mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 22:03:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Pešanje desne strani srca
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pešanje desne strani srca  (Prebrano 14630 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kali Lola
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #60 : nedelja, 26.10.2008 : 23:10:49 »

hvala vsem.

saj bo počasi... saj se zavedam, da si zasluži spokoj in srečo, ampak jo vsi tako zelo pogrešamo.  nikoli je ne bomo pozabili.
Logiran
anitakos
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #61 : nedelja, 30.11.2008 : 20:43:35 »

Pomagajte prosim....

Tudi jaz ne vem več kako naj pomagam mojemu psu zato se obračam na vas, ki imate podobne izkušnje...Labradorec Oskar, star je komaj 4,5 let...vse se je začelo že julija ko je imel vnetje bezgavk. potem je dobil injekcijo in je bilo vse lepo in prav. Konec oktobra pa je dobil neko vnetje ušeš, imel je čist rdeče uhlje na notranji strani in ena mu je že zatekala. Dobil je injekcijo proti alergiji, čeprav veterinar ni vedel če je to sploh alergija. Nato pa se je začelo. Pes je vedno bolj poležaval, bil brez volje, začel je kašljati in se drgniti. Opazila sem majhno bulico na grlu imel je tudi povišano telesno temperaturo in veterinar je rekel da je prehlad. Sicer je rekel da priporoča analizo krvi in test za boreliozo in erlihiozo. In evo test pozitiven na erlihijo. Povedal mi je naj bi jo pes že prebolel ampak še vedno ima v sebi žarišča. Dobil je antibiotike clinofug (4 tablete na 12 ur). Sreča tablete dobro prenaša, ne bruha ampak čez tri dni je imel tako zatekel trebuh, da me je zopet skrbelo, da ni to posledica antibiotikov. In potem na slikanje srca ter pljuč. Ugotovitev- povečanje srca, ki mu pritiska na pljuča in prav tako pljučni edem. In to vse so posledice Erlihije. Dobil je zopet injekcijo in tablete Edemid. In po enem tednu jemanja antibiotikov in po štirih dneh jemanja diuretika je bil pes že boljše volje, vesel, dobil je apetit, ampak izboljšanje glede zunanje zateklosti telesa je bilo zanemarljivo malo. Danes 6 dan jemanja tablet za odvajanje odvečne tekočine iz pljuč pa je zopet katastrofalno stanje. Pes je zopet tako zatečen kot pred jemanjem tablet. Ne more niti sedeti ne da bi stokal od bolečin, kaj šele se vleči.Torej spi kar stoje in si opira glavo na posteljo. Včeraj je še nekako ležal tu pa tam danes pa zopet ne more več. Veterinar je sicer rekel da bo tekočina šla iz telesa problem pa je le srce, ki se baje samo od sebe ne skrči več v prvotno stanje. Prognoze mi mislim da spoloh ni upal povedati. Zato se sedaj vsako uro znova sprašujem kako bo z mojim kužkom, kako bo prebolel in če sploh bo. Kakšno življenje ga čaka...in če je sploh kaj upanja na izboljšanje...Res se mi smili ko ga gledam kako trpi.
Danes pa sva zopet bila pri veterinarju, ki mu je dal injekcijo s povečano dozo diuretika in tablete(250 mg7na dan), ampak po injekciji zopet ni nič bolje. Tablete lahko dobi šele jutri.
In koliko sem prebrala težave na tem foromu vidim da mu ni več pomoči. Saj bi ga rada odrešila bolečin ampak potem pa se zopet sprašujem kaj pa če se še da karkoli storiti...ker ima veliko volje ki jo pokaže kolikor lahko še v pogledu vidim in ima še vedno apetit. Ampak večeri so pa res opupni. Samo jočem še in prosim ne vem koga....da bi blo bolje...

Prosim pomagajte, vsak nasvet mi bo prišel prav...
Hvala

Kali Lola za tvojega psička mi je res žal....zdaj vem kaj vse si preživljala.....
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #62 : nedelja, 30.11.2008 : 21:05:55 »

Anitakos, žal mi je zate in za tvojega kužka. Težko ti dam še kakšen nasvet, saj kot vidim si prebrala že vse napisano v tej temi. 
Vedno obstaja možnost drugega mnenja - če nisi prepričana, da kuža dobiva prava zdravila ali pa da veterinar ni postavil prave diagnoze, takoj jutri zjutraj obišči še kakšno kliniko in povprašaj še tam. Da si ne boš kdaj očitala, da nisi naredila čisto vsega, kar se je dalo. 

Tista najtežja odločitev o tem, kdaj kuža preveč trpi, pa je žal samo tvoja. Sočustvujem s teboj in vama želim, da bi se srečno izteklo. Napiši, kako sta preživela noč. Držimo pesti in šapice!

Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
anitakos
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #63 : ponedeljek, 01.12.2008 : 15:40:43 »

Hvala Pepsi...noč je bila kar vredu proti pričakovanju...do 5h zjutraj je Oskar tako lepo spal, da je ležal zraven mene in ga nisem slišala kako diha. Potem pa je želel malo ven. Danes je kar ok, celo tekočina se mu je mal bolj izpraznila na zadnjem delu, ampak je žal mislim da vse šlo v spodnjo stran trebuha. Ker ima zaj take trde izbokline na spodnji strani, ki so se mu povečale. Ampak vsaj stoka nena tako kot je včeraj. Ko sem se vrnila iz službe je že zopet fehtal za hrano.
Ampak čudno se mi zdi ker vsi pravijo kako so psi pili vodo in hodili lulat. Pri mojem pa ne opazim kake spremembe. Pije in lula kakor ponavadi. Torej to pomeni, da se mu tud tekočine ne izloča preveč.
Radaa bi povprašala za mnenje samo dr. Domanjko če ima kdo kaki naslov ali tel. ker se hočem samo prepričati, da ta bolezen resnično ni ozdravljiva. Kajti psa filati s tabletami, mu ne omogočati normalnega življenja in poleg tega še zraven trpi...to mi res ni logično. Potem raje vidim da dostojno zaspi in ne trpi ne on in ne mi.

lp
Logiran
Kali Lola
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #64 : sreda, 10.12.2008 : 18:08:25 »

anitakos žal mi je zaradi Oskarja.
kako se počuti zdaj? je kaj bolje?

mi smo počasi bolje, čeprav nam je še vedno neizmerno hudo za Kali. sploh, ker hči ves čas omenja, da gremo k zdravniku iskat Kali. Sad sta pa zato zdaj z Lolo najboljši prijateljici. Smiley Lola je tudi začela izražat karatker precej bolj, kot prej, ko je bila ves čas "tamala" in je čisto druga. drugače pa meni skoraj ne mine noč, da ne bi sanjala moje najdražje Kali. nikoli ne bo pozabljena.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #65 : sreda, 10.12.2008 : 22:22:50 »

anitakos, naša zgodba je bila precej podobna tvoji in Kali Lolini. Držim pesti za pravilne odločitve v pravih trenutkih. Srečno in dršte se!
Logiran
anitakos
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #66 : nedelja, 14.12.2008 : 10:32:17 »

Hvala vsem za skrb...
Moram vam povedati, da je Oskar enkrat boljši, kot je bil...Ko sem se že odločila, da če ne bo bolje in ga odpeljem na evtanazijo, se je začelo z vsakim dnem izboljšanje.
Zdaj mu davam zjutraj in zvečer 1/3 500mg edemida in seveda tudi 8tablet dnevno Clinofuga. Tudi tiste izbokline na spodnjem delu so mu izginile. Morda še je malce debel od odvečne vode, ampak zanemarljivo malo. Tudi njegovo počutje je čisto drugo. Sicer še se včasih boji vleči, ampak včeraj pa sem bila tako vesela, ko sem ga po več kot enem mesecu videla na kavču in vse štiri od sebe, kakor včasih....Diha normalno, le kašlja še včasih, morda enkrat do dvakrat na dan.
Zdaj čakam še par dni da poje Clinofug, potem pa zopet na obisk k veterinarju, da mu posluša srce...
Upam, da bodo novice dobre...
Zanima me če se pasje telo navadi na Edemid in potem sčasoma postane imun nanj in ne odvaja več vode...Mislite da bo Oskar lahko normalno oz. vsaj dokaj normalno živel ali so tudi pri vas bila taka izboljšanja potem pa se je vse skupaj pač tragično končalo?

hvala, lepo se imejte....

Verjamem, da Kali ne boš nikoli pozabila, kajti tudi jaz že imam izkušnje saj so se nam trije psi izgubili v gozdu(vsi pasme resasti jazbečar) in čeprav je že minilo veliko časa so še vsi trije v mojem srcu. Vem pa da bi Oskar imel še poseben prostor, kajti je moj prvi pes.lp
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #67 : nedelja, 14.12.2008 : 11:32:27 »

Res super, da je bolje  Smiley. Pazite se še naprej.

Pozdrav Oskarju in vsem.
Irina
Logiran
Kali Lola
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #68 : torek, 23.12.2008 : 21:25:08 »

me veseli, da je Oskarju bolje. vso srečo tudi naprej.
teh tablet, ki jih jemlje pa ne poznam. ampak sem optimistična, ker je tvoj kuža še mlad in ima veliko življenjske energije. Kali je bila pa že v letih in mi je veterinar rekel, da je za njeno pasmo doživela zelo lepo starost. ampak, saj veste vsi, da teh 10, 11 pasjih let nam prehitro mine.
Logiran
anitakos
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #69 : ponedeljek, 19.01.2009 : 16:42:17 »

Lep pozdrav

Zopet sem v zadregi, ker se zopet odločujem med življenjem in evtanazijo! In zopet ne vem kaj izbrati...ko se že odločim si zopet premislim in upam da bo bolje....enostavno ne vem...težko se je odločiti oz. izbrati namestno njega kaj želi...

Oskar je bil bolje kar nekaj časa, zdaj pa je začel vidno hujšati. Vse rebre in kosti že štrlijo iz njega, pride dan ko veliko poje in dan ko ne spravi vase ničesar. Vseskozi je tak otožen, odtujen, brez volje do življenja, kot da se nima kam dati...noče več biti zraven nas, sam zunaj bi ležal na snegu, potem pa celega trese ko pride noter.
Po telesu je že dolgo nazaj dobil takšne male izpuščaje(odkar se je pač začela bolezen) potem so se vedno bolj širili, v majhne bulice in potem so se naredile kraste. Kakor neke vrste lojnice.

Edino veselje ima še ko greva na sprehod, kar greva vsak dan. Ampak ne ozira se za drugimi psi,kakor da bi mu bili odveč, kako da bi se jih bal.Rad pa se valja po snegu in podobno. Ampak danes sem opazla ko mi je prinesel aport se je kar vlegel in kakor da bi si hotel odahniti.

Zdi se kakor da je tako lačen ampak ne more jesti. Kakor da se mu neljubi, kar hodi za mano do hladilnika, potem pa mu želim kaj dati te pa noče niti povohati. Ničesar več noče, nobene salame, ne konzerv, ne jetrc nič....

vsak nasvet mi bo prišel še kako prav....
hvala
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Pešanje desne strani srca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines