mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 22:27:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: navajanje kuzka na boks
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: navajanje kuzka na boks  (Prebrano 34401 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #30 : ponedeljek, 24.11.2008 : 15:22:08 »

Zaenkrat boksa ne zapirajta. Naj se navadi noter hodit, naj pri odprtih vratih ugotovi, da je box v redu in da je to njegov brlog. Šele ko se bo navadil nanj pri odprtih vratcih, začnita vratca postopoma zapirati tako, da jih najprej malo pripreta, pustita nekaj časa in potem spet odpreta, naslednjič še bolj pripreta itd. dokler pes ne bo popolnoma sproščen pri zaprtih vratcih. Prvič naj bodo vratca priprta samo kratek čas, potem pa jih spet odprita itd. Ta postopek naj traja počasi, vzemita si čas, kolikor ga pes pač potrebuje, več dni ali mogoče tudi par tednov.

Če začne tulit, čakaš na trenutek, ko ne bo tulil in takrat odpreš. Če te prehiti in začne tulit, ko imaš roko na vratcih, da bi jih odprla, roko umakni in stopi stran, počakaj da bo nehal tulit in spet poskusi. Skratka, vzemi si čas, bodi potrpežljiva. Če boš dosledna, bo prej ali slej pogruntal, da s tuljenjem nič ne doseže.

Ste pa naredili napako, da ste ga takoj strpali v box, ko ste ga peljali domov od vzreditelja. Bolje bi ga bilo imeti v naročju in pozneje, ko bi se navadil na nov dom in bi vam zaupal, navajati na box. Zdaj imate težavo, ker je box za njega bavbav in morate v bistvu odpravljat problem, pes pa še vaju ne pozna, vse je novo zanj in je zato še bolj histeričen.
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #31 : ponedeljek, 24.11.2008 : 17:02:36 »

Se tudi sama strinjava, da verjetno ni bilo najbolj pametno ga strpati v boks. Najin "načrt" je bilo naročje, pa je vzreditelj dejal, da naj ga dava kar v boks, da se bo po parih minutah umiril...Vendar ker se je polulal in pokakal, sva ga potem morala vzeti ven.

Bomo potrpežljivi, mislim da to ni problem, so se pa nama malo podrli načrti kar se tiče navajanja na čistočo, postopanja po stanovanju ko naja ni doma...Za vse to sva namreč mislila uporabljati boks, ki ga pa očitno nekaj časa še ne bova... Ampak bomo že uredili, najbolj pomembno mi je to, da bi boks res sprejel kot svoj brlog, da bi se v njem dobro počutil, tako da upam, da nama uspe, kakorkoli že...

Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 24.11.2008 : 17:24:19 »

A že delate slučajno kaj s klikerjem? Namreč bi se ga dalo krasno navadit na boks s kliker treningom! Če sem jaz svojega pri 3 let navadila, bo tudi vam ratalo Wink
Logiran

luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #33 : ponedeljek, 24.11.2008 : 20:01:43 »

Sasica, jaz sem imela podobno težavico, ko sem doma zaprla mojega Neona v plastičen boks, ker iz njega se zelo malo ven vidi, nato pa sem kupila velik železen boks in ni nobene panike. V tem velikem železnem ponoči spi in je doma zaprt ko je sam. V plastičnem bi težko bil, nevem vsaj meni se tako zdi. Tako da če imaš možnost kupi železnega, ne bo ti žal. Velikega plastičnega pa imam jaz kar v avtomobilu in se v njem brez problemov vsak dan eno uro in pol vozi moj Neon.

Srečno
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #34 : torek, 25.11.2008 : 09:24:42 »

Tale boks nama je podrl celoten sistem, tudi nočni.  sram. Včeraj je spal v dnevni, midva sva bila pri njem in je ob pol štirih celo se v boksu umiril, ampak samo pod pogojem da je bil boks zraven kavča kjer sva midva, se pravi v najini bližini.

Danes ponoči sva ga z boksem vred prestavila v sobo zraven spalnice, ki je namenjena njemu. Javkal je do pol treh ponoči, v boks ni šel. Verjetno je javkal tudi zato, ker je bil izoliran v sobi, v kateri sploh še ni bil?

Ne vem, malo sva brez idej kako rešiti...Mislim, da boks trenutno ne bo prišel v poštev, glede na to da noter doživi tako travmo? Da ga počasi navajava nanj, ampak razmišljam, da bi morda za počitek mu namenila veliko škatlo, s povštrom in tako, v kateri bi spal čez dan v dnevni, zvečer pa bi jo premaknila v to malo sobico zraven dnevne. Ampak kaj če bo spet jokal, javkal, cvilil, lajal do jutra?? Ne spi cela hiša...V spalnico ga ponoči premikat je verjetno napaka...Ker...pes bo moral biti tudi sam doma (zdaj sva na dopustu) in verjetno je najbolje, da bi bil v "SVOJI" sobici...

 sram
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #35 : torek, 25.11.2008 : 09:51:27 »

Dajta box v spalnico za ponoči, ko je tema, pa bo bolje. Bo pač spal v spalnici, apmak še vedno v boxu. Podnevi pa naj bo v sobici ali kjer koli mu bosta pač namenili prostor.
Tudi našo smo dali prve noči v ločen prostor in je jokala. Pa smo popustili in jo prestavili v spalnico. Takoj je spala kot ubita. Ima pa prepoved iti na našo posteljo in tega se striktno držimo. Občasno sicer poizkusi, vendar ji ne dovolim.
Naša izredno dobro loči nočni in dnevni režim. Ponoči v spalnici, podnevi ko je svetlo in nas ni doma pa v hodniku. BP.
Fino pa je, da pes tisti prostor v katerem mora spati sam, dobro pozna. Ne da je cel dan na kavču z vami, zvečer ko je tema pa ga zaprete nekam, kjer je sam. Itak da mu ne bo všeč.
Če pa imata dobre živce, pa pač poizkusita in vztrajajta pri zastavljenem režimu. Bosta videla kdo se bo prej vdal  Wink.
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #36 : torek, 25.11.2008 : 09:59:32 »

Če ga sedaj spustiva v spalnico, mi ni jasno, kako bo preživel dopoldan sam?

Zdaj razmišljava da bi mu dala eno škatlo, njegov prostorček, da bi bil vedno v njem (dokler se ne navadi boksa) , noter bi bila kakšna majica ki diši po naju, pa povšter in bi ga zvečer prestavila v to sobico. Pa tudi to, da ga čez dan postopoma puščava v tej sobici samega za vedno dalj časa..od par min, do pol h itd.

Najlažje bi bila varianta v spalnici pa še v boksu bi bil, vendar se pa bojim, da bi bile travme ob najinem odhodu v službo. Zato je mogoče bolje da se navadi svoje sobe in tudi samote. Čeprav se čez dan non stop stiska k nama, zaspi vedno pri najinih nogah, ko vstaneš, gre za tabo...Neverjetno kako te potrebuje...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #37 : torek, 25.11.2008 : 10:08:33 »

Za frišnega mladička je prehudo, če je sam zaprt v nekem prostoru. Na to ga morata navajati postopoma, kot si že rekla. Pa zvečer naj bo utrujen, preden gre spat. Pomaga. Wink

Sicer pa pes dobro ve, kdaj je sam doma in kdaj so njegovi ljudje tudi doma, ampak v sosednjem prostoru. In ta druga varianta je zanj veliko bolj neprijetna kot biti sam doma. Zato ga je treba postopoma navajat na to.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #38 : torek, 25.11.2008 : 10:25:11 »

Če ga bosta navajala čez dan, da bo sam v sobici, potem je fino, da gresta takrat vidva dejansko od doma. Ne da je on zaprt tam, vaju pa sliši, da sta nekje blizu...
Mu ne bo nič jasno, morda bo celo mislil, da je kaznovan...
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #39 : torek, 25.11.2008 : 12:21:25 »

Bo v zgornjem nadstropju, zraven spalnice, midva bova pa spodaj v dnevni, tako da mislim da bo okej, bova pa seveda naredila tako, da ne bo vedel da sva doma...

Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #40 : torek, 25.11.2008 : 17:50:17 »

Sicer ne vem kako je velik ta box Wink...naj povem kako jaz naredim...
Enostavno grem jaz v box..se uležem... Tongue..vzamem kako piskajočo igračo...posladke...
Prej kot slej jih zanima...pa najprej gledajo, opazujejo......in se kmalu tudi pridružijo... Cool
No..jaz potem še samo tu in tam grem v box..da ne pozabijo... Tongue Tongue Grin
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #41 : torek, 25.11.2008 : 20:26:57 »

Sva poskusila tudi to, pa ni hotel Smiley

Danes je čez dan celo 1h spal v boksu, vendar je moral biti moj ves čas ob njem, v momentu ko je šel stran, je dvignil glavo, se zbudil...

Hrano dobiva v boks, najljubše igračke ima tudi noter, vendar več kot da gre po njih noter, ne dosežemo. Isti moment ven...

To noč bo spal v boksu, v spalnici zraven postelje...Upam, da ga uspeva čimprej umirit in da bomo spali...Normalno ga bova peljala ven vsaj 2x, ampak upam da vsaj cvilil ne bo brez prestanka...Bomo videli... Undecided
Logiran
sasica
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #42 : torek, 25.11.2008 : 20:35:56 »

A mislite, da je napaka, če kuža nekako "prisiliva" da spi v boksu? Kot sem napisala, sicer blizu naju, zraven postelje, pa vseeno bo na začetku sigurno cvilil...Se lahko zgodi da zaradi tega zasovraži boks ali je verjetnost, če bo noter spal, da vidi, da je noter prav prijetno?

Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #43 : torek, 25.11.2008 : 20:38:05 »

Meni se ne zdi prav, da bi kužka prisilili v to, saj se res zna zgoditi, da bo dobil odpor do boksa.
Zakaj pa sploh hočete, da že takoj spi v boksu?
Saj bo šlo, vendar ne prehitevat. Počasi z veliko pohvale in priboljškov Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #44 : torek, 25.11.2008 : 20:39:42 »

Jaz ga na začetku ne bi silila, naj spi v boksu. Imata za to odločitev kakšen poseben razlog? Kot sem že rekla, bi ga najprej postopoma navajala na boks in šele, ko bi mu postal prijeten, bi ga zaprla vanj. Na začetku ga ne bi zapirala. Vratca naj bodo tudi ponoči odprta. Naredita mu posteljico pred boksom.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: navajanje kuzka na boks
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines