mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:56:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne MAČJE zgodbe  |  Tema: Radovedni Bučko
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Radovedni Bučko  (Prebrano 10590 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« : četrtek, 27.11.2008 : 18:57:49 »

Sem iskala v arhivu, pa nisem našla stare teme, kar je več kot očiten pokazatelj, da me že dolgo ni bilo na tem forumu. Al pa sem slepa kt kura. Grin
Tako sem se odločila za novo.


Bučko, prej znan kot muc Lepi, pridno raste, se redi (3,6kg!!!) in se na splošno spreminja v enega pomanjšanega levčka. Z vsakim tednom ima bolj gosto grivo in še bolj košat rep.  Cheesy
Očke so se iz modrih spremenile v zelenkaste, brki pa so (zaradi konstantne hiperaktivnosti) še vedno večkrat polomljeni. Vendar ne tako obsežno, kot na začetku.

V tem času smo doživeli ogroooomno lepih trenutkov. Včasih smo bili sicer malce zaskrbljeni npr. zaradi otečene trikrat večje desne čeljusti (ker smo neumni in ne gledamo, kam se bomo zaleteli, ker pri tako visokih hitrostih pač NE moremo pravočasno odviti), vendar večkrat nasmejani do solz zaradi njegovih vragolij.
Podrobnejša poročila še prihajajo. Med drugim boste izvedeli tudi, za kakšno poklicno pot se je odločil naš Bučko.
Najprej pa seveda slikice. Pred slabim mesecem smo izgledali nekako takole:



Strateška pozicija na vrhu predalnika Cool


Po naporni igri. Jap, motorček dela kot namazan. Cheesy


Njegovo visočanstvo v vsej svoji lepoti... trenutek zatem je skočil v roko ničhudegaslutečega fotografa. Priznam, da ga je izredno težko ujeti pri miru. Je pa zato ena izmed najbolj posrečenih kapljic živega srebra Kiss



Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #1 : četrtek, 27.11.2008 : 21:32:09 »

Stara tema je tukaj, ampak tole poročilo itak bolj paše med srečne zgodbe.  Wink
Res je postal krasen mačkon.  Smiley
Logiran
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 05.01.2009 : 20:53:16 »

Bučko s familijo vam želi vseeee najlepše v letu 2009!! Da bi vsaka živalica dobila topel domek in ljubeče skrbnike. Kiss

No, Bučkotu je vroče in se v tem mrzlem vremenu redno hodi hladit na balkon... lahko se pohvali tudi s tem, da je bil že dvakrat zunaj na snegu (obožuje vodo... kokr gre kdorkoli v kopalnico je takoj zraven... včasih se uleže v lijak kljub odprti pipi in pusti, da voda teče po njem), jaslice pa je tudi že preuredil po svoje, tako da mu je postavitev všeč (od takrat naprej jih pusti čisto pri miru).

En lep novoletni pozdravček od lepljivega mačkona... meni se je že zdavnaj zalepil v srce. Cheesy



Logiran
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #3 : ponedeljek, 05.01.2009 : 21:02:12 »

evo, še dokaz:





... nov povodec bo treba nabavit... tega je že čist prerasel...
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #4 : ponedeljek, 05.01.2009 : 23:26:16 »

Kakšen rep  Shocked Shocked kakšen frajer  Kiss Kiss
Logiran
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #5 : torek, 06.01.2009 : 01:02:47 »

Dooolg! K od kakšne veverice, ane? Grin 
In ko se naš bučman zjutraj pretegne, se z včasih z repom dotakne svojega noska. Mi je čist smešno, ker se mi zdi, da imajo vsi drugi mački prekratke repe. Tongue
No, sej tudi Mila ne zaostaja kaj dosti po svoji kraljevskosti in kosmatosti. Moram pa reči, da je zelo pogumna mačica, k se pusti takole nosit naokrog in potovat... mi imamo bojazljivca. Izredno veliko časa potrebuje, da se navadi na prišleke, nove zvoke... zadnjič me je kr ornk opraskal po dekolteju. Prov fino sva se crkljala, dokler se niso odprla vhodna vrata.  Ustrašil se je in čist zbezljal. Kadar se podi je seveda čisto druga - takrat si upa vse. Skače v ljudi, obožuje lovljenje po stanovanju (najprej ga lovim jaz, potem pa se to obrne in on teče za mano ter mi postavlja zasede, da bi me presenetil... in obratno. Včasih se skrijem za kavč/vrata in vsake toliko pokukam izza njega... muc pa zalet in hop name... ali pa se nasrši in okrog mene pleše indijanski ples... kot en majhen bikec Smiley ).
Med drugim pleza v straniščno školjko in iz nje pobira morebitne papirčke, palčke za ušesa ter jih vlači po stanovanju... če mu zanalašč potegnem vodo v wcju, jo bo začel tepst s tacami... s kremplji izvleče kromirano zapiralo odtoka iz lijaka in ga meni nič - tebi nič odnese... vodo pije skorajda samo izpod pipe (ali pa iz umazanih posod, ki se naberejo v pomivalnem koritu)... če se kdo tušira, zleze za zaveso in firbca... sploh ga ne gane, če ga malo pošpricaš (sej... al ima toliko dlake, da voda sploh ne pride do njega)... obsedenec mali... pardon... vodovodar. Grin
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #6 : torek, 06.01.2009 : 09:48:50 »

O kakšen lep muc Kiss. Kar še kaj napiši, da se bomo zabavali ob branju prigod.
Aja, kakšen poklic si je izbral Roll Eyes?
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #7 : torek, 06.01.2009 : 09:51:33 »

Lubčka pošiljamo tudi iz Celja Kiss
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #8 : torek, 06.01.2009 : 10:14:50 »

No, sej tudi Mila ne zaostaja kaj dosti po svoji kraljevskosti in kosmatosti. Moram pa reči, da je zelo pogumna mačica, k se pusti takole nosit naokrog in potovat... mi imamo bojazljivca. Izredno veliko časa potrebuje, da se navadi na prišleke, nove zvoke... zadnjič me je kr ornk opraskal po dekolteju. Prov fino sva se crkljala, dokler se niso odprla vhodna vrata.  Ustrašil se je in čist zbezljal.

No ja, Milin pogum je štorija zase  Cool moram pa povedat, da je, ko je prišla k meni, bila kar dosti boječa, vsak zvok jo je preplašil, opraskala me je iz strahu tudi kar nekajkrat. Potem se je pa navadila, da mi zaupa, in zdaj že kar nekaj časa ni bilo incidentov.
Logiran
skratek
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #9 : torek, 13.01.2009 : 19:48:52 »

Fantastičen je! Čist zares.


Glede povodca - naš ima kar pasjega, za manjše kužke 4-metrska vrvica, se super obnese.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #10 : torek, 13.01.2009 : 20:51:32 »

ej ej, Bučko, kolk si pa ti leeeeeep! Cheesy Kiss
Logiran
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 01.02.2009 : 13:14:37 »

Ammm...
Meni se vedno bolj dozdeva, da naš Bučko ne vidi ravno dobro. Undecided
Najbolj se to opazi pri hranjenju oz. ko mu damo kakšen priboljšek. Hrane ne jemlje iz roke... vedno traja celo večnost, da jo "poišče". Včeraj sem mu dala tri travnate bombončke. Prvega je nekako vzel z roke, ga dal na tla in ga pojedel. V tistem, ko je jedel sem poleg bombončka, ki ga je že imel na tleh, položila še ostala dva. Sploh ju ni videl... Sad Glavo je obrnil navzgor in čakal na repete. Sem mu morala pokazat, kje so, pa še takrat ju je lociral s smrčkom in ne z očmi.
Nikoli ne priteče, če mu kaj ponujaš na roki. Če je na pultu in ga s priboljškom hočeš spraviti na tla, povoha zadevo, in potem čisto živčno gleda okrog sebe, ker ne ve, kam je izginila. Pa mu jo vedno kažem, ko jo dajem na tla. Največkrat ga potem ročno pobašem in ga dam zraven.
Vse njegove najljubše igračke oddajajo zvok (ropotajo, imajo kraguljček...). Drugih ne mara kaj dosti.

Če ga peljem ven, vedno hodi po isti špuri. Vedno. Če ga nesem drugam, je zmeden in bega, dokler je ne najde. Če se mu približa kdo od poznanih, se ful prestraši. Šele, ko sliši glas, se nekako umiri. V blok gre vedno po isti poti. Najprej do ograje, potem pa ob steni, pod stopnicami in potem ob steni po stopnicah navzgor. Šteng nikoli ne nacilja direktno. V lovski preži je pa skos in skos vohlja, kot kšn kuža.
Drugače je čisto normalen muc (samo zelo hitro se prestraši).

Zanima me, kako to veterinar potrdi? Kakšni so testi?
Ga bom peljala... ker me res ful bega... če bo potrdil moje sume, bo Bučman pač popolnoma notranji muc... da ne bo pod še večjim stresom zaradi sprehodov.

A mogoče ful pretiravam? Pa da je muc ubistvu čist uredu... mnja... skrbi me.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #12 : nedelja, 01.02.2009 : 17:34:40 »

A ko mu mahaš s kakšno palčko ali Perotom sledi s pogledom ali ne reagira?
Logiran
skratek
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #13 : nedelja, 01.02.2009 : 19:04:49 »

Hm ... mogoče pretiravaš, samo nikoli se ne ve ... Bolje je biti previden.

Imam dva muca - muco in muca. Muc svoj ohrano v skodelici hitro pohlasta, če dobi kaj novega za pod nos iz roke, povoha in potem takoj vzame, če mu diši. Muc hrano zelo spretno vzame iz roke, jo takoj opazi, če mu ponudiš in takoj "navali" na priboljšek. Zato je tudi zelo dojemljiv za učenje trikcev s pomočjo klikerja in priboljškov. Res, super dela na hrano.

Muca je pa čisto drugačna. Svojo hrano v skodelici je čisto počasi, najprej voha, voha in voha, šele potem se čisto počasi loti ... Iz roke sploh ne jemlje, saj ji niti ne dajemo, ker vsa zadeva traja tako dolgo, da te že stegnjena roka začne bolet. Če ji iz roke ponudiš hrano, ona najprej sploh ne sledi, kaj se dogaja, ko končno opazi, da imaš nekaj v roki, to potem zelo dolgo ovohava, malo oblizne in šele potem mogoče vzame, včasih pa sploh ne vzame ... kok jo piči. Včasih tudi če ji položiš pred nos, tega ne opazi in ji moraš prov nosek zraven porint. Zaradi tega tudi z njo nismo uspešni pri učenju trikcev, saj traja celo večnost, da po kliku iz roke kaj vzame (če sploh vzame) in potem se že cel efekt izgubi in njej ni itak nič jasno ... sam Nežka pa ni neumna, da ne bi kdo mislil. Ima svoje fore. S tabo se "pogovarja" in zunaj ti včasih sledi ko kužek, medtem ko muc tega ne dela nikoli ... on bi šel kr po svoje, če ne bi imel povodca.

Vendar pa oba, muc in muca, prav dobro vidita, samo maček ima bolj razvit lovski nagon, muca pa je večja crkljivka.

Zunaj je tako:
Na teritoriju (vrt), ki ga poznata, ni težav. Muca je na vrtu brez povodca, maček s povodcem. Muc veliko prej opazi drugega mačka na sosednjem vrtu kot muca, muca ponavadi čepi pod kakšnim grmom ali na gredici, maček raziskuje naokrog. Zdi se mi, da se maček veliko bolj zaveda okolice okoli sebe tudi izven vrta, zato ga tudi prej preplaši kakšen zvok ali senca ... Samo ker imamo polkletno stanovanje (smo v najemu), tako smukne čez okno notr in ni panike.

Na tujem teritoriju pa je kriza. Ko sem ju enkrat v košari peljala babici na vrt (velik vrt), je maček sicer šel ven (na povodcu), samo je bil zelo prestrašen in "uneasy", s sklonjeno in potuhnjeno držo je hitro šibal po vrtu, jst pa za njim, se je prav videlo, da je v stresu ... Čeprav, če bi to večkrat ponavljali, bi se mogoče navadil.

Muco pa je takrat ujel pravi val panike, sploh ni hotela iz košare, cvilila je in zlezla čisto pod blazinico v košari. Oba sem nato kmalu odpeljala nazaj v stanovanje.

Kar se tiče tega, da če se mu kdo približa, se ustraši. Pri mojih je enako, tu se maček bolj boji. Ker moraš vedeti, da maček na daleč ne vidi dobro, sploh če stojiš pri miru ali pa se samo komaj opazno premikaš. Maček opazi gibanje. In seveda, tudi naš prepozna glas. Zato tudi jaz fantu vedno rečem, naj se oglasi, preden se v kaki črni bundi zavit v kapo prikaže izza vogala, ker se potem maček zelo ustraši.

Glede tega, kako se vrača v blok ... Vedeti moraš, da maček potrebuje svoj ZAPIK. Pri nas trenutno, ker je vrt povezan direktno s stanovanjem, ni problemov, ker oba v strahu skočita takoj notri. Težava nastane, če maček iz zunanjega okolja nima direktne poti v svoj zapik.
Tako se ti lahko zgodi, da ga pelješ pod blok, potem pa se na poti notri nekdo pojavi na stopnicah, in maček ti bo zbezljal od straha. To je čisto normalno. Moja dva bi tudi.

Mislim, da ga lahko pelješ ven, bolje kot pa da je skoz v stanovanju zaprt. Samo moraš biti EKSTRA previdna. Po moje je najbolje, da slediš mačku in njegovim željam. Pa boš videla, če mu sprehodi povzročajo stres. Pripneš ga na povodec že na vratih stanovanja in potem greš za njim. Tako boš videla, če si sploh želi iti ven (naši včasih niti nočejo it, sploh če je sneg in mraz). Mogoče bi bilo fino, da imaš zunaj kako košaro ali prenosni boks, kamor ga lahko daš, če pride do kake panike oz, če se maček prestraši, da ga imaš lahko pod kontrolo. (ker s povodca se ni težko snet - maček se enkrat obrne, pa se že lahk sname - prestrašenga mačka lovit pa ni mala šala , verjemi).
Pusti naj te maček vodi (seveda do tam, kamor sme), ti pa hodiš za njim (vedno bodi tako, da hodiš za njim in da je povodec napet po hrbtu tako, da je maček spredaj; če se maček obrne, ne vlečt povodca, ampak ga zrahljaj, ker se ti bo sicer maček snel). Pusti mu, da sam razišče okolje ped za pedjo, ne ga peljat na nek neznan teren, ker to je zanjga zelo stresno. Pazi, da ti ne bo s povodcem po kakem drevju skakal, ker se hitro zatakne in potem sname.


Torej:
po moje maček ni slaboviden, ampak je tak karakter, kot naša Nežka  Smiley (tudi ljudje smo eni bolj spretni, drugi manj pri kaki stvari). Vseeno lahko izključiš slabovidnost z obiskom pri vetu. Zunanji sprehodi pa ... pod pogoji, ki sem jih opisala. Pri nas se že 4 leta vsak dan sprehajamo tako. Z muco do sedaj vse ok brez povodca (samo enkrat ali dvakrat je šla sosedu na vrt), z mačkom na povodcu smo imeli pa že celga hudiča - se je večkrat v drevje zataknil in zapletel pa se potem snel in fiju k sosedu, da smo pol skakli po tujih vrtovih in ga lovili. Se je že snel in zbezljal pod avto na ulici, tako da sem pol čepela na ulici zraven avta, da ne bo na cesto smuknil, fant pa je mačka ujel -sem mislila, da bo od straha po meni...

Tako da z zunanjimi sprehodi , pa čeprav na povodcu, en riziko vedno je, da se maček sname. Kljub temu jih vsak dan peljem ven, ker so zelo radi na vrtu in si ne predstavljam, da bi jim to vzela in jih imela skoz zaprte na 45m2. Seveda smo se v teh letih že zverzirali, tako da poskusim že predvideti, kadar se kaj pripravlja in to še pravočasno preprečiti. Tudi muc se je lepo naučil na povodcu hoditi, tako da je že prava atrakcija  Wink

Upam, da boš tudi Bučkota še kaj peljala, samo bodi pozorna, če je muc zelo plašljiv. Pusti mu odprta vrata, da lahko vedno smukne nazaj v blok.
Logiran
Ithil
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #14 : torek, 09.06.2009 : 15:46:22 »

Ojoooj. Zdej me pa že predolgo ni blo na tem forumu. Undecided
Mi smo uredu. Zelo uredu. Izkazalo se je, da je Bučko samo malo počasnejši, kar se razmišljanja tiče, drgač je pa čist ok (sm preveč zapaničarila... ups)  Roll Eyes
Kar se divjanja in razgrajanja tiče, se je uletel. Šele pred kakim mesecem je ugotovil, kako se je fajn crkljat in zdej dejansko pride, izjavi nekaj v stilu "mrrrrr..?", da buc (po potrebi tudi dva ali tri) in čaka, kdaj bo deležen razvajanja. Sam ne ostane dolgo, ker ima on tudi pomembnejše opravke.
Ven gremo zelo redko, ker morajo biti vzpostavljeni določeni pogoji (nobenih avtomobilov, ljudi na hodniku bloka in zunaj). Tko da je najprimernejši čas zvečer. Je že imel eno polurno seanso, ko je obvohal celo dvorišče, sosedov travnik in preplezal vseh 11 lip, zasajenih na bregu. Začuda sploh ni hotel noter in je pihal, ko ga je mama odnesla. Shocked Naslednji večer je mimo njega pritekel otrok (igrali so se nočne skrivalnice) in je blo fertik. Konec. Od takrat naprej noče biti zunaj. Prihuljeno teče na sredo travnika in po svoji "špuri" nazaj v blok. sram Bo kr notranji on. Očitno.
Na balkonu je pa skos 24/7. Vse ima pod nadzorom. Takrat ga najbolj zabava lovljenje palčk, ki mu jih mečejo sosedovi otroci (visoko prvo nadstropje, pač). Pride dan, ko jih nalovi tudi po 8 v 15min. In pol jih ponosno nosi po balkonu in v stanovanje ter se igra z njimi.
Joooj... Sam tole leglo muckov je čist pasje. Prov vidi se, da so rastli skupaj s kužatom. Grin Bučko (tako kot Whiskey) lovi stvari, jih nosi nazaj, če se mu zljubi, leži čist po pasje (z zadnjimi tačkami narazen in trebuščkom na tleh), ko je zadihan diha z jezikom zunaj... za konec vsega pa še laja (smatram, da gre za nek poziv k igri... če ga oponašam, priteče da bi se podil z mano).  Cool Car. Grin   

Še en fotosession:
Pripravljeni...

...pozor...

...zdaj!

Fail.

Bolj desno, bolj desno!

Aha!

Plen v gobček, pa gremo.


p.s.: Tle je vedno kdo zraven... za vsak slučaj, da se Bučman ne bi preveč vživel v igro. Wink
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne MAČJE zgodbe  |  Tema: Radovedni Bučko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines