mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:34:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Žmurki (Byron), Rocco & Co alias Demolition group
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 37   Dol
Natisni
Avtor Tema: Žmurki (Byron), Rocco & Co alias Demolition group  (Prebrano 123579 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #15 : sobota, 14.02.2009 : 02:02:13 »

Naše živalice (psi in mačke) se najbolj razveselijo obiska Nike2, ki takoooooooooo lepo diši po drugih mačkah.

Mi je bilo žal,da je zadnjič nisem pofotkala,ko je uboga reva morala celo uro božat enega psa, drugi je medtem sitnaril,da bi se tudi on čohal.
Zelda je hotela po vsej sili zlesti v njeno torbico, Rocco je z dvignjenim repom krožil okrog njenega stola (je bil lačen  Smiley), Byrona seveda ni bilo na spregled, Filip je pa kazal zadnje trikce pri igrici z naslovom "Kako do konca zdemolirati praskalnik"

V tem tednu smo se poslovili od zadnjih dveh preživelih rož; slonovo taco so oskubili do golega, imamo samo še deblo, draceni (al nekaj podobnega) so pa pustili en štrcelj, ki ga zdaj skrbno čuvam in rožo med službo spravljam v spalnico.

Še vedno čakam Feliway in upam na čudež.
Ponovno smo na kuri z lizinom,ker je Byron prejšnji teden ekrat cihnil in meni to ni bilo niti malo všeč.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #16 : sobota, 14.02.2009 : 12:10:34 »

Gledam kdaj si pisala tale prispevek Grin
Kako se človek začne udeleževat nočnega življenja, ko enkrat napolniš hišo z 'najbolj zadovoljnimi mački' Tongue!
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #17 : sobota, 14.02.2009 : 21:13:01 »

King-roy, te prav občudujem, ko se s tako voljo še oklepaš rož, oziroma, kar je od njih ostalo, pa še vedno imaš tepihe na tleh, pa všeč mi je vaše mačje ležišče, ampak za nas preveč nepraktično (bi kremplji delali 100/uro po njem). Mi smo vse take "problematične" stvari takoj odpikali. Wink

Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #18 : sobota, 14.02.2009 : 22:18:54 »

Visova, prosim da me ne demoraliziraš  Wink, ker se ravno pripravljamo na prenovo stanovanja. Imam že ogledan nov tepih in kavč in živim v upanju,da se bodo mački sčasoma spametovali in postali bolj kulturni  Tongue

FŽ, saj poznaš tisto,ko sredi noči noriš po stanovanju in miriš podivjane mačkone.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #19 : sobota, 14.02.2009 : 22:34:24 »

King-roy, jaz držim s teboj. Kam pa pridemo da se zaradi mačkov in psov odpoveš rožam in sedežni!
To je, kot bi si recimo Xena zaradi domačih zveri dala odstranit svoj ponos (nohte, da ne bo pomote...). Tko pač ne gre, ane? Tongue
Never stop hoping (je rekel ta gluh in kupil radio) Wink
Logiran
Pola
rad pišem
****
Sporočil: 460


« Odgovor #20 : sobota, 14.02.2009 : 22:40:52 »

Nikar ne obupaj, jaz imam polno stanovanje rož in mačk. Sicer rože zgledajo iz dneva v dan slabše, zjutraj je skoraj rutina, da pobiram reve iz tal, in pometam raznošeno zemljo po stanovanju, ampak ne bom obupala. Upam, da bodo mačke prej.. Tongue
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #21 : sobota, 14.02.2009 : 22:55:32 »

Punce, vi ste res zlate.  Kiss

Jaz se sicer na rože požvižgam, ker so za moj okus preveč sitne in zahtevne. Ali jih preveč zalijem in zgnijejo, potem kakšen mesec čisto pozabim nanje in so čisto suhe, pa jim ne paše pozicija,...........in še delo imam z njimi,ko mačke liste trgajo in zemljo ven brbajo.

Moj dragi je pa čisto furjast,ko mačke rožo udesijo, čeprav tudi on zanje ne skrbi.
Jaz se trudim in ostanke poskušam zaščititi, ker se mi ne da poslušati vsak dan kako obupne so MOJE mačke.  Angry

Se bom šla pa vojaško diktaturo,ko pride nov kavč in tepih. Oba sta čisto po mojih željah, še blago sem dobila taprave barve in bo odslej veljala najstrožja prepoved praskanja in lulanja po vseh najnovejših pridobitvah.

Al sem jaz en optimist  Tongue
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #22 : sobota, 14.02.2009 : 23:10:21 »

Hehe, king-roy, ti si pa enako "nadarjena" za rože kot jaz Grin. Pri meni se zgodi z njimi enako, da jih zalijem preveč, ali pa pozabim nanje Lips Sealed, rezultat je seveda jasen. Moj dragi mi očita, da sem ubijalka rož Tongue in me v isti sapi sprašuje kako to, da MOJIH mačk ne pozabim nafutrat Roll Eyes.  Meni res ni za rože no in jih tudi ne maram imet, ker nisem primerna skrbnica zanje sram. Samo včasih se pa vseeno zgodi, da dobim kako za darilo in se ji potem zgodi enaka usoda, kot njenim predhodnicam....romajo v koš, če jih ne uspem podariti komu naprej, preden crknejo.

Glede mačk pa...nama so razturile celo stanovanje Sad. Sedežna je tako nacufana, da me je prav sram, ko kdo pride na obisk. Jo imava namen dat preoblečt, ampak šele ko mačke malo odrastejo in se umirijo. Aja, tepihov seveda nimamo, razen tistih manjših bombažnih krpar, ki se jih lahko sesa in pere v pralnem stroju. Zadnjič so mi uspeli vržt na tla tisto težko lučko iz nekega kamna in je naredila luknje v parket Lips Sealed. Da ne naštevam razbitih kozarcev, razbite nočne lučke, razgrizenih vezalk na vsakih čevljih, ki jih pozabim pospravit v omaro...itd....Življenje z mačkami ni dolgočasno, to pa priznam Cheesy Grin.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #23 : sobota, 14.02.2009 : 23:21:08 »

Jaz se pa moram pohvalit, no muci, da nic ne unicujejo. Sta prav pridni  Smiley.  Roze mi itak vse crknejo  Roll Eyes. Vse 3 orhideje sm umorila, nazadnje bozicno zvezdo. Kar se pr nas ne premika, ne prezivi.
King-roy, vso sreco pri novi opremi. Mogoce bo pa mackam nov kavc vsec in ga pustijo pri miru  Tongue
Sem pa studirala, koliko bi bil kavc zanimiv, ce bi bi naret kot en velik praskalnik, od sedeza do naslonjala  Roll Eyes
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #24 : sobota, 14.02.2009 : 23:23:34 »

Mene bolj kot tepih skrbi sedežna-in to ne toliko praskanje, ampak "prebliski lulanja". Zelda sedežne zaenkrat še ni obdelala, je pa skoz in skoz prelulana še od našega Nikeja.

Perzijski tepihi so zaenkrat še v dokaj kulturnem stanju, manjši je bil zadnje čase nadomestek za mačji wc, zato sem ga umaknila. Byron jih sicer občasno praska in cufa resice, vendar zaenkrat še nič pretresljivega. Sem pa zadnjič gledala za novega in so bile cene od 1000€ naprej  Lips Sealed me je kar minilo

Imamo še težavo imenovano parket-ga je Roy uspel v dveh letih popolnoma uničiti in zdaj študiramo kaj bomo naredili, ko bo na novo zbrušen in polakiran. Močno dvomim,da bi bil Roy navdušen nad kakšnimi copatki.

Any idea?

aja, moonbeam-dokler sem imela samo Filipa in Roccota je bilo še kar kulturo. Po prihodu drugih dveh se je pa začel party
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #25 : nedelja, 15.02.2009 : 00:53:19 »

Uf kako se jaz boljše počutim, da nisem edina "rožomorilka" Tongue. Uspešno sem umorila vso rastlinje, tudi nekaj kaktusov in menda neuničljivi bambus za srečo Roll Eyes
No pri nas smo imeli že "swašta" od mačk (štejem samo tiste naše, ne začasnikov Wink od "takratkosespomnim" otroštva naprej). Mufka, ki je dobesedno predelala dva kavča v nitke in polulala vse jogije. Šapi, ki je veliko potrebo opravljal izključno v banjo in uničil naslednji kavč. Jani, ki je obe potrebi opravljal na tla v kopalnici in Šapiju vestno pomagal pri demoliranju,... Moram pa priznat, da mi Mandi Kiss kljub hiperaktivnosti ni uničila ničesar - oki ene najlonke no, samo to pomoje ne šteje Tongue (jih vse takoooo zelo pogrešam Cry). No pika na i je Bajsi, ki odpre VSAKO omaro in sem ga zadnjič našla spečega na krožnikih v kuhinjski omarici Shocked Lips Sealed. Zdaj pred uporabo za vsak primer sprem vsak kos posode Roll Eyes in vsakič, ko grem od doma upam, da bo ob vrnitvi še vsa posoda cela (ker vrata zaklepat znam pač samo jaz). 
Nekako sem se sprijaznila, da nikoli ne kupim več kavča dražjega od recimo 300€. Če mi ga ne pokrempljajo mački, pa luknje vanj naredi pesjanka, ko s svojimi tonami išče udobno pozicijo Roll Eyes. Samo sama rajši živim z živalmi kot pa med dragocenimi uničljivimi stvarmi.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #26 : nedelja, 15.02.2009 : 02:07:01 »

Se ti opravičujem, King-roy, nisem imela najmanjšega namena, da bi te demoralizirala. Se vidi, da sem starejša od vas in toliko bolj komot, da si poskušam urediti tako, da gre vse po liniji najmanjšega upora/napora.

Prijateljica, s samo enim mačkom, si je tudi dala pretapecirati stilno pohištvo s čudovito rožastim blagom, ki se je izkazalo za tako lepega, da se mu tudi njen, sicer mirni, maček ni mogel upreti in so krempeljci vsakokrat, ko je šel mimo, potegnili eno nitko ven. Ha, ha!

Sem se odločila, danes dokončno, da bo hiša tudi v zgornjem nadstropju večinoma v ploščicah in se takoj počutim precej bolje. Saj, če smo že dali talno ogrevanje....Bi se preveč sekirala zaradi prask v novem (bambusovem!) parketu.

No imam srečo, da sem že od nekdaj bolj za "laboratorijski" stil opremljanja...

Moonbeam, če pa želiš videti, kako zgleda praskalnik v obliki fotelja, si ga lahko pri  nas ogledaš, King-roy, jih je tudi lahko "občudovala".

Želim vam vsem veliko sreče z rožami in seveda novo opremo-da vsaj polulana ne bi bila. Tongue
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : nedelja, 15.02.2009 : 08:04:54 »

nazadnje bozicno zvezdo.

Božična zvezda je smrtno nevarna za mačke. Priporočam vsem, ki jih imate, da te rastline ne kupite niti je ne sprejemate za darilo.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #28 : nedelja, 15.02.2009 : 08:25:14 »

Sem glih hotela napisat pa vidim da me je Smet prehitela - vsi deli rastline, še posebej tisti bel sok... Poročajo o vsem možnem - od slabosti do bolečin v trebuhu, omotice, zaspanost, nabreklost kože in sluznic, za otroke in male živali so znani kar hudi primeri...

Pa še tole, ni v zvezi Žmurkotom, je pa z demolition-i...
A usnjene kavče (oz. imitacijo usnja) tudi s takim veseljem razpraskajo?
Pri nas smo glede praskanja sicer zelo pridni, kavči so celi (sem in tja morda kaka nitka, ki nastrada med divjanjem), tepihi posledic (še) ne kažejo (oziroma v skoraj neopaznem obsegu). Ampak ker kupujemo novo garnituro, me pa le zanima, koliko nas bo poleg denarja koštala tudi živcev?
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #29 : nedelja, 15.02.2009 : 08:32:30 »

Bom še en link s strupenimi rožami prilepla zraven, mogoče pride še komu prav -
sem ga našla enkrat po sili razmer, ko je naša tamala človekinja pomalcala ene par listkov Shocked in me je zgrabila strašna panika...

Ni bilo na srečo nič, smo se pa na ta račun znebili nevarnih zelenjav po stanovanju.

http://www.meb.uni-bonn.de/giftzentrale/jahresbericht99-Dateien/typo3/index.php?id=284 (če znate nemško, pa tudi sicer ni pretežko - beseda 'giftig' pove dovolj...)
Stran je od UKC Bonn, kjer imajo prav info linijo oz. telefonsko pomoč v primeru zastrupitev.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 37   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Žmurki (Byron), Rocco & Co alias Demolition group
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines