mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:46:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pes za zunaj
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes za zunaj  (Prebrano 21675 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #60 : sreda, 19.11.2008 : 14:21:45 »

Enako na živce mi grejo trditve ,da pes niakor ni za notr, kakor ,da nikakor ni za ven. Ker ne eno ne drugo ni res. Pes je lahko notr al pa zuanj čist kvalitetno,kar se nastanitve tiče.


Jana : Kdor si pa nabavi psa, in še sam ne ve zakaj je pa po moje v vsakem primeru falil- ne glede na to, kje bo pes spal. In takih je dandanes na žalost večina.


Enako meni. Se strinjam z vsem napisanim, sploh pa s tema dvema stavkoma, ki zajameta tudi moje željeno povedano bistvo.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #61 : sreda, 19.11.2008 : 14:27:15 »

Se strinjam z zadnjim zapisom deteljice.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #62 : sreda, 19.11.2008 : 15:36:42 »



Vendar pa sem prepricana, da je moje (nase) poslanstvo Smiley, da tistim, ki se uspejo tukaj oglasiti s takimi zeljami povem(o), da se svet vrti naprej in ne stoji na miru, kot v casu nasih babic in prababic.

Svet se vrti že od nekdaj, in nikoli ni stal pri miru.


Torej, pes za moje pojme spada v druzino (ozko, sirso ...), med svoje ljudi. Zelo malo jih poznam, ki uspejo ponuditi psu polno pasje zivljenje, brez da bi imeli psa ob sebi, oz. brez da bi se z njim ukvarjali.

Se pravi, da po tvoje, če imaš psa zunaj, se avtomatsko z njim nič ne ukvarjaš ?



To pa zagotovo ni za v danasnji cas in ce bomo uspeli komu dopovedati, da dandanasnja vloga psa ni osamelo zivotarjenje, smo dosegli del uspeha. Tisti, ki so zapeceni v svojem ozkem razmisljanju, bodo imeli psa se vedno pozabljenega pred bajto in moj namen ni hoditi od enega do drugega, ter jih prepricevati v moj prav. Zagotovo pa na tem forumu ideje o zivih alarmih in podobnem ne bodo sle neopazeno mimo in zagotovo bom poskusala folku dopovedati, da se tako vec ne dela. Tistim, ki iscejo psa.

Jaaaa, moj Bučko je živi alarm, in osamel životari, revček, kot okras pred hišo, in nihče ga ne pogleda čez dan, in nihče ga ne vodi na sprehode, in na sploh je revež, da ni večjega.

Se nisem mogla zadržati, da ne bi citirala meni osebno ene najbolj "zanimivih" tvojih izjav ever. Res se nisem mogla zadržati, boli me srce, da tako misliš.


Citat

LP
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #63 : sreda, 19.11.2008 : 16:03:04 »

Branka saj tole ni letelo nate, letelo je recimo tiste, ki imajo psa na ketni ali pred hišo iz enega samega razloga-da čuva hišo in se oglaša, če se mu zdi, da se je potrebno.
Nevem no, vsaj jaz vidim, da imaš Bučka resnično rada in se z njim veliko ukvarjaš. Wink
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #64 : sreda, 19.11.2008 : 16:06:12 »

Mah...saj ni važno na koga je letelo. Napisano je za vse nas, ki imamo pse zunaj. Pa itak mi je žal za vse, kar sem sploh napisala, pa se za****** s citati. So mi pa zanimive te Janine izjave, to pa res.  Smiley
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #65 : sreda, 19.11.2008 : 16:35:06 »

in psi so po mojem mnenju veliko bolj zadovoljni in zdravi, če živijo zunaj, saj so tako navajeni. Saj tudi volk ne rine noter. Drugače je za pasme kot so čivava, pinči, ipd. Samo moje skromno mnenje.

Meni je pa tale izjava tudi ostala na želodcu.

Tukaj itak ne bomo prišli do konca.
Jaz ne dvomim o tem,da Branka super skrbi za svoja psa; samo meni tudi ne bo nihče razlagal in trdil,da bi bil moj pes bolj zdrav in zadovoljen zunaj (razen če si ne omislim čivave ali pinča-potem pa bo bolj zdrav in zadovoljen noter  Shocked)

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #66 : sreda, 19.11.2008 : 16:56:27 »

Mocno dvomim, da ima kdorkoli v tejle temi doma volka. Tongue
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #67 : sreda, 19.11.2008 : 17:42:58 »

Meni je pa tale izjava tudi ostala na želodcu.

Tukaj itak ne bomo prišli do konca.
Jaz ne dvomim o tem,da Branka super skrbi za svoja psa; samo meni tudi ne bo nihče razlagal in trdil,da bi bil moj pes bolj zdrav in zadovoljen zunaj (razen če si ne omislim čivave ali pinča-potem pa bo bolj zdrav in zadovoljen noter  Shocked)



Nisem trdila, sem dvakrat napisala, da je samo moje mnenje.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #68 : sreda, 19.11.2008 : 18:17:42 »

deteljica, zacetni post ne spominja na to, da bi oseba vedela, zakaj bi imela psa. Tebe in cele vrste drugih aktivnih ljudi oz. dolgoletnih "posedovalcev" najrazlicnejsih psov se ne da primerjati z zacetnikom, ki ne ve, kako lajf s psom izgleda, ki ne ve, kaksno pasmo bi imel, ki ne ve, kaj bi sploh s psom pocel, za katerega sem prepricana, da se mu sanja ne, kako navaditi psa srati v en kot na vrtu ali karkoli drugega. Naj me avtorica prvega posta preseneti. Ja, verjetno s skakanjem v luft, kako ji je vse jasno. Pajade. Tistemu, ki mu je vse jasno in je sposoben svojemu psu, ki ga ima v pesjaku, nuditi dovolj zanimivo in polno pasje zivljenje, ne bo prisel po nasvet na nek forum, kaksnega psa za v pesjak naj kupi.

branka, mislim, da je Jana tukaj prav lepo pojasnila, da njeno pisanje o "zunanjih psih" ne leti a priori na vse posameznike, ki imajo pse zunaj.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #69 : sreda, 19.11.2008 : 19:41:22 »

Malo off topic: a mi lahko kdo,ki ima psa zunaj, prosim pove, kako se znajdete s psom na počitnicah (v hotelu oz.apartmaju).
Veliko zunanjih psov,ki jih poznam, opravlja potrebo  v pesjaku oz. na domačem vrtu in niso naučeni,da morajo počakat na sprehod,da lahko svoje opravijo.

Kako potem "hodite po svetu". Kako psu dopovedati,da se npr.v hotelski sobi ne sme polulati kadarkoli se mu zahoče ipd.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #70 : sreda, 19.11.2008 : 20:08:49 »

Hm, pes za zunaj ... švicar naj bi bil. In JA, imamo pesjak, pa notri izolirano kočo, pa še XXL ležišče, pa ... In moja Gala je tudi v pesjaku. Čisto pridna, če mi vidi, da kaj delam zunaj, oz. če ve, da ni nobenega doma. Takrat pravijo sosedi, da prespi, oz. miruje, kot da je ni. Ampak, če jaz sedim zunaj, oz. če sem doma, se zgodba spremeni. Takrat pa pesjak ne pride več v poštev. Ona hoče in je z mano. Včasih si mislim, pa kaj ni vseeno, kje preleži, ... pa vem da ni. Ob meni je srečnejša. Dlake po hiši.. raje ne govorim, o prahu tudi ne bi. Pa robovi sten pri vratih so malo bogi, ... pa kaj. Tudi, ko smo zdravili mikrosporijo je bila v hiši, pa ko se je še gonila, pa po operaciji, pa ko sem jaz prišla z bolnice, ... Ko sem bila v bolnici, je bila cele dneve sama, sprehodi na minimum, pa ni sirota enkrat zastokala, ko je bila sama. Edino, ko so jo pripeljali k meni v LJ (takrat sem že lahko šla ven), je jokala, ko so jo tlačili v avto in je pogruntala, da jaz ne grem.

King-roy, Gala si je menda pesjak vzela za svojo sobo, ker redko redko, se notri kaj zgodi. Prav tako je bila po parih dnevih pri meni že čista. Čez noč. Brez mojega pretiranega truda. Kar se tega tiče, je najbolj priden pes.

Imamo vrt okoli hiše, na žalost (al pa na srečo) ni ograjen, zato tudi Gala brez kontrole ni nikoli sama. Obsojena na mojo prisotnost.

LP
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #71 : sreda, 19.11.2008 : 20:43:11 »

Kadar je naš v hiši, nikoli ne naredi lužica ali celo velike potrebe- nikoli. Pa je celo noč v garaži ali kleti, ko je mrzlo. Tudi ko je z menoj gor nikoli ne naredi lužice-kot da bi vedel. Tudi zunaj na travi redko kdaj opravi veliko potrebo-smo ga tako navadili, da se to počne zunaj, zato pa so sprehodi. Zaliva pa verjetno travo redno Smiley, redno en grmiček, ki je že čisto bogi, posušen Grin. Starša sta ga enkrat peljala v toplice in je bil z njima v apartmaju-sta ga imela na balkonu pa je bilo tako tuljenje pred vrati, če nista bila z njim na balkonu, da sta ga dala not. Nič polulano, nič pokakano, nič uničeno. Očitno sam loči kaj je zunaj in kaj je notri in da se notri ne sme nič narest. Tudi pri prijateljih na obisku, ko je notri ne naredi nič. Tudi v toplicah na balkonu ni naredil nič. No pa je bila izkušnja staršev taka (zaradi cviljenja), da smo se odločili, da vedno, ko kdo kam gre, nekdo ostane z njim doma. Jaz tako ali tako ne hodim več z njima nikamor, tako da sem komot sama z njim doma. Če pa grem jaz kam, so pa starši doma. Wink
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #72 : sreda, 19.11.2008 : 21:37:39 »

NAša ko je v hiši ne naredi potrebe, prosi za ven. Tudi na morju in to celo v kampu se ne polula znotraj parcele, kaj šele pokaka. Je treba gospo peljat okoli Wink.
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #73 : sreda, 19.11.2008 : 22:14:59 »

Jaz sem si vedno predstavljala, da psi ločijo ''zunaj'' in ''noter'', ker pri nas, ko smo še imeli pse zunaj, ni bila nobena lužica ali kaka druga nezgoda v hiši...
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #74 : sreda, 19.11.2008 : 23:26:14 »

Hvala za odgovore.
Me je res firbec matral kako to gre pri "zunanjih"



 
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pes za zunaj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines