mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:06:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 159 160 161 162 163 [164] 165 166 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 378748 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2445 : sreda, 14.01.2015 : 15:29:49 »

"Danes zjutraj med potjo v vrtec sva imela z malim debato - zakaj eni avti noter nimajo psa?. Hm, eni pač nimajo psa doma. A kar nimajo? Zakaj pa ne? Za našega triletnika je to nekaj skrajno čudnega."
Ooooh  Kiss

  bravo Pa to je potencialni bodoči PreCednik Evrope, Sveta in Vesolja!

Bravo, tamau!  ljubezen   
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #2446 : sreda, 14.01.2015 : 15:41:47 »

Danes zjutraj med potjo v vrtec sva imela z malim debato - zakaj eni avti noter nimajo psa?. Hm, eni pač nimajo psa doma. A kar nimajo? Zakaj pa ne? Za našega triletnika je to nekaj skrajno čudnega.

 
Čudno, res. Ali pa ko ti pogledajo v avto na zadnji sedež in tko previdno izjavijo :"aaaaa, ajaa, a tle maš pa kr za psa kr skoz naštiman? a to je pol kr njegov sedež??"
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #2447 : sreda, 14.01.2015 : 15:59:32 »

Haha, Mačja, kako bi se tile tvoji kolegi začudili našemu avtu, ki sedeža, na račun pasjega boxa, sploh nima Grin.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2448 : četrtek, 15.01.2015 : 12:43:46 »

Tale 'spis' je zelooo dolg. Jana, ker dejansko ne paše sem, mirno premakneš, umakneš, kakorkoli...

Psa bi. Posvojenega. Odraslega, že malo umirjenega. Amapk dovolj klovnaste narave oz pasme oz mešanice, da bo razigran, norčav veseljak in bo znal pokazat, da se življenje zajema s taveliko žlico. Nekaj dovolj velikega in robustnega, kar ne bo izpustilo kosmate dušice, če se vanj po nesreči zaleti otrok. Hm, kaj lovskega? Do zdaj nam je šlo s pol-lovko sanjsko... Mogoče pa tudi ne - odrasel pes iz druge roke, po možnosti vzgojen za jago - to pomeni povodec in sledna vrv za večino trenutkov, mogoče celo za (skoraj) vedno. Še se spominjam, kako so pri prejšnji v začetku otroci frčali naokrog, ko se je dolga sledna vrv začela bliskovito pomikati po svoje, meni pa je zmanjkovalo rok. Kaj pa bokser? A obstajajo taki, ki se ne slinijo in nimajo sploščenega nosa? Hecam se... Karakter je prima. No ja, v bistvu pasme ne potrubujem, čisto mirno lahko živim s pisano mešanko z vseh vetrov, ki je karakterno blizu mojim pričakovanjem. Nekaj veselega, posrečenega, ki zmore z mularijo in mačkami. In da ji je življenje v užitek, ker jaz se hočem igrat! Ah, pa še dlaka - za mojega, ki je noče - baje mora biti kratka. Dragi, bi kitajskega plešastega psa al kaj je že tisto Wink? S prepričevanji se nikamor ne premaknem. No, pa naj bo kratka. Težko živim brez psa, zato me ne gane posebej, če je rozasto zelen ali pa kratkodlak. Naj ti torej bo, dragi mož...

Gledam zavetišča, počasi se mi svita, da smo do onemoglosti zožili izbiro. Tu, v Belgiji, kjer živimo pa sploh. Polno starejših in majhnih, lastniki obnemogli, pes je postal breme. Kdo bo tekel ob kolesu z menoj? Ne, to ne gre... In po drugi strani, kup nabildanih bull-, staff- itd., odvzetih iz čudnih razmer, v sosednji Nemčiji, kjer si tudi ogledujem zavetišča pa odvzetih zaradi dejstva, da so to predstavniki 'nevarnih pasem', ki jih lahko imaš le ob določenih pogojih in papirjih. Kaj torej? Postaja jasno, da pravi ne bo priletel sam od sebe v mesecu ali dveh do nas. Vmes že razmišljam o vzrediteljih...

Ne, res bi rada posvojila. Dovolj jih je. Brskam po skupni strani vseh belgijskih društev pod 'za oddajo' in postaja mi jasno, da jih je kup uvoženih. Zakaj že? Ideja najprej ne gre skozi. Sploh pri mojem ne. 'A boš psa po Amazonu naročila? A si zmešana? To ni stvar, ki jo v katalogu zbereš!' Se strinjam, zelo. Hvala, ker mi posodiš pamet, kadar me zameglijo čustva Smiley. Ampak tu ga ne najdem, tam pa jih je cel kup. Če so opisi, ki so pogosto 'iiii', res lahko tako idealni, se izkaže za precej realno skrb. Kontaktiram osebo v Sloveniji, ki ji zaupam. Psa bi iz Španije, kaj misliš, a je to mal noro? Klepetava o boleznih, kot so lajšmanioza in druge, o tem, da nekateri sploh ne testirajo in veselo uvažajo, o lažnih opisih perfektnih psov, kakršnih tu ne premore nobeno zavetišče. Spet sem skeptična. Pade prva odločitev. Hočem psa od nekoga, ki se zaveda pomena testov, pošteno predstavljenega zdravstvenega stanja živali, ki ne zmanjšuje pomena teh obolenj. Končno so to zoonoze, torej (v skrajnih primerih) prenosljive tudi na ljudi. Hočem posvojiti brez čustvenih pritiskov, vzdihovanj in izsiljevanj.

Kličem še mojo tukajšnjo veterinarko, ki ji zaupam. Pove mi o akciji, ki jo je belgijska policija opravila pred kratkim. Spet lažna društva. Pogosto pokasirajo denar, psa ni od nikoder. Oziroma plačaš del in potem nenadoma izsiljujejo za dodatne nemajhne zneske - ker so se pojavili 'novi stroški'. Ali pa žival 'dostavijo' na eno od počivališč (to mi je bilo ob nekem telefonskem klicu kasneje dejansko predlagano), nič preveč podobno opisu, z mnogo težavami, vedenjskimi ali zdravstvenimi. Če ne gre, ostaneš sam. Ni jih malo, ki jih potem prevzemajo belgijska zavetišča. Osebe izginejo, pojavi se nova internetna stran... Tako se to ne dela. Nov sklep - odmisli fejsbuk. Te strani prihajajo in izginjajo, kdo mi kaj garantira?

Začnem se ozirati za organizacijami, kličem in čakam, kdo bo bolj siten. Pogosto je vse skupaj precej amatersko. Prijazne gospe - ena mi ponuja, da steriliziram pa lahko sama, če hočem in po želji (hvala, se razumemo). Druga, mlajša, najdušeno pripoveduje, da so krog prijateljic - aha, nimate računa, a niste nobena organizacija? Nene, to je vse privat, veste, občasno odpotujemo tja in jih pripeljemo. Ne, tudi tako ne bo šlo.

Ugotovim, da bom verjetno prišla skozi še najbolje, če se ozrem čez mejo, v Nemčijo. Tam sem jezikovno lahko precej bolj precizna, jasno mi je, kaj zveni neverodostojno in kako  vprašati, da bo odgovor pravi. Nekako pristanem pri bokserjih. Gospa sitnari - predkontrola; pa potem vas pridemo pogledat; aha, pa najemno pogodbo, kjer je razvidno, da so vam živali dovoljene bi prosila; kaj se je zgodilo z vašim prejšnjim psom; mi izpolnite še tisti formular, kjer boste pojasnili, kaj se zgodi s psom poleti, ko greste na dopust in kaj ob vaši ev. bolezni; in en mail bo prosila, opišite, kako živi vaša družina, da vemo kakšnega psa iščete... Ta pa je sitna... Seznani me s še nekaj osnovnimi podatki, če bom slučajno iskala še kje drugje - veste, nujno poglejte, ali je organizacija vpisana med društva v javnem interesu, ali se zavežejo, da prevzamejo psa nazaj, če se kaj zgodi, ali vključujejo v posvojnino test na sredozemske bolezni, kako vozijo živali (tile jih le posamezno, z letalom), ali imajo normalno internetno stran itd. Še zadnje vprašanje - ste zgolj prevozniki psov ali kaj naredite tudi na kraju samem? Ko mi opiše njihove projekte, ki se jim da sledit tudi na internetu, se olajšana oddahnem.

Kmalu pade izbira - ena 'mala bokserka' (ta zapis jim zamerim in jih želim na to tudi opozoriti, sploh ne zaradi mene, ampak zato, ker je to šlamparija, ki se ne sme zgodit. Takšni deli predstavitve ki niso višja matematika, ampak so jasni na prvi pogled, morajo štimat in pika. Plečna 60cm ni 'majhna bokserka'). Sicer pa - začasno nastanjena od koder prihaja - v Španiji, pri tam živeči nemški gospe in njeni napol španski družini. Z nekaj psi in mačkami. In petimi vnuki. Luštna, neproblematična. Nihče ne vzdihuje in riše srčkov sreče, opis je realen, normalen. Kasneje priletijo dodatne slikce psičke z vsakovrstnimi štirinožci, ki me prepričajo.

Prevzeli smo jo na letališču v Düsseldorfu, malce zaspano, a negovano, svetleče dlake, zdravo (pravi vet), po karakterju do otrok in živali (zaenkrat) takšno kot rečeno. Zjokcala se je, ko je zagledala mačke ki niso hotele k njej, ves čas leze za mojo mularijo... Ahja, pa ramo mi skuša odštavfat s svojim vlečenjem na sprehodih. In malce zaščitniško bi se znala začet obnašat do družine, če bi ji pustili, da ego zraste čez meje, a nečesa novega te pač vsak pes mora naučit. Čakam še prepis, ki bo sledil šele, ko bo dokončno jasno zdravstveno stanje (obvezen ponoven pregled krvi tudi po prihodu sem je še v laboratoriju) in ko bomo deležni še 'Nachkontrolle'.

Stoodstotno gotov ne moreš biti nikdar, a umišljamo si, da smo prvi del posvojitve opravili dovolj dobro. Upam, da nas ne čaka kakšno neljubo karakterno presenečenje in da tudi v drugem delu - lastništvo in pasji vsakdan - na izpitu ne pogrnemo prevečkrat.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2449 : četrtek, 15.01.2015 : 13:14:33 »

Uau! Še enkrat čestitke in veliko veselja, ker tole pa je podvig!   Cheesy Takšen, odgovoren!  Kiss Cool
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2450 : četrtek, 15.01.2015 : 13:27:06 »

FŽ, čestitke za novo boksersko pridobitev bravo veselje
Prepričana sem, da ste dobili eno krasno družinsko pasjo moč Smiley. Dovolj jo zaposlite, tudi umsko, pa 'rožičke' Tongue, ko se bodo začeli kazat, ji malo 'prirežite' Grin. Pri tej starosti je zagotovo že prava boksi gospa, še vedno z vsemi bokserskimi žaubami namazana, pa vendar že zdavnaj iz mladostniške norčavosti. Uživajte z njo!

Glede zgornjega zapisa pa - paše sem, pa tudi v mnogo drugih tem, predvsem v vse tiste, kjer govorimo o izbiri psa in o tem, kako se nakupa/posvojitve lotimo. Pravzaprav bi bila jaz (verjetno tudi drugi) vesela in hvaležna, če bi bila ti pripravljena tekst opremiti z naslovom, podpisom in s kakšno fotko pasje dame, da ga objavim na vidnih mestih. Bi bila za to? Smiley
Logiran

SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #2451 : četrtek, 15.01.2015 : 13:30:34 »

Glede zgornjega zapisa pa - paše sem, pa tudi v mnogo drugih tem, predvsem v vse tiste, kjer govorimo o izbiri psa in o tem, kako se nakupa/posvojitve lotimo. Pravzaprav bi bila jaz (verjetno tudi drugi) vesela in hvaležna, če bi bila ti pripravljena tekst opremiti z naslovom, podpisom in s kakšno fotko pasje dame, da ga objavim na vidnih mestih. Bi bila za to? Smiley

Točno to!!! Brilijanten primer odgovorne posvojitve. Prav "po šolsko" ... od določanja kriterijev do previdnega iskanja z zdravo mero skepse do vseh prevarantov in sploh vsega, kar še paše zraven.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2452 : četrtek, 15.01.2015 : 13:46:50 »

Z veseljem, Jana, ti enkrat zvečer pošljem fotko in ostalo Smiley (samo ene dva stavka bom še dodala, sem jih pozabila).
Rožički se pa že strižejo, ker definitivno so Tongue.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2453 : četrtek, 15.01.2015 : 14:13:58 »

Z veseljem, Jana, ti enkrat zvečer pošljem fotko in ostalo Smiley (samo ene dva stavka bom še dodala, sem jih pozabila).
Rožički se pa že strižejo, ker definitivno so Tongue.

Oooo, super, za oboje Cheesy Afro
Logiran

binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #2454 : četrtek, 15.01.2015 : 17:23:49 »


Ugotovim, da bom verjetno prišla skozi še najbolje, če se ozrem čez mejo, v Nemčijo. Tam sem jezikovno lahko precej bolj precizna, jasno mi je, kaj zveni neverodostojno in kako  vprašati, da bo odgovor pravi. Nekako pristanem pri bokserjih. Gospa sitnari - predkontrola; pa potem vas pridemo pogledat; aha, pa najemno pogodbo, kjer je razvidno, da so vam živali dovoljene bi prosila; kaj se je zgodilo z vašim prejšnjim psom; mi izpolnite še tisti formular, kjer boste pojasnili, kaj se zgodi s psom poleti, ko greste na dopust in kaj ob vaši ev. bolezni; in en mail bo prosila, opišite, kako živi vaša družina, da vemo kakšnega psa iščete... Ta pa je sitna...


Oooooo  ljubezen ljubezen Maj kajnd of gospa  super Afro
Logiran

mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2455 : četrtek, 15.01.2015 : 18:15:10 »

FŽ, super, super zapis!

Se strinjam, tole si zasluži malo bolj vidno objavo, ki jo bomo tudi Fejsbukovci (z dovoljenjem, seveda) z veseljem delili v FB javnost, kor radi delimo vse poučne in vsebinsko pomembne članke s MPN portala Afro

Zakaj posebej omenjam FB?
Ker je tam kar naprej videti tisoče lepih opisov, nuuuuujnih "rešitev", vznikajočih in ponikajočih rešiteljskih in sorodnih (kvazi) organizacij, ki pritegnejo veliko ljudi, po komentarjih sodeč pa prav take, ki bi jim nujno nucalo vsaj 10% tvoje preudarnosti in ki v navalu povišanega sentimentalnega tlaka prevečkrat z nepremišljeno odločitvijo za "psa po katalogu" naredijo sebi, okolici, predvsem pa psu več škode kot koristi.

In ker je tale tvoj zapis iskren in dejansko zapisan brez krancljanja, iz prve roke, se mi zdi prav, da ga prebere vsak, ki je na poti k posvojitvi.
In vsak, ki pomišlja da bi "srčno rad pomagal uvažati" pse iz tujih držav ...
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2456 : petek, 16.01.2015 : 13:39:25 »

Posvojitev psa - je virtualno vedno realno? Smiley
Logiran

SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #2457 : petek, 16.01.2015 : 13:52:46 »

 bravo
Prebrali in delili.  Wink
FŽ  Kiss Kiss
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #2458 : petek, 16.01.2015 : 14:13:52 »

FŽ  Sad

Ker tudi mene eno obdobje ni bilo nič kaj sem, za ET do tega trenutka sploh nisem vedela. Zelo mi je žal. Zelo zelo. Ker imam skoraj njeno dvojčico doma, po temperamentu identično, te toliko bolj razumem. Res razumem. S solzami v očeh. In me je strah tega, ko bom jaz enkrat na tvojem mestu. In še z Majem. Ki bo kmalu 10.
Ampak je pa res, da če je že moralo biti, je mogoče najbolje tako. Toliko ste si dali en drugemu, kar bo za vedno ostalo. Dejansko je njihova edina napaka, da umrejo.

Res sem vesela za novo pasjo članico, iz srca vam želim, da bo to ta kužika za dušo ljubezen
O vzorni izbiri psa in postopku posvojitve pa ne bom izgubljala besed, ker drugače od vas ne bi pričakovala  objem plesalec

Imejte se skrajno lepo Kiss


Logiran

aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #2459 : nedelja, 18.01.2015 : 22:23:56 »

Draga fižolova župca, ne poznava se. Ampak a ves, da sem bila ze malo nestrpna, ker si obljubila, da bos kaj napisala, kako ste posvajali. Ah, kako dober clanek je tale tvoj spis! Kako resnicno! Meni je poznana nemska scena z vsemi grozotami, uvozom iz vseh moznih koncev Evrope, mafijo, Schwarzmarktom, farmami mladickov, vzreditelji, ki to niso, neresnimi organizacijami in zivaloljubci, ki to niso in se in se...
No, folk, tako se posvaja!!!!  bravo   Ce bi bila zdaj tule, bi te objela in prelupckala!
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
Strani: 1 ... 159 160 161 162 163 [164] 165 166 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines