
Sem vesela, da vam je bilo všeč v soboto. Tudi Sai je padel kot klada popoldan. Pa ni trajalo dolgo, da je napolnil baterije. Zvečer smo že noreli na sprehodu  Cheesy Tudi jaz upam, da se nam naslednjič pridruži še kdo - bo še bolj živahno  Tongue V mojem albumu je nekaj fotk bratcev na jasi, pa jih lahko pokukate. Pa še en nedolžen pogled mojega cukra  Kiss Kako se mu lahko uprete  Roll Eyes

http://www.moj-album.com/slike/270242/vZ03n6ViGQ8Fjj_u.jpg

Še nekaj kjuti fotk od današnjega izležavanja na moji postelji je tudi v albumu.
Lepo začnite preostali del delovnega tedna in "se beremo".

Pozdravčke, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #51 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:53:43 »

... pa dajte že kakšno fotko svojih podkožnikov gor, da jih vidim vsaj na monitorju, če jih že v živo ne morem! Me firbec goni... Wink
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #52 : četrtek, 16.06.2005 : 13:28:26 »

Hojla, a je kdo domaaaa? Ste vsi kodroljubci že na dopustu? A pride kdo v nedeljo v Portorož na razstavo?

Pozdravček, Š&S
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #53 : četrtek, 16.06.2005 : 22:35:12 »

http://www.moj-album.com/slike/245500/aQUmkJfwwoqjKGHv.v.jpg

Jest sm doma!!!

HA HA - tole pa ni nudelj pudelj! Je pa kraljevsko velik in kodroljubec!  Grin

Lahko noč,
Irena in dogček Zikson Wink

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #54 : petek, 17.06.2005 : 06:55:11 »

HUUUDOOOOOO DOBRA FOTKA!!!  Cool Sodniki pojma nimajo!!!  Tongue
Lepo, da si se oglasila tudi na naši strani  Smiley Midva sva včeraj kar dol padla po šoli. Sai je že v avtu dihal na škrge, kljub klimi, jaz pa tudi nisem bila nič boljša. Obupno soparen dan je bil včeraj  Shocked
Aja, za tiste, ki ne veste. Zik je moj bratranec - imam dober "back up", če kdaj komu kaj zatežim, a ne  Grin Wink Tongue
Irena, avtorske pravice gor ali dol, tale fotka gre v album  Cool

Pozdravčke od Saia za Zika, pa od mene tudi - se vidimo danes!
Logiran
julijana
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #55 : ponedeljek, 20.06.2005 : 11:03:04 »

Živjo Smiley Smiley
Tudi od mene pozdrav Ziku  in  seveda od Elona. Kako je bilo v Portorožu? Me prav zanima kakšne vtise  si dobila na prvi uradni predstavitvi Saia.Mi nismo mogli priti ker smo bili čisto na drugem koncu slovenije -v Laškem. Naslednjič pa  bomo verjetno tudi mi prišli malo "pofirbcat" kaj se na takih razstavah dogaja. Ali je mogoče nastala kakšna  fotografija ? Wink Roll Eyes
Ozdrav od Julijane !
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #56 : ponedeljek, 27.06.2005 : 11:13:17 »

Hojla,

V Portorožu smo bili, vendar se Sai tam še ni uradno predstavil. To bo v Mariboru julija. Šli smo le pofirbcat, kako zgleda ves ta đumbus  Cheesy . Smo srečali vzrediteljico in je bila kar malo razočarana, ko ga je videla. Je rekla, da je ful preveč postrižen. Da bo trajalo eno leto, da bo dobil "razstavno dlako". Ampak nič zato, mu vsaj vroče ni - sedaj, ko so se že začeli "pasji dnevi"  Wink Bo pač naredil revolucijo med razstavnimi kodri s klasično frizurco  Grin . Mogoče bo pa kateremu sodniku všeč. Zdaj se že zelo močno ogrevava za začetek učenja agilityja, pa če ne bo najlepši na razstavi, bo pa vsaj med agilitaši  Grin Wink Grin Jeseni bo pa mogoče že dovolj star, da bo šel v Avstrijo na pripravljalni tečaj za terapevta - to bo njegovo glavno poslanstvo  Roll Eyes . Že komaj čakam!

Fotk iz Portoroža nimam nič, ker sem (nimam pojma, kako se mi je to lahko zgodilo  Shocked Angry) pozabila vzeti s sabo fotoaparat. Smo pa srečali Saievega očka Morrisa - kako je lep!!!  Cool Roll Eyes , pa čeprav je imel tisto ta hecno frizuro  Wink Upam, da bo kaj genov po njem v Saiu, ko bo tako velik. Res je slika - pa ga je lastnica dala ven iz kletke, da ga je prišel pozdravit, sta se malo ponoskala in Sai ga je hotel kar malo s tačko po glavi, se mu je kar mešalo,... Ampak smo morali paziti na frizuro, ker je čakal na "finale". Skratka - lepotec!

Bojo fotke iz Maribora - brez skrbi, to bo podvig  Grin (zame in za Saia).

Pozdravček, Špela&Sai
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #57 : torek, 28.06.2005 : 13:24:40 »

V tovarni KRKA so se odločili za oddajo manjšega stevila psov pasme Beagle,
ki živijo na Krkinem posestvu v Hudenjah
pri Šentjerneju.
Prosimo vse, ki bi želeli posvojiti enega od teh revežev, da poklicejo v
Krko, g. Staneta Zalarja na telefon (07) 33 13 720.

 http://www.drustvo-zascita-zivali.si/AktualnoPokazi.php?AktualnoID=150
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #58 : sreda, 06.07.2005 : 13:46:12 »

Hojla,

po dolgem času. Se nisem uspela spravit k računalniku. Pa vidim, da ste tudi ostali čisto dopustniško razpoloženi. To pomeni, da bo ogromno fotk z morja in jih boste lahko na veliko objavljali, a ne a ne  Cool No, midva s Saiem greva končno na najino prvo razstavo - to nedeljo v Maribor  Roll Eyes. Vem, da sodniku ne bo všeč Saieva frizura  Undecided, ampak kaj morem, ko mu je pa drugače tako vroče  sram.  Če bo kdo od vas, ki berete tole, gor, bom zelo vesela, če me pocukate za rokav, da se še v živo spoznamo  Wink. Naju ne bo težko spoznati - naspidiran črn koder in totalno zmedena jaz  Tongue!

Aja, tista Krkina zadeva je pa baje bila že zdavnaj aktualna. Ampak jaz sem jo šele pred kratkim dobila po mailu in ker je nisem poznala, sem jo posredovala naprej. Bolje ena objava preveč kot premalo!

Lepo se imejte, uživajte s svojimi podkožniki, pa pazite na vročinski udar  Shocked - baje je letos vzel že nekaj pasjih življenj  Cry. Če sumite nanj, psa hitro v senco, pa počasi in postopoma hladiti z vodo (najprej po tačkah, potem po telesu in na zadnje še po glavi - vse naj traja vsaj 30 min.; lahko mu kasneje date tudi vrečko z ledom na tilnik in glavo; če je kuža še vedno sumljiv, ga takoj peljite k veterinarju!). No, mogoče bo komu prišel nasvet prav, upam pa, da ga nikomur ne bo potrebno upoštevati  Huh!

Pozdravčke, Š&S   Kiss
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #59 : sreda, 06.07.2005 : 14:14:33 »

Pa še nekaj!!!

Saj vem, da se po vsej verjetnosti spet samo pogovarjam sama s sabo, ampak to moram povedati. Kako se je moj Sai srečal-konkretno! z vodo. Že kadar dežuje, se izogne lužam na kilometer in je čisto nesrečen, ker ima pomečkano frizuro,...  Cool Grin. Zadnjič pa sem bila na sprehodu s prijateljico, ki ima dva whippeta, ki pa obožujeta vodo. Tako so vsi skupaj pridrveli do vode in whippetka sta zabredla vanjo, Sai pa je popolnoma spregledal, da je tam voda. Tako je pridirjal za njima in čof čof - v vodo. Po dveh skokih se ustavi in obstoji KOT VKOPAN, ZMRZNJEN, OKAMENEL,...   Shocked:-[ Shocked - skratka totalno šokiran, kje se je znašel. In potem se je začelo prepričevanje, naj pride ven in ta moj zlati pesek se ni upal niti prestopiti, kaj šele, da bi zakorakal ven iz vode. Tako sem ga skoraj 5 minut vabila ven, tekla stran, mu ponujala priboljške,..., ampak se ni dal. Le gledal me je s tako nesrečnimi očkami, ki so mi govorile: "Prosim, pomagaj mi iz te groze  sram!!!" Ko je ugotovil, da me ne more prepričati, da bi ga prišla iskat (aja, od "kopnega" je bil oddaljen cca 1.5 m  Grin), je počasi dvignil tačko iz vode in nato poskušal stopiti NA vodo. Seveda se je tačka vsakič potopila in tako je potem še nekaj časa stal le na treh. Najbrž ni potrebno omeniti, da je vse skupaj spremljalo obilo smeha...  Grin Cheesy Grin Po dolgem prepričevanju se je le odločil, da poskuša zakorakati in vmes je celo ugotovil, da se da to vodo celo piti  Tongue. Ko je prišel ven, pa se mu je scufalo in je dirkal kot nor. Upam, da iz tega ne bo odnesel slabe izkušnje in da bo še kdaj upal stopiti v vodo - silila ga pa ne bom, je tako manj dela zame  Wink. Seveda nisem imela s sabo fotoaparata, je pa prijateljičin fant nekaj poslikal s telefonom in ko dobim fotke, jih takoj nalimam sem gor, da boste videli to komedijo  Cheesy.

LP, Š&S ("potoški pes")
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines