mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 06:43:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 379650 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #2430 : ponedeljek, 12.01.2015 : 15:12:07 »

Ooooo, kaj jaz berem, nova baba je prispela! Pa kol'k je lušna Cheesy

Eto, Pici, ko grejo miši, pride pes k hiši - spet imaš delo Grin
Logiran
evelinas
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 208


WWW
« Odgovor #2431 : ponedeljek, 12.01.2015 : 22:52:35 »

Čestitke za novo članico in veliko čudovitih skupnih trenutkov! Prekrasna lepotička je  ljubezen
Logiran
Jasmina&Tara
rad pišem
****
Sporočil: 393


« Odgovor #2432 : torek, 13.01.2015 : 08:25:21 »

Čestitam za novo članico Cheesy, čudovito ime ima. Rumba, ti samo uživaj Kiss.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2433 : torek, 13.01.2015 : 11:29:34 »

Hvala vsem za čestitke Smiley! Ime se je tudi meni usedlo v srce. In res ji paše. Pa za nasvete glede mačk tudi. Dejansko me je prepričal argument, da rabijo svoj 'safe place' in se potem lažje spopadajo z novim, sploh za našo ta staro primadono bi to znalo kar veljat.

Torej, ubogi mucici sta zavarovani pred plenilci. Polne skledice so se preselile v otroške sobe v mansardi, kjer se itak radi zadržujeta in uživata svoj mir in lepotilni spanec. Naši otroci namreč ne razumejo ravno pojma otroških sob, nimajo nikakršne želje po samoti in vse počnejo v dnevnih prostorih, direkt pod maminimi nogami. Skratka, mačke imajo spet varen dostop do hrane. Milenca je izgledala zjutraj že precej bolj zadovoljna z življenjem nasploh. Pici še malce beži, ampak občasno ji že prihaja nagajat in se ji zapleta pod noge - pomoje ji govori: ''tralala-la, hopsa-sa, lej me, ujem me, jaz sem tista, ki ti bom živce žrla, mjiiiiv!'', zvizzz in že je ni več Tongue.

Danes dopoldne sem doživela prvi sprehod brez občutka, da se mi bo glihkar rama ven odšraufala Roll Eyes. Je namreč res velika in težka (o čem drugem, večjem, med boksersko krvjo bi se vsekakor dalo razpravljati). Danes baba skratka že ful lepo pozorno pogleduje proti meni, pa na priboljške tudi dela Cheesy. Zelo je zaskrbljena, kadar izginem za kontejner, drevo ipd. Včeraj sva se začeli naklikavat - čisto novo tudi zame. Želim dosečt to, česar pri ET nekako nisem, da vaje izvaja natančno. ET je bila klovn, delala je čisto vse kar si si izmislil, od plezanja naprej, in to z divjim navdušenjem, a je bila od same zagretosti na trenutke tako poskakujoče štorasta, da so kar iskre letele. Se mi zdi, da kliker lepo umirja in daje natančnost. Ni samo da narediš vajo pa je, ampak jo je treba naredit točno. Imam pa kar veliko za naučit se - se mi zdi, da se mi šele počasi začenja svitat.

 
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #2434 : torek, 13.01.2015 : 11:37:02 »

Se mi zdi, da kliker lepo umirja in daje natančnost.

Natančnost že, ampak da bi umirjal, se pa ravno ne morem strinjati :-) Undecided. No, to je verjetno precej odvisno od pasjega karakterja in tudi siceršnje nagnjenosti h klovnovstvu. Ampak je čisto mogoče, da se motim.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2435 : torek, 13.01.2015 : 13:14:13 »

Natančnost že, ampak da bi umirjal, se pa ravno ne morem strinjati :-) Undecided. No, to je verjetno precej odvisno od pasjega karakterja in tudi siceršnje nagnjenosti h klovnovstvu. Ampak je čisto mogoče, da se motim.
Tudi moje izkusnje so takre, da kliker prav nic ne umirja. Ampak mogoce ima pa to vezo s pasmo najihnih klovnov ...  Smiley
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2436 : torek, 13.01.2015 : 15:19:28 »

Ima, ja, sigurno Smiley

Tudi pri borderjih "umirja" zgolj, če klikaš umirjeno sekundo ali minuto Grin Umirja predvsem človeka, ki klika, bi rekla, pa ni nujno, da imaš klovna, tudi pri počasnih črnogorcih se totalno umiriš, medtem ko čakaš, da se bo zgodilo in kaj se bo zgodilo Tongue Če ti seveda prej živc ne poči od čakanja na "naj se nekaj zgodi" Evil

Neee, meni se zdi, da pes, ki se navadi klikanja, kvečjemu (sploh, če je take sorte, da se mu kar naprej dogaja) kot ena neizprožena petardica komaj čaka  "kaj zdaj, je kul", "a to", "a to si mislila" ... ampak po moje (čist laično) to s klikerjem samim nima veze ... tisti pes, ki je naspidiranc in se navadi na delo s človekom in potrjevanje njegovih "dosežkov" na kakršenkoli način, je itak ves na fedrih, takoj, ko opazi "da so bo dogajalo" - tudi če nikoli ni slišal klikerja.
Verjetno pa ima vsak človek čisto svojo izkušnjo, glede na svoj in temperament svojega psa Wink

Jaz sem pri mojem Rokotu črnogorcu opazila (OK, to se mi pač dozdeva, sploh ni nujno, da drži), da si tiste stvari, ki sva jih klikala, nekako bolj zapomni. Pa da izgleda nekak bolj "ponosen" na tisto, kar naredi, vsaj za trenutek malo "navdušen" Wink
Ampak tle spet ni sam kliker bistvenega pomena, bistveno je, da sem, ko sem se počasi in previdno lotila sama klikat, jaz delovala čisto drugače kot prej. Glede na mojo siceršnjo neizkušenost v pesjanarskih veščina, dosti itak nisem imela za doktorirat, pač kot prvošolka, čist po korakih iz primernih videov in člankov ...
On je pač pes, ki je očitno bolj v stiski, kot na spidu (itak) in zato je močno "vabljenje", ki smo ga delali v nemški šoli pač velikokrat totalno odpovedalo ... ker pač ni imel časa in prilike, da se sam odloči in pogrunta, kaj bi in kaj naj in če bo to "varno" in take fore.

Potem pa, ko sem "obupala", sem pa čisto brez velikih ciljev začela s klikerjem (in kamot bi brez, samo z glasom ali kaj takega) in popolnoma brez nekih mojih velikih sugestij, v bistvu spremljati njegova vedenja in približevanje zaželenim potrjevati s klikom. Kao "šejping" varianta za probo, če bo sploh kaj iz tega.
Ampak glavna fora tu je itak pristop, pač na oblikovanje vedenja, ne pa samo "orodje", ki je tisti kul trenutek označilo.

Tako da je po moje, kliker čist fajn zadeva zato, ker človek s klikerjem v roki bolj spontano prešalta na nek drug način dela, kot ga je bil kao vajen oz. naučen. Če je človek seveda tak tip, ki mu nek zunanji faktor pomaga, da z njim poveže del svojega obnašanja, jaz sem že ... če si oblečem lepo krilo, se bom zagotovo na drug način gibala kot v trenirki, če malo karikiram Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #2437 : torek, 13.01.2015 : 20:47:39 »

Oooohhh, nova clanica! Smo ful veseli zanjo in za vas, seveda!  ljubezen objem
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #2438 : sreda, 14.01.2015 : 09:17:04 »

Cestitke!  Kiss
 Kiss Kiss tudi za macji damici!
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #2439 : sreda, 14.01.2015 : 09:54:48 »

Čestitike Cheesy objem!
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #2440 : sreda, 14.01.2015 : 11:50:18 »

Ooo, žaba mala Cheesy. Čestitke za novo članico! Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2441 : sreda, 14.01.2015 : 12:08:14 »

OK, razumem Smiley. Pojma nimam Tongue. Pa nič hudga, imamo čas da tudi kliker zaštekamo. Mislila sem predvsem, da je ET v poskušanju kaj in kako mora naredit, da bo končno pohvaljena ali da bo padel priboljšek, pogosto trotlasto poskušala vse možno (ona nemirna), potem pa sem še jaz v zavedanju, da čim rečem 'priiidna', je ona že drugje, hitela in poskakovala, da bi ujela trenutek (jaz nemirna). Tu si obetam, da bo nekako lažje označit moment in ji zato ne bo treba tolkokrat mimo mahnit. Mogoče tudi nimam prav, kaj pa vem, rada bi ji dala priložnost in tudi mene zanima, kaj je tisto več, kar obljubljajo, da se da izvabit iz psa s klikanjem.
Ravnokar sva od veta, imamo celih 32kg in  plečne . Medtem ko sem plačevala in se pomenkovala s teto dohtarco, je reč sedela in umirjeno gledala v svet. Odvzem krvi - no big deal! Tko da v bistvu umirjanja samega karakterja niti ne rabimo. Zelo ponosna mama skuliranega psa Tongue.
Mačke se javijo, ko bo kaka sprememba, zaenkrat lahko samo povem, da sta hvaležni za pesek, brikete in ekstra priboljške v najzgornejšem nadstropju.
Danes zjutraj med potjo v vrtec sva imela z malim debato - zakaj eni avti noter nimajo psa?. Hm, eni pač nimajo psa doma. A kar nimajo? Zakaj pa ne? Za našega triletnika je to nekaj skrajno čudnega. Noja, zame po pravico povedano tudi, in res je - šele zdaj ko imamo tudi kužo smo spet celi Smiley.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2442 : sreda, 14.01.2015 : 12:11:25 »

Ravnokar sva od veta, imamo celih 32kg in  plečne .
Mi je ušlo - plečne točno 60cm Smiley.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #2443 : sreda, 14.01.2015 : 13:16:54 »

"Danes zjutraj med potjo v vrtec sva imela z malim debato - zakaj eni avti noter nimajo psa?. Hm, eni pač nimajo psa doma. A kar nimajo? Zakaj pa ne? Za našega triletnika je to nekaj skrajno čudnega."

Ooooh  Kiss
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #2444 : sreda, 14.01.2015 : 14:44:48 »

Mi je ušlo - plečne točno 60cm Smiley.

Jp, prava baba je  Kiss

FŽ, glede na to, da je bila v začasnem skrbništvu in ne v zavetišču, od kod pa prihaja? Zna že od rojstva nemško al se je šele potem naučila  Tongue Wink
Logiran
Strani: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines