mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 22:03:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Pomoč - mucek je hudo bolan
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč - mucek je hudo bolan  (Prebrano 2844 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« : ponedeljek, 15.12.2008 : 21:34:41 »

Sicer je maček že v veterinarski oskrbi, pa vendar vas sprašujem ali mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom (veterinarji zaenkrat tavajo v temi, tukaj pa vas je kar nekaj takšnih, ki imate veliko izkušenj iz terena). Stvar je taka - gre za 6-mesečnega krepkega mačkončka, ki je do sedaj bil hiperaktiven, kar čez noč pa se je situacija obrnila.
Prvi dan - petek : mucek kaže znake bolečine v tačkah in/ali hrbtenici, ker je sicer še vedno živahen in normalno papca lastnikov še ne skrbi.
Drugi dan - sobota : mucek manj je, veliko pančka in se težje giblje. Ima tudi vročino čez 40 stopinj. Nasploh je bolj apatičen, tudi prede  ne, čeprav vedno takoj vključi motorček. Peljejo ga k dežurnemu veterinarju, dobi antibiotike in neko pasto, veterinarki se ne sanja kaj bi lahko bilo. Pravi da je lahko stotine različnih infekcij, naroči kontrolo v torek.
Tretji dan - nedelja : stanje kar se motorike tiče je še slabše, mucek cel dan preleži, vročina je še vedno. Zelo malo oz. skoraj nič ne poje, na trenutke se sicer pride pocrkljat in tudi malce zaprede, sicer je apatičen.
Danes : vročina 41 stopinj, peljejo ga k veterinarju, ugotovijo tudi da mu je dežurna veterinarka dala napačna zdravila, poleg tega tudi prevelik odmerek, zato mu danes ne smejo dati nič drugega. Zadržijo ga v ambulanti.

Me zanima če se je že kdo srečal s tem problemom. Meni se zdi zaskrbljujoča tale vročina in problemi z motoriko. Krvne teste bodo opravljali šele jutri. Kakšna izkušnja s pozitivnim razpletom bi prav prijala sedaj, da malo potolažim lastnike, ker jih resnično skrbi.
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #1 : torek, 16.12.2008 : 12:04:01 »

Mucek je čez noč čudežno ozdravel. Vročina je sama od sebe padla na 38, ima apetit in ni več apatičen. Glede na včerajšnje stanje sploh ne morem verjeti. Vseeno ga bodo še malce zadržali in ga temeljito pregledali, da ugotovijo kaj bi to lahko bilo.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #2 : torek, 16.12.2008 : 13:39:37 »

O, super!
Sem včeraj zvečer prebrala, kako hudo je z njim, pa nisem bila ziher, če se da kaj vzpodbudnega napisat... Sem pa držala pesti, in očitno je pomagalo!  Roll Eyes
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #3 : torek, 16.12.2008 : 14:05:19 »

Se podpišem zgornji post... res nisem vedela kaj naj ti napišem!
Sem pa zdaj toliko bolj vesela!  Smiley
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #4 : torek, 16.12.2008 : 14:19:59 »

Hvala, vedno bolj verjamem v moč pozitivnih misli Wink
Bom pa poročala kaj so ugotovili, če bo slučajno kdo naletel na kak podoben primer...
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #5 : torek, 16.12.2008 : 15:16:06 »

Hmmm... ku čudno. Kakšna zastrupitev mogoče?

Še dobro, da je muc prišel k sebi, meni se je zdelo kar precej hudo, ko sem brala.
Logiran
mara
odvisnež
*****
Sporočil: 587


« Odgovor #6 : torek, 16.12.2008 : 15:17:39 »

Krasno, smo tudi mi držali pesti in mislili nanj. Smiley
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #7 : torek, 16.12.2008 : 15:23:49 »

Še ne vedo, so pa tudi veterinarji zelo presenečeni nad tem kaj se je zgodilo. Proti večeru bom izvedela kaj se je dogajalo. So bili pa vsi prepričani glede na stanje včeraj, da Maco ne bo preživel noči.

So pa veterinarji včeraj najprej pomislili glede na simptome da gre za zastrupitev z antifrizom, ampak potemtakem bi mali težko preživel.Pa tudi kakega bruhanja ali driske ni bilo. Ko samo pomislim kakšen je bil, nogic skoraj ni mogel uporabljat, ko jih je v ležečem položaju želel iztegnit so mu nogice trzale nazaj, in tiste žalostne očke...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #8 : torek, 16.12.2008 : 18:47:39 »

Podobno se je zgodilo pri nas. Moj 14.letni maček Levči je prejšnji mesec v trenutku zbolel. Dobil je vročino, bruhal je peno, se skril v teman kot za kavč in bil kot, da ga je kap. Tudi glavo je držal nekoliko postrani, noge ga niso držale in so tudi nekoliko trzale. Vodo sem občasno po kapalki vsilila v gobček, da ni preveč dihidriral. Ker od svojega 1.leta nikoli ni bil pri vetu je imel ravno toliko moči še, da ga nikakor nisem mogla spraviti v mačjo košaro, da bi šli k vetu. Bil je zares ubogi, jaz pa tudi, ker sem bila nemočna, da bi mu pomagala. Bala sem se, da se poslavlja, vendar pa je bil mož bolj optimist in je menil, da je bilo nekaj narobe s hrano iz konzervice, čeprav rok uporabe ni bil zastaran. Vse sva poskusila, da bi ga spravila do veta, pa ni šlo. Nisem spala, bila sva obupana. Potem pa je tretji dan pokazal nekoliko apetita in popil malo mlekca, pojedel žličko druge konzervice. Četrti dan je bil v nogice še nekoliko slaboten, peti dan pa zdrav, ko da nikoli ni bilo bolezni.
Prepričana sem, da je bilo zares nekaj narobe s hrano, saj je ves čas v hiši in mu tudi notri škodljive zadeve niso dosegljive.
Sedaj spet mirno spimo in ga še bolj crkljamo.
Upam, da ste tudi vi dokončno prebrodili bolezen.
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #9 : torek, 16.12.2008 : 19:06:33 »

Tudi jaz upam, da bo mali ok, razen tega da je malce shujšal od petka do danes, nima nobenih drugih posledic. Ko so ga lastniki pripeljali domov je že sam šibal po stopnicah, kot da nikoli ni bil bolan. Ampak tudi veterinarji ne morejo verjet in ne bi verjeli da je kaj takega možno, če ne bi sami videli stanja včeraj. Rezultate krvnih testov bodo dobili šele jutri. Me prav zanima kaj je tole, možno tudi da gre za kakšno virozo ali pa res zastrupitev, čeprav tale muc ni bruhal ali driskal.
Logiran
Cuzi
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #10 : sreda, 17.12.2008 : 10:48:01 »

Pri eni od naših dudark se je zgodilo, da je čez postala hroma (spodnji del). Ker je spala med nama v postelji je bila seveda prva panika, da jo je kdo "poležal" ponoči. Takoj smo šli na veterino-vse ok in za vsak primer je dobila pasto za gliste. V avtu je skupaj s pasto zbruhala še precej veliko kepo dlake in čudežno začela uporabljati nogice  Shocked
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #11 : nedelja, 21.12.2008 : 19:15:35 »

Pozabila sem napisati kaj je bilo. Krvne preiskave so pokazale da je šlo za nek virus (lastniki niso znali razložit točno za katero bolezen gre), maček ima trenutno v gobčku razjede, ki so posledica visoke vročine, sicer pa je ok in že zganja lumparije.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #12 : nedelja, 21.12.2008 : 19:26:00 »

Sem cela vesela, da je vse OK! Smiley Kiss
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Pomoč - mucek je hudo bolan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines