mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 07.06.2024 : 10:37:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: radi bi kužija
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: radi bi kužija  (Prebrano 30843 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #75 : četrtek, 25.09.2008 : 23:04:42 »

Po moje en nasvetek ne bo škodil nobeni od sprtih strani: KLIK.

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha, zato prosim, če lahko debato nadaljujete, ko bodo glave malo manj vroče. Če je nadaljevanje sploh potrebno.

LP Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #76 : četrtek, 25.09.2008 : 23:22:52 »

Agnes, dobra Grin Wink
Logiran

Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #77 : četrtek, 25.09.2008 : 23:35:37 »

nyssa,

s tem, da si poiščeš psa/mačka sam, nisem mislila, da se odpraviš na cesto, temveč (če si se že prijavil na forum, po katerem si vsaj 5 sekund brskal) pogledaš med temami živali, kakšno odpreš, si prebereš. Slednje sem napisala že na 1. ali 2. strani te teme, pa si očitno noben tega ni prebral. In slednje je bilo že prakrat napisano tudi v drugih delih kajinega kotička, pa noben ni šel v luft. Je zdaj bolj jasno ali bereš selektivno? Pa ne pišem le za horjulski del - sem enakega mnenja za kotiček muce in kotiček pse. Verjento če bi ti sama posvajala psa/mačko, bi tudi malo pogledala naokoli ne? Glede mailov pa - sem Maja Kos in na moj osebni mail (torej ne drustven ali mail zavetisca -govorila sem torej o sebi in ne o zavetiscu, ker si ti ocitno mislila obratno, da sem dolzna imeti te informacije al kako?) je prislo 100x forvaridarnih nekaj mailov: iscemo rodovniskega beagla, iscemo dolgodlako muco, po moznosti belo itd. itd. ali pozante koga ki jo oddaja? Ponavljam - ce se odlocas za nakup ali posvojitev zivali, pobrskas malo sam - danes to lahko skoraj v celoti naredis prek neta. Enakega mnenja sem za tiste, ki oddajajo-najlazje je napisat mail, ga razpolsat na 1000 naslovov, po moznosti se napisati, da bo zival evtanazirana, ce ne bo oddana. Lenoba, da ji ni para. Zelis rodovniskega psa? Je pravi info center KZS in seveda forumi - ampak v pravi temi (kjer zdaj ta tema je). Ce bi rad posvojil, je bilo Samčiju kar nekajkrat napisano (v temi, ki jo je odprl/odprla sam), kakšen je postopek.  Upam,da je zdaj tudi to bolj jasno.

O drugem pa raje ne bi, ker očitno od mene, torej Maje Kos, pričakuješ nekaj - prepir ali kakrkoli že, pa ne veš pravzaprav zakaj. Tudi jaz ne. Kakor sem napisala že prej - dejte nehat.

LP, Maja
Logiran
Chiba
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #78 : četrtek, 25.09.2008 : 23:44:03 »

Ah meni se pa zdi, da mora vodja tega zavetišča odrasti. Še prej pa malo pogledati, kako se obnaša do ljudi na tem forumu oz. naj malo popravi svojo politiko komuniciranja. Jaz osebno bi bila hvaležna kako se sam forum trudi pomagati njej in njenim varovancem. V zameno pa uporablja besede, ki ne dosegajo vokabularja uravnovešene osebnosti. Še posebej za na prvi strani naveden komentar. Aja, pa te forume berejo tudi otroci. Samo v vednost.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #79 : četrtek, 25.09.2008 : 23:52:38 »

Meni se pa zdi, da do takšnega izražanja sploh ne bi prišlo, če bi ljudje odpirali teme tam, kjer je pravo mesto. Tebi ne? Verjetno ne, ker bereš temo, ki je sedaj prestavljena in o zavetišču horjul ne veš kaj preveč dosti. Mogoče se motim. Si pa le potrdila/potrdil (ponovno) moje pisanje, da se pravzaprav ne gre za dobro živali, ampak za vodjo zavetišča, čeprav nekateri vztrajno trdijo obratno.

Mah, ne da se mi več. Tema je zdaj, kjer mora bit, očitno drugi ne bodo nehali in očitno gre nekaterim veliko stvari v nos. Če ima slučajno še kdo pripombo čez zavetišče hojul ali vodjo zavetišča, bi bilo na mestu, da se oglasi v temi oz delu, kjer zavetišče gostuje.

Pa lep večer vsem, Maja
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #80 : petek, 26.09.2008 : 01:14:13 »

Gargamelca, brez zamere - že vnaprej. Ne mislim nič slabega, ker te razumem; miljon brezveznih postov v smislu "želim belo-črnega, prijaznega psa manjše rasti, ki zna skakat skozi obroč in želim, da ste večno hvaležni, če ga bom posvojila", ti seveda požre živce (v kombinaciji z ostalimi nelepimi zadevami, ki se dogajajo).
Zdaj pa pride AMPAK...
Ampak, če človek najde psa/mačko na netu in napiše, da se je "zaljubil vanj/odločil zanj/bi ga imel", ga preganjate, nadrete in mu poveste, da naj se oglasi v Horjulu (po predhodni najavi, seveda), kjer mu bo Polona predlagala, kateri pes/maček je zanj primeren (in seveda, ali je on sploh primeren lastnik). Super.
Če pa kdo hoče nasvet, kakšen pes/maček je primeren zanj, je pa tudi narobe? Zakaj?

Jaz razumem željo, da pes ne pušča preveč dlake. Ali da (recimo v bloku) ne laja preveč. Ali da je prijazen do otrok. Ali da ima rad mačke. Ne, ne razumem, da MORA biti svetlo zelen z roza pikicami. Ampak stvari, ki bodo vplivale na naše življenje z njim, so pa pomembne, po mojem, ne?

Meni je bilo včasih jasno, kaj storiti, ko bom končno spet imela možnost posvojiti mačko. Cepljenja, s/k, notranje življenje... To mi je jasno, to so imeli tudi moji mački do zdaj (no, oba, saj še nisem tako stara, nisem pa imela obeh naenkrat...  Wink). Zdaj, ko se je nenadoma pojavila možnost, da v roku par mesecev posvojim enega (ali dva  Cool), pa ne vem več, kaj bi. Imam namreč dva pogoja - vsaj en od njiju mora biti scrkljan (oba moja pokojna mucka - muca in muc - sta bila izjemno samosvoja in ne prav priljudna, razen, če se jima je zdelo tako); pa pse morata imeti rada (moj namreč obožuje mačke). Je narobe, da vem, kaj hočem?

Pa res nočem "mešat dre.a", prosim, ne vzet tako.

Lp, 5ra
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #81 : petek, 26.09.2008 : 02:05:15 »

Meni se pa zdi, da do takšnega izražanja sploh ne bi prišlo, če bi ljudje odpirali teme tam, kjer je pravo mesto.

Zadnja misel pred spanjem Smiley

Ljudje pac odpirajo teme tocno tam, kjer jih naj ne bi, kar vem sama ze 8 let in sem prepricana, da bo ze jutri neka nova tema v napacni rubriki. Izliv zolca za prvi tak spodrsljaj ni potreben, se pa dopusca po nekajkratnem zaklepanju, brisanju in prestavljanju vedno istih novih tem nekega uporabnika in po opozarjanju le-tega. Tudi jaz fasem izliv zolca in se cesa zraven, ko se nekomu ne da in ne da dopovedati.

Vendarle, ta forum premore moderatorje, ki poleg gumba "Sporocilo" premorejo tudi gumb "zakleni/odkleni". Tudi v rubriki, kjer je bila ta tema prej. Ce lahko uporabijo prvega, bi lahko uporabili tudi drugega.

Iz zgornjih in podobnih razlogov predlagam, da malo globlje dihamo, tudi v primerih, ko cutimo za pisanjem v neki, nam ljubi ali sovrazni temi, prikrito osebno ozadje do nas osebno ali do nasih bliznjih.

Hvala za razumevanje mojega pisanja. Nima predznakov ali skrivnih podtonov. Vse pise. V tej temi, v tej rubriki in v vseh drugih temah in rubrikah. Pise tudi to, da trenutno v temo ne bom posegala, ceprav se v njej pokoljete in ceprav bi znalo napisano komu skoditi, torej ne bom pritisnila na gumb "zakleni/odkleni" ali morda celo "odstrani temo". Bom pa takoj, ko bo cas dopuscal, napisala en (verjetno zelo dolg Tongue) post na predhodna pisanja v tej temi in na splosno dogajanje na forumu. Vmes pa sem pred spanjem samo odreagirala na Gargamelcino interpretacijo dela predhodnega dogajanja. Pac, bom lazje zaspala.
Logiran

saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #82 : petek, 26.09.2008 : 09:26:31 »

Samči, FYO:
glede na zahteve, pogoje in izkušnje ki jih imaš s psi, ti jaz priporočam Staffordshirskega Bullterrierja, po možnosti psičko. Izpolnjuje vse tvoje "pogoje", se pravi majhen, kratkodlak kuža, ki ne laja in tudi dlake skorajda ne pušča. Poleg tega so ti psi izredno primerni za otroke, veliki človekoljubi in ob primerni socializaciji z drugimi psi neproblematični. Preberi si kaj več o pasmi na tem ali pa katerem drugem forumu, tudi nekaj literature je na razpolago, če si pa želiš ogled v živo, se pa tudi lahko dogovoriva Wink Nisem vzreditelj te pasme, sem se pa pred nakupom precej poglobila vanjo, tako da ti lahko pomagam, če boš pomoč potrebovala.

Prijazen pozdrav tudi vsem ostalim.
Logiran
error7891
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #83 : petek, 26.09.2008 : 09:32:17 »

Da ostanem aktualen s prvim sporočilom v tej temi, bom Samči predlagal, če je že mogoče kaj razmišljala v smeri, da bi imela psa, ki bi bil brez dlake. Saj potem je pa 100% garancija, da v stanovanju ne bo dlak. Če ja, potem je tale pes bil ustvarjen zate:



Če ti je všeč in kakšen karakter ima, pa boš morala vprašati koga drugega ker jaz o tem psu ne vem nič, razen to da ni čisto nič narobe, če mu manjka kakšen zob ali dva. c-c-c
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #84 : petek, 26.09.2008 : 09:49:47 »

"Ko sem bil mlad in svoboden
in je bila moja domišljija brezmejna, sem sanjal,
kako bi spremenil svet.
Nato sem odrasel in dozorel, pa tudi spoznal,
da se svet ne bo spremenil.
Odločil sem se, da se bom
zazrl bliže in bom spremenil le svojo domovino.
A tudi to ni bilo mogoče.
Postaral sem se in si v zadnjem
obupanem poskusu prizadeval spremeniti
le svojo družino, tiste najbližje,
a žal sem spet naletel na gluha ušesa.
Zdaj ležim na smrtni postelji
in ugotavljam (nemara prvič), da bi,
ko bi najprej spremenil sebe,
morda s svojim zgledom
lahko vplival na družino
in z njihovo pomočjo in podporo
morda izboljšal svojo domovino,
in kdo ve, nemara bi
spremenil tudi svet."

-anglikanski škof-

Tale misel je iz knjige, 7 navad najbolj uspešnih najstnikov. Zelo dobra knjiga, ki me je spremljala skozi moje otroštvo. Jo preberem vsaj 1x na leto. Naj si jo vsak razlaga po svoje.
Pač, "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."  Mislim, da vsi veste kdo je to rekel in kje. Življenje je pač takšno, da se ljudje ponavljamo za nekatere, spet druge spravljamo v slabo volje, tretje sovražimo, nekatere ne prenesemo, so pa tisti, ki jih imamo radi in jim pomagamo... In jaz vem, da imam Rokija, ki je moj kup dlak, ki ga imam rada. In potem me fant vpraša, zakaj imam jaz raje Rokija kot kakšnega človeka? Mislim, da je odgovor na to vprašanje nepotreben.    

Samči, upam, da se boš znala odločit za kužka iz pravih razlogov. Predvsem pa se zavedaj tega, bolj kot to da puščajo dlake, da so posebna bitja, ki potrebujejo nenehno skrb in dajajnje. In zaradi njihove predanosti in ljubezni, ki je vsak dan ista in se ne spreminja, so vedno nasmejani, v primerjavi z nami, so pravi sončki in so  bitja, ki potrebujejo nas za prijatelje, ki naj bi znali to cenit.
Za kogarkoli se odločiš, za psa brez dlake ali z, bo ta kuža en žarek v vaših življenjih.

Lp, I

ps. upam, da juti ne bo strelalo na pikniku, ker Jano non stop jezimo  Huh  Bo še dež na koncu  Tongue
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #85 : petek, 26.09.2008 : 10:57:03 »

no jaz bi samo povedala, če je kdo pomislil na naslednje:
recimo meni oseba izrazi željo da bi posvojila psa, ji nakratko malo razložim in ji dam povezavo na forum.ta oseba še tukaj ni bila nikoli in potem pač v narobe temi odpre svoje vprašanje...že sama sem se zmedla da sem kje kaj narobe odprla ali spregledala da tema že obstaja, ker form je pač obširen.recima kaj pa ko pride kdo gor,ki pozna samo minimalne osnove interneta in je samo dobil nasvet, da pa tukaj se mu lahko pomaga.
ne vem jst ga ne bi tako hitro obtožla. Se pa strinjam z Jano, da pa se to vleče,ker se osebi ne ljubi,kljub linkov nasvetov,pol pa verjamem da počiš.Smiley
lahko bi nas v dobro voljo spravilo vsaj to da forum uspeva tudi veliko v tej smeri, da pridejo ljudje sem po pomoč in nasvete. jst z veseljev vidim, da je nekdo pripravljen poslušat,če se ga pa napa de že samo zato ker je temo narobe odprl.... mislim da ne selamo potem nič v prid ne forumu, ne zavetiščem in ne živalim... Wink
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #86 : petek, 26.09.2008 : 11:00:15 »

Citat
no jaz bi samo povedala, če je kdo pomislil na naslednje:
recimo meni oseba izrazi željo da bi posvojila psa, ji nakratko malo razložim in ji dam povezavo na forum.ta oseba še tukaj ni bila nikoli in potem pač v narobe temi odpre svoje vprašanje...že sama sem se zmedla, pa sem kje kaj narobe odprla ali spregledala da tema že obstaja, ker forum je pač obširen.recimo, kaj pa ko pride kdo gor,ki pozna samo minimalne osnove interneta in je samo dobil nasvet, da pa tukaj se mu lahko pomaga.
ne vem jst ga ne bi tako hitro obtožla. Se pa strinjam z Jano, da pa če se to vleče,ker se osebi ne ljubi,kljub linkom in nasvetov,pol pa verjamem da počiš.
lahko bi nas v dobro voljo spravilo vsaj to da forum uspeva tudi veliko v tej smeri, da pridejo ljudje sem po pomoč in nasvete. jst z veseljem vidim, da je nekdo pripravljen poslušat,če se ga pa napade že samo zato ker je temo narobe odprl.... mislim da ne delamo potem nič v prid ne forumu, ne zavetiščem in ne živalim...

se opravičujem,ne vem kaj mi je danes, pozan kava in še ni prijela, veliko dela in potem veliko napak.popravila...
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #87 : petek, 26.09.2008 : 12:44:43 »

Lep pozdrav vsem!

Moji malenkosti se pa zdi naslednje: Človeku pač na kratko in prijazno razložiš, da je na napačnem kraju začel z določeno temo in naj nadaljuje v področju, ki je temu namenjeno. Tam tudi najde več informacij. Pa poveš kje naj pobrska, oz. koga pokliče, če želi imeti kužka iz zavetišča. To se mi zdi vse. In vse to se lahko pojasni čisto mirno. Pa se težave rešijo brez težav.

Lahko je nekdo pač nevešč interneta pa je lahko prav tako dober lastnik psa. Poznam ljudi, ki ne poznajio osnov interneta, pa so čudoviti, uspešni in odgovorni ljudje.

Glede vprašanj - tudi sama sem imela ogromno različnih vprašanj glede živali, ki jih imam. Zato jih tudi razumem.

Verjamam, da je ljudem, ki se dnevno srečujejo s krivicam, ki jih živalim delajo neodgovorni ljudje, težko najti vedno diplomatske odgovore in dobro voljo za vsakogar. Občudujem prav vse, ki tako predano pomagate.


Tudi sama sem želela posvojiti psičko iz Horjula. Na žalost mi okoliščine takrat niso tega dovoljevale, upam pa, da mi v prihodnosti bodo. Moram priznati, da je bila lastnica zavetišča do mene zelo prijazna in nisem imela resnično nobenih problemov. Poklicala sem v času uradnih ur in se zmenila za termin. Kot je normalno v vsem poslovnem svetu. Sprejela me je zelo prijazno in si vzela dovolj časa za pogovor ter me pustila da sva se s psičko spoznali. 


Saj smo vendar na tem forumu vsi ljubitelji psov in prav je, da si med sabo pomagamo. Le na ta način bomo omogočili lepše življenje veliko živalim, ki to potrebujejo. 

Lep pozdrav,

Polona
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #88 : petek, 26.09.2008 : 13:04:24 »

Lep pozdrav vsem!

Moji malenkosti se pa zdi naslednje: Človeku pač na kratko in prijazno razložiš, da je na napačnem kraju začel z določeno temo in naj nadaljuje v področju, ki je temu namenjeno. Tam tudi najde več informacij. Pa poveš kje naj pobrska, oz. koga pokliče, če želi imeti kužka iz zavetišča. To se mi zdi vse. In vse to se lahko pojasni čisto mirno. Pa se težave rešijo brez težav.

Lahko je nekdo pač nevešč interneta pa je lahko prav tako dober lastnik psa. Poznam ljudi, ki ne poznajio osnov interneta, pa so čudoviti, uspešni in odgovorni ljudje.

Glede vprašanj - tudi sama sem imela ogromno različnih vprašanj glede živali, ki jih imam. Zato jih tudi razumem.

Verjamam, da je ljudem, ki se dnevno srečujejo s krivicam, ki jih živalim delajo neodgovorni ljudje, težko najti vedno diplomatske odgovore in dobro voljo za vsakogar. Občudujem prav vse, ki tako predano pomagate.


Tudi sama sem želela posvojiti psičko iz Horjula. Na žalost mi okoliščine takrat niso tega dovoljevale, upam pa, da mi v prihodnosti bodo. Moram priznati, da je bila lastnica zavetišča do mene zelo prijazna in nisem imela resnično nobenih problemov. Poklicala sem v času uradnih ur in se zmenila za termin. Kot je normalno v vsem poslovnem svetu. Sprejela me je zelo prijazno in si vzela dovolj časa za pogovor ter me pustila da sva se s psičko spoznali.


Saj smo vendar na tem forumu vsi ljubitelji psov in prav je, da si med sabo pomagamo. Le na ta način bomo omogočili lepše življenje veliko živalim, ki to potrebujejo.

Lep pozdrav,

Polona


Zelo lepo napisano.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #89 : petek, 26.09.2008 : 13:10:44 »

Gargamelca, brez zamere - že vnaprej. Ne mislim nič slabega, ker te razumem; miljon brezveznih postov v smislu "želim belo-črnega, prijaznega psa manjše rasti, ki zna skakat skozi obroč in želim, da ste večno hvaležni, če ga bom posvojila", ti seveda požre živce (v kombinaciji z ostalimi nelepimi zadevami, ki se dogajajo).
Zdaj pa pride AMPAK...
Ampak, če človek najde psa/mačko na netu in napiše, da se je "zaljubil vanj/odločil zanj/bi ga imel", ga preganjate, nadrete in mu poveste, da naj se oglasi v Horjulu (po predhodni najavi, seveda), kjer mu bo Polona predlagala, kateri pes/maček je zanj primeren (in seveda, ali je on sploh primeren lastnik). Super.
Če pa kdo hoče nasvet, kakšen pes/maček je primeren zanj, je pa tudi narobe? Zakaj?

Jaz razumem željo, da pes ne pušča preveč dlake. Ali da (recimo v bloku) ne laja preveč. Ali da je prijazen do otrok. Ali da ima rad mačke. Ne, ne razumem, da MORA biti svetlo zelen z roza pikicami. Ampak stvari, ki bodo vplivale na naše življenje z njim, so pa pomembne, po mojem, ne?

Meni je bilo včasih jasno, kaj storiti, ko bom končno spet imela možnost posvojiti mačko. Cepljenja, s/k, notranje življenje... To mi je jasno, to so imeli tudi moji mački do zdaj (no, oba, saj še nisem tako stara, nisem pa imela obeh naenkrat...  Wink). Zdaj, ko se je nenadoma pojavila možnost, da v roku par mesecev posvojim enega (ali dva  Cool), pa ne vem več, kaj bi. Imam namreč dva pogoja - vsaj en od njiju mora biti scrkljan (oba moja pokojna mucka - muca in muc - sta bila izjemno samosvoja in ne prav priljudna, razen, če se jima je zdelo tako); pa pse morata imeti rada (moj namreč obožuje mačke). Je narobe, da vem, kaj hočem?

Pa res nočem "mešat dre.a", prosim, ne vzet tako.

Lp, 5ra

razumem kaj češ povedati. Tudi sama bi samčju svetovala katerega psa (v tej temi), pa je moj edini nasvet v tej smeri da je treba pri živali vtei dlake v zakup. Verjetno boste drugi pri dlaki bolj v pomoč kot jaz.

Mene je v štartu pošteno razjezilo dejstvo, da nekdo bere nekaj selektivno. Kot pravim - sem sama napisala že na 1. ali 2. strani (samčiju), da je v primeru nakupa psa v napačnem delu foruma, če želi posvojiti psa, pokliče Smetko. A je tako težko poklicati? nekaj sto drugih posvojiteljev s tem ni imelo/nima nobenih težav. Bodesce - kakor praviš sam/a, je bilo napisano (večkrat), pa je debata vseeno tekla naprej (v druge smeri). Sicer ne med samčjiem in drugimi forumaši, ampak med forumaši samimi. No,  pa je šlo mimo tega (kaj narditi če češ eno ali drugo so pisali tudi nekateri drugi) v vse mogoče debate, ki mi res pošteno dvgnejo pritisk (manjvredni/večvredni, vi/oni bla bla bla bla). Osebno mislim, da je kristalno jasno (vsaj večini), kje se oglasiš (v temi), če kupješ psa ali če posvajaš. Če dam za primer horjulski del - veliko jih v posameznih temah sprašuje, da bi imeli tega in tega, ali je žival že oddana, pa se mu vedno (kdorkoli pač že) odgovori, da naj pokliče Smetko, da so pogoji napisani, da bi bila žival v arhivu, če bi bila oddana itd. Ko so se takšne teme odpirale v kotičku muce in psi, so/smo se forumasi oglasili,da naj si vsaj malo po drugih temah pogledajo sami. Tudi za ta konkreten primer je bilo samčju to tudi napisano, ampak se je debata potem razvila v cel hudir in neke osebne gonje/izlive prezira in kaj vem še kaj.  Zato sem tudi na veliko napisala, da naj se neha, ker je preveč. Če je tako težko brati in razumeti zadeve, potem predlgam da se na forumu odpre poseben del, kjer bodo lahko novinci brez problema odpirali teme "išem/kupujem/posvjama to in to" in se boste lahko po želji svetovali/ponujali živali. Osebno mislim, da je to nesmisel. Zakaj ima potem kajin kotiček odprte teme za posamezno žival,ki ji kdo oddaja? Zaradi lepega?

Verjetno zvenim kot nekdo, ki zahteva, da nekdo obvlada internet in kaj vem še kaj. Pa ni res. Želim pa, da ljudje začnejo brat, kar jim je napisano (ker je v tem primeru bilo). Koliko je zato kdo dober lastnik psa, mi pa ni jasno oz. ne vem kaj ima to sploh veze s tem (da znaš brat) ali pa kdo se pač trudi za živali ali se ne, kdo dela v zavetišču in kdo ne, kdo je v društvu in kdo ne, kdo je prijatelj koga in kdo ne. Torej - če kupuješ psa veš kam se obrnit, če posvajaš (od katerega koli pač že) tudi veš kaj narest, ker so v večini tem v kajinem kotičku (ne le v horjulsekm delu) spisani pogoji, telefonske številke in tsanje živali + fotografije.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: radi bi kužija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines