mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:20:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 [103] 104 105 106 107 108 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški in Ameriški koker španjel  (Prebrano 248273 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #1530 : petek, 15.03.2013 : 16:29:32 »

Bella je lepotica taprava!!! Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1531 : sobota, 16.03.2013 : 18:33:21 »

Krasne slikce od Belle Cheesy Kiss, lepo da uživa!
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1532 : ponedeljek, 18.03.2013 : 21:28:35 »

Hvala Wink

Drgač pa... KONC JE, KONC JE, KONC JE... Cheesy Cheesy
Zdej pa vsaj en teden ne želim videt worda...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1533 : torek, 19.03.2013 : 15:50:47 »

Drgač pa... KONC JE, KONC JE, KONC JE... Cheesy Cheesy
Zdej pa vsaj en teden ne želim videt worda...

 Grin Cheesy

Neža z nami znova deli svoje znanje o angleških koker španjelih: KLIK - Razlaga standarda (z dodatkom)

Hvala tebi in Alenki Smiley
Obenem pa tudi čestitam za uspehe, ki jih nizata enega za drugim bravo
Logiran

alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #1534 : torek, 19.03.2013 : 17:03:19 »

Dragi Jani najlepša hvala za čestitke, Kiss sicer pa upam, da vam bo Razlaga standarda vsaj tako všeč kot je bila meni! Smiley

Alenka

Logiran
TinaPino
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #1535 : sreda, 20.03.2013 : 05:44:35 »

 bravo Neža, kapo dol!!!

Super je, čestitam!!!  bravo  veselje  bravo

Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1536 : sreda, 20.03.2013 : 07:31:42 »

Hvala Jana!!! Kiss

Drugače se je pa alenka pozabila pohvalit... Kasja je ob vseh krasnih rezultatih v lanskem letu osvojila naziv najlepšega razstavnega psa v KD Grosuplje za leto 2012.
To ni prvič, da je kateri od Tamalanncev osvojil ta naziv, namreč za sezono 2009 je bil zmagovalec prav naš Buxi. Tako kot je rekla Alenka... Zdaj ima vsak svojega, da se ne bosta kregala. Wink
Logiran
alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #1537 : sreda, 20.03.2013 : 10:29:43 »

  <:]za Buxija (2009) in  <:]Kasjo (2012)

vmes sem pa pozabila prijavljat  sram


* Buxi KD Grosuplje 2009.JPG (46.62 KB, 500x346 - pogledano 115 krat.)
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1538 : ponedeljek, 29.04.2013 : 19:00:14 »

Evo dolgo se nisem javila, je bilo čisto preveč vsega.. bom zato zdaj v miru (za tiste potrpežljive bralce) napisala par zadev.

Prvi vikend v aprilu smo tako kot še vsako leto do sedaj obiskali CAC Barje. Lani ne glede na grozno deževno vreme nismo imeli razloga za "pritoževanje", saj je Madžarska sodnica (ena tistih, katero sem izbrala popolnoma na slepo) presenetila vse gledalce (in razstavljalce) z zelo strogim in korektnim sojenjem. Bella je med dokaj solidno prijavo (mislim da jih je bilo okoli 13, kar je za SLO veliko), osvojila BOB.
Letos smo stavili na Buxija, prav tako pri sodniku, ki smo ga izbrali na slepo, a žal tokrat ta ni izpolnil naših pričakovanj. Pravzaprav sem se vrnila domov zmedena in besna iz zelo preprostega razloga. Kako lahko nekdo vidi prav vse napake na psu, jih napiše v opis poleg vseh pohval in kvalitet, BOB pa odsodi tako katastrofalno da samo gledaš s katere strani te je zadelo? Ja gledaš kot kreten, počutiš se kretena in izpadeš kreten. Super filing, tisti, ki ste v naprej zmenjeni za titule sploh ne veste kaj zamujate.
Slika 3 samcev ki so se potegovali za BOB:


Kakorkoli, ob takem sojenju se vprašam kaj žene sodnika v take odločitve? V nekaj tako očitnega, da je še zmagovalcu nerodno? Najbrž nikoli ne bom razumela takih sojenj.

No in ko že izgubiš še zadnji kanček upanja nad razstavami se zgodi sojenje kot je bilo drugi dan v Mariboru, CACIB Pohorje. Ja to ti vrne voljo do razstavljanja in upanje, da so še sodniki ki vidijo anatomijo psa. Za tega Finskega sodnika smo se odločili izključno in samo zato, ker je v preteklosti delal z angleži, poleg tega pa je oseba ki izjemno pozna anatomijo ter je pripravljen delit svoje znanje z ostalimi (bil je eden od tistih vzrediteljev, ki so prišli s svojimi zgodbami med platnice knjige "Keys to top breeding", saj je s svojo pasmo osvojil ogromne uspehe). Ja od take osebe ti mnenje pomeni 100x več kot od takih, kot sem pisala pred tem odstavkom.
Kakorkoli, razstavljali smo ponovno Buxija, ki iskreno ni izgledal najbolje, saj je imel doma "goneče tečke", ki so skrbele da je revež hujšal dobra dva tedna pred razstavo ter tako izgubil kar nekaj mase (tipični moški..  Roll Eyes Tongue). Vseeno sem želela da gre na razstavo in ni mi žal.
Dobil je fantastičen opis s pripombo da je presuh, posledično tudi rCACIB za črnim samcem, ki je bil trenutno v boljši kondiciji. Ampak mislit si ne morete kako sem bila vesela tega rCACIB-a. Ker iskreno CACIBa ni moral dat, za rCACIB pa so vsi bili slabše kvalitete od Buxija. Tudi pri psicah je našel najbolj korektno od tistega kar je prišlo in na koncu je polno razvita šampijonka osvojila BOB.
Tip, konstrukcija, kondicija, karakter. To kar za moj okus sodnik mora iskati in je iskal. Podelil tudi pravdobre ocene oz. perspektivne mladičem, ki so popolnoma atipični za našo pasmo. In ne glede na to, da njegova pasma niti malo ni podobna naši (ima fox terierje), je našel vse tiste značilnosti, ki jih anglež mora imet.

No najbrž je do sedaj že kristalno jasno kako sem bila navdušena in vesela. Smiley

Sicer pa zadnje čase z zanimanjem spremljam objave na Facebook-u, ko kateri od vzrediteljev objavi kakšno sliko psa in reakcije ljudi nanje. In z žalostjo sem par mesecev nazaj opazovala naraščajoče število "like-ov" na sliki, ki je sicer delovala super atraktivno ampak ni prikazovala tipičnega in pravilnega gibanja pasme. Vsi so ponoreli ob sliki in nihče si ni upal napisati da prikazano ni tipično in pasemsko značilno, obratno, vsi so bili navdušeni. Kar naenkrat pa se med komentarji pojavi Tiina Taulos (še ena znana sodnica in vzrediteljica iz finske, ki ima pudlje in še nekaj drugih pasem, prav tako ena izmed tistih, ki so v prej omenjeni knjigi). Ja njen komentar mi je dal misliti, saj je bila prva, ki si je upala zapisati, da sicer pes izgleda atraktivno, a žal popolnoma netipično za pasmo. Ja nisem morala drugače kot da se strinjam z njo, hkrati pa se mi je zdelo žalostno ker je morala tako opazko zapisati vzrediteljica popolnoma drugačne pasme, in da je na koncu prejela še kar nekaj kritik, v stilu, "ko boste vzredili boljšega pa ga pokažite". In žalostno mi je bilo, da so ga branili mnogi sodniki, vzreditelji, "poznavalci" in "velika imena".
Slika o kateri govorimo:


Najbrž zdaj vsi gledate v sliko in si mislite, ta nezzek je čist ubrisana. Kaj mu fali?
Najprej kar mene zmoti je rep. Da le ta ne bi bil kupiran bi ga nosil okoli kot anteno (standard kliče k repu nasajenemu malenkost nižje od hrbtne linije, kar ta po sliki sodeč definitivno ni). Drugo kar lahko opazim je to, da "foot timing" sploh ni pravi. Ja izgleda super iztegnjen spredaj in zadaj, ampak kaj ko bosta tački na sredini postavljeni v optimalni položaj? Front bo že praktično na tleh zadnja noga bo pa še krožila po zraku. Visoko dvignjena glava prav tako ni tako zelo tipična za pasmo, poleg tega je ta pes peljan v ring v mnogo prehitrem tempu. Ja seveda tudi hrbtna linija ni pravilna, saj je padajoča ne pa ravna. Potem, ko pa bi si nekdo zrisal črte, bi lahko videl, da ta pes sploh ni balanciran. Da ima front popolnoma raven in neskladen z zadnjim kotom. Edino kar ima je karakter, dlako in "smart handlarco", ki ga zna peljat v ring tako, da preslepi skoraj vsako oko.

Tudi če bi nekdo objavil popolno gibanje naše pasme, se ljudje ne bi tako vrgli nanj, ker je pač neatraktivno in čisto nekaj neposebnega. In ostal bi neopažen med poplavo vseh teh "kvazi kokrov". Kako daleč sploh lahko to pelje? Do situacije, ki jo imajo v Ameriki? Srčno upam da ne, ker mi mini setri niso všeč, oz. brezfronti psi, katerim je za raven hrbet potrebno noge iztegnit kilometer nazaj.. bog ne daj.

Seveda niso sami slabi psi tu, najdejo se tudi perle, kot je tale samec:  ljubezen ljubezen ljubezen


Imela sem srečo videt in pretipat tega lepotca ko smo bili v Luxemburgu in vrjamete ali ne, nisem našla napake. Pes ima čisto vse kar za moj okus anglež rabi. "moderate, cobby, type, balance, character,... " Vse. In v veselje mi je bilo ko je na dan razstave bil izbran za BOB in nato prišel v ožji izbor v grupi. Fantastičen pes, ki je lahko le v zgled ostalim.
Še njegov "movie" (prvi v line-upu, handlarca ima rdeče hlače):
http://www.youtube.com/watch?v=LmO1N59_FyA

Vsekakor pa tako kvalitetnega psa le redko kdaj vidiš, ker se iz kokra zadnji čas dela vse tisto kar ni, izgublja pristnost in svojo skromnost, da sploh ne začnem z detaili, ki jih komaj da še vidiš.

Pa če se vrnem nazaj na sodnike... Kar nekaj časa se že sprašujem kaj je bolj pametno, razstavljati pri nekomu, ki je odličen vzreditelj, ne nujno pasme ki jo imaš doma oz. sploh psov iz iste skupine, ali raje iti k "specialistu", ki vzreja pasmo že dolga leta? Iskreno rečeno v zadnjem času vedno manj zaupam sodnikom, ki pasmo tudi sami vzrejajo, saj vedno bolj delujejo po principu, jaz tebi ti meni. In žalostno mi je, ko vidim, da kvaliteto postavijo v drugi plan. Zato imam vedno več "respekta" do vzrediteljev, ki so tudi sodniki, saj potem vsaj vedo, kaj pomeni anatomija, znajo iskati napake ker jih dnevno iščejo na svojih psih, čeprav ni pasma ista. No tak je moj občutek, in res vedno raje razstavljam pri takih, ki so fantastični vzreditelji.

No zdaj sem se spet izpovedala.. Tongue
Uživajte! Smiley
Logiran
alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #1539 : nedelja, 05.05.2013 : 08:47:31 »

Nezzek se je razhudila, vendar ji moram dati prav. Sicer pa, samo fotografije je treba pogledati... Tongue

Če se je morda kdo vprašal, zakaj k tako priznanemu sodniku v Maribor nismo poslali Kasje ampak shujšanega Buxija, leži odgovor pri zadnji Nežini fotografiji.   Wink

Kasjo smo namreč odpeljali na dolgo pot v Antwerpen in jo parili z zgoraj omenjenim in fotografiranim lepotcem. V petek je ultrazvok pokazal, da nismo šli zaman!  Cheesy Cheesy Cheesy

Sedaj pa nas čaka najprej huda skrb za našo punčko in upanje, da bo vse kot je treba in da nam ne bo treba trepetati za njeno zdravje in zdravje malih kepic, ki rastejo v njej in ki jih tako z veseljem pričakujemo.  Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss

Kasjini fotografiji sta iz Luxemburga, kjer je dobila RCAC v močni odprti skupini - to je bila, verjetno, njena zadnja letošnja razstava. Imam sicer še eno fotko iz Antwerpna, ampak ni dovolj spodobna...  Wink Wink Wink


* Kasja, Luxemburg 2013.jpg (67.98 KB, 960x697 - pogledano 113 krat.)

* Luxemburg, Kasja.jpg (33.32 KB, 783x511 - pogledano 96 krat.)
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1540 : nedelja, 05.05.2013 : 09:02:16 »


o še ene kepice  Kiss bomo držali pesti in tačke, da bo vse OK  Kiss Kiss
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1541 : nedelja, 05.05.2013 : 15:08:59 »

No medtem ko semjaz uzivala na pocitnicah si je alenka grizla nohte, vse do petka, ko je prisla ta super novica! Smiley <3
Drzim vse pesti in tacke da bo vse slo posreci do konca in da cez dober mesec vidimo nove male kepice. Wink
Logiran
alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #1542 : sreda, 15.05.2013 : 09:45:21 »

Končno sem šla iskat pokal KD Grosuplje za "naj razstavljalca" in ga pošiljam na ogled, skupaj z našo "nosečnico".

 Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss

Alenka


* Kopija od kasja-pokal.jpg (95.94 KB, 523x750 - pogledano 103 krat.)
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1543 : sreda, 15.05.2013 : 10:30:41 »

Lepa nosečnica... Kiss Kdaj pa je bilo to v Grosuplju ker jaz sem iz Grosuplja pa se mi zdi da že kar nekaj časa v Grosuplju ni bilo razstave, drugače bi šla gledat... Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1544 : sreda, 15.05.2013 : 14:04:44 »

Lynn Kasja je postala najbolj uspešen razstavni pes v Kd Grosuple za leto 2012 Wink
Logiran
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 [103] 104 105 106 107 108 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines