mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:24:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Težave z Bajso
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Težave z Bajso  (Prebrano 2387 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
urskag
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« : četrtek, 16.10.2008 : 11:26:00 »

imam težavo, ki je vedno večja. Leila, ali po starem Bajsa, bo sedaj stara 2 leti in pol. Do drugega leta je bila super kužica, mal prestrašena v odnosu do ostalih psov in nepoznanih ljudi. Z mano ni imela neobenih slabih izkušen z ljudmi (dobila sem jo pri 3 ali 4 mesecih starosti). Veliko je hodila z mano po obiskih h mojim staršem, fantovim staršem in na piknike in podobno. Hodi tudi v pasjo šolo, naredila je BBH in še marsi kaj. V zadnje pol leta pa je postala agresivna do otrok (pa ne samo do malčkov, tam do 15 leta). Na sprehodih jih samo na široko obide, če pa so v istem prostoru (sobi, vrtu ali na pikniku) začne nanje renčati in kazati zobe. Če se ji otrok še bolj približa tudi šavsne proti njemu.
Ne vem kaj naj naredim, ker včasih kljub izogibanju naletim kje na otroke. Poleg tega ima moj brat otroke in prijateljice, sosedje ... S fantom sva pa že v teh letih, da sva začela razmišljati o svojih otrocih in zavlačujeva  s tem prav zaradi stahu, kaj bo z Leilo. Ali se to da kako odpraviti in jo navaditi na otroke. To, da bo njihova največja prijateljica ni treba, samo da do njih ne bo agresivna. Ker je pa lep kuža, je velikim otrokom všeč in ne razumejo, da naj se ji niti ne približujejo, kaj šele probajo pobožati.
Prosim za kakšen nasvet ali informacijo! Hvala!
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #1 : petek, 17.10.2008 : 09:53:53 »

Pokliči Katarino ali pa ji piši na afrikaner@siol.net.
Kolikor vem, je treba psu jasno dati vedeti, da se to ne počne. So pa psi, ki pač ne marajo otrok, jih pa nekako naučiš, da jih tolerirajo, otroke pa, da ne rinejo v njih. Očitno se ji je nekaj zgodilo, da je tako na hitro začela spreminjati vedenje. Kakšna slaba izkušnja? Saj ne rabi biti nekaj velikega ... Vsekakor pa uveljavlja svojo nadrejenost napram otrokom, kar pač ne sme. Najprej človek od velikega k malemu in nato pes.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2 : petek, 17.10.2008 : 10:42:32 »

Pri nas je Missy na vsak način hotela biti vsaj nad našo triletnico, če že ni mogla biti nad drugimi. Na srečo smo jo ˝spregledali˝ in ji pokazali, da ne sme početi tega.
Sedaj sta kar OK in psička ve, da mora malo pustiti pri miru. Sedaj imamo več dela s hčerjo, ki nikakor noče pustiti psa pri miru - to pa je že druga zgodba. Ja, pokliči Katarino...
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #3 : petek, 17.10.2008 : 18:24:26 »

Mene je pa spreletel en tak pozitiven občutek, ko sem pomislila na kombinacijo Bajse in vajinega dojenčka.
Tam v 2. razredu OŠ sem na cesti pobrala nekega terierja. Pripeljala sem ga domov, od tam pa (itak..) k sosedi, kjer je imel ležišče in hrano, za nego in sprehode pa sem skrbela sama. Kmalu sem ugotovila, da ne prenese otrok, njihovo bližino morda že, ampak v svojih preostalih 6-ih letih jih je veliko pogrizel, tudi mojo takratno sošolko, ki me je skoraj vsak dan spremljala na sprehodih. Mene pa nikdar.. (če bi vedela za njegov sloves že tisti trenutek, ko sem ga zagledala.. hmm.. si ga pa res ne bi upala »ganjati« do doma  Smiley).
Moja psička je bila do otrok zadržana, sem pa prepričana, da bi otroka ob hitrih gibih tudi šavsnila. Ko sem dobila nečakinjo, se je lahko valjala čez njo na postelji, psička je pa vse le mirno prenašala. In ko je tamala shodila in skupaj sestro tekla psički nasproti, je ta tamalo »spregledala« in drvela naprej proti sestri.
To sta moji dve izkušnji z antibaby psi  Smiley Mislim, da imata obe podoben zaključek – kot da nekateri psi otrok ne bi dojemali kot ljudi (ker so do drugih sicer izredno prijazni), ampak nekakšne palčke, ki morajo šele dokazati, da so povsem harmless in vredni vsaj ignorance, ne pa sovraštva.
Glede na to, da bo Bajsika opazovala dojenčka že od vsega začetka in se pri tem (seveda) ne bo počutila prikrajšane, bo imela kakšno leto časa, da vsaj malo analizira to novo malo čudo, da ga bo toliko lažje sprejela njegove prve korake (tudi do nje..). Navsezadnje ji tudi njegov vonj ne bo tuj, ne le tisti direktno s posteljice/dojenčka, ampak tudi tisti, ki bo celo leto ostajal na vaših rokah in naročju.  Wink
(se opravičujem za tale roman, krajše mi ni zneslo..)
Logiran
urskag
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 18.10.2008 : 18:11:23 »

Najlepsa hvala za te pozitivne odgovore. Mislim, da sem jih predvsem jaz rabila, ker sem imela v zadnjem tednu dve slabi izkušnji in me je malo potrlo in sem se začela spraševati in kar malo panično razmišljati, kaj pa če ne bo bolš. S Katarino bom govorila ali pa se bom kar v šoli oglasila.
Še enkrat hvala!

Ursa in Leila

Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Težave z Bajso
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines